0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba ;Yakıt sorunu için aracınızın ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Lpg varken benzine geçiş yapmasının nedeni geçiş ayarları ile ilgili olabilir.Ayarlar menüsünden geçiş bölümünden gelişmiş ayarlara girip benzine geçiş için minimum delta P değerinin 500 mbar olduğundan emin olun.Selamlar...
Merhaba Bünyamin Bey ;Araçtaki sesin kaynağı yine lpg ekipmanlarının motor bloğu üzerinde bazı parçalara temas etmesi neticesinde oluyor.Tüm parçaların vibrasyon yapmasını engellemek için diğer parçalar ile temasının kesilmesi gerekiyor.Lütfen serviste bunların kontrolünü yaptırın. Diğer sorununuzun bir çok nedeni olabilir bunun için montajı özellikle enjektör manifolt nipellerinin yerini görmem gerek.Montajı ayrıntılı fotograflayıp paylaşırsanız fikir beyan edebilirim.Selamlar...
Mehmet Abi ,Ayarlar için mükemmel diyorlar 2 kere gittim bunun içn başka bır neden aramalımıyım ?
Merhaba ;Ayarlar iyiyse montaj da iyidir .Bu durumda sadece gaz kaçağı olabilir ya da en başa dönüp ayarların bozuk olduğunu söyleyebiliriz. Ustaya gittiğinizde araçla yola çıkıp mı kontrol etti ayarları yoksa rolantide bilgisayarı bağlayıp bir iki değere bakıp bu şekilde mi söyledi ?
dükkanın ıcınde rolantide baglayıp baktı.Sürüş esnasında bakmadı malesef...
Merhaba mehmet bey, eğer yazılarımın içinde bir hata olur ise şimdiden başta sizden ve tüm forum ahalisinden özür dilerim. Toyota arabaya sahip olamasam da benim lpg ile ilgili bir sorunum var ve bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Arabam 2006 model 55KW(75Beygir) BKY motor kodlu POLO. Arabama 28 kasım 2012 tarihinde atiker fast marka sıralı lpg sistemi taktırdım. Fakat gerek yakıt, gerek arıza lambası nedeniyle malesef memnun değilim. Arabama lpg takıldıktan 1000km yol yapıldıktan sonra bakım için servislerine uğramam gerektiğini söylediler. Ve gittim, yakıtın fazla oluşu (litre 2.60TL ve şehir için km tüketim 38KR-sakin kullanım) canımı sıkıyordu. Yaptıkları kontrol sırasında belki bilinçli belki bilinçsiz olarak 2.0mmlik meme takıldığını farkettik. Usta bunun üzerine 1.5mm meme taktı ve rölantide otomatik kalibrasyon sonrası sadece 1-2 ayarı değiştirerek uzun yolda 110km sabit hızla 18KR'a indirdi ve şehir içi 23KR yakmaya başladım. 2.60Litre fiyatıyla 10TL LPG yakıtıyla 42-43 bazen 45km bile yol yapabiliyordum. Fakat bir süre sonra yakıt yükselmeye başladı ve arıza lambası yandı. Bu kiti Mersin'de taktırdım ve daha sonra bir takım nedenlerden iskenderun'a geldim, burada gidip arıza makinasına bağlattığımda fakir yakıt hatasını aldım. Ustayla konuştuğumuzda kötü yakıttan olup eğer söndürülürse arıza lambasının bir daha yanmayabileceğini söyledi. Ben de denemek istedim. Fakat 500-600km geçmeden tekrar yanınca yine bağlattım makinaya. Ve sonuç yine aynı. Bulunduğum ilçede bulunan resmi Atiker servisine uğradım. Sorunumu anlattım fakat sorunu meme çaplarını 1.8mm memeyle değiştirmekte ve rölantide otomatik kalibrasyon yapmakta buldu. Bir süre bu şekilde kullandım fakat yakıt yine yükseldi. Ve beni rahatsız eden şey aynı model aynı arabadan kullanan arkadaşlarımın yakıtı benden aynı şartlarda daha düşüktü. Tekrar gittiğimde memelerin iç kısmına döküm yapıldı ve 1.5mm matkap ucuyla delindi ve mersinde yapılan ayarları yeniden yüklemekle bir çözüm bulundu. Şuan araba 40-42 bazen 45km bile gidebiliyorum fakat arıza lambası yanıyor ve fakir karışım hatası alınıyor. Kısa vadede sorun olmamakla birlikte uzun vadede büyük problemlerle karşılaşabileceğimi önceki 97 sayfada gördüm, okudum. Mehmet Bey ne olur yardımcı olun, tecrübesiz ustaların oyuncağı oldum. İnternette bir renault forumunda arabanın benzin haritasının veya ECU'sunun LPGninkine benzediğini ve yakıtın yüksek oluşu arıza yakması bir takım çalışma problemlerinin arabayı bir süre 200-250km boyunca sadece benzinde kullanıp, benzin haritası ECUsu yerine geldikten sonra daha sonra lpg ECUsu silinip tekrar ayar yapılması çözüm olarak gösterilmiş. Bazı forumlarda meme çapı küçük denmiş. Lütfen bana yardımcı olun, maddi imkan olarak eğer şuan durumum olsaydı arabanın üzerindeki atiker sistemini söküp ÇÖPE atarak, bizzat yanınıza gelerek BRC kiti taktırıp sizden bir güzel ayar yapmanızı rica edeceğim. Fakat bir süre daha maddi imkanlardan dolayı ben bu şekilde kullanmak zorundayım arabamı. Eğer bana yardımcı olabilirseniz, bilgi verebilirseniz çok sevineceğim.
mehmet bey merhaba...benim daha önce çok yakma gibi problemim vardı ve rampada çekiş de düşmeye başlamıştı ve bunu serviste söylemişlerdi 40.000 bakımında..defalarca zavolli lpg servisine yani taktırdığım servise gittiğimde çözüm bulunamadı ve en son enjeksiyonların temizliğinde buldular...3. kere yakıt doldurdum ama hala 1 lt ile 8 km yol gidiyorum taktırdığım ilk 4 ay bu oran 1lt de 11 km dolaylarında idi...lpg servisim enjektör temizliğini yaptı ve 15.000 bakımından filtre değişimi yaptılar.60 tl filtre değişimine verdim ancak baktım usta faturaya 120 tl daha ücret yazıyor hayırdır dedim bana enjektör temizleme ücreti ve içinde bazı parçaların değişim ücreti dedim.ee bunlar garanti kapsamında değil mi deyince kirli yakıttan kaynaklı garantiye girmez v.s dediler.canım çok sıkıldı lpg işi benim için çok maliyetli olmaya başladı...
Mehmet bey, mesajıma cevap verdiğiniz andan beri şu SFT ve LFT değerlerini araştırmaya koyuldum ve gözlerim ağrıyor şuan emin olun öğrendiğim birşey var bütün arabalarda beraber olmamakla beraber VW grubu arabalarda akü kutup başlarını çıkartıp bir süre beklemek ecuyu resetlemek anlamına geliyormuş. Bunu deneyip SFT ve LFT değerlerini sıfıra veya sıfıra yakın bir değere indirdiğimde yeniden otomatik kalibrasyon yaptığımda en azından şuanki çalışmasından daha sağlıklı bir çalışma elde eder miyim?
Mehmet abicim benim aracımda zavoli sıralı otogaz sistemi mevcut geçen sene kasım aylarında enjektorlerden bırı arıza yaptı ve zavolı bayısıne gıdınce o serıde hata var dedı usta ve garantı kapsamında dort enjektorde degıstı bunun uzerıne yaklasık bı 25000 km yaptım gaz bakımlarını yaptırdım ancak son bır haftadır arac sogukken sabahları arac bıldıgın teklıyor ısınınca gecıyor , ustaya goturene kadarda ısındıgı ıcın derdımı anlatamıyorum ustaya enjektorlerde sorun vardır gıbı bırseyler dedı bılgısayara baglayıp baktı bı sorun gorunmuyor dedı ama dedıgım gıbı sogukken benzınden gaza gecınce bı 2-3 dakıka teklıyor arac resmen suremıyorum saga cekıp beklıyorum ısınmasını malum dort enjektorde 400 lıra cıvarına degısıyor galıba sence sorun ne olabılır enjektor degısımı sart mı yada baska bırseye baktırmalımıyım ? aracın gaz kelebegını falanda temızlettım hanı ısındıgında kaymak gıbı gıder oldu bu kadar ugrasınca ama arac sogukken bır haftadır ıstısnasıs teklıyor ?? sence nedır asıl sorun