0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Bey yeni Auris 1,6 benzinli 132 beygir otomatik almak üzereyim, ileride lpg taktırabilir miyim bu araca? Araç yeni olduğu için pek bir şey bulamadım. Lpg uyumlu mu bu motor ve şanzımanla? Uyumluysa hangi marka uygundur araca?
SELAM mehmet bey aracıma enson yapmış olduğum lpg ayar grafiğini paylaşıyorum ayarı kendim yaptım yorumlarınızı bekliyorum bu arada aracımda bir sorun var hangi ustaya gittiysem çözemedi buna bursa toyota servis de dahil aracım zaman zaman aksları yerinden çıkaracak kadar silkeliyor bu arıza herzaman olmuyor ateşleme sistemimde sıkıntım yok sizce ne olabilir 1999 model toyota corolla terra
Kirli yakıttan Tesbit hemen yapılmış!!! Yorum yapamayacağım ,geçmiş olsun.Kendini müşteri yerine koymadan hareket eden ticarethaneler eninde sonunda zarar eden hanelere dönecektir.
Tekrar merhaba Mehmet Bey,Dedikleriniz de haklısınız, arabama ilk LPG montajı yapıldığı sırada da bu ayarlar düzgündü daha sonra, yanlış yapılan ayar bozdu sanırım. Başka bir servise giderek nozüllerin uygun olup olmadığını öğrenmek istedim. Usta beraber bakabileceğimizi söyledi ve ben de anladığım kadarıyla bilgisayar ekranından baktım. Arabanın benzinde olan milisaniyelerinin tüptekiyle aynı olduğunda lpg kalibrasyonun süper olduğunu söyledi ve rölanti de otomatik kalibrasyon yapıp. Haritadan başlangıç değerini 1,4 yada 1,5den 1,6ya yükseltti. Ve bu soruna böyle çözüm buldu. Eğer kendisine gittiğimde arıza lambasını yakmama neden olan olağan ayar ile kullanmaya devam edersem uzun vadede siboplara, katalitik konvektöre zarar, lpgden ettiğim karı oradan geri verebileceğimi söyledi. Sonuç olarak benzin ve gaz ms değerlerini aynı yaptı, rölantide. Haritadan da değeri 1.6ya çekti. Arıza lambasını söndürttük. Ve bu arabanın maksimum olarak şehir içi sakin kullanımda 1 litre lpg ile 6km en fazla 7km gidebileceğini söyledi. Ben bunun sayı olarak çok az ve para değeri olarak çok yüksek olduğunu düşünüyorum. 1.4 75beygir bir 1100kglik bir araba ortalama 2,50litre/lpg fiyatı baz alırsak, km başına 357kuruş harcamış/tüketmiş olacaktır. Fakat usta dediğim gibi onu bile tutturamadı. 2 defa deneme şansım oldu yaklaşık 4 litre LPG ile toplam sakin kullanım şehir içi 40KM yol aldım diğer seferde 37KM yol aldım. Arabamın benzin ms süresi 3,5 - 3,7 arası oynamaktaydı, LPG ms süresini de 3,5 - 3,7 değerinde ayarladı. Bunda bir yanlışlık yok mu? Çünkü sizin dediğinize göre Mehmet Bey, benzin ms süresi ile LPG ms süresi arasında 1,00 ms fark olması gerekiyor. Beni aydınlatırsanız çok sevineceğim. Yorulmadan, bıkmadan cevap verdiğiniz için ayrıca size teşekkür ederim...SaygılarKaan Yılmaz
mehmet bey ilginiz için teşekkür ederim doğru kalibrasyon yapmanın yolu nedir aracım silkelemeyi benzinde az hissediliyor fakat lpg de baya baya hissediliyor aklıma gelen acaba aracım lpg yaktığı zaman ara ara benzinde veriyor olabilirmi bunun kontrolünü nasıl yapabilirim teşekkürler
Merhaba Mehmet bey size kafamı karıştıran birkaç sorum olucak, aracım 2012 model 1.6 (124beygir) comfort exstra. Aracım 3500 km de brc marka lpg kiti taktırmayı düşünüyorum. Birkaç bayi ile telefonda görüştüm,biri dedi sizin araçlara 110 beygirden yukarı olduğu için regülarörü büyüğünden takacağız, bir başka bayi buna gerek yok dedi. Birde montajdan sonra aracıma hareket halindeyken gaz ayarı yapıcakmısınız dİye sorduğumda, gerek yok ama isterseniz yaparız dediler. Regülatör farkı vede gaz ayarı nasıl olmalı yardımınıza ihtiyacım var.teşekkürler.
Ustam dün telefonda sorduğum lpg göstergesindeki yanıp sönme sorunu dediğiniz gibi biraz yol yapınca düzeldi. Bilgi ve yardımız için çok teşekkürler.Sorun Lpg alırken depo doldu sesi gelmeye başladıktan sonra pompa kapatılmadığı için deponun alması gerekenden bir miktar daha fazla gaz almasından kaynaklanıyormuş.
Mehmet Bey benimde bir sorum olacak.Öncelikle lpg landi marka.4 ay önce taktırdım 1000 km sonra ayara gelin dedi gittim gazı kıstı.Ertesi gün check engine lambası yandı.Tekrar götürdüm gazı açtı biraz sonra da lamba falan yanmadı.2 ay öyle kullandım.Geçen hafta tekrardan ayara gitti bu sefer gazı check engine lambası yandığı ayardan daha da düşürdü.Tekrar check engıne lambası yanarsa enjeksiyon memelerini değiştiricem dedi.Taktığı enjektörlerden mi hata var yoksa her gaz ayarında böyle mi oluyor? Teşekkürler şimdiden
Mehmet Bey, sizi yorduğumun sıktığımın farkındayım, fakat durumumdan haberdarsınız zor durumdayım ve bu durum beni yüklü maddi külfata sokuyor uzun vadede.Mehmet Bey sizden son ricam, öncelikli Adana, Mersin, Isparta. Bu saydığım şehirlerde sizinle kontak kurup bu sorunu halledebilecek BRC servisi vs. tanıdığınız kimse var mıdır acaba?