0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Müjdat Bey ;Destro yerli bir ürün fakat çok fazla bilgiye sahip değilim.Sonuçta bu kitlerin ARGE'leri yıllar önce bitti ,yeni teknik bir özelliği yok.Burda önemli olan ürün kalitesidir onu da zaman gösterecektir.Buarada Önceki Atiker 50 km dayandı demişsiniz acaba 50.000 km mi diyecektiniz
Mehmet Bey, aracım 1.33 auris, zavoli marka LPG kiti var üzerinde, aracım diyelimki 2. veya 3.viteste ama hızım düşük bir anda gaza basınca silkeliyor, aynı şeyi benzinde yapmıyor. Zavoli servisine götürdüm, ayarlar normal dediler, tanıdık bir LPg ciye gittim, (landirenzocu) oda enjektörlerin biraz açılması gerek ben yaparım ama garantiden çıkar dedi, enjektörü açmak yada genişletmek ne demek? teşekkürler.
Merhaba Timuçin Bey Aracınız kaç km,de? Kaç km lpg ile kullanıldı? Bu sorun daha önce var mıydı?
Mehmet Bey, aracımda BRC lpg mevcut. Kullanım kitapçığında bakım periyotları 15'er bin aralıklarla olduğu yazılıyor. Ben bir kez filtresini değiştirdim. Tanıdığım bir LPG dönüşüm yeri var onlara birkaç kez gösterdim herhangi bir sorun yok. Ama BRC'de bakıma girmedim. Telefonuma bakıma gelmezseniz aracınız garanti kapsamından çıkacaktır şeklinde bir mesaj geldi. Şu an LPG dönüşümü yaptıralı 12 bin km oldu. Ben inatla 15000 km yi bekliyorum. İnatla diyorum çünkü dediğim gibi ben tanıdığım yer vasıtası ile gerekli kontrollerini yaptırıyorum içim rahat. Amacım kullanım kitaçığında bahsettiğim aralıklarla bakıma girilmesi gerektiği yazmasına rağmen neden garanti kapsamından çıkar vs. diyorlar. Ben de merak ettim bekliyorum bakalım 15 bin km'yi. Bakalım ne olacak. Sizce?
Aracım 2007 model corolla comfort(yeni kasa) Mehmet ustam.Zawoli marka sıralı sistem takılı.30.000 km dir lpg ile kullanılmaktadır.Arabayı 1.5 senedir yani yaklaşık 20.000 km dir kullanıyorum.Aldığımda bu sorun vardı.Lpg bakımlarınıda yaptırdım.Buralarda anlayan usta yok.Başka hiçbir sorunum yok.Çalışması ,lpg ye geçişleri,yakıtı,çekişi çok güzel.Ama dediğim gibi sanki kendiliğinden gazı açar ve kısar gibi anlık tepkiler veriyor düşük viteslerde.Selamlar ustam kolay gelsin.İlginizden dolayı teşekkür ederim.
Merhaba Timuçin Bey ;Lpg dönüşümünde kullanılan enjektörlerin büyük bir kısmı selenoıd valflidir ve bu enjektörlerin uçlarına aracın beygir gücü ,motor hacmi ve silindir sayısına göre bir hesaplama yapılıp nozzle dediğimiz enjektör uçları (memeleri) takılır , şayet bu uçlar büyük ya da küçükse bahsettiğiniz problem yaşanır çünkü lpg gazı yeterli ölçüde silindire gönderilemez .Nozzlların kontrol edilmesinde fayda var. Doğru ölçüyü bulmanın en temel kuralı ton benzin ve ton gaz sürelerine bakmak ile olur. Aracınızın rolantideki ton benzin süresi yaklaşık 2.12 ms dir bu durumd ton gaz süresi 3.00 olması gerekiyor , eğer aradaki fark fazla ise nozzlar küçük geliyor demektir , ton gaz süresi ton benzinden küçük ise nozzlar buyuk geliyor demektir.Selamlar...
Teşekkürler, Eskişehire gittiğimde taktırdığım yere uğrayıp yazınızı göstereceğim
Mehmet bey,Merhabalar.30.000 km yaptım enjektör değişimi yaptım. Aşırı ses yapmaya başlamışlardı. Regülatörde kaçak varmış. Tamir olmaz değişim diyorlar. Bana mantıksızlık geldi. Conta ve ya "o" ring değişimi ile çözüm üretilmez mi?Teşekkürler
Merhaba Selçuk Bey ;Nedir bu arıza yapan ürün ? Atiker mi?
Mehmet Bey iyi akşamlar:Araç 2011 corolla 4 aydır brc my 11 kit lpg takılı.İzmir 2A'da takıldı.Daha önce Kimi zaman 1. Viteste harekete geçmek için gaza yüklenince veya gazdan ayağı çekince devir düşerken belli bir devir vibrasyonunda “tırrrr “ diye ses geliyordu.Başka bir brc servis enjektörlerin altına yalıtım malzemeleri koyunca bu ses kayboldu gibi.En azından ondan sonra duymadım.Rölantide gaza yüklenip gazdan ayağı çekince devir düşerken 2000 devir civarında aracın göğüs ön sağ tarafından lpg bağlantılarının ve regülatörün olduğu yerden duyulan pırrr diye ses dikkatimizi çekti..Araç benzine alınınca aynı ses kesiliyor.Acaba sorun nerede olabilir? Diğer brc servis enjektör veya diyaframlarda olabilir diyor.Araçta ayrıca sıcak motorda ara ara rölantide düşme ve titreme var. Sıcak motoru ilk çalıştırmada devir 500 e kadar düşüyor ve araç bayılacak gibi oluyor.Bunun dışında aracın gidişinde, lpgye geçişte bir sorun yok.Teşekkür ederim.
mehmet bey merhabalar aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum sizin anlatımlarınıza olan güvencimden dolayıda brc taktırmaya karar verdim adanada önerebileceğin brc montaj firması varmıdır ayrıca tank olarak ne önerirsiniz simit mantıklı gibi yada başka öneriniz olurmu şimdiden teşekkürler.saygılar...
Mehmet Abi Merhaba;2004 otomatik Corolla sol kullanıyorum.2 ay önce BRC tüp taktırdım.Yakıt düşer diye umuyordum fakat benım sahsı fıkrım bir hayli yüksek yakıyor 0,31 krs - 0,32 krs civarı bu araba aşağı yukarı benzındede 0,35 -0,37 krs gibi yakıyordu.Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.Birde ben deponun tamamen bitmeden benzine gectiğinden şüpeleniyorum depoda yakıt varken bitmiş gibi benzine geçiyor sanki şamandıradan kaynaklanan bir sorunda olabilir mi ?Yardımcı olabilirsen sevinirim...