Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746113 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1920 : Mart 30, 2013, 22:06:12 »
Merhaba Müjdat Bey ;

Destro yerli bir ürün fakat çok fazla bilgiye sahip değilim.Sonuçta bu kitlerin ARGE'leri yıllar önce bitti ,yeni teknik bir özelliği yok.Burda önemli olan ürün kalitesidir onu da zaman gösterecektir.Buarada Önceki Atiker 50 km dayandı  demişsiniz acaba 50.000 km mi diyecektiniz :)

Evet 50 Bin KM diyecektim. Açıklamalarınız için çok teekkür ederiz...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1920 : Mart 30, 2013, 22:06:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1921 : Mart 30, 2013, 22:58:10 »
Mehmet Bey, aracım 1.33 auris, zavoli marka LPG kiti var üzerinde, aracım diyelimki 2. veya 3.viteste ama hızım düşük bir anda gaza basınca silkeliyor, aynı şeyi benzinde yapmıyor.
Zavoli servisine götürdüm, ayarlar normal dediler, tanıdık bir LPg ciye gittim, (landirenzocu) oda enjektörlerin biraz açılması gerek ben yaparım ama garantiden çıkar dedi, enjektörü açmak yada genişletmek ne demek? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1922 : Mart 31, 2013, 09:07:37 »
Merhaba Timuçin Bey

Aracınız kaç km,de? Kaç km lpg ile kullanıldı? Bu sorun daha önce var mıydı?

Mehmet Bey, aracım 1.33 auris, zavoli marka LPG kiti var üzerinde, aracım diyelimki 2. veya 3.viteste ama hızım düşük bir anda gaza basınca silkeliyor, aynı şeyi benzinde yapmıyor.
Zavoli servisine götürdüm, ayarlar normal dediler, tanıdık bir LPg ciye gittim, (landirenzocu) oda enjektörlerin biraz açılması gerek ben yaparım ama garantiden çıkar dedi, enjektörü açmak yada genişletmek ne demek? teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1923 : Mart 31, 2013, 12:41:47 »
Mehmet Bey, aracımda BRC lpg mevcut. Kullanım kitapçığında bakım periyotları 15'er bin aralıklarla olduğu yazılıyor. Ben bir kez filtresini değiştirdim. Tanıdığım bir LPG dönüşüm yeri var onlara birkaç kez gösterdim herhangi bir sorun yok. Ama BRC'de bakıma girmedim.  Telefonuma bakıma gelmezseniz aracınız garanti kapsamından çıkacaktır şeklinde bir mesaj geldi. Şu an LPG dönüşümü yaptıralı 12 bin km oldu. Ben inatla 15000 km yi bekliyorum. İnatla diyorum çünkü dediğim gibi ben tanıdığım yer vasıtası ile gerekli kontrollerini yaptırıyorum içim rahat. Amacım kullanım kitaçığında bahsettiğim aralıklarla bakıma girilmesi gerektiği yazmasına rağmen neden garanti kapsamından çıkar vs. diyorlar. Ben de merak ettim bekliyorum bakalım 15 bin km'yi. Bakalım ne olacak. Sizce?
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1924 : Mart 31, 2013, 14:03:49 »
Merhaba Timuçin Bey

Aracınız kaç km,de? Kaç km lpg ile kullanıldı? Bu sorun daha önce var mıydı?

Mehmet Bey, aracım 13 bin km.de 8 bin km de iken LPG takıldı, takıldığından beri mevcut, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok ama dediğim gibi 2.ve 3.viteste eğer devir düşükken gaza yüklenirsem bu problem yaşanıyor, benzinde dediğim gibi böyle bir sıkıntı yok, aracın kendinden olsa aldığımdan beri yapmazdı sanırım teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1925 : Nisan 01, 2013, 12:03:12 »
Merhaba Timuçin Bey ;

Lpg dönüşümünde kullanılan enjektörlerin büyük bir kısmı selenoıd valflidir ve bu enjektörlerin uçlarına aracın beygir gücü ,motor hacmi ve silindir sayısına göre bir hesaplama yapılıp nozzle dediğimiz enjektör uçları (memeleri) takılır , şayet bu uçlar büyük ya da küçükse bahsettiğiniz problem yaşanır çünkü lpg gazı yeterli ölçüde silindire gönderilemez .Nozzlların kontrol edilmesinde fayda var.
Doğru ölçüyü bulmanın en temel kuralı ton benzin ve ton gaz sürelerine bakmak ile olur. Aracınızın rolantideki ton benzin süresi yaklaşık 2.12 ms dir bu durumd ton gaz süresi 3.00 olması gerekiyor , eğer aradaki fark fazla ise nozzlar küçük geliyor demektir , ton gaz süresi ton benzinden küçük ise nozzlar buyuk geliyor demektir.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1926 : Nisan 01, 2013, 12:05:02 »
Merhaba Gökhan Bey ;

BRC garantinizin devam etmesi için yetkili BRC servislerinde belirlenen bakım zamanlarında bakıma girmeniz ve bu bakımın BRC veri tabanına işlenmesi gerekir aksi halde garantide sorun yaşayabilirsiniz.Selamlar...

Mehmet Bey, aracımda BRC lpg mevcut. Kullanım kitapçığında bakım periyotları 15'er bin aralıklarla olduğu yazılıyor. Ben bir kez filtresini değiştirdim. Tanıdığım bir LPG dönüşüm yeri var onlara birkaç kez gösterdim herhangi bir sorun yok. Ama BRC'de bakıma girmedim.  Telefonuma bakıma gelmezseniz aracınız garanti kapsamından çıkacaktır şeklinde bir mesaj geldi. Şu an LPG dönüşümü yaptıralı 12 bin km oldu. Ben inatla 15000 km yi bekliyorum. İnatla diyorum çünkü dediğim gibi ben tanıdığım yer vasıtası ile gerekli kontrollerini yaptırıyorum içim rahat. Amacım kullanım kitaçığında bahsettiğim aralıklarla bakıma girilmesi gerektiği yazmasına rağmen neden garanti kapsamından çıkar vs. diyorlar. Ben de merak ettim bekliyorum bakalım 15 bin km'yi. Bakalım ne olacak. Sizce?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1927 : Nisan 01, 2013, 13:09:22 »
Lpg dönüşümünde kullanılan enjektörlerin büyük bir kısmı selenoıd valflidir ve bu enjektörlerin uçlarına aracın beygir gücü ,motor hacmi ve silindir sayısına göre bir hesaplama yapılıp nozzle dediğimiz enjektör uçları (memeleri) takılır , şayet bu uçlar büyük ya da küçükse bahsettiğiniz problem yaşanır çünkü lpg gazı yeterli ölçüde silindire gönderilemez .Nozzlların kontrol edilmesinde fayda var.
Doğru ölçüyü bulmanın en temel kuralı ton benzin ve ton gaz sürelerine bakmak ile olur. Aracınızın rolantideki ton benzin süresi yaklaşık 2.12 ms dir bu durumd ton gaz süresi 3.00 olması gerekiyor , eğer aradaki fark fazla ise nozzlar küçük geliyor demektir , ton gaz süresi ton benzinden küçük ise nozzlar buyuk geliyor demektir.Selamlar...

Yukardaki yazıyı başka bir üyemize yazmıştım ,muhtemelen sizin aracınızdaki nozzlar büyük ve/veya lpg ayarında hata var.Kontrol edilmesinde fayda var.Selamlar...

Aracım 2007 model corolla comfort(yeni kasa) Mehmet ustam.Zawoli marka sıralı sistem takılı.30.000 km dir lpg ile kullanılmaktadır.Arabayı 1.5 senedir yani yaklaşık 20.000 km dir kullanıyorum.Aldığımda bu sorun vardı.Lpg bakımlarınıda yaptırdım.Buralarda anlayan usta yok.Başka hiçbir sorunum yok.Çalışması ,lpg ye geçişleri,yakıtı,çekişi çok güzel.Ama dediğim gibi sanki kendiliğinden gazı açar ve kısar gibi anlık tepkiler veriyor düşük viteslerde.Selamlar ustam kolay gelsin.İlginizden dolayı teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1928 : Nisan 01, 2013, 14:21:00 »
Merhaba Timuçin Bey ;

Teşekkürler, Eskişehire gittiğimde taktırdığım yere uğrayıp yazınızı göstereceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1929 : Nisan 01, 2013, 20:45:37 »
Rica ederim Timuçin Bey ,selamlar...

Teşekkürler, Eskişehire gittiğimde taktırdığım yere uğrayıp yazınızı göstereceğim :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1930 : Nisan 01, 2013, 21:59:14 »
Mehmet bey,
Merhabalar.

30.000 km yaptım enjektör değişimi yaptım. Aşırı ses yapmaya başlamışlardı.
Regülatörde kaçak varmış. Tamir olmaz değişim diyorlar. Bana mantıksızlık geldi. Conta ve ya "o" ring değişimi ile çözüm üretilmez mi?

Teşekkürler
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1931 : Nisan 01, 2013, 23:06:21 »
Merhaba Selçuk Bey ;

Nedir bu arıza yapan ürün ? Atiker mi?

Mehmet bey,
Merhabalar.

30.000 km yaptım enjektör değişimi yaptım. Aşırı ses yapmaya başlamışlardı.
Regülatörde kaçak varmış. Tamir olmaz değişim diyorlar. Bana mantıksızlık geldi. Conta ve ya "o" ring değişimi ile çözüm üretilmez mi?

Teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1932 : Nisan 02, 2013, 02:09:19 »
Mehmet Bey iyi akşamlar:
Araç 2011 corolla 4 aydır brc my 11 kit lpg takılı.İzmir 2A'da takıldı.Daha önce Kimi zaman 1. Viteste harekete geçmek için gaza yüklenince veya gazdan ayağı çekince devir düşerken belli bir devir  vibrasyonunda “tırrrr “ diye ses geliyordu.Başka bir brc servis enjektörlerin altına yalıtım malzemeleri koyunca bu ses kayboldu gibi.En azından ondan sonra duymadım.Rölantide gaza yüklenip gazdan ayağı çekince devir düşerken 2000 devir civarında aracın göğüs ön sağ tarafından lpg bağlantılarının ve regülatörün olduğu yerden duyulan pırrr diye ses dikkatimizi çekti..Araç benzine alınınca aynı ses kesiliyor.Acaba sorun nerede olabilir? Diğer brc servis enjektör veya diyaframlarda olabilir diyor.Araçta ayrıca sıcak motorda ara ara rölantide düşme ve titreme var. Sıcak motoru ilk  çalıştırmada devir 500 e kadar düşüyor ve araç bayılacak gibi oluyor.Bunun dışında aracın gidişinde, lpgye geçişte bir sorun yok.Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1933 : Nisan 02, 2013, 22:02:27 »
Merhaba Selçuk Bey ;

Doğrudur. ATİKER
Yeni takılan enjektörler çok sessiz ve performanstan çok memnun kaldım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1934 : Nisan 03, 2013, 13:18:46 »
Selçuk Bey Merhaba ;

Muhtemelen önceki enjektörleriniz rail apachi enjektörlerdi.Bu enjektörler sesli çalışır , özellikle belirli bir km sonra enjektörün pistonunun tepeye vurması sonucu hem silindirlere giden yakıt miktarı bozulur , araç düzensiz çalışır hem de bu tepeye vurmadan dolayı sesi daha da yükselir.Enjektörü değiştirmek ile doğru bir işlem yaptırmışsınız.
Regulatör konusuna gelince Atiker bu parçaların satışını gerçekleştirmiyor.Sizin de belirttiğiniz gibi parçaları temin edilse tamiratı mümkün fakat artık hangi nedendir bilinmez ama belirttiğim gibi yedek parça satışı yapmıyor.Selamlar...

Merhaba Selçuk Bey ;

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1935 : Nisan 03, 2013, 13:21:46 »
Merhaba Bünyamin Bey ;

Araçtaki sesin kaynağı yine lpg ekipmanlarının motor bloğu üzerinde bazı parçalara temas etmesi neticesinde oluyor.Tüm parçaların vibrasyon yapmasını engellemek için diğer parçalar ile temasının kesilmesi gerekiyor.Lütfen serviste bunların kontrolünü yaptırın. Diğer sorununuzun bir çok nedeni olabilir bunun için montajı özellikle enjektör manifolt nipellerinin yerini görmem gerek.Montajı ayrıntılı fotograflayıp paylaşırsanız fikir beyan edebilirim.Selamlar...

Mehmet Bey iyi akşamlar:
Araç 2011 corolla 4 aydır brc my 11 kit lpg takılı.İzmir 2A'da takıldı.Daha önce Kimi zaman 1. Viteste harekete geçmek için gaza yüklenince veya gazdan ayağı çekince devir düşerken belli bir devir  vibrasyonunda “tırrrr “ diye ses geliyordu.Başka bir brc servis enjektörlerin altına yalıtım malzemeleri koyunca bu ses kayboldu gibi.En azından ondan sonra duymadım.Rölantide gaza yüklenip gazdan ayağı çekince devir düşerken 2000 devir civarında aracın göğüs ön sağ tarafından lpg bağlantılarının ve regülatörün olduğu yerden duyulan pırrr diye ses dikkatimizi çekti..Araç benzine alınınca aynı ses kesiliyor.Acaba sorun nerede olabilir? Diğer brc servis enjektör veya diyaframlarda olabilir diyor.Araçta ayrıca sıcak motorda ara ara rölantide düşme ve titreme var. Sıcak motoru ilk  çalıştırmada devir 500 e kadar düşüyor ve araç bayılacak gibi oluyor.Bunun dışında aracın gidişinde, lpgye geçişte bir sorun yok.Teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1936 : Nisan 03, 2013, 14:58:11 »
Mehmet Abi Merhaba;

2004 otomatik Corolla sol kullanıyorum.2 ay önce BRC tüp taktırdım.Yakıt düşer diye umuyordum fakat benım sahsı fıkrım bi hayli yüksek yakıyor 0,31 krs - 0,32 krs civarı bu araba aşağı yukarı benzındede 0,35 -0,37 krs gibi yakıyordu.Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.Birde ben deponun tamamen bitmeden benzine gectiğinden şüpeleniyorum depoda yakıt varken bitmiş gibi benzine geçiyor sanki şamandıradan kaynaklanan bi sorunda olabilir mi ?

Yardımcı olabilirsen sevinirim...
Her Zaman Her Yerde En Büyük  FENERBAHÇE..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1937 : Nisan 09, 2013, 18:09:03 »
mehmet bey merhabalar aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum sizin anlatımlarınıza olan güvencimden dolayıda brc taktırmaya karar verdim adanada önerebileceğin brc montaj firması varmıdır ayrıca tank olarak ne önerirsiniz simit mantıklı gibi yada başka öneriniz olurmu şimdiden teşekkürler.

saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1938 : Nisan 10, 2013, 09:57:00 »
Merhaba Raci Bey ;
Araçlara takılan depolar bölgesel alanlara göre farklılık gösteriyor.Örneğin Batı'da ya da Güney'de genelde simit depolar tercih edilirken , Anadolu'da genelde silindir depolar takılıyor , bunda otopark sorunu , insanların lpg'ye bakış açısı ya da bagaj ve stepne lastiğin durumu ön planda oluyor.Benim bu araçlarda tavsiyem 244-41lt silindirik ince uzun depodur. Gerek bagaj hacminden gerekse stepnenin yerinde kalması açısından bu depoyu tavsiye ediyorum fakat siz simit depoda taktırabilirsiniz. Adana'da aşağıdaki bayiler ile görüşün ,size güven veren firmayı tercih edin.Selamlar...

ADANA
AKAN OTOGAZ
Yurt Mh. Kıyı Boyu No: 180/A Seyhan
0322 228 34 53
0322 228 34 53
MEHMET AKAN
0532 451 84 62

ADANA
MEGA OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Yenidoğan mah. Girne Bulvarı 253/A Yüreğir
0322 346 70 00
0322 346 77 73
YÜCEL KESKİN
0549 429 25 24

ADANA
POLAT LPG TÜP TANK İMAL.YED. PARÇ. LTD. ŞTİ.
Namık Kemal mah. 65074 sok. No:1 Seyhan
0322 226 66 16 0322 889 00 10
0322 889 00 11
MEHMET POLAT
0532 372 51 81 0506 640 16 50

ADANA
TEKBAŞ TİCARİ ARAÇLAR PAZ. LTD. ŞTİ.
Küçükdikili Çınarlı mah. T. Cemal Berker Bulv. No:652/C Seyhan
0322 441 16 96
0322 441 08 79
İHSAN YÜKSEL
0535 841 01 00

mehmet bey merhabalar aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum sizin anlatımlarınıza olan güvencimden dolayıda brc taktırmaya karar verdim adanada önerebileceğin brc montaj firması varmıdır ayrıca tank olarak ne önerirsiniz simit mantıklı gibi yada başka öneriniz olurmu şimdiden teşekkürler.

saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1939 : Nisan 10, 2013, 09:58:37 »
Merhaba ;

Yakıt sorunu için aracınızın ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Lpg varken benzine geçiş yapmasının nedeni geçiş ayarları ile ilgili olabilir.Ayarlar menüsünden geçiş bölümünden gelişmiş ayarlara girip benzine geçiş için minimum delta P değerinin 500 mbar olduğundan emin olun.Selamlar...

Mehmet Abi Merhaba;

2004 otomatik Corolla sol kullanıyorum.2 ay önce BRC tüp taktırdım.Yakıt düşer diye umuyordum fakat benım sahsı fıkrım bir hayli yüksek yakıyor 0,31 krs - 0,32 krs civarı bu araba aşağı yukarı benzındede 0,35 -0,37 krs gibi yakıyordu.Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.Birde ben deponun tamamen bitmeden benzine gectiğinden şüpeleniyorum depoda yakıt varken bitmiş gibi benzine geçiyor sanki şamandıradan kaynaklanan bir sorunda olabilir mi ?

Yardımcı olabilirsen sevinirim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ