0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
;Destro yerli bir ürün fakat çok fazla bilgiye sahip değilim.Sonuçta bu kitlerin ARGE'leri yıllar önce bitti ,yeni teknik bir özelliği yok.Burda önemli olan ürün kalitesidir onu da zaman gösterecektir.Buarada Önceki Atiker 50 km dayandı demişsiniz acaba 50.000 km mi diyecektiniz
Mehmet son bir sorum daha olacak seyir halindeyken lpg ye geçtiği anda (ş içinde özellikle)ışıklarda falan durduğumuzda aracın içinde çok rahatsız edici derecede kaçak varmış gibi koku alıyorum lpg ayarı yapılırken ustaya sordum kaçak varmı diye cihazla bayağı bir tarama yaptı ama kaçak yok dedi kaçak yoksa bu kokunun sebebi ne olabilirki başka tehlikleli bir durummudur? bu başka araç sahipleriyle konuşuyorum hiç koku yok diyorlar teşekkürler
Ahmet Bey Merhaba ;Gaz kokusu varsa muhakkak gaz sızıntısı vardır fakat bu sızıntı anlık değil her zaman vardır. Bağlantı noktalarını tekrar kontrol ettirin .BUnun dışında kaçak yoksa regulatörler bazen su yoluna gaz sızıntısı yapar bu da kalorıferi açtığınızda kokuyu hıssetmenıze neden olur.Bunun dışında son bir seçenek var ; o da trafikte öndeki aracın eksozundan yanmamış çiğ eksoz gazının sizin aracınıza gelmesidir.Selamlar...
Mehmet ustam dediğiniz yerlere baktıracam camlar kapalı yani öndeki araçtan değil sebebi bence diğer 2 seçeneğe baktıracağım çok teşekkürler
Mehmet Bey, 2005 model avensis aracım var. BRC marka LPG kullanııyorum. Son zamanlarda rölanti de sıkıntı yaşamaya başladım . devir kendi kendine inip çıkıyor bazen araba stop ediyor. 2 gün önce gaz kelebeleğini temizlettim ama temizleyen arkadaş LPG yi geçici olarak iptal ettirip bir depo benzinle gezdikten sonra tekrar LPG yi ayar yaptırmam gerektiği söylendi . Acaba aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaş varsa çözüm yolu nedir. teşekkürler
Mehmet Bey merhaba, Zaman zaman çevremden duyuyorum " LPG li araçlar haftada en az bir defa sadece benzinle aracını kullanmalıdır ki araç daha sağlıklı olsun. Misal olarak haftada 5oo km yapıyorsak 75-1oo km gibi bir yolu sadece benzinle kullanmak gerekir. Bunun geçerliliği var mıdır ? Aracımızı her çalıştırdığımızda zaten iki dakika kadar benzinle yol gidiyoruz. Bu söylenilenlere kulak verip bir müddet benzin kullanmamız aracımız için daha mı iyi olur ?
Merhaba Osman Bey ;Sıralı gaz sistemleri sabah soğuk motorda soğutma suyu 35 dereceye gelene kadar benzin ile çalışır , sıcak motorda yine benzin ile start alır en geç 5 saniye içerisinde lpg ye geçer .Bu benzin ile çalışmalar gün içerisinde yeterlidir.Bunu dışında aracınızı benzine alıp kullanmanıza gerek yoktur.Selamlar...
mehmet bey benim lpg tankım 41 lt lik montajdan sonraki ilk dolumda 38 litre aldı ve sonraki dolumlarımda 38 litre olarak devam etti. taaki 6. depoyu şehir içinde kaç km sonra tank boşalacak diye beklerken 450 km de benzine geçti. ben tekrar lpg ye geçirdim aracı hızımı düşürerek 30 km daha yol yaptım ve araç benzine geçmeden BRC nin önerdiği po dan depoyu doldurdum tekrar. son dolumda ise istasyon pompası 43 litre doldurduğunu gösterdi ve ben de doğal olarak 43 lt lpg parası (103 TL) verdim. bu tanklarım sağlıklı olması için %80 (32lt) dolması gerekmezmi?nasıl olduda 41 lt lik tank 43 litre aldı. bunun bir zararı olurmu? bu konumda bir tehlike söz konusu olabilirmi?
Mehmet Bey, 2004 model daihatsu terios aracım var,lpgli terioslarda 1.ve 2. nesillerde sübap erimesi problemleri yaşayanlar var,subap erimesi olayı euro 4,euro5 motorlarda olur diğerlerinde olmaz gibi bir genelleme yapılabilirmi?2004 terios motoru hangi euro normuna girer? Yazdıklarınızı okuyorum ancak şimdiye kadar lpg konusunda emin olamadım bu konudaki tavsiyelerinizi rica ediyorum.Teşekkürler.
Mehmet bey merhaba.Benim size bir sorum olacak.Aracım lpg de iken özellikle düşük viteslerde(2 ve 3)ileri geri atlama yapıyor.Yani hem ayağım gazda iken hemde gazdan çekince sallama tarzında değilde nasıl anlatsam bir gaz verip bir çeker gibi anlık hareketler yapıyor.Benzinde yapmıyor.Yüksek hızlarda hissetmiyorum.