Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1820 : Şubat 19, 2013, 21:21:11 »
Merhaba Mehmet Bey ;

Yeni sistem araçlarda supap pistonları magnezyum alaşımlı olduğundan LPG oktanı yüksek yanma nedeniyle supapları eritiyor, diye bir şey duydum.Bugün Hyundai İ 30 testinde satış danışmanı söyledi.Toyota için böyle bir durum var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1820 : Şubat 19, 2013, 21:21:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1821 : Şubat 20, 2013, 13:24:52 »
Merhaba İsmail Bey ;

Toyota araçlarında kronik subab sorunu ya da subab hassasiyeti yoktur fakat EURO4-EURO5 motorlarda Toyota dahil yanlış ürün ,yanlış montaj ve yanlış lpg kalibrasyonundan dolayı subab sorunu yaşanabilir.Bununla ilgili detaylı yazılarım önceki sayfalarda mevcut ,şayet bulamazsanız hatırlatın tekrar paylaşayım.
Bu arada Hyundai yeni i30 GDI motora sahiptir ve bu araçlara BRC SDI ya da LDI sistemi sorunsuz şekilde uygulanabilir ve bu araçlarda da BRC ile subab sorunu yaşanmaz.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey ;

Yeni sistem araçlarda supap pistonları magnezyum alaşımlı olduğundan LPG oktanı yüksek yanma nedeniyle supapları eritiyor, diye bir şey duydum.Bugün Hyundai İ 30 testinde satış danışmanı söyledi.Toyota için böyle bir durum var mı acaba?

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1822 : Şubat 20, 2013, 13:31:53 »
Şükrü Bey Merhaba ;

Bilgi için teşekkür ederim.Bu arada bu çalışmalar malesef kısa sürede olacak çalışmalar değil.
Avrupa'nın en modern ve en zengin ülkelerinden biri olan Monaco Prensliğinde geçen yıl gezerken LPG'li aracımız ile 10 katlı fakat yukarıya doğru değil , aşağıya doğru 10 katlı :) bir otoparka aracımızı park ettik ve hiç bir sorun ile karşılaşmadık ,burdaki sorun aracın lpg'li olup olmaması değil otoparkın yeterli standartlarda olup olmadığı ile ilgili.Yurt dışında otoparkların havalandırma sistemleri ile ülkemizdeki oto parkların havalandırma sistemleri oldukça farklı. En basitinden yurt dışında oto parklar alttan havalandırmalı ülkemizde bir çoğunda havalandırma olmadığı gibi olanlarda ise üstten havalandırmalar mevcut.Lpg sızınıtı olduğunda lpg yerde ya da en alt seviyede toplanır ve böyle bir sızıntı anında alttan havalandırma sistemli otoparklarda bu sızıntı anında tahliye edilebilir fakat ülkemizde malesef durum böyle değil.Ayrıca Avrupa'daki montaj ve denetimlerin seviyelerine ülkemizde de eriştiğimizde otopark sorunu tamamen ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.Selamlar...

kısacık bir araya girmek istiyorum, mehmet bey kusura bakma :)
dün akşam radyoda nihatlasivrisinek programında aygaz yöneticileri vardı.
lpgli araçların kapalı otoparklara girişi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve yakın bir zamanda iyi haberler beklediklerini söylediler.
çünkü bütün dünyada lpgli araçlara böyle bir kısıtlama yok. sadece türkiyede bu var.
bu karar çıkarsa durum çok farklı olur lpg için özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1823 : Şubat 20, 2013, 13:33:46 »
Mehmet Bey merhaba ;

Bu ses sadece lpgde iken mi var yoksa benzinde de aynı ses mevcut mu ?

o dediginiz carpma sesi de vardi onu lpg servisi buldu sesi kesti dediginiz carpmadan kaynakliydi.ancak benim dedigim ses motorun calisma sesi ile ilgili.servis bu sorunu bulursa paylasacagim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1824 : Şubat 20, 2013, 20:25:44 »
merhaba ses benzindeyken de lpg deyken de var sesten kastim carpma sesi vs. degil motor. daha gurultulu calismaya basladi.soyle tasvir edeyim nasil ki nefes alirken nerdeyse hic ses cikmaz ancak hasta olunca biraz hiriltili nefes aliriz aynen o sekilde sessiz calisan aracimda rolantide iken aracin motoru gurultulu calismaya basladi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1825 : Şubat 21, 2013, 13:19:59 »
Merhaba ;

Madem benzinde de aynı ses mevcut , toyota servisinden bilgi almak ve sesin nedeni yetkili servisten öğrenmek gerek.Sonuncu lütfen bizimle de paylaşın.Selamlar...

merhaba ses benzindeyken de lpg deyken de var sesten kastim carpma sesi vs. degil motor. daha gurultulu calismaya basladi.soyle tasvir edeyim nasil ki nefes alirken nerdeyse hic ses cikmaz ancak hasta olunca biraz hiriltili nefes aliriz aynen o sekilde sessiz calisan aracimda rolantide iken aracin motoru gurultulu calismaya basladi
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1826 : Şubat 21, 2013, 15:10:22 »
tesekkurler mehmet bey paylasacagim sonucu ve cogu kez yaptiklari gibi direkt lpg den diyecekler ben inadimi ortaya koyacagim tabi... sanki ordaki ustalar hep benzinli arac kullaniyor da daha lpg yi gorunce biz toyota olarak lpg yi tavsiyevetmiyoruz diyorlar. biz de bayilmiyoruz lpg ye benzin 3 tl olsa lpg neden kullanayim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1827 : Şubat 21, 2013, 16:54:09 »
Tamam belki bu soruna lpg neden olmuş olabilir ama burda önemli nokta bu sorunun ne olduğu. Henuz sorunun neyden kaynaklandığını bilemiyoruz ,servis önce bu sorun nedır buna bır cevap versın bız sonra şayet sorunun kaynağı lpg ise buna neyın neden olduğuna açıklayabiliriz.Çok geçmiş olsun ,sonucu bekliyoruz ,selamlar...

tesekkurler mehmet bey paylasacagim sonucu ve cogu kez yaptiklari gibi direkt lpg den diyecekler ben inadimi ortaya koyacagim tabi... sanki ordaki ustalar hep benzinli arac kullaniyor da daha lpg yi gorunce biz toyota olarak lpg yi tavsiyevetmiyoruz diyorlar. biz de bayilmiyoruz lpg ye benzin 3 tl olsa lpg neden kullanayim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1828 : Şubat 22, 2013, 08:12:51 »
anladim mehmet bey haklisiniz haftaya servise gidip sebebini ogrenecegim 40.000 bakiminda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1829 : Şubat 25, 2013, 10:27:03 »
Mehmet bey;
97 model 1.6 enjeksiyonlu motor toyota corolla aracım var. bugüne kadar hiç tüp takılmamış, orjinal 130000 km'dedir aracım.
malum benzin fiyatlarının artışı sebebiyle aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum.aracım şehir içi yakıtı ortalama 0,42 kuruş, şehirlerarası ise 0,22 kuruş. şehirlerarası yakıtından şikayetim yok lpg taktırsamda sadece şehiriçinde lpg de kullanırım şehirlerarası yine benzinde kullanırım.
Normalde aracımı haftada iki gün kullanıyorum. ama lpg taktırırsam hergün 40 km yol yapacağım kesin (şehir içi akıcı trafik).
ben brc kit taktırmayı düşünüyorum sizden öğrenmek istediğim avantajları dezavantajları nelerdir.
brc sıralı sistem kit tek modelmi yoksa araçlara göre modelleri varmı? varsa benim aracıma uygun olanı hangisidir.
son sorum ise montajı yapacak personel seçimi büyük bir unsurmu?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1830 : Şubat 25, 2013, 17:00:23 »
Merhaba ERTAN Bey;

Aracınıza gerek sıralı sistem gerekse eski tip emületörlü sistem taktırabilirsiniz.Emülatorlü BRC sistemi yaklaşık 700 TL ,sıralı sistem BRC MY11 ise 1.600 TL dir.
Emülatörlü sisemin avantajı ; fiyat ve doğrudan lpg ile çalışıp benzin tüketiminin sıfır olmasıdır. Sıralı BRC ise benzine eşdeğer bir performans ve %5 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacaktır.Gerek emülatörlü sistemin gerekse sıralı sistemin montajı oldukça basittir fakat yine de tecrübeli bir BRC servisine bu montajı yaptırmanızı tavsiye ederim.Lpg dönüşümü sonrası bugünkü gaz fiyatlarına göre sıralı sistemde %40 , emülatörlü sistemde %35 tasarruf sağlarsınız.Selamlar...

Mehmet bey;
97 model 1.6 enjeksiyonlu motor toyota corolla aracım var. bugüne kadar hiç tüp takılmamış, orjinal 130000 km'dedir aracım.
malum benzin fiyatlarının artışı sebebiyle aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum.aracım şehir içi yakıtı ortalama 0,42 kuruş, şehirlerarası ise 0,22 kuruş. şehirlerarası yakıtından şikayetim yok lpg taktırsamda sadece şehiriçinde lpg de kullanırım şehirlerarası yine benzinde kullanırım.
Normalde aracımı haftada iki gün kullanıyorum. ama lpg taktırırsam hergün 40 km yol yapacağım kesin (şehir içi akıcı trafik).
ben brc kit taktırmayı düşünüyorum sizden öğrenmek istediğim avantajları dezavantajları nelerdir.
brc sıralı sistem kit tek modelmi yoksa araçlara göre modelleri varmı? varsa benim aracıma uygun olanı hangisidir.
son sorum ise montajı yapacak personel seçimi büyük bir unsurmu?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1831 : Şubat 25, 2013, 17:12:32 »
Mehmet bey detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. istanbul avrupa yakasında a2 mühendisliğe montaj yaptırmayı düşünüyorum sizce işçilikte başarılılarmıdır ilerki zamanlarda sorun yaşar mıyım? tanıyorsanız bildiğiniz kadar bilgi verirseniz seçimimde daha çabuk karar alıcam. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1832 : Şubat 25, 2013, 18:10:01 »
Ertan sıralı sistem taktırırsan benzin deponda sürekli çeyrek depo bulundurman gerekli bildiğim kadarı ile
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1833 : Şubat 25, 2013, 18:47:31 »
opel insignia 1.4 140 bg araçlara lpg sıralı sistem uygun olduğunu duydum gittim sordum da bana marka falan vermişlerdi şimdi aklımda değil ama sizce o araçta bi problem çıkarır mı turbosu da  var  sanırsam bide şuanki arabamız  kapalı garajda onu aldığımızı var sayarsak lpg  olmasından dolayı garajda sıkıntı yaşatır mı saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1834 : Şubat 25, 2013, 18:54:28 »
Ertan sıralı sistem taktırırsan benzin deponda sürekli çeyrek depo bulundurman gerekli bildiğim kadarı ile
sizin kullandığınız lpg kitinin marka modeli nedir?
lpg yakıt tüketiminiz nekadardır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1835 : Şubat 25, 2013, 19:06:05 »
Ertan benim durum karışık sıralı sistem brc var bende de ben 2. el aldım aracı al satcı biriydi benden önceki sahibi 2 güne kadar bakıma götürecem eminim ne hava filtresi ne yağ filtresi nede lpg nin gaz filtrelerini değişmemiştir onların bakımını yaptıracam bujilere enjektörlere baktıracam eminim yakıtı çok düşürecek bu işlemler bide gaz ayarına soktumu aracı çok iyi olur inşallah şu anda 40 krş gibi yakıyo ama araç 2.0  133 hp
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1836 : Şubat 25, 2013, 19:12:00 »
Araçtan memnunmuyum Allaha şükür şikayetim yok canavar gibi tabi gönül ister biraz az yaksın ama zevkinde veresiyesi olmuyor Ertan şu bakımları yaptırayım görüşürüz sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1837 : Şubat 26, 2013, 01:37:30 »
Mehmet bey %80 şehir dışı %20 şehir içi kullanımla BRC li 2006 sol A/T aracım 100 km de 11lt yakıt tüketiyor.Bana biraz fazla geldi sizce nasıl?
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1838 : Şubat 26, 2013, 02:06:19 »
mehmet bey merhaba aracım 99 model corolla terra atiker multiface sistem takılı ve sizinle daha önce paylaştığım gibi aracımın ayarını birtürlü tutturamıyorlar hangi ustaya götürdüysem farklı şeyler deniyor ve durum dahada kötüleşiyor benim fikrim tamamen bigisayar proğramıyla alakalı ve bende ayarlarını kendim deneme yanılma yöntemiyle denemek istiyorum ve sizden ricam acaba nelere dikkat etmem lazımbeni ve forumdaki arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1839 : Şubat 26, 2013, 09:25:12 »
Ömer Bey Merhaba ;

LPG Kalibrasyonun ve yol ayarının nasıl yapılması gerektiğini forum ortamında  inanın yazarak anlatması çok zor fakat şöyle yapabiliriz.Programdaki map sayfasının ( kare harita üzerinde rakamlar yazan sayfanın) fotografını buraya ekleyin ben de sizin aracınızı yorumlayayım ,nasıl ayar yapılacağını tarif edeyim.

mehmet bey merhaba aracım 99 model corolla terra atiker multiface sistem takılı ve sizinle daha önce paylaştığım gibi aracımın ayarını birtürlü tutturamıyorlar hangi ustaya götürdüysem farklı şeyler deniyor ve durum dahada kötüleşiyor benim fikrim tamamen bigisayar proğramıyla alakalı ve bende ayarlarını kendim deneme yanılma yöntemiyle denemek istiyorum ve sizden ricam acaba nelere dikkat etmem lazımbeni ve forumdaki arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ