0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Mehmet Bey ;Yeni sistem araçlarda supap pistonları magnezyum alaşımlı olduğundan LPG oktanı yüksek yanma nedeniyle supapları eritiyor, diye bir şey duydum.Bugün Hyundai İ 30 testinde satış danışmanı söyledi.Toyota için böyle bir durum var mı acaba?
kısacık bir araya girmek istiyorum, mehmet bey kusura bakma dün akşam radyoda nihatlasivrisinek programında aygaz yöneticileri vardı.lpgli araçların kapalı otoparklara girişi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve yakın bir zamanda iyi haberler beklediklerini söylediler.çünkü bütün dünyada lpgli araçlara böyle bir kısıtlama yok. sadece türkiyede bu var. bu karar çıkarsa durum çok farklı olur lpg için özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde.
o dediginiz carpma sesi de vardi onu lpg servisi buldu sesi kesti dediginiz carpmadan kaynakliydi.ancak benim dedigim ses motorun calisma sesi ile ilgili.servis bu sorunu bulursa paylasacagim
merhaba ses benzindeyken de lpg deyken de var sesten kastim carpma sesi vs. degil motor. daha gurultulu calismaya basladi.soyle tasvir edeyim nasil ki nefes alirken nerdeyse hic ses cikmaz ancak hasta olunca biraz hiriltili nefes aliriz aynen o sekilde sessiz calisan aracimda rolantide iken aracin motoru gurultulu calismaya basladi
tesekkurler mehmet bey paylasacagim sonucu ve cogu kez yaptiklari gibi direkt lpg den diyecekler ben inadimi ortaya koyacagim tabi... sanki ordaki ustalar hep benzinli arac kullaniyor da daha lpg yi gorunce biz toyota olarak lpg yi tavsiyevetmiyoruz diyorlar. biz de bayilmiyoruz lpg ye benzin 3 tl olsa lpg neden kullanayim
Mehmet bey;97 model 1.6 enjeksiyonlu motor toyota corolla aracım var. bugüne kadar hiç tüp takılmamış, orjinal 130000 km'dedir aracım.malum benzin fiyatlarının artışı sebebiyle aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum.aracım şehir içi yakıtı ortalama 0,42 kuruş, şehirlerarası ise 0,22 kuruş. şehirlerarası yakıtından şikayetim yok lpg taktırsamda sadece şehiriçinde lpg de kullanırım şehirlerarası yine benzinde kullanırım.Normalde aracımı haftada iki gün kullanıyorum. ama lpg taktırırsam hergün 40 km yol yapacağım kesin (şehir içi akıcı trafik).ben brc kit taktırmayı düşünüyorum sizden öğrenmek istediğim avantajları dezavantajları nelerdir.brc sıralı sistem kit tek modelmi yoksa araçlara göre modelleri varmı? varsa benim aracıma uygun olanı hangisidir.son sorum ise montajı yapacak personel seçimi büyük bir unsurmu?
Ertan sıralı sistem taktırırsan benzin deponda sürekli çeyrek depo bulundurman gerekli bildiğim kadarı ile
mehmet bey merhaba aracım 99 model corolla terra atiker multiface sistem takılı ve sizinle daha önce paylaştığım gibi aracımın ayarını birtürlü tutturamıyorlar hangi ustaya götürdüysem farklı şeyler deniyor ve durum dahada kötüleşiyor benim fikrim tamamen bigisayar proğramıyla alakalı ve bende ayarlarını kendim deneme yanılma yöntemiyle denemek istiyorum ve sizden ricam acaba nelere dikkat etmem lazımbeni ve forumdaki arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim