Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 858460 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1860 : Mart 02, 2013, 20:48:58 »
Özelden mesaj atıp önce söyleseydiniz ben de sizi destekleyen bir yazı yazardım :) İyi haftasonları ...

mehmet hocam bıraksaydın içi içini yeseydi :)

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1860 : Mart 02, 2013, 20:48:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1861 : Mart 02, 2013, 22:47:07 »
teşekkürler sizede mehmet hocam iyi ki burdasınız.Gerci şimdiki lpg landı renzo ama keşke brc olsaydı diyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1862 : Mart 03, 2013, 00:10:21 »
Mehmet Bey aracımda brc simit tank var.Bu akşam depo 1/4 oranında dolu iken 80 km hızla gaza yüklendim devir 4000-5000 arasında iken sinyal sesi ve sonrasında benzine geçiş yaptı.Hızımı düşürmeme rağmen lpg ye geçiş yapmadı elle geçiş yapmam gerekti.Şamandırayı kontrol ettim depoda dediğim kadar gaz vardı.Bu bir sorun mu yoksa araç rahat çalışsın diye yapılan bir şey mi?
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1863 : Mart 03, 2013, 01:28:13 »
Mehmet Bey aracımda brc simit tank var.Bu akşam depo 1/4 oranında dolu iken 80 km hızla gaza yüklendim devir 4000-5000 arasında iken sinyal sesi ve sonrasında benzine geçiş yaptı.Hızımı düşürmeme rağmen lpg ye geçiş yapmadı elle geçiş yapmam gerekti.Şamandırayı kontrol ettim depoda dediğim kadar gaz vardı.Bu bir sorun mu yoksa araç rahat çalışsın diye yapılan bir şey mi?

Daha önceki verdiğiniz cevapları inceleyip sorumun cevabını buldum sanırım :)

Ocak 29, 2011, 07:31:02 » Teşekkür EtAlıntıMerhaba Oğuzhan Bey ;

Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)

Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;
a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.
b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu  700 mbardan 500 mbara inirsinler.

Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;
a)Devir bağlantısında sorun var demektir
b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.
c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.

2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1864 : Mart 03, 2013, 16:19:34 »
+1 :)

Daha önceki verdiğiniz cevapları inceleyip sorumun cevabını buldum sanırım :)

Ocak 29, 2011, 07:31:02 » Teşekkür EtAlıntıMerhaba Oğuzhan Bey ;

Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)

Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;
a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.
b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu  700 mbardan 500 mbara inirsinler.

Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;
a)Devir bağlantısında sorun var demektir
b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.
c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1865 : Mart 04, 2013, 09:52:04 »
Merhaba Ertan Bey ;

Hangi model ve hangi aracın buji tırnak aralığını soruyorsunuz?
97 model corolla 1.6 gli buji ise denso K16R-U11.
bu bujinin orjinal aralığı 1.12 mm imiş lpg de veya benzinde farkedermi ederse lpg deki aralık kaç mm olması lazım
+ olarakta benzinde kullanırken 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç 900 devirde bile akıyordu silkeleme yapmıyordu gaza hafif dokunduğumda tatlı bir şekilde şahlanıyordu araç ama lpg de bu durum olmuyor 2. viteste gazı bırakınca 1000 devirlerde silkeleme başlıyor gaza dokunduğumda 2000 devire kadar sirkeleyerek hareket ediyor gaza tam yüklenince kesiyor sirkelemeyi. bende agresif kullanan biri değilim çok sakin kullanırım lpg de bu sorunu hep yaşayacakmıyım? birde siz brc yetkilisi olarak değilde şahız olaraktan hangi lpg markasını önerirsiniz çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. :)
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1866 : Mart 04, 2013, 16:43:34 »
merhaba mehmet bey sizin yozgat sorgun dan müşterinizim tayinim antalya ya cıktığı için brc ustası lazım bana 10 bin km bakımı geldi filitreler değişcek antalya merkezdeyim sizin yönlendirebilceğiniz brc bayisi varsa bekliyorum teşekkürler ... ..
 cemal ünal
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1867 : Mart 05, 2013, 13:29:02 »
kandırmışlar seni :)
-
Mehmet Bey'in konusunda geyiğe sardırma beni şimdi :D
Merhaba Vedat Bey ;

BRC 'nin şuanki versiyonu BRC MY11 dir fakat lpg enjektörleri BRC ino3 my09 dur.Bu enjektörün üretim kodudur.Yani herşey normal ,merak etmeyin.Selamlar...

Teşekkürler :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1868 : Mart 05, 2013, 17:19:57 »
Merhaba Cemal Bey ;
Firma sahibi Ömer Bey'e selamlarımı iletiniz.

ANTALYA 2A ANTALYA UYSAL OTOGAZ / ÖMER UYSAL Akdeniz San. Sit. 5009 Sokak No: 46 0242 221 40 40 0242 221 27 24 ÖMER UYSAL 0552 612 96 77

merhaba mehmet bey sizin yozgat sorgun dan müşterinizim tayinim antalya ya cıktığı için brc ustası lazım bana 10 bin km bakımı geldi filitreler değişcek antalya merkezdeyim sizin yönlendirebilceğiniz brc bayisi varsa bekliyorum teşekkürler ... ..
 cemal ünal
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1869 : Mart 05, 2013, 17:37:29 »
Merhaba Ertan Bey ;

Bana aracınızın plakasını P.m den gönderir misiniz? İsminizden sorgulama yaptığımda BRC veri tabanında aracınız gözükmüyor , kaydına bakıp aracınıza takılan enjektörleri görmem gerekiyor.Şayet yanlış enjektör takıldıysa bu sorunu yapabilir.

97 model corolla 1.6 gli buji ise denso K16R-U11.
bu bujinin orjinal aralığı 1.12 mm imiş lpg de veya benzinde farkedermi ederse lpg deki aralık kaç mm olması lazım
+ olarakta benzinde kullanırken 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç 900 devirde bile akıyordu silkeleme yapmıyordu gaza hafif dokunduğumda tatlı bir şekilde şahlanıyordu araç ama lpg de bu durum olmuyor 2. viteste gazı bırakınca 1000 devirlerde silkeleme başlıyor gaza dokunduğumda 2000 devire kadar sirkeleyerek hareket ediyor gaza tam yüklenince kesiyor sirkelemeyi. bende agresif kullanan biri değilim çok sakin kullanırım lpg de bu sorunu hep yaşayacakmıyım? birde siz brc yetkilisi olarak değilde şahız olaraktan hangi lpg markasını önerirsiniz çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1870 : Mart 05, 2013, 17:57:56 »
teşekkürler mehmet bey selamınızı iletirim kalın sağlıcakla..

Merhaba Cemal Bey ;
Firma sahibi Ömer Bey'e selamlarımı iletiniz.

ANTALYA 2A ANTALYA UYSAL OTOGAZ / ÖMER UYSAL Akdeniz San. Sit. 5009 Sokak No: 46 0242 221 40 40 0242 221 27 24 ÖMER UYSAL 0552 612 96 77
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1871 : Mart 05, 2013, 21:08:14 »
Merhaba Ertan Bey ;

Bana aracınızın plakasını P.m den gönderir misiniz? İsminizden sorgulama yaptığımda BRC veri tabanında aracınız gözükmüyor , kaydına bakıp aracınıza takılan enjektörleri görmem gerekiyor.Şayet yanlış enjektör takıldıysa bu sorunu yapabilir.

Mehmet bey;
buji aralığı ve otogaz markasıyla ilgili sorularımında cevabını bekliyorum tarafınızdan
saygılar.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1872 : Mart 06, 2013, 14:02:36 »
Mehmet bey merhaba 2005 corolla 1,6 sol aracım var .Aracıma BRC sistem taktırmak istiyorum hangi modelini taktırmalıyım ANKARA da uygun fiyat ve gerçekten güzel işçilik yapan yaptıgı işin her daim arkasında duran bir firma usta var mıdır .Fiyat ve firma noktasında yardımcı olursanız sevinirim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1873 : Mart 06, 2013, 16:37:58 »
Ertan Bey Merhaba ;
Bugün bu size 3. yazma girişimim.Her defasında sorun oldu (elektirik ,internet ..)
Öncelikle BRC veri tabanından aracınızın bilgilerine ulaştım ,aracınıza turuncu renkte enjektör takılmış.Sizin aracınız semi sequantal (yarı sıralı) ,bu araçlara uygun BRC enjektörü mavi renkte olan enjektördür (enj.ms lerine göre diğer enjektör büyük gelecektir) diğer enjektörde hem yakıt hem de sürüş konforunuzda sorunlar olabilir.
Aracınıza ait Buji tırnak aralığı 1.1 mm dir ; 0.95 yaptırırsanız avans artacağı için faydası olabilir ve fakat orjinal aralığında da kullanılmasında bir sıkıntı yoktur.
Gaz markası konusunda GÜVENİLİR İSTASYONLAR'dan gaz alınız A B C markası fark etmez .Ben Çorum'da daha önce milangaz kullanıyordum şuan BEST GAZ 2.49 dan alıyorum.

Selamlar...

Mehmet bey;
buji aralığı ve otogaz markasıyla ilgili sorularımında cevabını bekliyorum tarafınızdan
saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1874 : Mart 06, 2013, 16:44:21 »
Yücel Bey Merhaba ;

Ankara için size 3 firma önereceğim, lütfen selamlarımı iletin yardımcı olacaklardır ;

1)MAVİ DENİZLER OTOGAZ LTD. ŞTİ.
Alınteri Bulvarı üzeri 223. sok. No:18 Ostim
0312 385 95 55
0312 385 51 18
TUNCAY KARAKOCA
0532 596 46 93

2)MOCAN OTOMOTİV LTD. ŞTİ.
İVEDİK Org. San. Altınörnek San.Sitesi Melih Gökçek Blv. 1519 Sok. No:60 İVEDİK
0312 394 72 22
0312 394 73 22
CAN MOCAN
0533 244 29 49

3)DAĞ-CEY OTOMOTİV LPG SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Başkent Oto San. Sit. 1755 sok. (Eski 51 sok) No:19 Ergazi - Yenimahalle
0312 278 15 36
0312 278 15 76
MEHMET DAĞDEVİREN
0535 227 80 39

Mehmet bey merhaba 2005 corolla 1,6 sol aracım var .Aracıma BRC sistem taktırmak istiyorum hangi modelini taktırmalıyım ANKARA da uygun fiyat ve gerçekten güzel işçilik yapan yaptıgı işin her daim arkasında duran bir firma usta var mıdır .Fiyat ve firma noktasında yardımcı olursanız sevinirim .
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1875 : Mart 06, 2013, 22:39:37 »
mehmet bey 40.000 bakımını yaptırdım toyota verso aracımın filtreler vs. değişti
aracım 1lt ile 12 km gidiyor iken 7-8 km gitmeye başladı ş.içi ve dışı karışık..
2 ayrı seferde lpg bayiine gittim sorun yok dediler gönderdiler.
bakım için dün servise gittiğimde lpg ci çağırdılar lpg ci aracımınfakir karışımından bahsetti ve enjektör memeleri küçük ondan araç yeterince enerji- yakıt alamıyor dedi.çok yakmasını da buna bağladılar ki ben bir bağlantı kuramadım.
servisin dediği arıza kodu ile bugün zavoli lpg bayiine gittim tekrar baktılar ve bilg ekranında gaz alma değer aralığını gösterdiler normal yazıyordu programda. fakir karışım olsa burda hata verirdi dedi ve bugün beni gönderdiler.bujileri değiştirmedim aracımın buji kullanım  ömrü irirdyum olduğundan 100 bin km. dendi değiştirmeyin dediler bu konuda lpg ustasını dinlemek istemedim daha 40 binde buji değiştirmek istemiyorum ki lpg yi de 24 bin km de taktırdım  henüz..
bu işi çözemedik mehmet bey fikriniz varmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1876 : Mart 07, 2013, 15:34:39 »
Mehmet Bey Merhaba ;

Üzülerek söylüyorum ki aracınızdaki sorunun teşhisi 1 dakıka çözümü ise en fazla  15 dakıka :(
Enjektör nozlle nın büyük mü küçük mü ideal mi olduğunu anlamak için ton benzin ve ton gaz enj mslerine bakmak yeterlidir .Aracın fakirde mi zenginde mi ideal ayarda mı olduğunu anlamak için bilgisayar ile beraber yola çıkılıp 1 km gitmek yeterlidir.Malesef bu verileri görmeden bir şey söylemem mümkün değil

mehmet bey 40.000 bakımını yaptırdım toyota verso aracımın filtreler vs. değişti
aracım 1lt ile 12 km gidiyor iken 7-8 km gitmeye başladı ş.içi ve dışı karışık..
2 ayrı seferde lpg bayiine gittim sorun yok dediler gönderdiler.
bakım için dün servise gittiğimde lpg ci çağırdılar lpg ci aracımınfakir karışımından bahsetti ve enjektör memeleri küçük ondan araç yeterince enerji- yakıt alamıyor dedi.çok yakmasını da buna bağladılar ki ben bir bağlantı kuramadım.
servisin dediği arıza kodu ile bugün zavoli lpg bayiine gittim tekrar baktılar ve bilg ekranında gaz alma değer aralığını gösterdiler normal yazıyordu programda. fakir karışım olsa burda hata verirdi dedi ve bugün beni gönderdiler.bujileri değiştirmedim aracımın buji kullanım  ömrü irirdyum olduğundan 100 bin km. dendi değiştirmeyin dediler bu konuda lpg ustasını dinlemek istemedim daha 40 binde buji değiştirmek istemiyorum ki lpg yi de 24 bin km de taktırdım  henüz..
bu işi çözemedik mehmet bey fikriniz varmı acaba?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1877 : Mart 07, 2013, 16:57:52 »
Mehmet bey merabalar geçen gün brc servisine gittim gaz filtremi değiştiler ve ayar yaptılar lpg geçiş ısısı 39 derecedeydi ben çok geç geçiyor dedim lpg ye usta 35 dereceye düşürdü bi sorun teşkil edermi böyle devammı?(bu arada aracım 3-4 km sonra lpg ye geçiyo)araç 2.0 carinaE teşekkürler
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1878 : Mart 07, 2013, 19:02:56 »
Merhaba Ahmet Bey ;

İdeal geçiş ısı derecesi 35 derecedir.Minimum 30 dereceye kadar indirilebilir.Selamlar...

Mehmet bey merabalar geçen gün brc servisine gittim gaz filtremi değiştiler ve ayar yaptılar lpg geçiş ısısı 39 derecedeydi ben çok geç geçiyor dedim lpg ye usta 35 dereceye düşürdü bir sorun teşkil edermi böyle devammı?(bu arada aracım 3-4 km sonra lpg ye geçiyo)araç 2.0 carinaE teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1879 : Mart 07, 2013, 19:11:34 »
Merhaba Ahmet Bey ;

İdeal geçiş ısı derecesi 35 derecedir.Minimum 30 dereceye kadar indirilebilir.Selamlar...
Mehmet ustam 30 dereceye düşürünce sıkıntı olurmu? 35 de de çok geç geçiyo lpg ye malum 2.0 araç teşekkürler
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.