0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba ;Sanirim 6 yildir lpg filitresi degistireyerek rekor kirdiniz Lpg filitreleri yilda bir ya da 10.000 kmde bir degistirilmelidir.Yetkili serviste hem ana filitrenizi hem de gaz valfindeki filitreyi degistirin.Degisimden sonra ayarlari da kontrol etmekte fayda var.
ben aracı aldığım 1.5 yıl kadar oldu ama üzerindeki kesinlikle çok eski bir filitre artık alüminyum olan kısım dediğim gibi nerdeyse delinecek o kadar aşınmış bende geçen gün gördüm öyle olduğunu ama acaba o filitremi bilmiyorum en iyisi resim yüklemek bu durumda ustam gas filter yazıyor üzerinde ama sökmüm ben bunu içinde bir şey yoktu fakat üflediğimde hava biraz zor gidiyordu
Hangi durumlarda LPG kalibrasyonu yapmak zorunlu olur? Teşekkürler
mehmet usta benım versoda landı renzo var.aldıgımda o takılıydı zaten.usta sabah ilk çalıstırmada benzınden lpg ye geççerken tam o esnada hafif sarsıyor gibi hissediyorsun.Brc varken önce hissetmıyordum.kış gelince bu oldu gibime geliyor.lpg filtresi 10 bin km oldu değişeli.Brc deyken lpg filtresi değiştikten sonra lpg ayarlarını yenıden yapıyorlardı.landi renzoda değişip git diyorlar.
merhabalar mehmet bey.1996 model toyota corolla 1.6 xei sw aracım var(atiker sıralı sistemlpgli). sorunum ilk çalıştırmada motor soğukken jigle devreye girmiyor.600-700 devirlerde oluyor ve motor stop edecek gibi çalışıyor.normalde otomatik jigle devreye girip 1400 devir olması gerekirken.aracımı benzinde çalıştırıp biraz gaz vererek devir yükselesiye kadar bekliyorum.motor ısınıp 1400 devirlere geliyor ama sonrada aracı kullanırken 800 devirlere düşmesi gerekirken 1200 devir civarlarında kalıyor.boğaz kelebeği temizlendi sibop ayarları yapıldı çözülmedi.tamircim lpg sisteminden kaynaklanabileceğini söyledi.bulunduğum yerdeki atiker servisinde bu sistemin başkabölgelerde kullanıldığını bizde programı ve parçası yok diye bakamadılar.bir yerden aldığım bilgiyle aracın lpg sigortalarını söküp birkaç dk rolantide çalıştırdıktan sonra ertesi sabah çalıştırdığımda(sigortalar takılı olmayıp lpg göstergesinin ışığı yanmıyorken) aracım benzinde normal eskisi gibi 1400-1500 devirde çalışmaya başlayıp ısınınca 800 devire düşmüştü.ama daha sonra aynı uygulamayı yaptığımda tekrar benzindede problemli çalışmaya devam etti.şunuda eklemek istiyorum aracım ilk çalıştırmada göstergede benzinde çalıştığı görüldüğü halde lpg enjektörleride çalışıyor.daha önce çalışmıyordu.lpgye geçmeden 10 sn önce lpg enjektörleri çalışmayı kesiyor.10 sn sonra lpgye geçince lpg enjektörleri tekrar çalışmaya başlıyor.otomatik jigle sorunum lpg sisteminden kaynaklanabilirmi böyle bir ihtimal varmı yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar..!
Mehmet Bey iki tane filitrede değişti , ama küçük olanın içi komple demir tozu ile doluydu hatta boşyer kalmamıştı içerisinde desem yeri var
mehmet bey ben zavolli bayisinde lpg taktırdıktan sonra ustamız bir kaç uyarı da bulundu:,1: aracınızın benzin depo ışığı yansımasın motorun depo boş algılaması ile ilgili bir sıkıntı olabilmesi açısından sanırım...2: aracınızla ortalama 140 km üstüne çıkmayın lpg de iken... ben herzaman bu ışık meselesine dikkat etmiyorum açıkçası ve otobanda iken boşyolda radar da yoksa 160 lara çıktığım olmuştu ama birkaç kezsiz bu duruma katılıyor musunuz?bu arada aracım hala ortalama bir kaç pompadan almama rağmen km de ortalama 32 kuruş civarı yakıyor.havaların çok etkisi olmadığını biliyordum ustam da değerleriniz normal oynamayalım dedi ısrarla anlamadım gitti...
Merhaba Mehmet Bey ;1) Çok nokta Enjeksiyonlu araçlar ister LPG'li ister Benzin'li olsun kesinlikle çeyrek deponun altında benzin ile araçlarını kullanmamalıdırlar ; benzin pompası kendisini benzin ile soğutur şayet araçta yeterince benzin yoksa pompa kendini yeterince soğutamayacak ,benzin pompasının barı düşecek ve uzun vadede pompa yanacaktır.BU sebeble benzin uyarı lambanız hıc bıra zaman yanmasın.Ustanız bu konuda haklı
Mehmet Usta, Cok nokta Enjeksiyonlu araclar kesinlikle ceyrek deponun altında benzin ile kullanılmaması gerekli olsa idi, otomotiv üreticileri bu aracları üretirken benzin ısıgını ceyrek depoda yanacak sekilde yapmazlarmıydı