Merhaba Murat Bey ;
Bana göre yakıt değerlerinin ideal aralıkta ; böyle bir kullanımda aracınızın 9.5 lt/100 km benzin tüketeceğini düşünürsek 11lt/100 km lpg normal.Selamlar ...
Mehmet bey %80 şehir dışı %20 şehir içi kullanımla BRC li 2006 sol A/T aracım 100 km de 11lt yakıt tüketiyor.Bana biraz fazla geldi sizce nasıl?
Merhaba Ertan Bey ;
Kağıthane'deki merkez servis'ten mi bahsediyorsunuz ? Şayet burayı düşünüyorsanız ,kendileri tecrübeli bir BRC servisidir ,gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.
Mehmet bey detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. istanbul avrupa yakasında a2 mühendisliğe montaj yaptırmayı düşünüyorum sizce işçilikte başarılılarmıdır ilerki zamanlarda sorun yaşar mıyım? tanıyorsanız bildiğiniz kadar bilgi verirseniz seçimimde daha çabuk karar alıcam. saygılar.
Merhaba Uğur Bey ;
Bu araçlara lpg dönüşümü mümkün fakat aracın aşırı beslemeli olmasından dolayı takılacak ürünün özellikleri biraz farklı. Bu araçlara BRC TURBO kit montajı yapılmalı.Normal kitlere göre 1.5 bar lık regultör ,turbo basınca uygun 4.5 mbar basınç sensörü ,8 lik gaz valfi ve boruların takılması gerekiyor.Standartlara uygun montaj edilmiş ve sızdırmazlık testlerinden geçmiş araçların garajda bulunmasının bir sıkınıtısı yoktur.Selamlar...
opel insignia 1.4 140 bg araçlara lpg sıralı sistem uygun olduğunu duydum gittim sordum da bana marka falan vermişlerdi şimdi aklımda değil ama sizce o araçta bir problem çıkarır mı turbosu da var sanırsam bide şuanki arabamız kapalı garajda onu aldığımızı var sayarsak lpg olmasından dolayı garajda sıkıntı yaşatır mı saygılar.
Araçtan memnunmuyum Allaha şükür şikayetim yok canavar gibi tabi gönül ister biraz az yaksın ama zevkinde veresiyesi olmuyor Ertan şu bakımları yaptırayım görüşürüz sonra
carinalar güzel araç gerçekten. peki yağ eksiltme sorunu varmı araçta?
aracımın grafik değerleri neyapmam gerektiği konusunda yardımınızı bekliyorum
aracımın grafik değerleri neyapmam gerektiği konusunda yardımınızı bekliyorum ayarları kendim yapmak istiyorum aracım motor sıcakken dahi rolentide stop edip sıksıkta silkeliyor
mehmet bey salı günü aracıma brc my11 lpg kiti taktırdım depoyu ilk fulledim 100 tl ye doldu 350-400 km gitmesini beklerken 200 km de lpg bitti. sizce bu normalmi? ben 100 liralık benzinle 250 km yol yapıyorum şehiriçinde. birde lpg bitince otomatik olarak araç benzine geçtiği zaman lpg tankında yakıt kalıyormu hiç yani sesli uyarı veriyor lpg kumandası onu manuel olarak benzne alıyorum tekrar lpg ye geçirmek için düğmeye bassam lpgde gidermi yoksa tank tamamen bitmiş olduğu için tekrar benzinemi geçer?
Mehmet bey, merhaba.
Bir arkadaşım ikinci el araç alacak. Aracı görmeye gittiğimde enjektörlerin üzerindeki siyah plastik kısımda my09 yazıyordu. lpg evraklarında my11 yazıyor. Ben mi yanlış yere baktım acaba.
carinalar güzel araç gerçekten. peki yağ eksiltme sorunu varmı araçta?
Aracı aldığımdan beri eski sahibinin koyduğu yağ duruyordu ama ne zaman konduğunu bilmediğimiz için yağı değiştik ama hiç azalma yoktu yağda
mehmet bey salı günü aracıma brc my11 lpg kiti taktırdım depoyu ilk fulledim 100 tl ye doldu 350-400 km gitmesini beklerken 200 km de lpg bitti. sizce bu normalmi? ben 100 liralık benzinle 250 km yol yapıyorum şehiriçinde. birde lpg bitince otomatik olarak araç benzine geçtiği zaman lpg tankında yakıt kalıyormu hiç yani sesli uyarı veriyor lpg kumandası onu manuel olarak benzne alıyorum tekrar lpg ye geçirmek için düğmeye bassam lpgde gidermi yoksa tank tamamen bitmiş olduğu için tekrar benzinemi geçer?
Ertan nasıl 200 km abim 100 tl ye hemde bi sorun vardır muhtemelen ben en son ölçtüğümde 30 tl lpg ile (deneme amaçlı almıştım tahmini 80 km gitti 2.0 olmasına rağmen
Ertan nasıl 200 km abim 100 tl ye hemde bir sorun vardır muhtemelen ben en son ölçtüğümde 30 tl lpg ile (deneme amaçlı almıştım tahmini 80 km gitti 2.0 olmasına rağmen
abi daha 2 gün oldu taktıralı ayara gitmedim daha normalmidir diye sordum sadece zaten ayardan sonrada böyle dwm ederse sorunu araştırıcaz.
peki bilen varmı lpg li ve benzinli araçlarda buji ateşleme aralığı kaç mm olmalı?
abi daha 2 gün oldu taktıralı ayara gitmedim daha normalmidir diye sordum sadece zaten ayardan sonrada böyle dwm ederse sorunu araştırıcaz.
peki bilen varmı lpg li ve benzinli araçlarda buji ateşleme aralığı kaç mm olmalı?
Ufuk şu anda sitede ona sor yardımcı olacaktır sana
Ömer Bey ;
Bu grafiklere aracınızın yakıt ayarının yanlış olduğu çok açık.Çünkü MAP haritasındaki bütün değerler aynı (33) ayrıca rolantideki 4.00 ms lik değer aracınızın fakir çaşıştığını gösteriyor.Size burdan ne yapmanız gerektiğini anlatmam zor ,bu sebeble profesyonel destek alabileceğiniz bir servise başvurmanız en doğrusu.Selamlar...
aracımın grafik değerleri neyapmam gerektiği konusunda yardımınızı bekliyorum ayarları kendim yapmak istiyorum aracım motor sıcakken dahi rolentide stop edip sıksıkta silkeliyor
Merhaba ;
Bu yakıt tüketimi tabiki normal değil.Lpg ayarını ve sızdırmazlığını kontrol ettiriniz.Lpg tankındaki basınç 500 mbar ın altına düştüğünde sistem benzine geçer ve sesli ikaz verir , tabi siz manuel tekrar lpgye alır ve gaza hafif hafif basaraktan yine lpg de gidebilirsiniz ama bu mesafe çok olmayacaktır.Selamlar...
Merhaba Vedat Bey ;
BRC 'nin şuanki versiyonu BRC MY11 dir fakat lpg enjektörleri BRC ino3 my09 dur.Bu enjektörün üretim kodudur.Yani herşey normal ,merak etmeyin.Selamlar...
Mehmet bey, merhaba.
Bir arkadaşım ikinci el araç alacak. Aracı görmeye gittiğimde enjektörlerin üzerindeki siyah plastik kısımda my09 yazıyordu. lpg evraklarında my11 yazıyor. Ben mi yanlış yere baktım acaba.
Merhaba Ertan Bey ;
Hangi model ve hangi aracın buji tırnak aralığını soruyorsunuz?
Siz Tuncay Bey'e bakmayın , kandırmamışlar rahat olun
kandırmışlar seni 
-
Ömer Bey ;
Bu grafiklere aracınızın yakıt ayarının yanlış olduğu çok açık.Çünkü MAP haritasındaki bütün değerler aynı (33) ayrıca rolantideki 4.00 ms lik değer aracınızın fakir çaşıştığını gösteriyor.Size burdan ne yapmanız gerektiğini anlatmam zor ,bu sebeble profesyonel destek alabileceğiniz bir servise başvurmanız en doğrusu.Selamlar...
Mehmet bey merabalar 2 gün önce brc yetkili servise gittim lpg ye geçiş ısısı 39 dereceydi çok geç geçiyordu oradaki usta 35 dereceye ayarladı genede geç geçiyor neyapmamız lazım araç carinaE 2.0 178200 km de teşekkürler ve araba biraz fazla yakıyor gibi tekrar sağolun Mehmet bey (kaçak varmı diyede bakıldı )
Siz Tuncay Bey'e bakmayın , kandırmamışlar rahat olun
mehmet hocam bıraksaydın içi içini yeseydi