0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey 1999 corolla 1,6 terra aracıma atiker sıralı taktırdım. araç biraz fazla yakıyor gibi. bunun yakıtını düşürmek için neler yapılabilir?
merhabalar mehmet bey,benim sorum başıma gelen bir olayın tekrar gerçekleşme olasılığıyla ilgili;bundan önceki arabam 2001 corsa idi malum benzinde çok yakıt sarfediyordu. ilk arabam olduğu için lpg konusunda çok fazla araştırma yapıp prins marka kit taktırdım ve ankarada çok iyi diye bilinen bi usta yaptı montajı. aradan bi 50 000 km sonra araba benzinde gaz yememeye başladı ve hiç bi usta çözüm bulamadı (ankara'da:) benzinle 1 depo bitir bilmem ne gibi safsatalarla bi sürü zaman ve para harcadım ve arabamı sattım, corolla 1,6 elegant aldım lpg taktırmak için biraz araştırdıktan sonra bütün lpg li araçların mutlaka problem çıkardığını duydum. hatta yetkili bi servisin el altından yönlendirdiği lpg montajı sevisi bile her arabada ama her arabada problem mutlaka olacağını ama bunun km ye göre fark göstereceğini bizim arablar da da 100 000 km civarında bi problem çıktğını söyledi. tüm bunlar ışığında çıkan problemin yine aynı ustanın 3-4 bin tl civarında bi masraf ama yapılan karın 35-40 bin tl civarında olduğunu söylemesine rağmen kafamdaki soru işaretlerine bi çözüm bulmuş değilim bence herkes bu gibi sorunlardan korkarak taktırmak istemiyor lpg yi bu soruma bi cevap verirseniz size çok minnetar kalırım.
mehmet hocam teleflex gfı lpg dönüşüm kitini taktırabileceğim bir yer önerebilirmisiniz ?
Mehmet bey, bayram bey istanbulda yaşıyor sanırım, sen ankara tavsiye etmişin...
her 1000 km de yaklaşık 1000 tl kar edilse 100.000 km de 10 bin tl kar edilir.
10.000 TL için her 1000 km'de 100 TL kar etmesi yeterli olacaktır. Zaten 1000 km'de 1000 TL kar edilmesi teknik olarak da mümkün görünmemektedir. 100.000 km yol yapıp 35.000 TL kar nasıl olacak onuda anlamış değilim bu arada.
mehmet bey bu arada prins montajı konusunda ankara da en iyi bildiğiniz yer neresidir ve brc ile arasındaki fiyat farkına değer mi?
bende celica var 2004 model 1.8 motor spor araba olarak gözüksede türkiyede 1 ay bile olsa benzinle gezilmicene inanıyorum heleki öğrenci için ... acaba arabama lpg taktırsam hangi sistemi uygulatsam en az kayıbı alırım ...
Aracınızın markasına göre yorum yapmak istiyorum.Aracınızın Teknik özellikleri nedir?
Prins sektörün ilklerinden ve de sıralı gaz sistemlerinin en üst sınıftaki ürünlerinden biridir.Ürün kalitesi tartışılmaz ,tek eksiği servis ağının olmayışı bu eksiklikte İpragaz'ın Prins'in distiribütörlüğünü almasıyla ortadan kalkacak gibi gözüküyor.BRC ile kıyaslanacak olursa vereceğiniz fazladan 700 tl gerçekten gereksiz verilmiş bir para olacak;çünkü ürün yapılırı bir kaç özellik dışında benzerdir.Piysada selenoıd valflı enjektör kullanmayan ürünler BRC ve Prins tir ,yazılım olarak otokalibrasyonun hata aralığı en düşük iki ürün BRC ve Prins tir... Sadece Toyotalarda değil tüm markalarda rolanti sorunu yaşanır ,bunun sebebi aracın karakteri değil takılan sistemin yetersizliği ve montaj hatasıdır ; örneğin sizin aracınızda da emme manifolt girişini yanlış yerden(benzin enj. çok gerisinden) yaparlarsa aynı sorunu siz de yaşayabilirsiniz.Bu sebeble dogru ürünü tecrübeli serviste yaptırdığınız taktirde sorun yaşamazsınız.Selamlar...