0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracimdaki devirden gec dusme olayim 3000devire ulasip vitez degistirecegim sirada ayagimi gaz pedalindan cektigimde devir birkac saniye sonra dususe geciyor ama benzinde bu olay olmuyor
Pazar günü saat gece yarısını geçmiş Ümit Bey, cevaplar için acele etmeyin lakin ben konuya yorum yapılmasına çok taraf değilim. Mehmet Usta'nın sorulara cevap verdiği bir başlık olması nedeni ile onun yorumu ya da cevabı daha doğru olabilir. Şayet genel kullanıcı yorumu istiyorsanız bu sorunuzu Yakıt bölümü altında yeni bir konu olarak açabilirsiniz.
Bazen kendimizi kaybedip, döktürüyoruz Yeri değil tabi ki Mehmet Bey'e ilgisi için teşekkür ederim.
Forum yönetimi Mehmet Bey için bir teşekkür plaketi hazırlamalı
Plaket işi kolay Hasan biz forum aracılığı ile forum üyelerine faydası olan, yardımcı olan, paylaşımcı tüm ustalarımıza ve arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sizlerde kolay şekilde teşekkür edebilin diye mesajların üstüne Teşekkür Et butonu koyduk
Mehmet bey aracim benzinde calistigi icin onun etkisi varmi anlamadim ama evet benzinde calistigi halde aracim tek marsla calimiyor bazen iki bazen uc marsla calisiyor
merhabalar. daha önce 2011 otomatik vites corolla aracımın yakıt değerlerini yazmıştım. aynı yakıt sıkıntısı devam ediyor gibi.1 lt lpg ile ş.içi 7 km gidiyorum. ayar için sanayiye gitmeme rağmen bu değer değişmedi. tekrar tekrar ayara rağmen değişmeyince benzinde deneme gereği duydum.benzin de ş.içi 1 lt ile yine 7 lt gidiyorum. sizce bu değerler normal mi?kalabalık bir şehirde değilim. arabayı agresif kullanmam.benzinde ş.dışı ortalama yakıt 6.6lt/100 km gözüküyor. bu değerlere göre ş.içi benzin kullanılmaz. ş.dışı lpg 10lt/100km gibi bir değerde. o zaman lpg ye gerek yok.arabam 18 000 km de. ben 14000 de aldım ilk bakımı 20 000 de. sizce ne yapayım?
mehmet bey yardımcı olur ve bilgilendiriseniz sevinirim.lpg tüketimini doğru ölçme konusunda bir sürü metod var.1-depoyu fulleyip km sıfırlayıp belli bir km yapıp (100-200 vs.) aynı petrol aynı pompadan aynı saatte depoyu tekrar fulleme.2-depoyu fulleyip km sıfırlayıp depo bitince yapılan km ile ölçme.3-depo boş iken belli bir miktar lpg alıp (50-60 tl veya 10-20 lt ) km sfırlayıp bitince ölçme.bu yöntemlerden hangisi en doğru sonucu verir yada sizin tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem varmıdır ?bu soruya vereceğiniz cevap ile herkes aracının 1 lt ile kaç km yaptığını veya km de kaç kuruş yaktığını doğru bir şekilde hesaplayıp aracının az veya çok yaktığını doğru bir şekilde tspit edebiliri sanırım.
mehmet bey2008 auris 1.6 aracımda my11 kit var izmir 2a da ekim sonunda takıldı. gaz özellikle bitmeye yakın yani sarı yanıp sönerken aracı yüksek devirlere zorladığımda gaz bitmiş gibi ötmeye başlıyor ve bende mecbur elimle benzine alıp 1 km sonra tekrar gaza geçiyorum. daha önceleri gaz bitti sanıp gaz alıyordum ama farkettim ki gaz bitmeden uyarı veriyormuş. bu bana pek normal gelmedi. sizce nerede problem olabilir?
mehmet bey merhabalar,aracıma 44 bın km de 2007 yılında atıker sıralı sistem lpg takılmıs ve her 15 bınde lpg peryodık bakımı yapılmıs arac suanda 95 bın km de.son olarak 93 bınde fıltresını degıstırdım ve lpg ayar yapıldı.sıze sorum şu;lpg takılalı 5.5 yıl olmuş ve toplamda 50 bın km yol yapılmıs acaba degısmesı gereken veya ömrünü tamamlayan parçalar olabılır mi sistem yenilenmesi gerekli midir güvenli kullanım için. şimdiden teşekkürler.