0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 lt ile önceden ortalama 320 km giderken 2 aydır maksimum 250 km gidebiliyorum30lt-320 km--- 1 lt ile 11 km30 lt--250 km--1lt ile 8 kmve düşünün lpg de litresi ortalama 40 kuruş zamlandışimdi 30 lt yi 76 tl.ye alıyorum. 2 ay öncesine 68 tl ye dolduruyordumzavlolli marka lpg takılı 2011 toyota corolla verso 1. 6 premium aracımzavolliyi takan bayiye gittim adam arıza ışığı yanmıyorsa herşey normaldir dedi.dış etkenlerden olabilir dedi.dedim kış gelmeden önce de aynıydı kışın gelmem tesadüf sadece sabredeyim dedim başka pompalardan alarak belki ondandır diye ama hala aynı dedimusta şu tavsiyede bulundu depoyu fulle pompacıdan sonra 50km boş yolda 2500 devirle git sonra geri dön aynı pompadan fulle kaç lt gitmiş öyle ölçelim 50 km 50 km gel 100 km için ortalama yakıtı hesaplamak için.denedim ve değerler bunlar ortalama 31 kuruş yakıyor..benzine dönsem belki lpg dönüşüm maliyeti ile aynı değere gelcek...fikriniz?
Herhangi bir yorum yokmu ? Benmi yanlışım, yoksa yetkilimi? Yorumlarınızı bekliyorum.
evet 31 lt ye depom doldu bu hafta çok gezdim ve 1 haftada yaktığım değer31lt--ş.içi-dışı ortalama 230 km... anlayacağınız durum epey kötüarkadaşlar ben takan zavolli bayisi durum normal derse ben illaki ayarı kıs desem yanlış yapar mıyım? çünkü sorunu bulmaya yönelik 1 adım atılmıyor cihazı takıyorlar değerler normal diyorlar.değerler normal ise ben 31 lt işle 320 km gidiyorken 80-90 km neden daha az gidiyorum? bu kışla açıklanamaz bence...
Merhaba bana değerleriniz normal geldi. Ben 117 TL ye 350 km gidebiliyorum. Aracım 1, 6 Avensis. Kış koşulları, gittiğiniz kısa mesafe veya sıkışık trafik buna etkendir. Ayrica gazda artık ucuz değil bunu unutmayın. Aynı oranlarda yakıyoruz. Sorun yok.
Nil Elektronik LPG Enjeksiyon Test Cihazı bu cihazlamı ayarlatsam ne yapsam anlamadım gitti bezinde hiçbir sıkıntı yok ama gazda pof pof ediyor rolantide çalışırken BRC merkez servise gittim konrtol ettiler sorun yok enjektörlerde dediler ayar yaptılar ama yine pof pof ediyor rolantide ..
selamlar benim aracımda atiker sıralı sistem lpg sistemi var yakın bir zamanda bazı talihsizlikler yaşadım ve sonunda lpg beynini değiştirmek zorunda kaldım araç yakıt değerim şu anda sadece lpg ile uzun yolda 25 lt gaz ile 315 km gidiyor şehir içini henüz tam ölçemedim acaba normalmi birde aracım normal vitez değiştirmelerde devirden geç düşüyor acaba neden kaynaklanıyor yani kısacası aracıma yapılan ayar içime sinmedi napabilirim kütahyadayım
Deniz Bey Merhaba ;BRC Enjektörleri bakımsızdır ,tamir edilemez ,debileri ayarlanamaz.Bu cihaz bir işe yaramaz.Sorun enjektörlerde değilse aracınızın motor kompresyonunu ölçtürür müsnüz? Belki de subablarda bir kaçak söz konusu olabilir.Selamlar...
Ustam benzinde en ufak bir sıkıntı yok subaplardan olsa benzinde de anormal çalışma olmazmı ?