Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1740 : Ocak 12, 2013, 22:36:42 »
30 lt ile önceden ortalama 320 km giderken 2 aydır maksimum 250 km gidebiliyorum
30lt-320 km--- 1 lt ile 11 km
30 lt--250 km--1lt ile 8 km
ve düşünün lpg de litresi ortalama 40 kuruş zamlandışimdi 30 lt yi 76 tl.ye alıyorum. 2 ay öncesine 68 tl ye dolduruyordum

zavlolli marka lpg takılı 2011 toyota corolla verso 1. 6 premium aracım
zavolliyi takan bayiye gittim adam arıza ışığı yanmıyorsa herşey normaldir dedi.dış etkenlerden olabilir dedi.dedim kış gelmeden önce de aynıydı kışın gelmem tesadüf sadece sabredeyim dedim başka pompalardan alarak belki ondandır diye ama hala aynı dedim
usta şu tavsiyede bulundu
 depoyu fulle
 pompacıdan sonra 50km boş yolda 2500 devirle git sonra geri dön aynı pompadan fulle kaç lt gitmiş öyle  ölçelim 50 km 50 km gel 100 km için ortalama yakıtı hesaplamak için.denedim ve değerler bunlar ortalama 31 kuruş yakıyor..benzine dönsem belki lpg dönüşüm maliyeti ile aynı değere gelcek...
fikriniz?
50 km gidip harcama yapmakla anlayamasınız bence .. depo içi basıncından dolayı yanıltır, bende önceden öyle deniyordum ama farklı oluyor aynı değerde yaksa bile araç boş depoyla fulllenme olayıyla 50 km gidip fullleseniz bile aynı oranda yaksa bile bence farklı çıkacaktır ; bu benim daha önce denemlerimden dolayı kendi görüşümdür sonuç itibari ile sizin  daha önce yaktığıyla şu anda yaktığı arasında büyük fark var bence tekrar gidin adamakllı bir baktırın ..!
Depo başına 70 km az değil ..!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1740 : Ocak 12, 2013, 22:36:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1741 : Ocak 13, 2013, 03:00:00 »
evet deniz bey haklısınızz bu hafta tekrar gideceğim usta aslında işine çok hakim görünyor güven veriyor insana.piyasada da isim yapmış kendince ama neden ben de böyle oldu anlamadım.kış değerlerine aldı lpg ayarını sonra beni gönderdi.ben eski oranımı özlüyorum o da 30 lt ile ortalama 320 km...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1742 : Ocak 13, 2013, 14:42:54 »
sizi çok iyi anlıyorum parasıda bir kenara ama insan arabadan soğuyor bu durumlarda ; ayrıca birde önemli nokta olarak şu var kışın daha fazla gaz yanar derler bu doğru fakat sıralı sistem olduğundan motor belli bir ısıya gelene kadar zaten benzin harcıyor , o arada asıl olarak benzin fazla olarak yanıyor buda demek oluyor ki gazda o kadar fark etmesi mümkün değil ..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1743 : Ocak 14, 2013, 00:36:01 »
Ben fanatik bir BRC kullanıcısı iken başıma ne geldi:
Merhaba, 2,5 seneye yakın brc kullanıyorum.Bu süre zarfında yetkili servis dışına çıkmadım.
Son servise gidip ardından normal yağ ve filtre değişimine gittiğimde aracın su eksilttiği tespit edildi.Sorunun lpg den kaynaklandığı söylendi ve araca su eklendi.Su eksiltmiş ama ardından eksiltmeyi kesmiş gibi görünüyor.Ardından tekrar lpg servisine gittiğimde sorunu anlattım. Böyle bir sorunu (yıllardır aynı servise gittim) nasıl görmediklerini sordum. Aracı inceledikten sonra sorunun kırmızı antifrizden kaynaklandığını, şu an için herhangi bir sorunun görünmediğini söylediler.Ben arada bir suyu takip edip kontrol altında tutacakmışım.Bu zaten her sürücünün yaptığı bir uygulama.Ancak her an koyverecek bir düzeni de hergün kontrol edemem herhalde?
Yıllarca her bakımın kalite için değil, para için yapıldığını düşünüyorum.Sorun antifriz den kaynaklanıyor ise, sistemi takan, ayrıca yıllarca bakımını yapan 2 bayide bu konu hakkında hiçbir uyarıda bulunmadı.
Bence sorun her arabada kullanılan kırmızı antifriz değil, dayanaksız malzemedir.
Bayiye herhangi bir itimatım kalmadı.Sadece bakım ücreti peşinde olarak gördüğüm kuruluştan medet ummuyorum.
Ayrıca araca sistemi ilk taktığımızdan beri araçta yokuş yukarı çok performans kaybı var.Ancak servisin normaldir demesi üzerine bu şekilde kullanmaya alıştık.Ancak bu olaylardan sonra bu durumunda normal olmadığına kanaat getirdim.Sizden ricam güvendiğiniz bir servise beni yönlendirmeniz ve aracın incelenmesi.Yardımcı olmanızı rica ederim.
Mail adresim xxx@gmail.com  telefon numaram 0543 xxxxxx

Ve aldığım cevap(pes yani):
Aracınızın su eksilttiğini söyleyip, su ialvesi yapan servisin su devresine basınçlı kaça testi uygulayıp varsa kaçağın yerini tespit etmesi gerekiyordu.
Hiç bir tespit yapmadan işin kolayına kaçıp faturayı LPG' ye kesmek doğru olmamış. Araçta LPG olmasaydı servis acaba nasıl davranacaktı?
Siz yinede su seviyenizi kontrol edin. LPG ile ilgili kontrol edilecek 3-4 tane su bağlantısı var. Bir kaçak varsa zaten gözle görülebilir.
İyi günler.

Tekrar üzerine bunu yazdım yazdım(anlayana)
Beyefendi,
Kaçan yerler zaten gözle görülüyor. Ayrıca ben sizden kaçak tespit testi değil, kalitesine güvendiğiniz bir servisin irtibat bilgisini istedim. Servisiniz nasıl çalışıyor ise aynı şekilde cevap yazdığınızı da hatırlatmak isterim. Ortada yıllardır gittiğim ve kaçakları görmeyen bir servis ve daha sonra gittiğim ve sorunu gören bir servis var.Şimdi testten ziyade sorunuma yardımcı olacakmısınız olmayacakmısınız? Kaydıma ulaşmak isterseniz 34um3345

Yani uslubuna yakışır bir şekilde sorunumu anlatıp da   hayatımda bu kadar baştan savma bir cevap daha önce hiç almadım. Sizden parçayı garantiden değiştirin talebim olmadı.Bağıran çağıran bir yaklaşımım da yok. Ama aldığım cevap yetkili Servisiniz ile örtüşecek düzeyde. Demekki Brc kalitesi bukadar.Aracı gönderin bir bakalım demek bukadar zor demekki .Yardım isteyen bir insana verilecek cevap bu değildi.Kalite reklam ile olmuyor bunu bu akşam anladık. Teşekkürler.

2A MÜHENDİSLİK A.Ş.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1744 : Ocak 14, 2013, 01:12:19 »
Herhangi bir yorum yokmu ? Benmi yanlışım, yoksa yetkilimi?  Yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1745 : Ocak 14, 2013, 01:19:04 »
Herhangi bir yorum yokmu ? Benmi yanlışım, yoksa yetkilimi?  Yorumlarınızı bekliyorum.

Pazar günü saat gece yarısını geçmiş Ümit Bey, cevaplar için acele etmeyin lakin ben konuya yorum yapılmasına çok taraf değilim. Mehmet Usta'nın sorulara cevap verdiği bir başlık olması nedeni ile onun yorumu ya da cevabı daha doğru olabilir. Şayet genel kullanıcı yorumu istiyorsanız bu sorunuzu Yakıt bölümü altında yeni bir konu olarak açabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1746 : Ocak 14, 2013, 01:25:14 »
Valla bende insanları rahatsız etmemek adına sosyal medyadan kişisel mesaj olarak sorunumu anlattım. Yarın cevap alırım diye beklerken 5 dakika sonra bu üzücü mesaj geldi. Cevaplarımı ardı ardına yazdım ve her birinin okundu bilgisi de geldi. Okuyup cevap yazmaması beni daha kızdırmadı değil.Bundan önce iyi yönde görüşlerimi paylaştığımı ama bundan sonra kötü yönde reklamlarını yapacağımı da ilettim.
Forumun linkini de verdim. Bundan sonra yazmak isterlerse buyursunlar buradan yazsınlar.
Mehmet beyin de değerli yorumlarını tabiiki görmek isteriz. Belki o bize daha iyi bir cevap verecektir. Daha önce de kendisine bu durumu sormuş ve sorunun antifrizden kaynaklanamayacağı yorumunu almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1747 : Ocak 14, 2013, 01:50:35 »
evet 31 lt ye depom doldu bu hafta çok gezdim ve 1 haftada yaktığım değer
31lt--ş.içi-dışı ortalama 230 km...  anlayacağınız durum epey kötü
arkadaşlar ben takan zavolli bayisi durum normal derse ben illaki ayarı kıs desem yanlış yapar mıyım? çünkü sorunu bulmaya yönelik 1 adım atılmıyor cihazı takıyorlar değerler normal diyorlar.değerler normal ise ben 31 lt işle 320 km gidiyorken 80-90 km neden daha az gidiyorum? bu kışla açıklanamaz bence...

rav4 lpg.li 2.0 motorlu araçların forumda yakıt değerlerine baktım bizim  1.6 motor versodan bile daha az yakıyormuş bu kadar olmaz dedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1748 : Ocak 14, 2013, 02:00:15 »
evet 31 lt ye depom doldu bu hafta çok gezdim ve 1 haftada yaktığım değer
31lt--ş.içi-dışı ortalama 230 km...  anlayacağınız durum epey kötü
arkadaşlar ben takan zavolli bayisi durum normal derse ben illaki ayarı kıs desem yanlış yapar mıyım? çünkü sorunu bulmaya yönelik 1 adım atılmıyor cihazı takıyorlar değerler normal diyorlar.değerler normal ise ben 31 lt işle 320 km gidiyorken 80-90 km neden daha az gidiyorum? bu kışla açıklanamaz bence...
Merhaba bana değerleriniz normal geldi. Ben 117 TL ye 350 km gidebiliyorum.  Aracım 1, 6 Avensis. Kış koşulları, gittiğiniz kısa mesafe veya sıkışık trafik buna etkendir. Ayrica gazda artık ucuz değil bunu unutmayın. Aynı oranlarda yakıyoruz. Sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1749 : Ocak 14, 2013, 02:42:18 »
2.4 AT Accord , 2.0 AT Exe. Ele. Avensisten az yakıyor diye yazmıştım daha önce .

Bu değerlere göre bakınca neredeyse utanmasam 2.4 AT Accord , 1.6 MT Avensisten az yakıyor diyeceğim.

Ben yarış arabası olarak kullanmama rağmen 40 krş. tan fazla yakmıyorum . Sakin kullanımda ise 2.4 Accord 35 krş. kadar yakıyor. Bu ne ya. İyiki satmışım Avensisi .  :alkis:

190 HP 35 krş.

110 HP 33 krş.

Tamamen güç hesabına göre oranlasam 57 krş. yakmam lazım . Birde AT olmasından dolayı % 15 fazla yaksak . 68 krş yakmamız lazım .

2.4 Accord benzinde bile benim yarış arabaı olarak kullanmam karşısında dahi 55-60 krş kadar yakıyor . Bu da demektirki Avensis yiyor ama hakkını vermiyor .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1750 : Ocak 14, 2013, 02:56:21 »
Merhaba bana değerleriniz normal geldi. Ben 117 TL ye 350 km gidebiliyorum.  Aracım 1, 6 Avensis. Kış koşulları, gittiğiniz kısa mesafe veya sıkışık trafik buna etkendir. Ayrica gazda artık ucuz değil bunu unutmayın. Aynı oranlarda yakıyoruz. Sorun yok.
ümit bey sorun şundan var daha önce en az 320 km gidiyorum ozaman da trafik sıkışıktı ; kış ise bu kadar farkettirmez bence

bir de gaz fiyatı olarak değil litre-km hesabı olarak yaptım tl-km hesabı yapmadım.ortada bir sorun var ama anlayamadım bir türlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1751 : Ocak 14, 2013, 11:03:30 »
Hesapladigimda 42 litre çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1752 : Ocak 14, 2013, 14:20:37 »
Herkese Merhaba ;

LPG Sıralı sistemlere ait soru ve sorunlarınızı bu sayfada sorabilirsiniz :) Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1753 : Ocak 14, 2013, 15:14:46 »
selamlar benim aracımda atiker sıralı sistem lpg sistemi var yakın bir zamanda bazı talihsizlikler yaşadım ve sonunda lpg beynini değiştirmek zorunda kaldım araç yakıt değerim şu anda sadece lpg ile uzun yolda 25 lt gaz ile 315 km gidiyor şehir içini henüz tam ölçemedim acaba normalmi birde aracım normal vitez değiştirmelerde devirden geç düşüyor acaba neden kaynaklanıyor yani kısacası aracıma yapılan ayar içime sinmedi napabilirim kütahyadayım
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1754 : Ocak 14, 2013, 17:37:46 »
Nil Elektronik LPG Enjeksiyon Test Cihazı

bu cihazlamı ayarlatsam ne yapsam anlamadım gitti bezinde hiçbir sıkıntı yok ama gazda pof pof ediyor rolantide çalışırken BRC merkez servise gittim konrtol ettiler sorun yok enjektörlerde dediler ayar yaptılar ama yine pof pof ediyor rolantide ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1755 : Ocak 14, 2013, 19:03:34 »
Deniz Bey Merhaba ;

BRC Enjektörleri bakımsızdır ,tamir edilemez ,debileri ayarlanamaz.Bu cihaz bir işe yaramaz.Sorun enjektörlerde değilse aracınızın motor kompresyonunu ölçtürür müsnüz? Belki de subablarda bir kaçak söz konusu olabilir.Selamlar...

Nil Elektronik LPG Enjeksiyon Test Cihazı

bu cihazlamı ayarlatsam ne yapsam anlamadım gitti bezinde hiçbir sıkıntı yok ama gazda pof pof ediyor rolantide çalışırken BRC merkez servise gittim konrtol ettiler sorun yok enjektörlerde dediler ayar yaptılar ama yine pof pof ediyor rolantide ..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1756 : Ocak 14, 2013, 19:06:17 »
Ömer Bey Merhaba ;

Aracınız 100km 7lt lpg tüketiyor ki bu yakıt verisi oldukça iyi.DEVİRDEN GEÇ DÜŞÜYOR ibaresini biraz açar mısınız?

selamlar benim aracımda atiker sıralı sistem lpg sistemi var yakın bir zamanda bazı talihsizlikler yaşadım ve sonunda lpg beynini değiştirmek zorunda kaldım araç yakıt değerim şu anda sadece lpg ile uzun yolda 25 lt gaz ile 315 km gidiyor şehir içini henüz tam ölçemedim acaba normalmi birde aracım normal vitez değiştirmelerde devirden geç düşüyor acaba neden kaynaklanıyor yani kısacası aracıma yapılan ayar içime sinmedi napabilirim kütahyadayım
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1757 : Ocak 14, 2013, 20:28:31 »
Deniz Bey Merhaba ;

BRC Enjektörleri bakımsızdır ,tamir edilemez ,debileri ayarlanamaz.Bu cihaz bir işe yaramaz.Sorun enjektörlerde değilse aracınızın motor kompresyonunu ölçtürür müsnüz? Belki de subablarda bir kaçak söz konusu olabilir.Selamlar...
Ustam benzinde en ufak bir sıkıntı yok subaplardan olsa benzinde de anormal çalışma olmazmı  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1758 : Ocak 14, 2013, 21:15:32 »
Aracimdaki devirden gec dusme olayim 3000devire ulasip vitez degistirecegim sirada ayagimi gaz pedalindan cektigimde devir birkac saniye sonra dususe geciyor ama benzinde bu olay olmuyor
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1759 : Ocak 14, 2013, 23:19:24 »
Lpg'de sorunlar benzine göre daha bariz sonuçlar verebilir; örneğin ateşleme eksiklikleri benzindeyken hissedilmeyebilir ama lpgde bariz ortada olabilir.Rolantide bir sorun var ve bu sorunun nedeni silindirlerde eşit yanma sağlanamıyor neden sağlanamıyor ?
a) eşit yakıt püskürtülmüyor ( lpg enjektörü)
b) eşit ateşleme yapılmıyor (buji-buji kab-bobin)
c) eşit kompresyon olmuyor (subab )
d) hepsi
e) hiçbiri

Sorunun seçenekleri bunlar :) Umarım çözüme ulaşırsınız.

Ustam benzinde en ufak bir sıkıntı yok subaplardan olsa benzinde de anormal çalışma olmazmı  ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ