0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 lt ile önceden ortalama 320 km giderken 2 aydır maksimum 250 km gidebiliyorum30lt-320 km--- 1 lt ile 11 km30 lt--250 km--1lt ile 8 kmve düşünün lpg de litresi ortalama 40 kuruş zamlandışimdi 30 lt yi 76 tl.ye alıyorum. 2 ay öncesine 68 tl ye dolduruyordumzavlolli marka lpg takılı 2011 toyota corolla verso 1. 6 premium aracımzavolliyi takan bayiye gittim adam arıza ışığı yanmıyorsa herşey normaldir dedi.dış etkenlerden olabilir dedi.dedim kış gelmeden önce de aynıydı kışın gelmem tesadüf sadece sabredeyim dedim başka pompalardan alarak belki ondandır diye ama hala aynı dedimusta şu tavsiyede bulundu depoyu fulle pompacıdan sonra 50km boş yolda 2500 devirle git sonra geri dön aynı pompadan fulle kaç lt gitmiş öyle ölçelim 50 km 50 km gel 100 km için ortalama yakıtı hesaplamak için.denedim ve değerler bunlar ortalama 31 kuruş yakıyor..benzine dönsem belki lpg dönüşüm maliyeti ile aynı değere gelcek...fikriniz?
ismail bey kışın etkisi çok az çünkü ilk sonbaharda bile bu değerlere yaklaşmıştı başka sorun olabilir lpg taktırdığım yere ısrar etcem ayarı da çok kısınca arıza ışığı yanıypr ve vsc sistemi devre dışı kalıyor-yokuş kalkış desteği-esp esr...sonra tekrar ayarla ışık geri sönüyor ne kadar hassasmış şı lpg ayarı.ah bu devlet-hükümet bizi ne hallere düşürdü 4.6 tl ye benzin mi olur yahu...vergi ile devlet mi yürür..osmanlıyı yıkan sebeplerden biridir halkın yüksek vergi vermesi..arabayı al vergi ötv -kdv- benzinde ötv kdv mtv si var bakım yaptır bakımda kdv var lastik al kdv öde arabanın her zerresinden vergi hay maşallah
vsc sisteminin yani hill holder esp esr v.s. bunların arıza lambası yanması ile topyekün devre dışı kalmasının sebebini servis şu şekilde açıkladı :benzinle lpg .nin oksijen salınım değerleri farklı imiş lpg yi taktırdığımız serviste bilgisayara bağlayarak benzin değerlerine yaklaştırıp arıza lambasını söndürüyorlar ve böylece de vsc sistemi tekrar devreye giriyor.çok kısa işlemle halloluyor ama ara ara bu olay küçük sinek gibi insanın midesini bulandırıyor.yanlız şunu söyleyeyim hakkaride görev yaparken herkes toyota kullanıyordu buna şırnak ve van da dahildi.sebebi ise kaçak yakıtı en iyi toyota yakıyor ve banamısın demiyor bu o yöre halkının yıllara dayanan tecrübesi..lpg de de durum aynı ben benzinle lpg arasında bir fark yaşamadım enerji açısından...
LPG nin yakıt ekonomisi sağladığı inkar edilemez ancak,bu şekilde arızalar insanı tedirgin ediyor.
Otomobil firmaları artık motorlarını ona göre üretiyor ve fabrika çıkışı lpgli araç satıyorlar.Dolayısı ile bu sorunlar doğmadan bitmiş oluyor.Aklıma gelen örnek hyundai
Montaj fabrikada mı yapılıyor?
Anlaşıyorlar araca göre uygun kit şeklinde montaj yerleri, belli dışarda lpg bayılerinde yapılıyor.mesela yenı çıkan honda civic eco ya brc takılıyor.hyundailere brc takılıyor.Bu araçların manifoltlarında herhangi bir delik açılmıyor.Pipo yöntemıyle delik açmadan montaj yapılıyor.Sadece lpg tankı için delik açılıyor.arıza olayına gelince bakarsanız arıza yapmaz.Arabayada binmeyelim demi.Benzinli yada dizel arabalar bunlar arıza yapmıyorlarmı.Ben 70 bin km dir lpg li kullanıyorum.Sadece 15 bin kmde bir lpg bakımını extradan yaptırıyorum.bundada kaçak kontrolu lpg kalibrasyonu lpg filtresi ve şamandırayı kontrol ettiriyorum.
Serviste takılınca, garanti iptal olmuyor.
mehmet bey bendede 2006 elegant var.Bir depo 38 -39 ltr alıyor.ve en fazla ş.içi 350 yapıyoruym.Ama biraz yogun trafik.30 ltre ile bende 250 km civarı yapıyorum.Yaptıgınız değerler çokta yanlıs değerler değil bana göre.Acaba benzine geçiş süreci aracın geçte siz benzine geçinceye kadar olan süreyidemi lpg ye ekliyorsun.Ama bu değerler ş.arası ise biraz fazla yakıyor.Bu araba lpgde ortalama 280-300 kurus civarı yakıyor.Benzin olsa 450-500 tl yakar.
tuncay bey sıkıntı şu ben birkaç ay önce 1lt lgp ile 11 km gidiyordum ortalama.daha fazla düşeceğini ümit ederken daha da arttı ve 1 lt ile 7 km gitmeye başladım.bu çok fazla bir değer. önceden 31 lt ile 320 km şehir içi dışı karışık giderken şimdi 250 km ye düşmesi çok anormalime gitti.ve tuhaf olan şudur denk mi geldi anlamadım aracın lpg bakımına gidip filtre değiştikten sonra bu durum oldu.belki de alaksız bir şeydir bilmiyorum.
Örnek Honda Civic Eco 6 yıl garantiyi bozmadan binebilirsiniz
lpg filtrelerinin giriş çıkış yönleri farklı.acaba filtreyı tersmı taktılar.Bİrde jkaçak kontrolü yaptırın .ama dediğim gibi benım araba ş.içi 1 depo ile ancak 350-360 zorluyor.(38 ltr ye doluyor)