Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1700 : Ocak 05, 2013, 23:55:05 »
Şuan öyle bir gereksinim yok İsmail Bey ama ilerleyen zaman içerisinde elbet olacaktır. Memlekete gitmek için gerekirse ayarı bozarım :)
:alkis: :alkis: :alkis:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1700 : Ocak 05, 2013, 23:55:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1701 : Ocak 06, 2013, 14:29:49 »
Merhabalar.
2011 otomatik vites corollam var. arabamı adlığımda 14000 km deydi şimdi 18 000 km de. üzerinde lovato kit lpg var.
lpg-benzin arasında çok çok az çekiş farkı var. o yönden bir sıkıntım yok. bulunduğum il trafiği yoğun olan bir yer değil. ev-okul arası 4 km 4-5 ışık var. ş.dışı ölçümlerim de 1 lt lpg ile 10 km civarında gidebiliyorum ortalama hız  100 km. ş.içi 1 lt ile 7 km geçemedim. acaba bunlar otomatik vites için normal değerler mi? arkadaşta cruze var. o da ş. içi 7 km gidiyor. fazla yakıyor diye ayara gittim sanayiye arıza ışığı yandı tekrar ayarlattım. lpg yi sadece opetten alıyorum.durum bundan ibaret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1702 : Ocak 06, 2013, 14:55:01 »
Bu hesapla şehir için 100 km'de 14 litre  şehirler arası 100 km'de 10 litre yakıt tüketiminiz var gibi görünüyor. Otomatik vites için biraz yüksek görünüyor, benim araç için şehir için 100 km'de 10-11 litre, şehirler arası otobanda 110 - 120 km hız ile 7- 7,5 litre civarında gerçekleşti. Mutlaka araç ve kit farkı vardır ama bana yinede biraz yüksek geldi.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1703 : Ocak 06, 2013, 15:00:30 »
acaba bu değerlerde havanın etkisi var mıdır? tamam adıyaman çok soğuk bir yer değil ama yine de fark edermi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1704 : Ocak 06, 2013, 15:03:35 »
acaba bu değerlerde havanın etkisi var mıdır? tamam adıyaman çok soğuk bir yer değil ama yine de fark edermi?

Değerleriniz yüksek geldi bana da.Soğuk hava tabi ki lpg ye geçişi geciktiriyor ama benzinli manuel araçta bu değerlerde yakıt tüketiyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1705 : Ocak 06, 2013, 15:09:28 »

Soğuk havada tüketim artar tabi ki ama ben daha soğuk bir yerde yaşıyorum galiba :) ayrıca kar lastiği taktığımdan beri benim yakıt tüketimim 100 km'de 1 litre kadar arttı. Bu nedenle sizin tüketim yüksek görünüyor.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1706 : Ocak 06, 2013, 15:34:49 »
dayanamadım gittim yakı aldım.. ayar yaptıktan sonra 68 km yol gitmişim.  tamamı ş. içi. 7.55 lt gaz aldı. ama bu sefer shell den aldım farklı pompa.
dikkatimi çeken birşey var. benzinden gaza eskisinden daha uzun sürdü geçmesi. belki dün hiç kullanmadığımdan olabilir. ama araba ısındıktan sonra hemen gaza geçerdi şimdi biraz uzun sürüyor geçiş.olmadı bi daha götüreyim ayara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1707 : Ocak 07, 2013, 10:08:21 »
Yasin bey ile görüştüm ,bugün aracınızla ilgilenecek.Umarım sorun düzelir...

İlginiz için teşekkür ederim Mehmet Bey ;
Geçişlerde herhangi bir sarsıntı yok.Devirde dalgalanmalar var.Manifold delinirken deliklerin birinde fazla uğraştılar.Matkabı yan çevirip durdular içime şüphe düşmüştü.1000 ayarında istememe rağmen araç yürür halde ayar da yapılmamıştı.Bu bahane ile onuda tekrar isteyeyim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1708 : Ocak 07, 2013, 10:12:06 »
İsmail Bey iltifat etmiş ,teşekkür ederim.Bazen ben de düşünmüyor değilim İstanbul ,Ankara gibi büyük şehirlere bir servis açsam mı diye :) Ama Toyota Clup TR yöneticileri bir gün LPG etkinliği düzenlerlerse ben seve seve bu organizasyona gelip akşama kadar üyelerimizin araçlarının lpg kalibrasyonlarını yapabilirim... :)

Kararınız için tebrik ederimancak merak ettiğim konu daha önce toyotanın motorları zaten az yakar ve lpg düşünmüyorum demiştiniz.Kararınızdaki değişikliğin sebebi nedir acaba.

Bu arada Mehmet Ustam uzun zamandır konuya yazmadım ;İtalya dönüşü paylaşımlarınız için teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1709 : Ocak 07, 2013, 10:13:37 »
Ali Bey ;
Biz birbirimize çok yakınız ,bakarsınız ben Ankaraya geldiğimde hem görüşürüz ,hem lpg kalibrasyonu yaparız...

Ben ayar için gideceğim Çorum'a :) güzel memleket vesselam...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1710 : Ocak 07, 2013, 10:17:11 »
Merhaba Mustafa Bey ;

Aracınızın LPG tüketimi fazla.1.6 dual vvti motorların şehirler arası yakıtı (sizin kullanım şartlarınıza göre) en fazla 8 lt/100 km olmalı ,yani siz her 100 km'de 2 lt fazla yakıt tüketiyorsunuz.Sanırım lpg kalibrasyonunuzda hata var ya da gaz sızıntısı da olabilir ,kesinlikle ayarları ve sistemi daha tecrübeli bir lpg servisine kontrol ettirmelisiniz.Selamlar...

Merhabalar.
2011 otomatik vites corollam var. arabamı adlığımda 14000 km deydi şimdi 18 000 km de. üzerinde lovato kit lpg var.
lpg-benzin arasında çok çok az çekiş farkı var. o yönden bir sıkıntım yok. bulunduğum il trafiği yoğun olan bir yer değil. ev-okul arası 4 km 4-5 ışık var. ş.dışı ölçümlerim de 1 lt lpg ile 10 km civarında gidebiliyorum ortalama hız  100 km. ş.içi 1 lt ile 7 km geçemedim. acaba bunlar otomatik vites için normal değerler mi? arkadaşta cruze var. o da ş. içi 7 km gidiyor. fazla yakıyor diye ayara gittim sanayiye arıza ışığı yandı tekrar ayarlattım. lpg yi sadece opetten alıyorum.durum bundan ibaret.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1711 : Ocak 07, 2013, 13:03:47 »
Bu konuyu çok incelemedim, belki daha evvel sorulmuştur ama yazılar pek uzun geliyor, okuyamadım :)

Bir sorum olacak. Bu 2005 model Toyota Avensislerin kronik bir rölanti sorunu var.

http://www.youtube.com/watch?v=CUjREE0h9eo#]Toyota Avensis 1AZ-FSE vibes near 600 rpm

Sanırım kalıcı bir çözümüde yok. Servise sorsanız motor komple değişecek. Benim aracım bazen rölantide 600 lere kadar düşüyor ve titreme yapıyor. Böyle bir motora LPG taktığımızda ne gibi sorunlarla karşılaşırız? LPG' yi tasarruf amacıyla taktık derken bu noktada sorun çıkarsa yüzü astarını geçer mi? LPG taktık derken adeta 4.0 litre arabanın yakıt parası kadar masraf yapar mıyız? Bu sorunun cevabı benim için çok önemli. Çünkü yakıt fiyatları çok yüksek ve sırf bu yüzden az yakan bir araca geçebilirim her an. Toyota Yaris dizellere yan gözle bakıp duruyorum sürekli.

Up.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1712 : Ocak 07, 2013, 13:32:56 »
Merhaba Mustafa Bey ;

Aracınızın LPG tüketimi fazla.1.6 dual vvti motorların şehirler arası yakıtı (sizin kullanım şartlarınıza göre) en fazla 8 lt/100 km olmalı ,yani siz her 100 km'de 2 lt fazla yakıt tüketiyorsunuz.Sanırım lpg kalibrasyonunuzda hata var ya da gaz sızıntısı da olabilir ,kesinlikle ayarları ve sistemi daha tecrübeli bir lpg servisine kontrol ettirmelisiniz.Selamlar...
yeni değerleri söyleyeyim. buraya yazdıktan sonra gittim bir daha doldurdum 68 km de 7.55 lt aldı. ayardan sonra ş.içi değeri bu. ama dikkatimi çeken birşey var o da benzinden lpg ye daha geç geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1713 : Ocak 07, 2013, 13:39:17 »
Hasan Bey Merhaba ;
Sizin de belirttiğiniz gibi 2004-2005-2006  model Avansislerin bir kısmında bu tip rolanti sorunları ile karşılaşıyoruz.Bu sorunun nedeni ile yaptığım araştırmalar sonucunda bu sorunun motor ecüsü ile alakalı olduğunu öğrenmiş olduk fakat net bilgiyi Toyota Türkiye verecektir.Sırf bu sorundan dolayı Toyato Türkiye benzin ecülerinin fiyatını 1.100 TL ye düşürmüştür .Şuan ellerinde de 8 adet ecü bulunmaktadır :)
Bu tip bir araca lpg montajı yapıldığı zaman benzinde yaşadığınız sorunun birebir aynısını lpgde de yaşarsınız.Fakat size daha fazla bir sorun ve masraf açmaycaktır.Pek iç açıcı bir cevap olmadı ama bildiklerim bu yönde . Selamlar...

Bu konuyu çok incelemedim, belki daha evvel sorulmuştur ama yazılar pek uzun geliyor, okuyamadım :)

Bir sorum olacak. Bu 2005 model Toyota Avensislerin kronik bir rölanti sorunu var.

Toyota Avensis 1AZ-FSE vibes near 600 rpm

Sanırım kalıcı bir çözümüde yok. Servise sorsanız motor komple değişecek. Benim aracım bazen rölantide 600 lere kadar düşüyor ve titreme yapıyor. Böyle bir motora LPG taktığımızda ne gibi sorunlarla karşılaşırız? LPG' yi tasarruf amacıyla taktık derken bu noktada sorun çıkarsa yüzü astarını geçer mi? LPG taktık derken adeta 4.0 litre arabanın yakıt parası kadar masraf yapar mıyız? Bu sorunun cevabı benim için çok önemli. Çünkü yakıt fiyatları çok yüksek ve sırf bu yüzden az yakan bir araca geçebilirim her an. Toyota Yaris dizellere yan gözle bakıp duruyorum sürekli.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1714 : Ocak 07, 2013, 13:40:21 »
Havalar daha da soğudu artık daha da geç geçecek ...

yeni değerleri söyleyeyim. buraya yazdıktan sonra gittim bir daha doldurdum 68 km de 7.55 lt aldı. ayardan sonra ş.içi değeri bu. ama dikkatimi çeken birşey var o da benzinden lpg ye daha geç geçiyor.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1715 : Ocak 07, 2013, 13:49:36 »
Hasan Bey Merhaba ;
Sizin de belirttiğiniz gibi 2004-2005-2006  model Avansislerin bir kısmında bu tip rolanti sorunları ile karşılaşıyoruz.Bu sorunun nedeni ile yaptığım araştırmalar sonucunda bu sorunun motor ecüsü ile alakalı olduğunu öğrenmiş olduk fakat net bilgiyi Toyota Türkiye verecektir.Sırf bu sorundan dolayı Toyato Türkiye benzin ecülerinin fiyatını 1.100 TL ye düşürmüştür .Şuan ellerinde de 8 adet ecü bulunmaktadır :)
Bu tip bir araca lpg montajı yapıldığı zaman benzinde yaşadığınız sorunun birebir aynısını lpgde de yaşarsınız.Fakat size daha fazla bir sorun ve masraf açmaycaktır.Pek iç açıcı bir cevap olmadı ama bildiklerim bu yönde . Selamlar...

Yani rölantideyken stop etme, devirlenirken silkeleme gibi sıkıntılar çıkarır mı peki? LPG konusunda çok kararsızım. Zaten genel yapım kararsızdır benim. Eğer LPG beni açmayacaksa mecburen daha az yakıt tüketen farklı modellere bakmak zorunda kalacağım. Ama aracımıda çok seviyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1716 : Ocak 07, 2013, 14:05:36 »
Doğru ürün ,doğrumontaj ,doğru ayar ile şuan aracınızı nasıl kullanıyorsanız aynı şekilde LPGde de kullanırsınız fazlası olmayacaktır...

Yani rölantideyken stop etme, devirlenirken silkeleme gibi sıkıntılar çıkarır mı peki? LPG konusunda çok kararsızım. Zaten genel yapım kararsızdır benim. Eğer LPG beni açmayacaksa mecburen daha az yakıt tüketen farklı modellere bakmak zorunda kalacağım. Ama aracımıda çok seviyorum...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1717 : Ocak 07, 2013, 14:16:22 »
Doğru ürün ,doğrumontaj ,doğru ayar ile şuan aracınızı nasıl kullanıyorsanız aynı şekilde LPGde de kullanırsınız fazlası olmayacaktır...

LPG işini düşüneceğim yine. Şu an için fazlaca ödemelerim var. Onlar bittiği an LPG sistemine geçiş yapmayı tekrar düşüneceğim. Cevabınız için çok sağolun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1718 : Ocak 07, 2013, 18:54:30 »
Yasin bey ile görüştüm ,bugün aracınızla ilgilenecek.Umarım sorun düzelir...

Mehmet Bey teşekkür ederim.Yasin Bey'de aradığınızı söyledi.Daha önce yol ayarı yapılmamıştı.Erkan Bey sorunun bundan olabileceğini belirterek yol ayarı yaptı.Tesisatı kontrol etmelerini istedim.Tesisatta bişey yok diyerek buna gerek görmediler.O sırada orda çalışan bir arkadaş ben manifold acaba hava alıyor mu diyince su testi yaptı.Manifoldun hava almadığını söyledi.Sorun devam ederse tekrar gelmemi söylediler.Bayi eve yakın olduğu için fazla test yapma imkanım olmadı. Sorun devam ederse bir kaç gün içinde kendini belli eder. İlginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1719 : Ocak 07, 2013, 19:22:38 »
Ali Bey ;
Biz birbirimize çok yakınız ,bakarsınız ben Ankaraya geldiğimde hem görüşürüz ,hem lpg kalibrasyonu yaparız...

Her zaman beklerim.