0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet ustam sevinirim valla... Bide bu basri beyin aracı manuel vites değil mi ! Otomatikle bu kadar az yakacağını pek zannetmem
mehmet cevabınız için çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı bir cevap affınıza sığınarak bir sorum daha olucak bazı yazılarınızda obd sisteminin kandırmaca olduğu nu söylemiştiniz ama yinede sormak istedim atikerin fast-safefast sistemine 800 tl isterken obd li sistem için 1000 tl istiyorlar aracım 2012 model 1.33 auris bu model araç için taktıracağım sistemde obd olmalımı yoksa normal fast veya safefast mı yeterlimidir.
Merhaba Ali Bey ;Yeni civic ecoların motor yapılarının farklı olduğunu ve lpg dönüşümüne uygun halde üretildiğini belirtmiştim.Mesut Usta ekstra bir koruma olsun diye VSR yı aktıf etmiş olabilir ama daha önce de belirttiğim gibi ecolarda vsr ye gerek yoktur ; esasın olaya şu açıdan da bakabiliriz , örneğin Toyota gurubunda da VSR ye ıhtıyaç yoktur ama VSR aktıf edilirse de zararı olmaz İsterseniz VSR bir tuşla iptal edilebilir. Selamlar...
Kış aylarında aracın daha fazla yakmasının sebeplerini bildiğim kadarıyla anlatayım . Başka sebepler bilen arkadaşlar da katkıda bulunursa sevinirim . Yeni tip ECU'lu yani motor beyni olan araçlarda motorun bir an önce ısınıp , olası metal aşınmalardan korunması için araç ECU'su OTOMATİK JİKLE denilen yüksek devirde motoru çalıştırarak işe başlar . Normalde 650-750 devir çeviren rolanti devri 1500 devir çevirir . Buda doğal olarak daha fazla yakıt yakmak anlamına gelir . Ama motorun olası korozyonlardan yani aşınmalardan korunup uzun ömürlü olabilmesi için hayatidir . Bazen sıralı LPG sistemi kullanan araçların sahipleri şöyle bir yanılgıya düşerler . Yakıtım yaz kış aynı diye düşünebilirler . Ama aslında araç hava sıcaklığının düşük olması sebebiyle daha geç ısınacağı için daha uzun süre yüksek devirde OTOMATİK JİKLE ile ve dahada önemlisi benzinde gider . Kullandığınız LPG tutarı aynı olsa bile çok daha fazla benzin tüketeceğiniz için ve benzin litre fiyatı da daha yüksek olduğundan km. başına cebinizden çıkan miktar ister istemez artar . İkincisi OTOMATİK ya da DİJİTAL KLİMA olan araçlarda şöyle bir hata yapılıyor . Klima kış aylarında AUTO modunda bırakıldığında klima kompresörü gerek olmamasına rağmen sürekli çalışmaya devam ediyor ve motordan güç çektiği için motora daha fazla yük biniyor , bunun neticesinde hem benzinde , hemde LPG de araç daha fazla yakıyor . Yapılması gereken ise klimayı kış aylarında AC OFF konumunda kullanıp sadece kaloriferi devreye sokmaktır .Bu işlerde profesyonel değilim . Eksiklerim hatalarım varsa , daha çok bilgi sahibi olan arkadaşlar düzeltsinler .
Merhaba Deniz Bey ;Aracınızın rolanti ayarı diğer Toyotalardan farklı olarak manuel ayarlanabiliyor.Rolanti devrinin sıcak motorda olması gereken aralık yaklaşık 650 RPM ile 700 RPM arasındadır.Motor sıcakken aracınızı diognastik cihaza bağlayıp rolantiyi burdan takıp ederek deviri belirttiğim aralığa manuel olarak ayarlayın.Olması gereken devir aralığı budur.Aracınızdaki sorunun farklı nedenleri olabilir ; Öncelikle rolantide eksozdaki düzensizliğin nedeni lpg enjektörlerinden de kaynaklanabilir ,aracınızın subablarından da kaynaklanabilir.Subab yapısı 1.6 vvti lara göre daha güçlüdür bu sebeble aracınız 100.000 km nın altındaysa subab sorunu olacağını düşünmüyorum fakat km si yüksek ise bu ihtimalde geçerli olabilir.Ayrıca aracın hava alıp almadığını lütfen kontrol ettirin.Soğuk motorda zaten araç yüksek çalışıyor bu sebeble rolanti sorununun olmaması normal ısınınca gerçek değere ındığınden bu sorunu gözlemliyorsunuz.Lütfen tecrübeli bir Toyota servisine aracınızı gösterdikten sonra BRC servisine gidip enjektörlerin düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey ; gazda rolanti problemimden dolayı BRC merkez servisine gittim durumu anlattım bilgisayara bağlayıp enjektör bağlantılarını tek tek yerinden çıkarıp bir ayar yaptılar ve rolanti problemi düzeldi ayrıca enjektörlerde sorun yok dediler fakat yine emme manifoltunun oradan pof pof diye rolantide ses geliyor , birincisi ne ayarlandı fikriniz varmı ? 2. si fazla yakarmı bu yaptıkları işlemden sonra ve 3. olarak yine de kelebeğin ayarı için diagnostik cihaza bağlanıp bir ayar yapılması gerekirmi sizce ? he bu arada araç 205000 de 6 yıldır gazlı ben 1.5 yıl oldu alalı ..Saygılarımla Ustam..!
İyi Günler Mehmet Bey:Benimde yukarıdakine benzer rölanti titreşim problemim var.2,5 ay kadar önce 2011 corolla comfort extra 1.6 manuel aracıma İzmir 2a BRC bayisinde my11 kit taktırmıştım.Takıldıktan bir kaç gün içinde rölantide titreşim hissetmeye başladım.Motor 90 derece ısınınca trafikte ışıklarda durdukça rölanti 600’ün altına kadar düşüyor.Bu sırada hissedilir bir titreme oluyor.Sonrasında devir kendini toparlayıpta 600’ün üzerine çıkınca titreme kayboluyor.Bu durum araç benzinde kullanırken de var.Bir süredir de araba sıcakken ilk çalıştırdığımda devir 600 altına düşüyor araba bayılıyor gibi sanki stop edecek gibi oluyor.Sonra kendini toparlıyor. LPG montajından önce Toyota serviste 20000 bakımını yaptırmıştım. Motor,devir, rölanti veya titreme ile ilgili en ufak bir sıkıntım olmadı.Işıklarda durdukca devirin 600’e kadar düşüp düşmediği dikkatimi çekmedi ama herhangi bir titreşim sorunum yoktu.Durumu 1,5 ay kadar önce 1000 bakımında İzmir 2A servisine ilettiğimde sadece lpg ayarı yaptılar.Tesisatı kontrol etmediler.Şikayetimde değişen bir şey yok. Konuyu araştırdığımda manifolda montajda, enjektörlerin sıralaması veya kablo tesisatında , beyindeki bir sorun halinde bu sorunun olduğu ve benzinde çalışırkende lpg sistemi devrede olduğu için sorunun görülebileceğini öğrendim.Tesisattaki sorundan şüphe ediyorum.Bir toyotacı ve Brc ustası olarak siz ne dersiniz?.Şimdiden teşekkür ederim.
Karar verdim Lpg dönüşümü için kesinlikle Çorum'a gideceğim.
Forumda iki güzel bölüm var lpg ile ilgili uzun zamandır takip ediyorum.Lpg ile sorun bildiren arkadaşların problemleri genelde montaj,işçilikle ilgili.Bu dikkatimi çekti.Evet Toyota'nın benzinli motorları diğer markalara nazaran az yakıt tüketiyor ama iyi işçilik ve montaj ve doğru ürün olursa lpg tasarruflu.Mehmet Bey'in anlatımlarından çok bilgi sahibi oldum ayrıca.O zaman şöyle diyeyim birgün lpg dönüşümü yaptıracak olursam kesinlikle Çorum'a gideceğim.
Mehmet usta doğru seçim şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Bu arada benim corollada da BRC uygulamıştık.Usta çok önemli.
Ben ayar için gideceğim Çorum'a güzel memleket vesselam...
Ali Bey,neden ayar yaptırmak gerekti?