0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alper Bey ;D4 motorlar ile ilgili hiç bir gelişme yok olmazda.Üretimi bitmiş bir motor teknolojisine ARGE yapmaları onlar açısından çok rantıbıl değil.Selamlar...
hayır Mehmet bey başka bir sıkıntı yok fakat önceden de olan gazdayken eksoz pof pof ediyordu rolantide çalışırken yanlız söyle bir durum var ; daha önce den boğazı temizledik bunun o sırada da rolanti yükseldi ve bende aldım beklemeden rolantiyi kelebeğin oradan düşürdüm ondan sonra bir sıkıntı yoktu bu olay 1 yıl önce oldu ama denedim rolantiyi ayardan yükseltsem de düşürsemde ECU yu sıfırlarınca belli bir yere geliyor aynı oluyor acaba bununla bir alakası olabilirmi yada bunu gerçek olması gereken yere ( kelebeğin oradaki ayarın ) nasıl getirebilirim
BRC mühendisleri 2-3 aya kadar takacağız deyip bana 2.0 D4 Avensis aldırmışlardı . Bende 6 ay oldu bir ışık alamayınca sattım . Ama mantıklı bir LPG sistemi çıksa D4 motorlar için yine almayı düşünürüm ciddi ciddi .
2007 Corolla Hb 1.6 aracım var. 1.5 yıl önce BRC My11 marka lpg taktırdım. Yaklaşık 30 bin km yapmışımdır. Benim merak ettiğim husus; 1 Ayda, yaklaşık 400-500 km yaptım. Tahmini olarak 45 TL civarında benzin yaktım.Sizce 1 ay için ve tahmini 400-500 km arası için 45 TL benzin fazla değil mi ? Havalar da çok soğuk sayılmaz.
Merhaba Doğan Bey ;Bildiğiniz üzere araçlar en çok yakıtı soğuk motorda tüketir.Bir aracın şehir içi benzin tüketimi yaklaşık 10 lt/100 km dir.Soğuk motorda bu rakam 15lt/100 km ye kadar çıkabilir, bu durumda soğuk motorda 50 kmde yaklaşık 7.5 lt benzin tüketirsiniz.Aracınızın her gün yaklaşık 1.5 km benzin ile gittiğini düşünürsek ayda yaklaşık 50 km yi benzinle gidiyorsunuz ( sıcak motordaki ilk çalıştırmada buna dahil değil) yani bu hesaba göre yaklaşık 45 TL benzin tüketmeniz normal Selamlar...
Ibrahım Halıl Bey Merhaba;Wentgas Atıkerın tıcarı bır hamlesıdır.Bır donem aynı ılde bulunan lpg bayılerının bır cogu Atıker bayılıgı ıstemıs ve dıger Atıker bayılerı bundan rahatsız olmaması ıcın mal farklılastırmasına gıderek wentgas ,AKL gıbı urunlerı pıyasaya surmustur.Wentgas'ın teknık olarak atıkerın fast ve safe fast modellerınden bır ustunlugu yoktur ayrıca dıger urunun servıs agı daha genıstır.Tavsıyem maden 1.000 TL lık bır butce ayırdınız fazladan 200 TL vermeyın wentgas yerıne atıker fast-safefast taktırın.Selamlar...
Mehmet UstamBenim aracın yol kalibrasyonunu Mesut Usta yaptı biliyorsun, kalibrasyondan sonra kendisine sorduğumda benim araç için 4500 devirde %10 ile VSI sistemini aktif ettiğini söyledi. Sizinle konuştuğumuzda Eco modeli olan Civic'lerde VSI açmaya gerek yok demiştiniz ama Mesut Ustaya çok bilmiş gibi görünmemek için birşey söylemedim ama içimde çok rahat etmedi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Oguz Bey Merhaba;Basrı Bey ıle bıraz once gorustum ,2 gun once uzun yoldan gelmıs fakat henuz benzın deposunu fullememıs(benzın tuketımını olcmek ıcın) .Yarın sabah basrı beyı zıyaret ederım hem de sonucları yazarım...
İyi günler Mehmet Bey. Kış aylarında malum yakıt sarfiyatının artığından söz edilir her zaman. Evet havalar soğuk olduğu için benzinden gaza geçiş süresi biraz uzadı ama benim merak ettiğim araç normal motor ısısına ulaştığında da dışardaki soğuğun etkisiyle yakıt sarfiyatı artar mı yoksa motor normal ısı seviyesine geldiği için artık dışardaki soğuk yada sıcak havadan etkilenmez mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Motor yeterli ısıya ulaştığında , bildiğim kadarıyla normal bir tüketim sözkonusu olacaktır .
Yukarıda sormuştum arada kaynadı galiba