Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1660 : Aralık 28, 2012, 19:53:30 »
Alper Bey ;

D4 motorlar ile ilgili hiç bir gelişme yok olmazda.Üretimi bitmiş bir motor teknolojisine ARGE yapmaları onlar açısından çok rantıbıl değil.Selamlar...

BRC mühendisleri 2-3 aya kadar takacağız deyip bana 2.0 D4 Avensis aldırmışlardı . Bende 6 ay oldu bir ışık alamayınca sattım . Ama mantıklı bir LPG sistemi çıksa D4 motorlar için yine almayı düşünürüm ciddi ciddi .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1660 : Aralık 28, 2012, 19:53:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1661 : Aralık 29, 2012, 11:57:36 »
Merhaba Deniz Bey ;
Aracınızın rolanti ayarı diğer Toyotalardan farklı olarak manuel ayarlanabiliyor.Rolanti devrinin sıcak motorda olması gereken aralık yaklaşık 650 RPM ile 700 RPM arasındadır.Motor sıcakken aracınızı diognastik cihaza bağlayıp rolantiyi burdan takıp ederek deviri belirttiğim aralığa manuel olarak ayarlayın.Olması gereken devir aralığı budur.
Aracınızdaki sorunun farklı nedenleri olabilir ; Öncelikle rolantide eksozdaki düzensizliğin nedeni lpg enjektörlerinden de kaynaklanabilir ,aracınızın subablarından da kaynaklanabilir.Subab yapısı 1.6 vvti lara göre daha güçlüdür bu sebeble aracınız 100.000 km nın altındaysa subab sorunu olacağını düşünmüyorum fakat km si yüksek ise bu ihtimalde geçerli olabilir.Ayrıca aracın hava alıp almadığını lütfen kontrol ettirin.
Soğuk motorda zaten araç yüksek çalışıyor bu sebeble rolanti sorununun olmaması normal ısınınca gerçek değere ındığınden bu sorunu gözlemliyorsunuz.Lütfen tecrübeli bir Toyota servisine aracınızı gösterdikten sonra BRC servisine gidip enjektörlerin düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.Selamlar...

hayır Mehmet bey başka bir sıkıntı yok fakat önceden de olan gazdayken eksoz pof  pof ediyordu rolantide çalışırken yanlız söyle bir durum var ; daha önce den boğazı temizledik bunun o sırada da rolanti yükseldi ve bende aldım beklemeden rolantiyi kelebeğin oradan düşürdüm ondan sonra bir sıkıntı yoktu bu olay 1 yıl önce oldu ama denedim rolantiyi ayardan yükseltsem de düşürsemde ECU yu sıfırlarınca belli bir yere geliyor aynı oluyor acaba bununla bir alakası olabilirmi yada bunu gerçek olması gereken yere ( kelebeğin oradaki ayarın ) nasıl getirebilirim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1662 : Aralık 29, 2012, 11:59:28 »
Merhaba Alperen Bey ;

Malesef D4 ler için bir umut yok.

BRC mühendisleri 2-3 aya kadar takacağız deyip bana 2.0 D4 Avensis aldırmışlardı . Bende 6 ay oldu bir ışık alamayınca sattım . Ama mantıklı bir LPG sistemi çıksa D4 motorlar için yine almayı düşünürüm ciddi ciddi .

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1663 : Ocak 01, 2013, 22:10:12 »
merhabalar mehmet bey yaklaşık 50 sayfa objektif yorumlarınızı  okuduktan sonra tavsiye almak için yazmak istedim 2012 model 1.33 comfort auris aracıma lpg taktırmak istiyorum maksimum bütçem 1200 tl bana wentgas önerdiler wentgas hakkında yorumlarınız nedir tavsiye edermisiniz fiyatı 1000 tl  veya wentgas yerine git atiker tak boşuna 200 tl fazla verme dermisiniz ve de alternatif olarak ne önerirsiniz 1.33 auris le uyumlu çalışıp beni yormayacak kit hangisidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1664 : Ocak 01, 2013, 22:41:12 »
Mehmet Ustam

Benim aracın yol kalibrasyonunu Mesut Usta yaptı biliyorsun, kalibrasyondan sonra kendisine sorduğumda benim araç için 4500 devirde %10 ile VSI sistemini aktif ettiğini söyledi. Sizinle konuştuğumuzda Eco modeli olan Civic'lerde VSI açmaya gerek yok demiştiniz ama Mesut Ustaya çok bilmiş gibi görünmemek için birşey söylemedim ama içimde çok rahat etmedi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1665 : Ocak 01, 2013, 23:01:02 »
 Mehmet ustam bu 2.0 fsi'lar için müşterinizden uzun yol yakıt verilerini öğrenecektiniz herhangi bi bilgi alabildiniz mi ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1666 : Ocak 02, 2013, 20:23:03 »
Ibrahım Halıl Bey Merhaba;
Wentgas Atıkerın tıcarı bır hamlesıdır.Bır donem aynı ılde bulunan lpg bayılerının bır cogu Atıker bayılıgı ıstemıs ve dıger Atıker bayılerı bundan rahatsız olmaması ıcın mal farklılastırmasına gıderek wentgas ,AKL gıbı urunlerı pıyasaya surmustur.Wentgas'ın teknık olarak atıkerın fast ve safe fast modellerınden bır ustunlugu yoktur ayrıca dıger urunun servıs agı daha genıstır.Tavsıyem maden 1.000 TL lık bır butce ayırdınız fazladan 200 TL vermeyın wentgas yerıne atıker fast-safefast  taktırın.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1667 : Ocak 02, 2013, 20:27:22 »
Oguz Bey Merhaba;
Basrı Bey ıle bıraz once gorustum ,2 gun once uzun yoldan gelmıs fakat henuz benzın deposunu fullememıs(benzın tuketımını olcmek ıcın) .Yarın sabah basrı beyı zıyaret ederım hem de sonucları yazarım...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1668 : Ocak 02, 2013, 20:42:26 »
2007 Corolla Hb 1.6 aracım var. 1.5 yıl önce BRC My11 marka lpg taktırdım. Yaklaşık 30 bin km yapmışımdır.

Benim merak ettiğim husus; 1 Ayda, yaklaşık 400-500 km yaptım. Tahmini olarak 45 TL civarında benzin yaktım.

Sizce 1 ay için ve tahmini 400-500 km arası için 45 TL benzin fazla değil mi ? Havalar da çok soğuk sayılmaz.
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1669 : Ocak 02, 2013, 22:52:31 »
Merhaba Doğan Bey ;
Bildiğiniz üzere araçlar en çok yakıtı soğuk motorda tüketir.Bir aracın şehir içi benzin tüketimi yaklaşık 10 lt/100 km dir.Soğuk motorda bu rakam 15lt/100 km ye kadar çıkabilir, bu durumda soğuk motorda 50 kmde yaklaşık 7.5 lt  benzin tüketirsiniz.Aracınızın her gün yaklaşık 1.5 km benzin ile gittiğini düşünürsek ayda yaklaşık 50 km yi benzinle gidiyorsunuz ( sıcak motordaki ilk çalıştırmada buna dahil değil) yani bu hesaba göre yaklaşık 45 TL benzin tüketmeniz normal :) Selamlar...

2007 Corolla Hb 1.6 aracım var. 1.5 yıl önce BRC My11 marka lpg taktırdım. Yaklaşık 30 bin km yapmışımdır.

Benim merak ettiğim husus; 1 Ayda, yaklaşık 400-500 km yaptım. Tahmini olarak 45 TL civarında benzin yaktım.

Sizce 1 ay için ve tahmini 400-500 km arası için 45 TL benzin fazla değil mi ? Havalar da çok soğuk sayılmaz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1670 : Ocak 03, 2013, 00:33:32 »
Merhaba Doğan Bey ;
Bildiğiniz üzere araçlar en çok yakıtı soğuk motorda tüketir.Bir aracın şehir içi benzin tüketimi yaklaşık 10 lt/100 km dir.Soğuk motorda bu rakam 15lt/100 km ye kadar çıkabilir, bu durumda soğuk motorda 50 kmde yaklaşık 7.5 lt  benzin tüketirsiniz.Aracınızın her gün yaklaşık 1.5 km benzin ile gittiğini düşünürsek ayda yaklaşık 50 km yi benzinle gidiyorsunuz ( sıcak motordaki ilk çalıştırmada buna dahil değil) yani bu hesaba göre yaklaşık 45 TL benzin tüketmeniz normal :) Selamlar...

Teşekkür ederim Mehmet Bey bilgilendirme için.
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1671 : Ocak 03, 2013, 00:45:55 »
Ibrahım Halıl Bey Merhaba;
Wentgas Atıkerın tıcarı bır hamlesıdır.Bır donem aynı ılde bulunan lpg bayılerının bır cogu Atıker bayılıgı ıstemıs ve dıger Atıker bayılerı bundan rahatsız olmaması ıcın mal farklılastırmasına gıderek wentgas ,AKL gıbı urunlerı pıyasaya surmustur.Wentgas'ın teknık olarak atıkerın fast ve safe fast modellerınden bır ustunlugu yoktur ayrıca dıger urunun servıs agı daha genıstır.Tavsıyem maden 1.000 TL lık bır butce ayırdınız fazladan 200 TL vermeyın wentgas yerıne atıker fast-safefast  taktırın.Selamlar...

mehmet cevabınız için çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı bir cevap affınıza sığınarak bir sorum daha olucak bazı yazılarınızda obd sisteminin kandırmaca olduğu nu söylemiştiniz ama yinede sormak istedim atikerin fast-safefast sistemine 800 tl isterken obd li sistem için  1000 tl istiyorlar aracım 2012 model 1.33 auris bu model araç için taktıracağım sistemde obd olmalımı yoksa normal fast veya safefast mı yeterlimidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1672 : Ocak 03, 2013, 09:17:56 »
Safe fast sıstemınde OBD baglantısı mumkundur ve fıyatı fast sıstemle aynıdır( 1.000 TL ) .OBD lı kıtlerı ben de tavsıye etmıyorum cunku onemlı olan OBD lı kıt degıl OBD ıle tum yol sartlarında ayarlanmıs lpg kalıbrasyonudur.Arıza lambasının otomatık olarak sılınmesı musterıyı uyutan bır sıstemdır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1673 : Ocak 03, 2013, 11:40:24 »
Mehmet Ustam

Benim aracın yol kalibrasyonunu Mesut Usta yaptı biliyorsun, kalibrasyondan sonra kendisine sorduğumda benim araç için 4500 devirde %10 ile VSI sistemini aktif ettiğini söyledi. Sizinle konuştuğumuzda Eco modeli olan Civic'lerde VSI açmaya gerek yok demiştiniz ama Mesut Ustaya çok bilmiş gibi görünmemek için birşey söylemedim ama içimde çok rahat etmedi. Ne yapmamı önerirsiniz?

Yukarıda sormuştum arada kaynadı galiba :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1674 : Ocak 03, 2013, 22:09:05 »
Oguz Bey Merhaba;
Basrı Bey ıle bıraz once gorustum ,2 gun once uzun yoldan gelmıs fakat henuz benzın deposunu fullememıs(benzın tuketımını olcmek ıcın) .Yarın sabah basrı beyı zıyaret ederım hem de sonucları yazarım...
Mehmet ustam sevinirim valla... Bide bu basri beyin aracı manuel vites değil mi ! Otomatikle bu kadar az yakacağını pek zannetmem :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1675 : Ocak 04, 2013, 11:27:48 »
İyi günler Mehmet Bey. Kış aylarında malum yakıt sarfiyatının artığından söz edilir her zaman. Evet havalar soğuk olduğu için benzinden gaza geçiş süresi biraz uzadı ama benim merak ettiğim araç normal motor ısısına ulaştığında da dışardaki soğuğun etkisiyle yakıt sarfiyatı artar mı yoksa motor normal ısı seviyesine geldiği için artık dışardaki soğuk yada sıcak havadan etkilenmez mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1676 : Ocak 04, 2013, 14:34:16 »
Kış aylarında aracın daha fazla yakmasının sebeplerini bildiğim kadarıyla anlatayım . Başka sebepler bilen arkadaşlar da katkıda bulunursa sevinirim .

Yeni tip ECU'lu yani motor beyni olan araçlarda motorun bir an önce ısınıp , olası metal aşınmalardan korunması için araç ECU'su OTOMATİK JİKLE denilen yüksek devirde motoru çalıştırarak işe başlar . Normalde 650-750 devir çeviren rolanti devri 1500 devir çevirir . Buda doğal olarak daha fazla yakıt yakmak anlamına gelir . Ama motorun olası korozyonlardan yani aşınmalardan korunup uzun ömürlü olabilmesi için hayatidir .

Bazen sıralı LPG sistemi kullanan araçların sahipleri şöyle bir yanılgıya düşerler . Yakıtım yaz kış aynı diye düşünebilirler . Ama aslında araç hava sıcaklığının düşük olması sebebiyle daha geç ısınacağı için daha uzun süre yüksek devirde OTOMATİK JİKLE ile ve dahada önemlisi benzinde gider . Kullandığınız LPG tutarı aynı olsa bile çok daha fazla benzin tüketeceğiniz için ve benzin litre fiyatı da daha yüksek olduğundan km. başına cebinizden çıkan miktar ister istemez artar .

İkincisi OTOMATİK ya da DİJİTAL KLİMA olan araçlarda şöyle bir hata yapılıyor . Klima kış aylarında AUTO modunda bırakıldığında klima kompresörü gerek olmamasına rağmen sürekli çalışmaya devam ediyor ve motordan güç çektiği için motora daha fazla yük biniyor , bunun neticesinde hem benzinde , hemde LPG de araç daha fazla yakıyor .

Yapılması gereken ise klimayı kış aylarında AC OFF konumunda kullanıp sadece kaloriferi devreye sokmaktır .

Bu işlerde profesyonel değilim . Eksiklerim hatalarım varsa , daha çok bilgi sahibi olan arkadaşlar düzeltsinler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1677 : Ocak 04, 2013, 14:37:52 »
İyi günler Mehmet Bey. Kış aylarında malum yakıt sarfiyatının artığından söz edilir her zaman. Evet havalar soğuk olduğu için benzinden gaza geçiş süresi biraz uzadı ama benim merak ettiğim araç normal motor ısısına ulaştığında da dışardaki soğuğun etkisiyle yakıt sarfiyatı artar mı yoksa motor normal ısı seviyesine geldiği için artık dışardaki soğuk yada sıcak havadan etkilenmez mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Motor yeterli ısıya ulaştığında , bildiğim kadarıyla normal bir tüketim sözkonusu olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1678 : Ocak 04, 2013, 15:21:22 »
Motor yeterli ısıya ulaştığında , bildiğim kadarıyla normal bir tüketim sözkonusu olacaktır .

Teşekkür ederim cevabınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1679 : Ocak 04, 2013, 16:39:00 »
Merhaba Ali Bey ;

Yeni civic ecoların motor yapılarının farklı olduğunu ve lpg dönüşümüne uygun halde üretildiğini belirtmiştim.Mesut Usta ekstra bir koruma olsun diye VSR yı aktıf etmiş olabilir ama daha önce de belirttiğim gibi ecolarda vsr ye gerek yoktur ; esasın olaya şu açıdan da bakabiliriz , örneğin Toyota gurubunda da VSR ye ıhtıyaç yoktur ama VSR aktıf edilirse de zararı olmaz :) İsterseniz VSR bir tuşla iptal edilebilir. Selamlar...

Yukarıda sormuştum arada kaynadı galiba :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ