Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1620 : Aralık 15, 2012, 20:49:44 »
Merhabalar ;

Bugün 2.0 FSI BRC SDI kit takılı müşterimiz Hasan Basri Bey'den yakıt verilerini aldım.
Aracı 33lt LPG +1 LT BENZİN ile şehir içinde 305 km yol katediyor.Aracı rolantide sadece 2 sanıye benzıne geçip tekrar %100 LPG ile çalışıyor.Bilgilerinize sunulur :)

bizim kitlerden iyi yakıyor.38 ltr lpg ile benım versoda şehir içi 350 yappıyor.değeri yok iyi
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1620 : Aralık 15, 2012, 20:49:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1621 : Aralık 15, 2012, 23:54:10 »
25 litre ile şehir içi 260 - 270 arası yapıyorum. Şehirler arası 26 litre ile 325 km yol yaptım. Performans ve yakıttan tüketiminden memnunum. Otomatik vites Honda Civic :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1622 : Aralık 16, 2012, 00:06:29 »
25 litre ile şehir içi 260 - 270 arası yapıyorum. Şehirler arası 26 litre ile 325 km yol yaptım. Performans ve yakıttan tüketiminden memnunum. Otomatik vites Honda Civic :)

42 lt. LPG ile 258 km.  yapabildim .   :D  2.4 Accord 190 HP .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1623 : Aralık 16, 2012, 12:32:37 »
Merhaba Mehmet Bey.

Nasılsınız?

Şöyle bir durum var mı merak ediyorum. Lpg kiti ilk takıldığında 1 lt gaz ile 14 km gider kullanıldıkça bu mesafe düşer?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1624 : Aralık 16, 2012, 12:53:33 »
42 lt. LPG ile 258 km.  yapabildim .   :D  2.4 Accord 190 HP .
Hesapladığımızda 49kuruş yakmış oluyor. Peki benzinde ne kadar yakıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1625 : Aralık 16, 2012, 15:19:20 »
Allah tüpüne zeval vermesin abi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1626 : Aralık 16, 2012, 15:43:10 »
Merhabalar ;

Bugün 2.0 FSI BRC SDI kit takılı müşterimiz Hasan Basri Bey'den yakıt verilerini aldım.
Aracı 33lt LPG +1 LT BENZİN ile şehir içinde 305 km yol katediyor.Aracı rolantide sadece 2 sanıye benzıne geçip tekrar %100 LPG ile çalışıyor.Bilgilerinize sunulur :)

Ciddi mi söylüyorsun ustam bu mükemmel bi veri :) Eğer gerçekten böyleyse 15 güne kadar taktırıyorum fiyat 2500 Tl mi demiştiniz ? :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1627 : Aralık 17, 2012, 08:17:08 »
Arac sahıbı onumuzdekı hafta uzun yola da cıkacak, ıstersenız dırekt kendısı ıle gorusebılırsınız.
Hasan Basrı Bey :

Edit : Telefon numarası silindi

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1628 : Aralık 17, 2012, 10:38:02 »
bende uzun zamandır lpgye geçiş yapmak istiyorum ama verilen tüketim değerleri kafamı karıştırıyor.
şöyleki
Alperen bey  şehiriçinde 42 lt lpg ile 260 km yapıyorum!!! diyor
42 lt gaz yaklaşık 110 tl yapıyo. 110 tl ile 260 km
benim aracım 2004 corolla otomatik vites benzinli;
10 lt benzinle 130 km yapıyorum hemde istanbul şehir içinde yani 50 tl ile 130 km, 100 tl ile 250-260 km civarı yapar. (beni sadece şehir içi ilgilendiriyor)
şimdi ne anlamı kalıyor 2000 tl verip lpg taktırmanın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1629 : Aralık 17, 2012, 22:01:40 »
Merhaba Mehmet Bey.
Daha önce toyota 1997 xe ve 2001 terra spec.  arabalarıma brc  kit taktırmıştım ve çok memnundum. İki ay önce aldığım 2007 toyota corolla elegant arabamda gördüğümde şok olduğum Mimgas kit takılı. Çok fakir karışım, tekleme, çekiş düşmesi vb. sorunlar yaşamaktayım. Brc kit taktırdığım da bütün bu sorunları yaşamayacağımı düşünsem de bir de sizden duymak istedim. Ayrıca şu an takılı olan sistemin hepsi çıkarılacak mı? Bazıları kullanılabilir mi? Arabam 2007 elegant, 124 BG, 1.6 , start/stop lu. Önerilerini bekliyor selamlarımı sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1630 : Aralık 18, 2012, 01:34:50 »
Merhaba EmrullAH Bey ;

Malesef bu ürünün herhangi bir müdehale ile düzelmesine imkan yok.Hem gereksiz yere para hem de zaman kaybı olacaktır.BRC taktırmanız durumunda bu sorunların %100 düzeleceğini garanti ederim.Mevcut sıstemınızden sadece lpg tankı kullanılabilir o ise en fazla 100 TL gıbı bır ındırım sağlayabilir.Aracınızı şuankı mevcut sistem ile lütfen kullanmayınız ,yenı bır sıstem taktırana kadar benzın ıle devam edın.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey.
Daha önce toyota 1997 xe ve 2001 terra spec.  arabalarıma brc  kit taktırmıştım ve çok memnundum. İki ay önce aldığım 2007 toyota corolla elegant arabamda gördüğümde şok olduğum Mimgas kit takılı. Çok fakir karışım, tekleme, çekiş düşmesi vb. sorunlar yaşamaktayım. Brc kit taktırdığım da bütün bu sorunları yaşamayacağımı düşünsem de bir de sizden duymak istedim. Ayrıca şu an takılı olan sistemin hepsi çıkarılacak mı? Bazıları kullanılabilir mi? Arabam 2007 elegant, 124 BG, 1.6 , start/stop lu. Önerilerini bekliyor selamlarımı sunuyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1631 : Aralık 18, 2012, 07:54:27 »
Mehmet Bey sorum gözden kaçtı galiba :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1632 : Aralık 18, 2012, 08:12:17 »
Merhaba EmrullAH Bey ;

Malesef bu ürünün herhangi bir müdehale ile düzelmesine imkan yok.Hem gereksiz yere para hem de zaman kaybı olacaktır.BRC taktırmanız durumunda bu sorunların %100 düzeleceğini garanti ederim.Mevcut sıstemınızden sadece lpg tankı kullanılabilir o ise en fazla 100 TL gıbı bır ındırım sağlayabilir.Aracınızı şuankı mevcut sistem ile lütfen kullanmayınız ,yenı bır sıstem taktırana kadar benzın ıle devam edın.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Gerçekten işinize çok duyarlısınız. Bu kadar kısa sürede geri dönüp açıklama yapmanız beni duygulandırdı. Uyarılarınıza uyacağım. BRC taktırdıktan sonra da sonuçları paylaşacağız. Yalnız depo full gaz dolu. bitirdikten sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1633 : Aralık 18, 2012, 08:31:40 »
Merhaba Şükrü Bey ;
Teşekkür ederim iyiyim ,umarım siz de ıyısınızdır.Bahsettiğiniz gibi bir genelleme ve durum söz konusu değildir.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey.

Nasılsınız?

Şöyle bir durum var mı merak ediyorum. Lpg kiti ilk takıldığında 1 lt gaz ile 14 km gider kullanıldıkça bu mesafe düşer?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1634 : Aralık 18, 2012, 08:32:36 »
Şimdiden hayırlı olsun,BRC'li güzel gunler dilerim...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Gerçekten işinize çok duyarlısınız. Bu kadar kısa sürede geri dönüp açıklama yapmanız beni duygulandırdı. Uyarılarınıza uyacağım. BRC taktırdıktan sonra da sonuçları paylaşacağız. Yalnız depo full gaz dolu. bitirdikten sonra.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1635 : Aralık 18, 2012, 11:19:11 »
Merhaba Şükrü Bey ;
Teşekkür ederim iyiyim ,umarım siz de ıyısınızdır.Bahsettiğiniz gibi bir genelleme ve durum söz konusu değildir.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Sağ olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1636 : Aralık 18, 2012, 11:45:17 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Bugün  hem BRC LDI eğitimi için hem de BRC LDI takılı aracımı teslim almak için yurt dışına (İtalya) çıkıyorum.Mesajlarınıza hızlı cevaplar veremesem de yine de cep telefonundan sorularınızı ve sorunlarınızı cevaplandırmaya çalışacağım.Herkese selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1637 : Aralık 18, 2012, 11:58:52 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Bugün  hem BRC LDI eğitimi için hem de BRC LDI takılı aracımı teslim almak için yurt dışına (İtalya) çıkıyorum.Mesajlarınıza hızlı cevaplar veremesem de yine de cep telefonundan sorularınızı ve sorunlarınızı cevaplandırmaya çalışacağım.Herkese selamlar...
Yolunuz açık olsun. Yeni aracınızın lpg uyumu ve tüketim değerleriyle ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1638 : Aralık 18, 2012, 13:09:41 »
bende uzun zamandır lpgye geçiş yapmak istiyorum ama verilen tüketim değerleri kafamı karıştırıyor.
şöyleki
Alperen bey  şehiriçinde 42 lt lpg ile 260 km yapıyorum!!! diyor
42 lt gaz yaklaşık 110 tl yapıyo. 110 tl ile 260 km
benim aracım 2004 corolla otomatik vites benzinli;
10 lt benzinle 130 km yapıyorum hemde istanbul şehir içinde yani 50 tl ile 130 km, 100 tl ile 250-260 km civarı yapar. (beni sadece şehir içi ilgilendiriyor)
şimdi ne anlamı kalıyor 2000 tl verip lpg taktırmanın?
alperen beyın arabası 2,4 motor accord.Sİzin araba otomatik 1,6 ş.içinde lpde 30 kuruş yakar.Benım verso 100 tl lik lpg ile  350 km yappıyor.Zaten lpg %100 kar etmiyorsunuz ki.% 40 civarı.Sİz arabaya lpg taktırıp 5 - 10 bin km sonra satacaksanız sattıgınız adama iyilik yapmış olursunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1639 : Aralık 20, 2012, 14:29:19 »
Hesapladığımızda 49kuruş yakmış oluyor. Peki benzinde ne kadar yakıyor. :)

Benim kullanımıma göre böyle yakıyor .

Sakin kullanırsanız İstanbul şehiriçinde 13 lt. LPG yakar ama , araç 190 HP olunca fazla sakin olamıyorsunuz . Şehirdışında ise 8.5 lt. LPG mümkün .

Aslında aracın gerçek değerleri LPG 2.70 TL den ;

Şehiriçi   13*2.7   : 35 krş. LPG
Şehirdışı 8.5*2.7  : 23 krş. LPG

Kesinlikle BENZİNDE 2.0 Avensisten (17' JANT OLAN ELE. EXE .)  daha az yakıyor . Sakin kullanımda Avensis 2.0 ele. exe. 60 krş. yakıyordu. Kısa mesafe ,sokak arası ve trafikli yolda . 2.4 Accord ise 53 krş. yakıyor aynı şartlarda .

2.0 Avensis   147 HP (ESKİ ARABAM)
2.4 aCCORD 190  HP (YENİ ARABAM)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE