Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1580 : Aralık 05, 2012, 12:07:20 »
Emre Hocam ;

Gazı aldığınız yerde lt fiyatı nedir? ve bu ölçüm şehir içi ölçümü di mi?

40 tl gaz la 215 km gittiğimde de şehir içi. 50 tl gazla 150 km yapmamda şehir içi.     

40 tl aldığım gaz çobançeşme full bayisi 2.49 tl
50 tl aldığım gaz bayrampaşa full bayisi 2.49 lt

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1580 : Aralık 05, 2012, 12:07:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1581 : Aralık 05, 2012, 12:13:15 »
Emre Merhaba ;

Belirttiğim şekilde son bir ölçüm yapıp bana bildirir misin? Boş depoya 20lt gaz alıp bıtene kadar kullanalım bakalım kaç kç gıdebileceksin? Selamlar...

Emre Hocam desteğiniz için teşekkür ederim.

Sorunuza dönecek olursak , her iki ölçüm arasında baya fark var ; zannetmiyorum ki lpg ayarı ile ilgili bir farklılıktan kaynaklansın.Benim tavsiyem boş depoya belirli lt bir gaz (örn 20lt) alıp ,km sıfırlayıp gaz bitene kadar kullanıp  tekrar ölçüm yapmanız yönünde olacak.Sonuçları tekrar paylaşalım ,ona göre yorumlayalım.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1582 : Aralık 05, 2012, 12:47:58 »
aldım aldım 70 km deyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1583 : Aralık 05, 2012, 13:59:13 »
Yavaş kullan hız yapma :)

aldım aldım 70 km deyim :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1584 : Aralık 05, 2012, 23:17:31 »
Merhaba Oğuz Bey ;

Daha öncede belirttiğim gibi farklı markaların farklı stratejileri ve farklı fiyatları var ;
Zavoli-Romano- Emer -Gaz İtaly -Landi Renzo ,Lovato gibi ürünlerin tamamı nerdeyse aynı yazılım ve tesisata sahip bu ürünler rolantide %10 benzin %90 LPG ; Hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır. Montaj fiyatları 2.500 TL civarındadır.

PRİNS gerek rolantide gerekse hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır.Montaj fiyatı  3.250 - 3.500 TL arasındadır.

BRC ise sadece rolantide 2 sanıye %100 Benzin akabinde %100 LPG ile çalışır .Hareket halinde iken de %100 LPG ile çalışır.

Şimdi yukarıda yazdıklarım işin teorik boyutu ,iş pratiğe döndüğü zaman yukardaki stratejiler yalan olabiliyor.FSI Motorlu araçlardaki en büyük sorun aracın rolantide doğru çalışamaması ile alakalıdır.Normal atmosferik motora sahip bir aracın rolantideki benzin enjeksiyon püskirtme sistemi 3.00 ms iken , FSI motorlarda bu süre 0.80 ms lerde. Görüldüğü üzere bu kadar kısa sürede yakıt püskürtebilmesi için lpg enjektörlerinin çok hızlı olması gerekir.Fakat bu hıza selenoıd valfli enjektörler yetişemez ; bu sebeble yukardaki stratejiler olsa bile bu sarsıntıdan dolayı bir çok FSI araç rolantide %100 benzin ile çalıştırılır ve bundan sürücülerin haberi olmaz.Bu sebeble FSI araçlarda benim tavsiyem elektronik enjektör kullanan BRC ve PRINS olabilir (Silverline enjektör değil kheın enjektör ) çünkü sadece bu iki marka rolantide optimum gaz dozajlamasını yapabilir.Aksi halde hem tasarruf sağlayamazsınız hem de arıza lambası gibi sorunlar ile karşılaşırsınız.
Yanlış bir işlem sonrası yaşayacağınız sorunları belirtmişsiniz .Arıza lambasının yanma nedenleri ise  : Muhtemelen lpg karışımının doğru ayarlanmaması neticesinde karışım arızası (Fakir-Zengin Yakıt Karışım Arızası). Montaj hatası sonucunda enjeksiyon sıralamasının yanlış bağlanması neticesinde Silindir tekleme arızaları gibi nedenlerden dolayı arıza lambanız yanacaktır.

Tavsiyem öncelikle çok tecrübelli bir servis bulup işin en ince detayına kadar konuşup sonrasında bizim de fikrimizi alarak montaj yaptırmanız :) Selamlar...

İnanın yazılarınız denk olmuş kafam da sadece 2 marka vardı bunlar brc ve prins... Benim aracımın otomatik vites olması beni kuşkulandırıyor ayağımı ne zaman gazdan çeksem araç rolantiye düşüyor hızlı gitsem bile o yüzden tedirginim tasarruf yapamam diye...
 Size bi önce ki yazımda da söylemiştim şehir içi ve şehir dışı değerlerini. Ş.içi 32 ş. dışı ise 45-50 lira benzin harcıyorum 100 km'de.. Eğer lpg'de şehir içinde 30 şehir dışında 25'i yakalayabileceksem taktıracam ben bu sistemi ya da satıp dizel bi araç alacam..
 Siz ne diyorsunuz MEhmet bey yakalar mıyım bu verileri arabamı da çok seviyorum satmakta istemem hani...   ??
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1585 : Aralık 05, 2012, 23:38:55 »
Oguz Bey ;
Cok titiz bir musterimin aracina gecen hafta BRC SDİ montaji yaptim.Araci 2.0 FSİ.Biri birbiri kac gune yakit verilerini en ince ayrintisina kadar paylasirim.Ayrica bugun İstanbul bayimiz Ayar Otogaz da 2.0 FSİ montaji yapti.Programini uzaktan baglanti ile ben yaptim.Gelecek veriler sizi tatmin ederse montajinizi burda yaptirip ayarlarinizi da bizzat ben yapmak isterim.Selamlar ...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1586 : Aralık 06, 2012, 21:38:59 »
Oguz Bey ;
Cok titiz bir musterimin aracina gecen hafta BRC SDİ montaji yaptim.Araci 2.0 FSİ.Biri birbiri kac gune yakit verilerini en ince ayrintisina kadar paylasirim.Ayrica bugun İstanbul bayimiz Ayar Otogaz da 2.0 FSİ montaji yapti.Programini uzaktan baglanti ile ben yaptim.Gelecek veriler sizi tatmin ederse montajinizi burda yaptirip ayarlarinizi da bizzat ben yapmak isterim.Selamlar ...
Mehmey bey bu beni daha da çok sevindirdi açıkçası ben yakıt verilerimi size verdim. Sizde müşterinizden yakıt verilerini alıp beni bilgilendirirseniz ve veriler iyi ise en kısa zaman da bende lpgye geçmek istiyorum. Prins marka lpg kitinin montajını yapıyor musunuz yoksa sadece BRC mi ! Bir de son olarak benim aracıma takılan kitin tam olarak ismini modelini alabilir miyim hem BRC hemde PRİNS için... ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1587 : Aralık 07, 2012, 10:15:10 »
Merhaba Hocam ;

FSI araçlara sadece BRC montajı yapıyoruz .Aracınıza uygun ürün BRC SDI Kit'tir.Yakıt verileri elime ulaştığında size bilgi vereceğim .Selamlar...

Mehmey bey bu beni daha da çok sevindirdi açıkçası ben yakıt verilerimi size verdim. Sizde müşterinizden yakıt verilerini alıp beni bilgilendirirseniz ve veriler iyi ise en kısa zaman da bende lpgye geçmek istiyorum. Prins marka lpg kitinin montajını yapıyor musunuz yoksa sadece BRC mi ! Bir de son olarak benim aracıma takılan kitin tam olarak ismini modelini alabilir miyim hem BRC hemde PRİNS için... ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1588 : Aralık 07, 2012, 10:32:38 »
Arkadaşlar Merhaba ;
Gecen ayin son haftasi ROMA'da BRC'nin LDİ Sistemi resmi olarak duyuruldu ve sunumu yapildi.Yaklasik 400 kisinin katildigi bu sunumda BRC LDİ Sisteminin temel ozellikleri anlatıldı ve BRC LDİ takili Hyundai İX35 GDİ, Kia Sportage GDİ , Skoda 1.2 TSİ , WV 1.4 Tsi , WV 2.0 TSİ araclarin tanitimlari yapildi.Bu haber benim icin oldukca onemli ; cunku İtalya resmi olarak bu sistemi tanitti , bu demek oluyor ki BRC LDI montajları da çok yakında tüm dünya genelinde başlayacaktır.Hayırlı uğurlu olsun...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1589 : Aralık 07, 2012, 12:12:19 »
selam mehmet abi 130 km de 19.75 lt gazım bitti.  son 4 yakıt harcamasını yazıyorum.

40 tl 215 km
50 tl 160 km
50 tl 157km
55 tl  19.75 lt ile 130 km gittim. tahminimce nokta atışı bir tespit yaparsınız saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1590 : Aralık 07, 2012, 12:22:29 »
Ustam  kısaca LDI sistem hakkında bilgi verir misiniz?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1591 : Aralık 07, 2012, 12:53:19 »
Merhaba Mehmet Bey ;

BRC LDI aracın kendi benzin enjektörlerini kullanarak yanma odasına LPG'yi sıvı olarak gönderen yeni bir teknolojidir.. Lpg gazını lpg tankında bulunan yüksek basınç pompası ile 200 bara kadar  sıvı olarak gönderen bir sistemdir. LPG sıvı olarak ve yüksek basınçla gönderildiği için  devamlı bir soğutma meydana gelmekte ve böylece benzine göre tork ve güç artışı sağlanmaktadır..
BRC LDI sistemi mantıksal bir hafızaya sahip olup, araç hangi yakıtla stop edildiyse, tekrar çalışmayı yine o yakıtla yapmaktadır.
BRC LDI sistemi piyasada bulunan direkt enjeksiyonlu yakıt besleme sistemine sahip araçların çoğuna uygulanabilecek olup, montajlara başlama tarihi ve fiyatlar ayrıca duyurulacaktır

Ustam  kısaca LDI sistem hakkında bilgi verir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1592 : Aralık 07, 2012, 13:51:52 »
Merhaba Emre  ;
Yakıt verilerine göre aracının 100 km de şehir içinde kaç lt yaktığının hesabını yaptım. ( LPG LT :2,50)

40 tl 215 km .................  100 km de 7 lt lpg Bu tüketim çok az .Hesaplama da bir yanlışlık olabilir, ya da uzun yol verisi olabilir.
50 tl 160 km .................. 100 km de 13 lt lpg
50 tl 157km.................... 100 km de 13,1 lt lpg
55 tl 130 km .................. 100 km de 17 lt lpg

İlk tüketim ve son tüketim değerleri limitlerin dışında.Yani istesekte bir aracı şehir içinde 7lt /100 km kadar az bir yakıt ; 17lt/100 km kadar da çok yakıt tükettiremeyiz.Zaten ikisinin ortalamasını alınca yine 13lt/100 km çıkıyor :)
Şuan sizin aracınızın şehir içi yakıt verisi 13lt/100 km gözüküyor.Böyle bir aracın kış mevsiminde benzinde 10lt /100 km yakıt tüketeceğini düşünürsek ideal lpg tüketiminizin mak. 12lt 100 km olması gerekmektedir yani sizin 45 TL ile 150 km gitmeniz gerekmektedir .Muhtemel nedenler ;
*Gaz ayarında bir hata
*Gaz sızıntısı
*Termostat arızasından dolayı regulatör ısısının düşmesi
*Kısa mesafeli kullanım ..... aklıma gelen nedenler.Son bir ölçüm yapıp ( 18 lt gaz alıp bitene kadar kullanın bakalım 150 km olacak mı ) duruma göre lpg servisinize kontrole gidiniz.Selamlar...

selam mehmet abi 130 km de 19.75 lt gazım bitti.  son 4 yakıt harcamasını yazıyorum.

40 tl 215 km
50 tl 160 km
50 tl 157km
55 tl  19.75 lt ile 130 km gittim. tahminimce nokta atışı bir tespit yaparsınız saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #1593 : Aralık 07, 2012, 16:21:15 »
Merhaba mehmet bey size bir sorum olucak
 1 ay önce atiker sıralı sistem taktıdım aracıma ilk başlarda bi problem yoktu ama şimdi ışıklarda dur kalklarda bazen istop ediyor-arac ayrıca rolantide de cok dengesiz calısıyor heran istop edicekmiş gibi sorun nedir acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1594 : Aralık 07, 2012, 18:00:24 »
İnanç Bey ;

Rolantıde Gaz dan benzine ; benzinden gaza geçişlerde sarsıntı oluyor mu? Aracı rolantide çalıştırın eksozunu dinleyın rolantıde gaz eksozdan düzensiz bir gaz akışı var mı ; yanı eksozdan pot pot şeklinde bir ses geliyor mu ?

Merhaba mehmet bey size bir sorum olucak
 1 ay önce atiker sıralı sistem taktıdım aracıma ilk başlarda bir problem yoktu ama şimdi ışıklarda dur kalklarda bazen istop ediyor-arac ayrıca rolantide de cok dengesiz calısıyor heran istop edicekmiş gibi sorun nedir acaba??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1595 : Aralık 07, 2012, 18:11:51 »
Merhaba Yusuf Bey ;

Lpg tankları hacimlerinin maksimum %80 nine kadar gaz alabilirler.Bu durumda sizin 60 lt lik lpg tankınız maksimumda 48 lt gaz alır , bu hesaplama +- 2 lt fark edebilir ; sonuçta aldığınız gaz miktarı normal.Fakat burda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Örneğin BRC samandraları yurt dışında 8 bara göre ayarlanır fakat ülkemizde dolum yaptırdığımız dispenserlerin basınç sayacını incelerseniz 13- 15 bara kadar basınçla gaz dolumu yaptıklarını görürsünüz(bunun nedeni biran önce ikmali tamamlayıp diğer araca geçmek istemeleridir) bu yüksek basınçtan dolayı dolumun sonlarına doğru şamandra dolumu sonlandırmak ister fakat yüksek basınçlı pompa gazı basmak ıstediğinden dolumun sonlarına doğru şamandradan tırrrrr diye bir ses gelir.Bu sesi duyduğumuzda dolumu sonlandırmamız gerekmektedir.Bilgilerinize...

teşekkürler Mehmet bey. beni endişelendiren de hızlı dolum olurken son 7-8 lt kadarı yavaş yavaş olmakta. umarım bir sorun çıkmaz. bu arada full 49 lt lpg ile şehir içi 445 km gitti. bunun bir miktarı sabahlar soğuk olduğu için benzinle gittiğini düşünürsek bana fazla gibi geldi sizce nasıl?
ankara da yaşıyorum, sabah 15 dk kadar dur kalk yaparak kullanıyorum. birazda yokuşta oturuyorum.

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1596 : Aralık 07, 2012, 18:39:29 »
Merhaba Yusuf Bey ;

Verdiğiniz verilere göre aracınız şehir içinde 11lt / 100 km LPG tüketmekte ve bence bu değer oldukça iyi.

teşekkürler Mehmet bey. beni endişelendiren de hızlı dolum olurken son 7-8 lt kadarı yavaş yavaş olmakta. umarım bir sorun çıkmaz. bu arada full 49 lt lpg ile şehir içi 445 km gitti. bunun bir miktarı sabahlar soğuk olduğu için benzinle gittiğini düşünürsek bana fazla gibi geldi sizce nasıl?
ankara da yaşıyorum, sabah 15 dk kadar dur kalk yaparak kullanıyorum. birazda yokuşta oturuyorum.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1597 : Aralık 07, 2012, 18:45:57 »
Mehmet bey sizi de yoracam ama lpg deki kit romano iken tankın atiker olmasını nasıl yorumlarsınız. ikisini de değerlendirir misiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1598 : Aralık 07, 2012, 19:16:30 »
sürekli pc başında olmayabiliyorum ama geçte olsa mutlaka her sorunuza cevep vereceğimden emin olabilirisniz . :)

teşekkür ederim. biraz benzin aldım sorun çözüldü  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1599 : Aralık 07, 2012, 19:18:37 »
Romana gerek yazılımı gerekse enjektör kalitesi açısından benim iyi diyebileceğim bir ürün fakat servis ağı ve satış sonrası için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Şamandranın orjinal romano yerıne yerli atiker takılması tamamen ürün maliyetını düşürmek için montajcı tarafından yapılan bir işlem :(

Mehmet bey sizi de yoracam ama lpg deki kit romano iken tankın atiker olmasını nasıl yorumlarsınız. ikisini de değerlendirir misiniz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ