0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emre Hocam ;Gazı aldığınız yerde lt fiyatı nedir? ve bu ölçüm şehir içi ölçümü di mi?
Emre Hocam desteğiniz için teşekkür ederim.Sorunuza dönecek olursak , her iki ölçüm arasında baya fark var ; zannetmiyorum ki lpg ayarı ile ilgili bir farklılıktan kaynaklansın.Benim tavsiyem boş depoya belirli lt bir gaz (örn 20lt) alıp ,km sıfırlayıp gaz bitene kadar kullanıp tekrar ölçüm yapmanız yönünde olacak.Sonuçları tekrar paylaşalım ,ona göre yorumlayalım.Selamlar...
aldım aldım 70 km deyim
Merhaba Oğuz Bey ;Daha öncede belirttiğim gibi farklı markaların farklı stratejileri ve farklı fiyatları var ;Zavoli-Romano- Emer -Gaz İtaly -Landi Renzo ,Lovato gibi ürünlerin tamamı nerdeyse aynı yazılım ve tesisata sahip bu ürünler rolantide %10 benzin %90 LPG ; Hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır. Montaj fiyatları 2.500 TL civarındadır.PRİNS gerek rolantide gerekse hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır.Montaj fiyatı 3.250 - 3.500 TL arasındadır.BRC ise sadece rolantide 2 sanıye %100 Benzin akabinde %100 LPG ile çalışır .Hareket halinde iken de %100 LPG ile çalışır. Şimdi yukarıda yazdıklarım işin teorik boyutu ,iş pratiğe döndüğü zaman yukardaki stratejiler yalan olabiliyor.FSI Motorlu araçlardaki en büyük sorun aracın rolantide doğru çalışamaması ile alakalıdır.Normal atmosferik motora sahip bir aracın rolantideki benzin enjeksiyon püskirtme sistemi 3.00 ms iken , FSI motorlarda bu süre 0.80 ms lerde. Görüldüğü üzere bu kadar kısa sürede yakıt püskürtebilmesi için lpg enjektörlerinin çok hızlı olması gerekir.Fakat bu hıza selenoıd valfli enjektörler yetişemez ; bu sebeble yukardaki stratejiler olsa bile bu sarsıntıdan dolayı bir çok FSI araç rolantide %100 benzin ile çalıştırılır ve bundan sürücülerin haberi olmaz.Bu sebeble FSI araçlarda benim tavsiyem elektronik enjektör kullanan BRC ve PRINS olabilir (Silverline enjektör değil kheın enjektör ) çünkü sadece bu iki marka rolantide optimum gaz dozajlamasını yapabilir.Aksi halde hem tasarruf sağlayamazsınız hem de arıza lambası gibi sorunlar ile karşılaşırsınız.Yanlış bir işlem sonrası yaşayacağınız sorunları belirtmişsiniz .Arıza lambasının yanma nedenleri ise : Muhtemelen lpg karışımının doğru ayarlanmaması neticesinde karışım arızası (Fakir-Zengin Yakıt Karışım Arızası). Montaj hatası sonucunda enjeksiyon sıralamasının yanlış bağlanması neticesinde Silindir tekleme arızaları gibi nedenlerden dolayı arıza lambanız yanacaktır.Tavsiyem öncelikle çok tecrübelli bir servis bulup işin en ince detayına kadar konuşup sonrasında bizim de fikrimizi alarak montaj yaptırmanız Selamlar...
Oguz Bey ;Cok titiz bir musterimin aracina gecen hafta BRC SDİ montaji yaptim.Araci 2.0 FSİ.Biri birbiri kac gune yakit verilerini en ince ayrintisina kadar paylasirim.Ayrica bugun İstanbul bayimiz Ayar Otogaz da 2.0 FSİ montaji yapti.Programini uzaktan baglanti ile ben yaptim.Gelecek veriler sizi tatmin ederse montajinizi burda yaptirip ayarlarinizi da bizzat ben yapmak isterim.Selamlar ...
Mehmey bey bu beni daha da çok sevindirdi açıkçası ben yakıt verilerimi size verdim. Sizde müşterinizden yakıt verilerini alıp beni bilgilendirirseniz ve veriler iyi ise en kısa zaman da bende lpgye geçmek istiyorum. Prins marka lpg kitinin montajını yapıyor musunuz yoksa sadece BRC mi ! Bir de son olarak benim aracıma takılan kitin tam olarak ismini modelini alabilir miyim hem BRC hemde PRİNS için... ?
Ustam kısaca LDI sistem hakkında bilgi verir misiniz?
selam mehmet abi 130 km de 19.75 lt gazım bitti. son 4 yakıt harcamasını yazıyorum.40 tl 215 km50 tl 160 km 50 tl 157km55 tl 19.75 lt ile 130 km gittim. tahminimce nokta atışı bir tespit yaparsınız saygılar.
Merhaba mehmet bey size bir sorum olucak 1 ay önce atiker sıralı sistem taktıdım aracıma ilk başlarda bir problem yoktu ama şimdi ışıklarda dur kalklarda bazen istop ediyor-arac ayrıca rolantide de cok dengesiz calısıyor heran istop edicekmiş gibi sorun nedir acaba??
Merhaba Yusuf Bey ;Lpg tankları hacimlerinin maksimum %80 nine kadar gaz alabilirler.Bu durumda sizin 60 lt lik lpg tankınız maksimumda 48 lt gaz alır , bu hesaplama +- 2 lt fark edebilir ; sonuçta aldığınız gaz miktarı normal.Fakat burda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Örneğin BRC samandraları yurt dışında 8 bara göre ayarlanır fakat ülkemizde dolum yaptırdığımız dispenserlerin basınç sayacını incelerseniz 13- 15 bara kadar basınçla gaz dolumu yaptıklarını görürsünüz(bunun nedeni biran önce ikmali tamamlayıp diğer araca geçmek istemeleridir) bu yüksek basınçtan dolayı dolumun sonlarına doğru şamandra dolumu sonlandırmak ister fakat yüksek basınçlı pompa gazı basmak ıstediğinden dolumun sonlarına doğru şamandradan tırrrrr diye bir ses gelir.Bu sesi duyduğumuzda dolumu sonlandırmamız gerekmektedir.Bilgilerinize...
teşekkürler Mehmet bey. beni endişelendiren de hızlı dolum olurken son 7-8 lt kadarı yavaş yavaş olmakta. umarım bir sorun çıkmaz. bu arada full 49 lt lpg ile şehir içi 445 km gitti. bunun bir miktarı sabahlar soğuk olduğu için benzinle gittiğini düşünürsek bana fazla gibi geldi sizce nasıl?ankara da yaşıyorum, sabah 15 dk kadar dur kalk yaparak kullanıyorum. birazda yokuşta oturuyorum.
sürekli pc başında olmayabiliyorum ama geçte olsa mutlaka her sorunuza cevep vereceğimden emin olabilirisniz .
Mehmet bey sizi de yoracam ama lpg deki kit romano iken tankın atiker olmasını nasıl yorumlarsınız. ikisini de değerlendirir misiniz.