Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746111 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1600 : Aralık 07, 2012, 19:23:47 »
Romana gerek yazılımı gerekse enjektör kalitesi açısından benim iyi diyebileceğim bir ürün fakat servis ağı ve satış sonrası için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Şamandranın orjinal romano yerıne yerli atiker takılması tamamen ürün maliyetını düşürmek için montajcı tarafından yapılan bir işlem :(

evet kötü bir tercih :argh: :olu: belki de önceki sahibi ucuz olsun diye öyle yaptırdı bilemiyorum. umarım sorun çıkartmaz. daha 1-1,5 yıllık.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1600 : Aralık 07, 2012, 19:23:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1601 : Aralık 07, 2012, 20:04:37 »
Sorun olacağını düşünmüyorum.

evet kötü bir tercih :argh: :olu: belki de önceki sahibi ucuz olsun diye öyle yaptırdı bilemiyorum. umarım sorun çıkartmaz. daha 1-1,5 yıllık.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1602 : Aralık 09, 2012, 00:50:33 »
Bugün Mehmet Bey aracılığı ile Ankara'da Mavidenizler'e gittim. Çok yoğun olmalarına rağmen Tuncay Bey ve Mesut usta çok ilgilendiler sağ olsunlar. Yanımda bir arkadaşım daha gelmişti, aracına LPG taktırmayı düşünüyordu ama karar verememişti, servis düzeni ve ilgiden ötürü aracına BRC taktırmaya karar verdi. Bu vesile ile öncelikle Mehmet Özenç ustama, Tuncay Beye ve Mesut ustaya tekrar teşekkür ederim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1603 : Aralık 09, 2012, 00:57:09 »
önemli değil ne demek görevimiz abi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1604 : Aralık 09, 2012, 01:10:25 »
önemli değil ne demek görevimiz abi.

Size de teşekkürler Tuncay bey :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #1605 : Aralık 09, 2012, 12:47:07 »
İnanç Bey ;

Rolantıde Gaz dan benzine ; benzinden gaza geçişlerde sarsıntı oluyor mu? Aracı rolantide çalıştırın eksozunu dinleyın rolantıde gaz eksozdan düzensiz bir gaz akışı var mı ; yanı eksozdan pot pot şeklinde bir ses geliyor mu ?
Hayır mehmet bey geçişler gayet sessiz ve sorunsuz dediğiniz türde bir ses olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1606 : Aralık 09, 2012, 13:30:20 »
Merhaba Hocam ;

FSI araçlara sadece BRC montajı yapıyoruz .Aracınıza uygun ürün BRC SDI Kit'tir.Yakıt verileri elime ulaştığında size bilgi vereceğim .Selamlar...

Mehmet bey kesinlikle bekliyorum yakıt verilerini tatmin edici ise taktırıyorum yılbaşına...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1607 : Aralık 10, 2012, 10:36:27 »
Merhaba İnanç Bey ;
Şayet rolantide ve geçişlerde bir sorun yoksa aracın gaz enjeksıyon sisteminde arıza ya da montaj hatası yok gibi gözüküyor.Peki benzinde rolantinizde az da olsa buna benzer sorunlar var mı ?

Merhaba mehmet bey size bir sorum olucak
 1 ay önce atiker sıralı sistem taktıdım aracıma ilk başlarda bir problem yoktu ama şimdi ışıklarda dur kalklarda bazen istop ediyor-arac ayrıca rolantide de cok dengesiz calısıyor heran istop edicekmiş gibi sorun nedir acaba??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1608 : Aralık 10, 2012, 18:37:34 »
Belki sorulmuştur ama ben yinede sormak istedim. Uzun yol kullanımlarından sonra aracı bir süre benzin ile kullanmanın iyi olduğu söylenir. Fakat yeni nesil kitlerde 3500 devri geçince %20 oranında benzinin karışıma dahil edildiğini böylece motoru soğutmanın sağlandığı söyleniyor. Aracı daha az sorun ile kullanmak için nelere dikkat etmeliyim?

Aracımda Honda yetkili servisinde takılmış olan BRC sıralı sistem (yanlış bilmiyorsam MY11) mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1609 : Aralık 10, 2012, 19:08:59 »
Ali Bey Merhaba ;

Sizin aracınız Honda civic eco.Sizin aracınız LPG ile tam uyumludur.Honda BRC ile yaptığı protokol gereği aracı lpg dönüşümüne hazır halde üretmiş ve araçta 25 noktada değişikliğe gitmiştir.Subab ,subab yatakları üst kapak buji vs bir çok noktada modifiye edilen arabanız BRC dönüşümü ile satışa hazır halde satılıyor.Bu araçlarda VSR ye de gerek yoktur.Dönem dönem benzine de almanız gerekmiyor.Dikkat etmeniz gereken noktalar ise ;
*benzin seviyenizi minimum çeyrek depo seviyesinde korumanız
*gaz ikmali yaparken dolumun sonlarına doğru şamandradan gelen tırrrr sesine mütakip ikmali sonlandırmanız; pompacının küsüratı tamamlamasına ,biraz daha gaz basmasına müdehale etmeniz.
*10.000 km de bir periodik bakımını yaptırıp ,işinin ehli bir ustaya lpg kalibrasyonunu kontrol ettirmeniz.

LPG li güzel günler dilerim :)

Belki sorulmuştur ama ben yinede sormak istedim. Uzun yol kullanımlarından sonra aracı bir süre benzin ile kullanmanın iyi olduğu söylenir. Fakat yeni nesil kitlerde 3500 devri geçince %20 oranında benzinin karışıma dahil edildiğini böylece motoru soğutmanın sağlandığı söyleniyor. Aracı daha az sorun ile kullanmak için nelere dikkat etmeliyim?

Aracımda Honda yetkili servisinde takılmış olan BRC sıralı sistem (yanlış bilmiyorsam MY11) mevcut.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1610 : Aralık 10, 2012, 19:30:29 »
ben de brc my11 taktırdım(2A).  100 liralık gaz ile ankara ş.içinde tam 399 km yol yaptım. daha fazla km yapabilen varsa helal olsun :)
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1611 : Aralık 10, 2012, 22:03:40 »

Bence de helal olsun ama tavsiyem heryerde paylaşmayın bu yakıt verilerini nazar değer :)

ben de brc my11 taktırdım(2A).  100 liralık gaz ile ankara ş.içinde tam 399 km yol yaptım. daha fazla km yapabilen varsa helal olsun :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1612 : Aralık 11, 2012, 00:05:16 »
Ali Bey Merhaba ;

Sizin aracınız Honda civic eco.Sizin aracınız LPG ile tam uyumludur.Honda BRC ile yaptığı protokol gereği aracı lpg dönüşümüne hazır halde üretmiş ve araçta 25 noktada değişikliğe gitmiştir.Subab ,subab yatakları üst kapak buji vs bir çok noktada modifiye edilen arabanız BRC dönüşümü ile satışa hazır halde satılıyor.Bu araçlarda VSR ye de gerek yoktur.Dönem dönem benzine de almanız gerekmiyor.Dikkat etmeniz gereken noktalar ise ;
*benzin seviyenizi minimum çeyrek depo seviyesinde korumanız
*gaz ikmali yaparken dolumun sonlarına doğru şamandradan gelen tırrrr sesine mütakip ikmali sonlandırmanız; pompacının küsüratı tamamlamasına ,biraz daha gaz basmasına müdehale etmeniz.
*10.000 km de bir periodik bakımını yaptırıp ,işinin ehli bir ustaya lpg kalibrasyonunu kontrol ettirmeniz.

LPG li güzel günler dilerim :)

Bilgiler için teşekkürler. Bende 26 litre gaz ile 250 km civarı yol yaptım. Gördüğüm kadar iyi bir tüketim değeri birde uzun yolda test etmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1613 : Aralık 11, 2012, 22:58:39 »
Sayın Mehmet Özenç; Aracım 1.6 132 Bg valvematic motor lpg montajı yaptırmak istiyorum ancak gerçekten çok kararsız kaldım hangi marka seçeceğim konusunda BRC de kabloları kesmeden yapılan bir model varmış ama tam bilmiyorum benim aracıma uyar mı?İnternet sitenizden firmanız hakkında biraz bilgi edindim BRC olacaksa bayinizde montaj işlemi 1 günde olur mu Ankara'da yaşıyorum sabah gelip aynı gün dönebilir miyim bir de fiyatlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1614 : Aralık 13, 2012, 15:47:03 »
Merhaba ;

Lpg kitleri üniversaldir , yani 4 silindir herhangi bir araca lpg dönüşümü yapıldığında aynı tesisat kullanılır ,bu sebeble enjeksiyon bağlantıları yapılırken araçların benzin enjeksiyon kabloları kesilir ,buralara lpg tesisatının enjeksiyon  kabloları eklenir lehim yapılıp üstü kapatılır.BRC'de ise toyota araçlarına özel bir ek tesisat aparatı vardır.Soketli bu kablo demeti ile aracınızın benzin enjeksiyon tesisatı kesilmez ,soketli kablo ile orjinal bir montaj olur.
Toyota aurıs ,avansis ,verso bu motoru kullanmakta ve bu motorlara yüzlerce kez BRC montajları yaptık ,100.000 km yı aşan ve sorunsuz çalışmaya devam eden müşterilerimiz mevcut.Gönül rahatlığıyla BRC yı tercıh edebilirsiniz.BRC MY11 montaj fiyatı 1.600 TL 10 Taksıttır.Ankara'da yetkili servislerimizde dönüşüm yaptırabilirsiniz ama Çorum'a gelmek isterseniz memnunıyetle sizi misafir etmek isteriz.Toyota Clup TR indirimi de yapabiliriz :) Selamlar...

Sayın Mehmet Özenç; Aracım 1.6 132 Bg valvematic motor lpg montajı yaptırmak istiyorum ancak gerçekten çok kararsız kaldım hangi marka seçeceğim konusunda BRC de kabloları kesmeden yapılan bir model varmış ama tam bilmiyorum benim aracıma uyar mı?İnternet sitenizden firmanız hakkında biraz bilgi edindim BRC olacaksa bayinizde montaj işlemi 1 günde olur mu Ankara'da yaşıyorum sabah gelip aynı gün dönebilir miyim bir de fiyatlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1615 : Aralık 13, 2012, 21:10:11 »
Toyotaclubtr indirimi olacaksa :) tabiki de gelirim. Pipo yöntemi bu mu oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1616 : Aralık 13, 2012, 21:55:59 »
İsmail Bey ;
Bu motora pipo islemi uygulaniyor (pipoda tadilat gerekiyor) fakat uzun vadede sorunsuzluk icin bu araclarda pipo islemi yerine klasik gaz nipeli islemi ile uygulama yapiyoruz.Zevkle sizi misafir etmek isteriz.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1617 : Aralık 13, 2012, 22:29:47 »
Teşekkürler Mehmet Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1618 : Aralık 14, 2012, 10:45:44 »
Rica ederim.Selamlar...

Teşekkürler Mehmet Bey
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1619 : Aralık 14, 2012, 12:39:05 »
Merhabalar ;

Bugün 2.0 FSI BRC SDI kit takılı müşterimiz Hasan Basri Bey'den yakıt verilerini aldım.
Aracı 33lt LPG +1 LT BENZİN ile şehir içinde 305 km yol katediyor.Aracı rolantide sadece 2 sanıye benzıne geçip tekrar %100 LPG ile çalışıyor.Bilgilerinize sunulur :)

Mehmet bey kesinlikle bekliyorum yakıt verilerini tatmin edici ise taktırıyorum yılbaşına...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ