Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746054 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1560 : Kasım 29, 2012, 14:36:55 »
Çok teşekkür ederim Mehmet bey değerli bilgileriniz için. Masraf yapmadan bu sese alışacağız artık. Saygılar İyi çalışmalar.
Corolla 1999 1,3 Terra
VW 2006 Carevella 1,9 TDI

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1560 : Kasım 29, 2012, 14:36:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1561 : Kasım 29, 2012, 14:38:11 »
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır.Sizin işyerinizde octavia için tartarini ve mercedes için prins almıştık. İnşallah yakında oralardan geçerken çayınız içer birazda güleriz bu duruma.Bu arada özellikle prins ve tartarini konusunda paylaşımlarınızı beklerim.

mutlaka beklerim efendim .ben bilgim olan tüm ürünler için gerekli açıklamalarda bulunup elimden geldiğince dilim döndüğünce paylaşımlarda bulunurum . bu arada ben 2. şubemizde olurum genelde oraya beklerim .

ben şimdiden önyargılı olduğum için kendime gülüyorum zaten :) en kısa zamanda görüşmek dileğiyle .iyi çalışmalar  :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1562 : Kasım 29, 2012, 14:56:04 »
Rica ederim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1563 : Kasım 29, 2012, 15:08:13 »
Herkese merhaba ;

LPG Sıralı Gaz Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey adlı başlığı 2010 yılında açtım ; bu başlıkta kaç adet mesajım var bilmiyorum ama az da olsa emeğim olduğunu düşünüyorum. Ben bu başlığımı sahiplendim ;farklı başlıklara gerek zaman gerekse forum adabından dolayı sürekli mesajlar yazmadım ;bu başlıkta lpg kullanıcıları bana ulaşamaz ise başka bir üyenin yazmasını yadırgamam hatta insanlar düşüncelerini de paylaşabilir  ama ben burdayken benim başlığıma farklı bir lpg ustasının yazmasını kendimce doğru bulmuyorum.Bilgi Paylaştıkça değer kazanır ,bu bizim sloganımızdır fakat bilgi bu başlıkta zaten paylaşılıyor.  Sönmez Bey'e bu konuyu P.M olarak göndermiştim fakat sanırım dikkate almadı.Forum yönetimi bu konudaki tavrını zaten belli ve saygı duyuyorum ,kimseye de zorla burda yazma diyemem .Ama bir kez daha rica ediyorum ,benim başlığımda lütfen yazmayın Sönmez Bey!!! Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1564 : Kasım 29, 2012, 15:48:23 »
Mehmet bey  konuları ben birleştirdim.Aynı konu olduğu zaman birleştirilmesi kadar doğal birşey yok.Sözmez ustanın buraya yazmasıda doğal ve de olması gerekendir.Siz Çorumda Sözmez beyde Kocaelide dolayısı ile rekabet te söz konusu değil.İkinci bir konu siz brc bayisiniz o ise bunun dışıda ve konu sıralı sistem lpg dir.O yada bu marka değil.
Mehmet Usta ustalığınıza ve bilginize kimse laf edemez ama  lutfen sizde tekelci olmayınız.Şayet bu konuda ısrarınız olursanız konuyu geçici kilitleyip Sorunu ÜSTYÖNETİM e taşıyacağım.

Emekleriniz için teşekkür eder paylaşımlarızın devamını dilerim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1565 : Kasım 29, 2012, 15:54:11 »
Herkese merhaba ;

LPG Sıralı Gaz Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey adlı başlığı 2010 yılında açtım ; bu başlıkta kaç adet mesajım var bilmiyorum ama az da olsa emeğim olduğunu düşünüyorum. Ben bu başlığımı sahiplendim ;farklı başlıklara gerek zaman gerekse forum adabından dolayı sürekli mesajlar yazmadım ;bu başlıkta lpg kullanıcıları bana ulaşamaz ise başka bir üyenin yazmasını yadırgamam hatta insanlar düşüncelerini de paylaşabilir  ama ben burdayken benim başlığıma farklı bir lpg ustasının yazmasını kendimce doğru bulmuyorum.Bilgi Paylaştıkça değer kazanır ,bu bizim sloganımızdır fakat bilgi bu başlıkta zaten paylaşılıyor.  Sönmez Bey'e bu konuyu P.M olarak göndermiştim fakat sanırım dikkate almadı.Forum yönetimi bu konudaki tavrını zaten belli ve saygı duyuyorum ,kimseye de zorla burda yazma diyemem .Ama bir kez daha rica ediyorum ,benim başlığımda lütfen yazmayın Sönmez Bey!!! Selamlar...

bilgi paylaştıkça değer kazanacaksa ve bölüm yönetici mehmet bey başlık kalabalığı olmasın iki konuyu birleştirme kararı alamış .ayrıca siz tek bir ürün hakkında bilgi paylaşımı yapmaya özen gösteriyorsunuz bende tüm lpg sistemelri hakkında bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum .8 farklı ürünün bölge bayisi bazılarınında bölge dağıtıcısı olduğum için TOYOTA CLUP TR  üyerine katkım olacağını düşünüyorum .
siz bilginiz ve tecrübeniz olan sistemler hakkında buyrun değerli bilgileriniz paylaşın buna saygım sonsuz hatta verdiğiniz bilgiler için ben kendi adıma teşekkür ederim . fakat siz eğer şunu diyorsanız :''ben sizin servsiliğini ve yıllardır bayiliğini yaptığınız ürünler hakkında sizden çok bilgi ve tecrübeye sahibim''  ben herşeyi bilirim size gerek yok diyorsanız ki öyle bir durum söz konusu bile olamaz .

lütfen bırakın TOYOTA CLUP TR üyeleride direk 1. ağızdan yani yetkili ve etkin servisinden merak ettikleri sisteme dair  bilgi almaya hakları olsun.
kimse kimseye orda burda yazamazsınız diyemez eğer diyebilecek olsaydı adı forum olmazdı . inanın bende sizlerle aynı başlık altından yazışmaktan keyif almıyorum . buyrun değer katalım bilgiye ve paylaşalım .

başka bir forum sistesinde daha önce size gereksiz polemikleri sevmediğimi söylemiştim .

anlayışınız için teşekkür eder hayırlı ve keyifli dostça paylaşımlar dilerim

sönmez YILDIZ
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1566 : Kasım 29, 2012, 15:57:30 »
Mehmet Ali Bey ;
Konu ile ilgili düşüncemi yukarda yazdım.Ben rekabetten bahsetmiyorum , burda kimse tamamen ticari bir kazanç sağlamak amacıyla saatlerini ,günlerini ,yıllarını ; tüm bilgi ve tecrübesini paylaşmaz,benim anlatmak istediğim farklı bir konu.Basit bir örnek verecek olursak okullarda her sınıfta bir öğretmen vardır ; aynı derse iki öğretmen girmez ,girsede faydası olmaz.Taktir sizlerindir ,benim düşüncem bu şekilde.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1567 : Aralık 03, 2012, 10:42:25 »
Burada BRC lpg uygulamaları hakkında daha önceden olduğu gibi sorularınız ve Mehmet Özenç ustanın cevapları olacaktır.Daha önce de olduğı gibi BRC konusunda Ustamız vaktince bizlere yardımcı olacaktır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1568 : Aralık 03, 2012, 11:35:34 »
Desteğiniz için teşekkür ederim.
Bu arada şunu belirtmek istiyorum ; 1998 yılından bu yana LPG sektöründeyim ; bugüne kadar sadece BRC değil ; Voltran ,Vogas,atiker,emmegaz,autronic,landi,stafenelli,KME,EUROKA,Romano,Gas İtaly gibi ürünlerin montajını yaptık ve bu markaların dışında bir çok lpg markasının da lpg kalibrasyonları ile zaman harcamış virisiyim.Bu sayfada tüm lpg sıralı gaz sistemleri ile sorun yaşayan sorusu olan Toyota Clup TR kullanıcları için burdayım.Paylaşıma devam.İyi forumlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1569 : Aralık 03, 2012, 11:50:03 »
konu takipçisi olarak 1 ipte 2 cambaz olmaz tabirini hatırlatmak isterim ki yakında 3 olur 4 olur ve kirlilik oluşur diye düşünüyorum. lütfen tabirimi yanlış anlamayın. 2 ustamızada bizlere yardımcı olduklarından dolayı sonsuz saygı duyarım fakat konuya 2 senesini vermiş olan mehmet usatmıza ayrıca teşekkür etmekten çekinmem.

şimdi sorumu sormak istiyorum. geçen ay 10 000 km lpg bakımına gttim filtre değişti ayarlara bakıldı araç durur vaziyette ve ayarlarda sorun yok herşey normal denildi ki zaten memnunum. sonrasında aracıma carbon clean yaptırdım ve aracımın ayarları yapıldı benzin yakıt sistemi gibi ayarlar. arkasından 2 hafta önce 40 tl gaz aldım 215 km gitti yani 18.6 kuruş yakıt. hemen arkasından 2 kere 50 şer tl gaz aldım 2 site 150 km gitti yani 33kr. bu farkı merak ediyorum. havalardanmı yoksa ayarsızlıkmıdır.
saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1570 : Aralık 03, 2012, 12:03:54 »
Emre Hocam desteğiniz için teşekkür ederim.

Sorunuza dönecek olursak , her iki ölçüm arasında baya fark var ; zannetmiyorum ki lpg ayarı ile ilgili bir farklılıktan kaynaklansın.Benim tavsiyem boş depoya belirli lt bir gaz (örn 20lt) alıp ,km sıfırlayıp gaz bitene kadar kullanıp  tekrar ölçüm yapmanız yönünde olacak.Sonuçları tekrar paylaşalım ,ona göre yorumlayalım.Selamlar...

konu takipçisi olarak 1 ipte 2 cambaz olmaz tabirini hatırlatmak isterim ki yakında 3 olur 4 olur ve kirlilik oluşur diye düşünüyorum. lütfen tabirimi yanlış anlamayın. 2 ustamızada bizlere yardımcı olduklarından dolayı sonsuz saygı duyarım fakat konuya 2 senesini vermiş olan mehmet usatmıza ayrıca teşekkür etmekten çekinmem.

şimdi sorumu sormak istiyorum. geçen ay 10 000 km lpg bakımına gttim filtre değişti ayarlara bakıldı araç durur vaziyette ve ayarlarda sorun yok herşey normal denildi ki zaten memnunum. sonrasında aracıma carbon clean yaptırdım ve aracımın ayarları yapıldı benzin yakıt sistemi gibi ayarlar. arkasından 2 hafta önce 40 tl gaz aldım 215 km gitti yani 18.6 kuruş yakıt. hemen arkasından 2 kere 50 şer tl gaz aldım 2 site 150 km gitti yani 33kr. bu farkı merak ediyorum. havalardanmı yoksa ayarsızlıkmıdır.
saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1571 : Aralık 03, 2012, 12:11:39 »
teşekkür ederim yani tekrar 54 tl yakıt alacağım. ve sonuna kadar kullanacağım.  kendi tahminim 210 km kadar gitmeli ki 24 kr kadar yaksın. hadi hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1572 : Aralık 03, 2012, 12:39:09 »
Emre Hocam ;

Gazı aldığınız yerde lt fiyatı nedir? ve bu ölçüm şehir içi ölçümü di mi?

teşekkür ederim yani tekrar 54 tl yakıt alacağım. ve sonuna kadar kullanacağım.  kendi tahminim 210 km kadar gitmeli ki 24 kr kadar yaksın. hadi hayırlısı
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1573 : Aralık 04, 2012, 03:09:45 »
Görüyorum ki bir tartışma ortamı almış başını gitmekte bende memleketimden bi fıkrayla düşündüreyim bakalım sizi anlayana !

Bir gün bir adam, elinde bir mektup, hocayı tutup:
- "Hocam zahmet ya sana, şu mektubu bir okusana?" Açar bakar ki Hoca mektup baştan sona arapça.. Şöyle bir iki evirir çevirir söktüremez çaresiz geri verir. Der ki:
- "Başkasına okut bunu sen.." Adam şaşırır:
- "Neden?"
- "Türkçe değil bu mektup okuyamam." Yine anlamaz adam, Hoca'nın okuması yok zanneder:
- "Ayıp hoca, ayıp" der.
- "Benden utanmıyorsan şundan utan; şu başındaki koca kavuğundan utan!" Hoca, kavuğunu çıkarıp uzatır adama:
- "Madem ki" der, "iş kavuktadır; haydi bakalım, giy de şunu; kendin oku bakalım mektubunu."

İyi geceler saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1574 : Aralık 04, 2012, 14:13:24 »
Konu yönetim tarafından değerlendirilerek ilgili kişiler bilgilendirilmiştir. Polemiğe sebep olabilecek mesajlardan kaçınılmasını rica ederiz.

Konu içindeki gereksiz mesajlar forum yönetimi tarafından silinecektir.

Bilgilerinize.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1575 : Aralık 04, 2012, 23:49:57 »
İnce bir çizgideyim. Sizden alacağım son bilgiler dahilinde aracıma gerekenleri yaptıracağım. Ya satacam ya da tüp taktıracam. Aracım passat 2.0 FSİ Otomatik...
 Benim bu aracıma en uygun lpg'yi öğrenmek istiyorum sizden. Şu anki hali ile 100 km'ye şehir dışı 32 lira şehir içi kullanım farklılığına göre 45-55 lira aralığında yakmaktadır...

Ben aracıma hangi lpg kiti takmalıyım ! Yakıtım ne derecede düşer bu verdiğim rakamlar gaz'da ne kadara düşer ve takılan lpg araca herhangi bi arıza verir mi (arıza ışığı,rolanti sorunu titreme ya da herhangi başka bişe )
Ve son olarakta aracıma uygun olacak lpg kitinin fiyatı yardımcı olursanız sevinirim... Eğer uygun bi lpg bulamazsam aracı hemen satacam son zamanlar da çok uzun yol yapmaya başladım... Şimdiden teşekkürler...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1576 : Aralık 05, 2012, 09:50:40 »
Merhaba Oğuz Bey ;

Daha öncede belirttiğim gibi farklı markaların farklı stratejileri ve farklı fiyatları var ;
Zavoli-Romano- Emer -Gaz İtaly -Landi Renzo ,Lovato gibi ürünlerin tamamı nerdeyse aynı yazılım ve tesisata sahip bu ürünler rolantide %10 benzin %90 LPG ; Hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır. Montaj fiyatları 2.500 TL civarındadır.

PRİNS gerek rolantide gerekse hareket halinde %5 benzin %95 LPG ile çalışır.Montaj fiyatı  3.250 - 3.500 TL arasındadır.

BRC ise sadece rolantide 2 sanıye %100 Benzin akabinde %100 LPG ile çalışır .Hareket halinde iken de %100 LPG ile çalışır.

Şimdi yukarıda yazdıklarım işin teorik boyutu ,iş pratiğe döndüğü zaman yukardaki stratejiler yalan olabiliyor.FSI Motorlu araçlardaki en büyük sorun aracın rolantide doğru çalışamaması ile alakalıdır.Normal atmosferik motora sahip bir aracın rolantideki benzin enjeksiyon püskirtme sistemi 3.00 ms iken , FSI motorlarda bu süre 0.80 ms lerde. Görüldüğü üzere bu kadar kısa sürede yakıt püskürtebilmesi için lpg enjektörlerinin çok hızlı olması gerekir.Fakat bu hıza selenoıd valfli enjektörler yetişemez ; bu sebeble yukardaki stratejiler olsa bile bu sarsıntıdan dolayı bir çok FSI araç rolantide %100 benzin ile çalıştırılır ve bundan sürücülerin haberi olmaz.Bu sebeble FSI araçlarda benim tavsiyem elektronik enjektör kullanan BRC ve PRINS olabilir (Silverline enjektör değil kheın enjektör ) çünkü sadece bu iki marka rolantide optimum gaz dozajlamasını yapabilir.Aksi halde hem tasarruf sağlayamazsınız hem de arıza lambası gibi sorunlar ile karşılaşırsınız.
Yanlış bir işlem sonrası yaşayacağınız sorunları belirtmişsiniz .Arıza lambasının yanma nedenleri ise  : Muhtemelen lpg karışımının doğru ayarlanmaması neticesinde karışım arızası (Fakir-Zengin Yakıt Karışım Arızası). Montaj hatası sonucunda enjeksiyon sıralamasının yanlış bağlanması neticesinde Silindir tekleme arızaları gibi nedenlerden dolayı arıza lambanız yanacaktır.

Tavsiyem öncelikle çok tecrübelli bir servis bulup işin en ince detayına kadar konuşup sonrasında bizim de fikrimizi alarak montaj yaptırmanız :) Selamlar...

İnce bir çizgideyim. Sizden alacağım son bilgiler dahilinde aracıma gerekenleri yaptıracağım. Ya satacam ya da tüp taktıracam. Aracım passat 2.0 FSİ Otomatik...
 Benim bu aracıma en uygun lpg'yi öğrenmek istiyorum sizden. Şu anki hali ile 100 km'ye şehir dışı 32 lira şehir içi kullanım farklılığına göre 45-55 lira aralığında yakmaktadır...

Ben aracıma hangi lpg kiti takmalıyım ! Yakıtım ne derecede düşer bu verdiğim rakamlar gaz'da ne kadara düşer ve takılan lpg araca herhangi bir arıza verir mi (arıza ışığı,rolanti sorunu titreme ya da herhangi başka bişe )
Ve son olarakta aracıma uygun olacak lpg kitinin fiyatı yardımcı olursanız sevinirim... Eğer uygun bir lpg bulamazsam aracı hemen satacam son zamanlar da çok uzun yol yapmaya başladım... Şimdiden teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #1577 : Aralık 05, 2012, 09:55:49 »
Oğuz bey merhaba. bende mevcut aracımı almadan 1.6 fsi jettaya bakmıştım ama tüp araştırırken 2500tl fiyat verdiler. lpg bayileriyle görüştüğümde bazı bayiler sıkıntı olduğu için artık tüp takmadıklarını söylediler ben de arabadan vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1578 : Aralık 05, 2012, 10:15:23 »
merhaba Mehmet bey, yeni 2007 corolla araç aldım. yeni kasa comfort. 60 lt lik lpg tank var. alırken adam romano lpg dedi, sonra 1 yıl olmuş taktıralı evrakları vs bana verince fark ettim ki lpg kiti romano lpg tankı atiker diyor. (atikeri de hiç sevmem :argh:)
önceden kullandığım araçlarda full dolum yaptırırken hızlı dolar son 1-2 lt de yavaşlar ve dolarak durur. aracım 49 lt gibi alıyor ama nerdeyse 40-42 lt den sonra yavaş almaya başlıyor. bende sıkılıp bir seviyeye gelince durdurdum. biraz da endişe ederek durdurdum doğrusu. lpg dolum yapan elemanlar şamandırasında bir sorun olabilir dedi ve aklıma takıldı iyice.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1579 : Aralık 05, 2012, 10:44:12 »
Merhaba Yusuf Bey ;

Lpg tankları hacimlerinin maksimum %80 nine kadar gaz alabilirler.Bu durumda sizin 60 lt lik lpg tankınız maksimumda 48 lt gaz alır , bu hesaplama +- 2 lt fark edebilir ; sonuçta aldığınız gaz miktarı normal.Fakat burda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Örneğin BRC samandraları yurt dışında 8 bara göre ayarlanır fakat ülkemizde dolum yaptırdığımız dispenserlerin basınç sayacını incelerseniz 13- 15 bara kadar basınçla gaz dolumu yaptıklarını görürsünüz(bunun nedeni biran önce ikmali tamamlayıp diğer araca geçmek istemeleridir) bu yüksek basınçtan dolayı dolumun sonlarına doğru şamandra dolumu sonlandırmak ister fakat yüksek basınçlı pompa gazı basmak ıstediğinden dolumun sonlarına doğru şamandradan tırrrrr diye bir ses gelir.Bu sesi duyduğumuzda dolumu sonlandırmamız gerekmektedir.Bilgilerinize...

merhaba Mehmet bey, yeni 2007 corolla araç aldım. yeni kasa comfort. 60 lt lik lpg tank var. alırken adam romano lpg dedi, sonra 1 yıl olmuş taktıralı evrakları vs bana verince fark ettim ki lpg kiti romano lpg tankı atiker diyor. (atikeri de hiç sevmem :argh:)
önceden kullandığım araçlarda full dolum yaptırırken hızlı dolar son 1-2 lt de yavaşlar ve dolarak durur. aracım 49 lt gibi alıyor ama nerdeyse 40-42 lt den sonra yavaş almaya başlıyor. bende sıkılıp bir seviyeye gelince durdurdum. biraz da endişe ederek durdurdum doğrusu. lpg dolum yapan elemanlar şamandırasında bir sorun olabilir dedi ve aklıma takıldı iyice.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ