0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır.Sizin işyerinizde octavia için tartarini ve mercedes için prins almıştık. İnşallah yakında oralardan geçerken çayınız içer birazda güleriz bu duruma.Bu arada özellikle prins ve tartarini konusunda paylaşımlarınızı beklerim.
Herkese merhaba ;LPG Sıralı Gaz Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey adlı başlığı 2010 yılında açtım ; bu başlıkta kaç adet mesajım var bilmiyorum ama az da olsa emeğim olduğunu düşünüyorum. Ben bu başlığımı sahiplendim ;farklı başlıklara gerek zaman gerekse forum adabından dolayı sürekli mesajlar yazmadım ;bu başlıkta lpg kullanıcıları bana ulaşamaz ise başka bir üyenin yazmasını yadırgamam hatta insanlar düşüncelerini de paylaşabilir ama ben burdayken benim başlığıma farklı bir lpg ustasının yazmasını kendimce doğru bulmuyorum.Bilgi Paylaştıkça değer kazanır ,bu bizim sloganımızdır fakat bilgi bu başlıkta zaten paylaşılıyor. Sönmez Bey'e bu konuyu P.M olarak göndermiştim fakat sanırım dikkate almadı.Forum yönetimi bu konudaki tavrını zaten belli ve saygı duyuyorum ,kimseye de zorla burda yazma diyemem .Ama bir kez daha rica ediyorum ,benim başlığımda lütfen yazmayın Sönmez Bey!!! Selamlar...
konu takipçisi olarak 1 ipte 2 cambaz olmaz tabirini hatırlatmak isterim ki yakında 3 olur 4 olur ve kirlilik oluşur diye düşünüyorum. lütfen tabirimi yanlış anlamayın. 2 ustamızada bizlere yardımcı olduklarından dolayı sonsuz saygı duyarım fakat konuya 2 senesini vermiş olan mehmet usatmıza ayrıca teşekkür etmekten çekinmem. şimdi sorumu sormak istiyorum. geçen ay 10 000 km lpg bakımına gttim filtre değişti ayarlara bakıldı araç durur vaziyette ve ayarlarda sorun yok herşey normal denildi ki zaten memnunum. sonrasında aracıma carbon clean yaptırdım ve aracımın ayarları yapıldı benzin yakıt sistemi gibi ayarlar. arkasından 2 hafta önce 40 tl gaz aldım 215 km gitti yani 18.6 kuruş yakıt. hemen arkasından 2 kere 50 şer tl gaz aldım 2 site 150 km gitti yani 33kr. bu farkı merak ediyorum. havalardanmı yoksa ayarsızlıkmıdır. saygılar.
teşekkür ederim yani tekrar 54 tl yakıt alacağım. ve sonuna kadar kullanacağım. kendi tahminim 210 km kadar gitmeli ki 24 kr kadar yaksın. hadi hayırlısı
İnce bir çizgideyim. Sizden alacağım son bilgiler dahilinde aracıma gerekenleri yaptıracağım. Ya satacam ya da tüp taktıracam. Aracım passat 2.0 FSİ Otomatik... Benim bu aracıma en uygun lpg'yi öğrenmek istiyorum sizden. Şu anki hali ile 100 km'ye şehir dışı 32 lira şehir içi kullanım farklılığına göre 45-55 lira aralığında yakmaktadır... Ben aracıma hangi lpg kiti takmalıyım ! Yakıtım ne derecede düşer bu verdiğim rakamlar gaz'da ne kadara düşer ve takılan lpg araca herhangi bir arıza verir mi (arıza ışığı,rolanti sorunu titreme ya da herhangi başka bişe )Ve son olarakta aracıma uygun olacak lpg kitinin fiyatı yardımcı olursanız sevinirim... Eğer uygun bir lpg bulamazsam aracı hemen satacam son zamanlar da çok uzun yol yapmaya başladım... Şimdiden teşekkürler...
merhaba Mehmet bey, yeni 2007 corolla araç aldım. yeni kasa comfort. 60 lt lik lpg tank var. alırken adam romano lpg dedi, sonra 1 yıl olmuş taktıralı evrakları vs bana verince fark ettim ki lpg kiti romano lpg tankı atiker diyor. (atikeri de hiç sevmem )önceden kullandığım araçlarda full dolum yaptırırken hızlı dolar son 1-2 lt de yavaşlar ve dolarak durur. aracım 49 lt gibi alıyor ama nerdeyse 40-42 lt den sonra yavaş almaya başlıyor. bende sıkılıp bir seviyeye gelince durdurdum. biraz da endişe ederek durdurdum doğrusu. lpg dolum yapan elemanlar şamandırasında bir sorun olabilir dedi ve aklıma takıldı iyice. yardımcı olabilirseniz sevinirim.