Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1540 : Kasım 28, 2012, 12:02:24 »
Herkese Merhaba ;

İşlerimin yoğunluğundan dolayı bir süredir başlığımda yazamıyordum.Tekrardan sorularınıza cevap vermeye başladım.

Edit : Sönmez Bey' P.M olarak gönderildi
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1540 : Kasım 28, 2012, 12:02:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1541 : Kasım 28, 2012, 12:38:25 »
Selamlar 1999 1,3 terra aracıma atiker sıralı sistem lpg montajı yaptırdım. Daha önce 1996 model1.6 corolla aracımada aynı serviste atiker sıralı sistem taktırmıştım ve hiç bir sorun ve şikayetim olmamıştı. Yeni taktırdığım atiker kiti anormal ses yapıyor fabrikayı dahil aradım bu enjektörlerin sesli çalıştığını söylediler yapacak birşey yok dediler. Şimdi bu sesi (tıkırtıkır tıkırtıkır)kesmek için lpg enjektörlerini başka bir marka enjektörle değiştirme olabilirmi? yoksa komple kiti mi değiştirmek gerekiyor?saygılarımla hoşcakalın.
Corolla 1999 1,3 Terra
VW 2006 Carevella 1,9 TDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1542 : Kasım 28, 2012, 12:51:12 »
Merhaba Yaşar Bey;

Aracınızdaki enjektörler aşağıdaki enjektörlerden hangisi ,söyleyebilir misiniz?

1) Horizon Enjektör :

2) Waltek Enhejtör :

3) Rail Apachi Enj   :
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1543 : Kasım 28, 2012, 12:53:05 »
sönmez yıldız bey yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bende 1997 model ae101 ksas 1.6 gli var aracımdan çok memnunum ben aracı 134 binde almıştım 140 bine geldiğinde lpg taktırmaya karar verdim balıkesirde kme taktırdım ama 3 ay boyunca sorunlar yaşadım mesala ışıklarda durunca devir göstergesi bir inip bir çıkıyordu bazen stop edecek seviyeye geliyordu bezende stop ediyordu defalarca ayarlama yapıldı yola çıkıldı yolda ayarlama yapıldı mesala birde yolda giderkan 80 km hızla ayağımı gazdan hafif çeksem silkeleme yapıyordu araç kendini öne doğru atıyordu kme ne yapıldıysa randıman alamadım hata araca bulundu yetkili servisinde buji ve kabloları değişti avans ayarlarına bakıldı bu sorun benzinde iken yapmıyordu ne yapıldıysa sorun çözülmedi başka yeni regülatör ve gaz ecusu denendi tesisata tekrar takrar bakıldı sonuç düzelmedi ben dedim ustaya birde romano takalım farkı neyse vereyim diye usta güldü bana kme yazılımı çok mükemmel romano yazılımı çok eski aynı sorunlar romanoda da olur dedi ben ısrar ettim olursa bir daha seni rahatsız etmiyeceğim dedim sonun razı ettim romano takıldı hiç bir sorunum kalmadı 20 bin km yol yaptım romano ile çok kaliteli bir lpg sistem imiş çok memnunum size sorum kme de bu araba neden sorun yapmış olabilir tecrübelerinize dayanarak bir yorum yapabilirmisniz

merhaba hakan bey yaşamış olduğunuz sorunların çözümü enjektör değişimi ile çözülebilirdi gibi görünüyor .kme nin programından çok iyi anlayan ve tecrübesi olan bir servis çok kolay bir şekilde enjektör değişimine bile gitmeden sorunu çözebilirdi.
romanoya gelecek olursak  italyan sistemler arasındaki en iyi sistem dersem abartmış olmam .romano kompenant kalitesi ve türkiyeye melezleştirilmeden %100 italyan olarak giren sayılı kitlerdendir .sıralı yarı sıralı  full grup enjeksiyon stratejisyle çalışan tüm araçlar için biçilmiş bir kaftandır .çok doğru bir ürün tercih etmişsiniz emin olun 9 senedir tek bir romano enjektör arızasıyla karşılaşmadım . bora ,passat 1.8 t ve honda cr-v araçlarımızda kendimizde kullandık .

kme yi ve programını çok iyi bilen ir servis emin olun sorunu çözerde fakat demekki gözden kaçırdıkları bir detay varmış .ben hem kme hemde romano bayiliğini uzun yıllardır yapıyorum .hatta sistemi kme enjektörlerini romano kullanıp yıllardır yüzünü unuttuğum müşterilerim var diyebilirim ,bakım için bile uğramadılar  :D

en önemli faktör doğru montaj ve doğru ayarlar .bu kombinasyonla bir çok ürün sorunsuz kullanılabilir .

romano ile ilgili tüm detaylar için her zaman ulaşabilirsiniz
selamlar

edit: yazım hatası

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1544 : Kasım 28, 2012, 14:00:40 »
Selamlar Mehmet bey; ikinci resimdeki waltek olanlar. İlginize çok teşekkürler.
Corolla 1999 1,3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1545 : Kasım 28, 2012, 14:41:42 »
Yaşar Bey Merhaba ;

Bu üç enjektör içerisinde en sessiz olanı sizin aracınızda olan waltek enjektörlerdir.Diğer enjektörler çok daha sesli çalışır ; fakat waltek enjektörün sesi kabul edilebilir bir düzeydedir.Sanırım sizin aracınızda enjektör ayağı motor bölümü üzerinde bir yere temas ediyor ve bu tıtreşimden dolayı ses yapıyor.Bu ayağın olup olmadığını ve her hangi bir yere temas edip etmediğini lütfen kontrol ettirin.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1546 : Kasım 28, 2012, 19:56:42 »
sönmez bey yorumunuz için çok teşekkür ederim beni aydınlattınız kme ile romano arsında çok az bir fiyat farkı kalmış kme yerine ben romano öneriyorum herkese şu anda balıkesirdeki kme bayisi siz biliyorsunuzdur eminim baya uğraştı tecrübelide bir arkadaş montajı ve işçiliği güzel tabiki bu benim yorumum ama romanoyu takıp denedikten sonra bir daha araç alsam yine romano taktırırım birde şu yönden haklısnız takılırken dikkat ettim her bir parçası italyan malı kutusundan yerli hiçbirşey çıkmıyor o yüzden sizinde müsadenizle ben romano diyorum çok çok teşekkürler sönmez bey beni aydınlattığınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1547 : Kasım 29, 2012, 09:39:32 »
sönmez bey yorumunuz için çok teşekkür ederim beni aydınlattınız kme ile romano arsında çok az bir fiyat farkı kalmış kme yerine ben romano öneriyorum herkese şu anda balıkesirdeki kme bayisi siz biliyorsunuzdur eminim baya uğraştı tecrübelide bir arkadaş montajı ve işçiliği güzel tabiki bu benim yorumum ama romanoyu takıp denedikten sonra bir daha araç alsam yine romano taktırırım birde şu yönden haklısnız takılırken dikkat ettim her bir parçası italyan malı kutusundan yerli hiçbirşey çıkmıyor o yüzden sizinde müsadenizle ben romano diyorum çok çok teşekkürler sönmez bey beni aydınlattığınız için

ben de sizin gibi bilinçli tüketicilere teşekkür etmek istiyorum .evet romano türkiyedeki sayılı ithal kitlerden piyasada italyan işi diye bir çok ürün var ne kadar italyan inanın içler acısı bir durum .evet tekrar yineliyorum romano türkiyeye %100 bozulmadan melezleştirlmeden giren bi kaç kitten bitanesi  ilk aklıma gelenler   ROMANO ,KİTMTM,PRİNS   :alkis:

Romano ve prins benim iki as 'ım :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1548 : Kasım 29, 2012, 10:07:29 »
2006 Avensis 2.0 D4 sistemine lpg takılabiliyormu? nasıl takılır? maliyeti nedir?
Şimdiden teşekkürler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1549 : Kasım 29, 2012, 10:18:38 »
merhaba arkadaşlar. bu aralar bir problemle karşılaştım. gerçi daha aracımı alalı 2,5 hafta oldu önceden varmıydı bilmiyorum.

benzin 2 çizgi gösteriyor. LPG de son çizgisinde sarfiyatı ölçmeye çalışıyorum. LPG ile giderken biranda benzin az uyarısı alıyorum. LOW FUEL tek çizgi oluyor benzin göstergesi. aracı istop edip yeniden çalıştırdığım da ise tekrar 2 çizgi benzin gösteriyor ve uyarı fln da vermiyor. sebebi nedir bilen var mı?

benzin az iken eğimli yerlerden geçmek şamandıranın anlık düşük ölçmesine ve uyarı vermesine sebep olabilir mi???
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1550 : Kasım 29, 2012, 10:48:56 »
yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar  :(
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1551 : Kasım 29, 2012, 12:36:10 »
Arkadaşlar Merhaba ;

02.12.2012 Pazar günü Sinop BOYABAT İlçesinde Karacaören mevki KAR PETROL'de (Turkuaz -Habas İstasyonunda) Saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında ÖZENÇLER OTOGAZ olarak lpg kullanıcılarının araçlarının yıllık lpg bakımlarını ,gaz ayarı ve sızdırmazlık testlerini yapacağız.Bu başlıkta ad-soyad ve araç bilgilerini paylaşan Toyota Clup TR kullanıcılarından lpg ayar ve sızdırmazlık ücreti alınmayacaktır.Toyota Clup TR üyelerine önemle duyurulur.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1552 : Kasım 29, 2012, 12:40:41 »
2006 Avensis 2.0 D4 sistemine lpg takılabiliyormu? nasıl takılır? maliyeti nedir?
Şimdiden teşekkürler.

malesef şuan 2.0 D4  dönüşüm yapılamamaktadır  :-\
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1553 : Kasım 29, 2012, 12:46:12 »
merhaba arkadaşlar. bu aralar bir problemle karşılaştım. gerçi daha aracımı alalı 2,5 hafta oldu önceden varmıydı bilmiyorum.

benzin 2 çizgi gösteriyor. LPG de son çizgisinde sarfiyatı ölçmeye çalışıyorum. LPG ile giderken biranda benzin az uyarısı alıyorum. LOW FUEL tek çizgi oluyor benzin göstergesi. aracı istop edip yeniden çalıştırdığım da ise tekrar 2 çizgi benzin gösteriyor ve uyarı fln da vermiyor. sebebi nedir bilen var mı?

benzin az iken eğimli yerlerden geçmek şamandıranın anlık düşük ölçmesine ve uyarı vermesine sebep olabilir mi???

evet bahsetiiğiniz eğim durumu kesinlikle geçerli yani oluyor .fakat  yol bilgisayarı yapılan km yi hesaplayarak daha önce aracın kendi ecu 'suna (elektronik kotroll ünitesi) kodlanmış yakıt çarpamlarıyla hesap yapıp benzin ibresinin düşmesine sebep oluyor .diğer bir deyişle araç lpg de gidiyor fakat beyin aracın benzinde gittiğini sanıp o miktarda göstergede düşüş uyguluyor .

bunun için modüller var takılabilir fakat stop edip çalıştırdıktan sonra olması gereken seviyeye geliyorsa benzin taktırmanıza kesinlikle gerek yok çünkü aynı stratejiyle çalışır bu modüller .

selamlar .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1554 : Kasım 29, 2012, 12:51:35 »
yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar  :(

sürekli pc başında olmayabiliyorum ama geçte olsa mutlaka her sorunuza cevep vereceğimden emin olabilirisniz . :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1555 : Kasım 29, 2012, 13:08:37 »
Sözmez bey öncelikle firmanızda iki defa araçlarıma lpg uygulamış biri olarak işçilik ve konuk severliğiniz için teşekkür ederim. Aynı konu bir diğer üyemiz Mehmet  bey tarafından daha önce açıldığı için konuları birleştiriyorum.Değerli bilgileriniz tüm üyelerimize çok faydalı olacaktır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1556 : Kasım 29, 2012, 13:28:42 »
Yaşar Bey Merhaba ;

Bu üç enjektör içerisinde en sessiz olanı sizin aracınızda olan waltek enjektörlerdir.Diğer enjektörler çok daha sesli çalışır ; fakat waltek enjektörün sesi kabul edilebilir bir düzeydedir.Sanırım sizin aracınızda enjektör ayağı motor bölümü üzerinde bir yere temas ediyor ve bu tıtreşimden dolayı ses yapıyor.Bu ayağın olup olmadığını ve her hangi bir yere temas edip etmediğini lütfen kontrol ettirin.Selamlar...

Selamlar; Mehmet bey öncelikle ilginiz için çok teşekkürler.  Bugün enjektörleri incelediğimde montajda bir sorun gözükmüyor. Fakat enjektörleri Atiker kendisi imal etmiş (Kırmızı plastikler üzerinde atiker logosu var) Waltek değil sanki kopyası. Acaba farklı marka enjektörle değişme imkanımız olurmu? yoksa komple seti mi değiştirmek gerekli? saygılar hoşcakalın.
Corolla 1999 1,3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1557 : Kasım 29, 2012, 13:45:53 »
Merhaba Yaşar Bey ;

Atiker waltek'e bu enjektörleri fason olarak yaptırıp kendi logosunu bastırıyor.Şayet enjektörünüzden çok fazla bir ses geliyorsa enjektörün içerisindeki valf enjektörün tepesine vuruyor olabilir ,yani enjektörünüz arızalı olabilir. ; fakat nispeten bu enjektörün  sesi daha önceden de belirttiğim gibi ideal seviyedir.Farklı bir enjektör konusunda bu araca farklı marka bir enjektör takılabilir fakat piyasada bu araç için en ideal enjektör yine waltek enjektördür.Komple sistemi değiştirmek bence fuzuli bir masraf olacaktır.Bilgilerinize...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1558 : Kasım 29, 2012, 13:58:31 »
Sözmez bey öncelikle firmanızda iki defa araçlarıma lpg uygulamış biri olarak işçilik ve konuk severliğiniz için teşekkür ederim. Aynı konu bir diğer üyemiz Mehmet  bey tarafından daha önce açıldığı için konuları birleştiriyorum.Değerli bilgileriniz tüm üyelerimize çok faydalı olacaktır.

bunun için teşekkür ederim ilk etapta biraz önyargılı olup konunun tamamen ortadan kalktığını düşündüğüm için sizlerden özür dilerim .

her zaman başım gözüm üstüne buyrun gelin .herşey için tekrar teşekkür eder sağlık ve esenlikler dilerim
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1559 : Kasım 29, 2012, 14:32:06 »
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır.Sizin işyerinizde octavia için tartarini ve mercedes için prins almıştık. İnşallah yakında oralardan geçerken çayınız içer birazda güleriz bu duruma.Bu arada özellikle prins ve tartarini konusunda paylaşımlarınızı beklerim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...