Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746053 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1520 : Kasım 06, 2012, 00:16:30 »
Taylan Bey Merhaba;
BRC MY11 tum devırlerde %100 Lpg ıle calısır, benzın tuketmez.
Subab hassasıyetı olan araclarda VSR Programı aktıf edılırse ; ıstenılen devır aralıgında ıstenılen oranda benzın tuketebılır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1520 : Kasım 06, 2012, 00:16:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #1521 : Kasım 06, 2012, 00:25:13 »
Mehmet bey vsr aktif etmek icin ne gerekiyor zannedersem bende subap hassasiyeti var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1522 : Kasım 06, 2012, 01:55:33 »
Mehmet bey  iyi geceler.Size birkaç sorum olacak. 2-3 hafta kadar önce İzmir’de Brc my11 kit taktırdım.
1.Aracım 2011 Corolla Comfort ext. Bu araçlarda Vsr aktif edilmesine gerek var mı?Genelde sakin kullanırım. (Şimdilik vsr kapalı ama 4000 devir üzeri aktif ettirmeyi düşünüyorum).
2.Kit takıldıktan sonra rölantide ve dururken yüksek devire çıkılarak kalibrasyon ayarı yapıldı. Henüz 1000km ayarına gitmedim. Yazılarınızda tam ayar için hareket halinde kalibrasyonu öneriyorsunuz. Bende hareket halinde ayar yapılmadı. Acaba  Brc bayii şimdilik buna gerek görmedi mi?
3. Corollada motor ısındığı zaman rolanti devri  600’e kadar ,hatta azıcık altına düşer.Sonra çıkar.Lpg bağlatmadan önce devir 600’ün altına (580-590)düştüğünde araçta dikkatimi çeken bir titreme hissetmedim.Lpg bağlandıktan sonra rölanti (580-590’a) düştüğünde belli belirsiz hafif bir titreme hissediyorum.Devir 600 ve üzerine çıkınca  bu titreme gidiyor.Acaba sorun mu var? Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1523 : Kasım 06, 2012, 11:18:53 »
Merhaba ;

VSR Stratejisi BRC Plug and Drive programının ayarlar menüsünden 1 tuşla aktif edilebilir ama sizin aracınızda VSR ye gerek yoktur.

Mehmet bey vsr aktif etmek icin ne gerekiyor zannedersem bende subap hassasiyeti var
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1524 : Kasım 06, 2012, 11:24:04 »
Merhaba Bünyamin Bey ;

1.BRC takılmış bu araçlarda VSR stratejisinin aktif edilmesine gerek yoktur.
2.BRC Plug and Drive yazılımı kalibrasyonu maksimum %5 hata ile yapar , yol ayarına çıkılırsa bu hata oranı da daha düşük seviyelere çekilebilir.Yol ayarına çıktığım kimi zamanlar bazı araçlarda değişkliğe gerek olmadığını görüyorum fakat yola çıkmadan da bunu anlayamazsınız.Rolantide aracı yükte çalıştırırken klima ,far vb ) manifolt basıncı ve enjeksiyon süresi artar ama yolda bu süreler daha da uzar.1.000 km bakımında yol ayarı yapacaklardır.
3.1000 km kontrolüne gittiğinizde bunu ayarı yapacak ustaya söyleyin.Rolanti ayarını kontrol etsin.
Selamlar...

Mehmet bey  iyi geceler.Size birkaç sorum olacak. 2-3 hafta kadar önce İzmir’de Brc my11 kit taktırdım.
1.Aracım 2011 Corolla Comfort ext. Bu araçlarda Vsr aktif edilmesine gerek var mı?Genelde sakin kullanırım. (Şimdilik vsr kapalı ama 4000 devir üzeri aktif ettirmeyi düşünüyorum).
2.Kit takıldıktan sonra rölantide ve dururken yüksek devire çıkılarak kalibrasyon ayarı yapıldı. Henüz 1000km ayarına gitmedim. Yazılarınızda tam ayar için hareket halinde kalibrasyonu öneriyorsunuz. Bende hareket halinde ayar yapılmadı. Acaba  Brc bayii şimdilik buna gerek görmedi mi?
3. Corollada motor ısındığı zaman rolanti devri  600’e kadar ,hatta azıcık altına düşer.Sonra çıkar.Lpg bağlatmadan önce devir 600’ün altına (580-590)düştüğünde araçta dikkatimi çeken bir titreme hissetmedim.Lpg bağlandıktan sonra rölanti (580-590’a) düştüğünde belli belirsiz hafif bir titreme hissediyorum.Devir 600 ve üzerine çıkınca  bu titreme gidiyor.Acaba sorun mu var? Şimdiden teşekkür ederim.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1525 : Kasım 08, 2012, 23:58:02 »
Mehmet bey merhaba benim aracım auris 2012 132 bg lik olanlardan.Arabamı aldıgımda günde max 20 km yaparken şimdi 100 km buluyor.Artık kararımı verdim lpg takacagım.Antalya da HBA Otogaza gittim orası prins i önerdi.avensis ve auris olmak üzere valvematik motorlu 4 araca lpg uyguladıklarını 2 sine brc 2sine prins takdıklarını söyledi.Benim km mede bakınca prins takmamı söyledi.Bütün sayfaları okudum sadece gözümden kaçmadıysa bir arkadaşa yardımcı olmuşunuz.sayfa 73 de.Bende sizden yardım istesem.Arabam 8. ayına giriyor 18000 kmde.Antalya da nerde sıkıntı yaşamadan nerede takdırabilirim.Hba otogazı biliyormusunuz.Valvematik motor lpg konusunda sıkıntı çıkarırmı bana .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1526 : Kasım 13, 2012, 10:29:47 »
Mehmet Bey! atikerden gerçekten soğudum. benzinde hiç sorun yok. lpg'de bir türlü ayar tutmuyor. müthiş bir sarsıntı oluşuyor araçta. düşük viteslerde daha çok hissediliyor. serviste ayarlıyorlar araç bir kaç gün iyi gidiyor ama sonra yine müthiş bir titreme, sarsıntı. beyin mi arızalı bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1527 : Kasım 20, 2012, 21:28:30 »
selamlar bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim. 1999 model toyota corolla terra kullanıcısıyım aracıma 2009 yılında atiker marka gaz taktırdım ogünden bugüne hiçbir sorunum olmadı 2 hafta önce aracımın lpg filitresini değiştirmek için gazı taktırdığım yere gittim filitremi değiştirdim ama aracım birdaha gaza geçmedi arıza yı orada çözemediler aracı alıp birbaşkasına götürdüm ve orada aracimin lpg beyninin sıfırlamış olduğunu söyledi ve proğram attı aracın tekrar gaza geçmeye başladı ma 2800 3200 devirleri arası araç silkeleme yapmaya başladı yakıdım arttı kime gittiysem ayarlayamadılar aracımın arızası şu diyemediler bu silkelemeyi sadece lpgde yapıyor busefer tanıdığım bir arkadşıma gidip bilgisayardaki mili saniye ayarlarının hepsini 15 e çektirdim araç biraz düzelir gibi oldu acaba bu değerlerin düşük olmasımı iyidir yoksa yüksek olmasımı ve ben ne yapmalıyım şaştım kaldım saygılar
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1528 : Kasım 26, 2012, 16:48:14 »
Mehmet bey merhaba benim aracım auris 2012 132 bg lik olanlardan.Arabamı aldıgımda günde max 20 km yaparken şimdi 100 km buluyor.Artık kararımı verdim lpg takacagım.Antalya da HBA Otogaza gittim orası prins i önerdi.avensis ve auris olmak üzere valvematik motorlu 4 araca lpg uyguladıklarını 2 sine brc 2sine prins takdıklarını söyledi.Benim km mede bakınca prins takmamı söyledi.Bütün sayfaları okudum sadece gözümden kaçmadıysa bir arkadaşa yardımcı olmuşunuz.sayfa 73 de.Bende sizden yardım istesem.Arabam 8. ayına giriyor 18000 kmde.Antalya da nerde sıkıntı yaşamadan nerede takdırabilirim.Hba otogazı biliyormusunuz.Valvematik motor lpg konusunda sıkıntı çıkarırmı bana .

mehmet bey yogun galiba ben cvp vereyim .

PRİNS yada brc  ikiside iyi ürünler fakat en önemlisi doğru bir ustada montajını yaptırmanız size sorunsuzluğu yaşatacaktır .prinsin italyan sistemelrden en önemli farkı manifolt basınncına ihtiyaç duymadan çalışabilmesidir .Valvematik motorlarda manifolt basıncı diğer atmosferik basınçlı araçlardan biraz daha düşük diyebiliriz .
prins yada brc olsun hayırlısı olsun
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1529 : Kasım 26, 2012, 16:50:08 »
Mehmet Bey! atikerden gerçekten soğudum. benzinde hiç sorun yok. lpg'de bir türlü ayar tutmuyor. müthiş bir sarsıntı oluşuyor araçta. düşük viteslerde daha çok hissediliyor. serviste ayarlıyorlar araç bir kaç gün iyi gidiyor ama sonra yine müthiş bir titreme, sarsıntı. beyin mi arızalı bilemiyorum.

büyük ihtimalle aracınızın enjektörlerinde yada enjektör tamir takımlarındaki deformayondan dolayı enjektör debi ayarlarınız bozulmuş.en sağlıklısı enjektör değişimi yapmanız olur .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1530 : Kasım 26, 2012, 16:53:04 »
selamlar bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim. 1999 model toyota corolla terra kullanıcısıyım aracıma 2009 yılında atiker marka gaz taktırdım ogünden bugüne hiçbir sorunum olmadı 2 hafta önce aracımın lpg filitresini değiştirmek için gazı taktırdığım yere gittim filitremi değiştirdim ama aracım birdaha gaza geçmedi arıza yı orada çözemediler aracı alıp birbaşkasına götürdüm ve orada aracimin lpg beyninin sıfırlamış olduğunu söyledi ve proğram attı aracın tekrar gaza geçmeye başladı ma 2800 3200 devirleri arası araç silkeleme yapmaya başladı yakıdım arttı kime gittiysem ayarlayamadılar aracımın arızası şu diyemediler bu silkelemeyi sadece lpgde yapıyor busefer tanıdığım bir arkadşıma gidip bilgisayardaki mili saniye ayarlarının hepsini 15 e çektirdim araç biraz düzelir gibi oldu acaba bu değerlerin düşük olmasımı iyidir yoksa yüksek olmasımı ve ben ne yapmalıyım şaştım kaldım saygılar

en doğrusu işinin ehli bir ustaya gidip tüm ayarlarınız obd cihazı ile farklı devir ve yol şartalarında yapılmasını istemeniz olacaktır .enjektör ms leri her araçta farklılık gösterir düşük yada yüksek ms iyidir demek kesinlikle yanlış olur .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1531 : Kasım 26, 2012, 17:11:33 »
sevgili forum müdavimleri

bu başlık tüm sıralı otogaz yada karbüratörlü araç kullanan toyota clup üyelerinin aklına takılan sorulara cvp verip ,halihazırda kullanmış oldukları kitlere ait bilgi paylaşımında bulunmak için açılmıştır .

lütfen lpg sistemleri hakkında aklınıza takılan ne varsa buyrun sorun bende elimden geldiğince dilim döndüğünce sorularınıza cvp verip ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunayım .

Saygılarımla...

sönmez YILDIZ
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1532 : Kasım 26, 2012, 21:02:54 »
mehmet bey yogun galiba ben cvp vereyim .

PRİNS yada brc  ikiside iyi ürünler fakat en önemlisi doğru bir ustada montajını yaptırmanız size sorunsuzluğu yaşatacaktır .prinsin italyan sistemelrden en önemli farkı manifolt basınncına ihtiyaç duymadan çalışabilmesidir .Valvematik motorlarda manifolt basıncı diğer atmosferik basınçlı araçlardan biraz daha düşük diyebiliriz .
prins yada brc olsun hayırlısı olsun

teşekkür ederim her gün bakmaktan sıkılmıştım gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1533 : Kasım 26, 2012, 22:16:46 »
teşekkür ederim her gün bakmaktan sıkılmıştım gerçekten.

:) ben teşekkür ederim .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1534 : Kasım 26, 2012, 22:38:11 »
bakalım ilk soru kimden gelecek  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1535 : Kasım 27, 2012, 00:06:50 »
bakalım ilk soru kimden gelecek  :)
merhaba ilk soru benden ;) 2003 model 1.6 corolla sedan aracım var..brc mi-7 marka tüp takılı...merak ettiğim tüp aracın motor ömrünü kısaltırmı..bide bu tüp filtresi ve katkı maddeleri çok önemlimi..ben depoya katkı maddesi felan bi kez koydurdum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1536 : Kasım 27, 2012, 09:06:25 »
merhaba ilk soru benden ;) 2003 model 1.6 corolla sedan aracım var..brc mi-7 marka tüp takılı...merak ettiğim tüp aracın motor ömrünü kısaltırmı..bide bu tüp filtresi ve katkı maddeleri çok önemlimi..ben depoya katkı maddesi felan bir kez koydurdum..

merhaba bora bey lpg motor ömrümünü kısaltmaz tam aksine buji ve motor yağı ömrünü uzatır.daha temiz kalmasını sağlar .katkı madddelerinin çok artı sağladığını düşünmyorumm fakat zamanında değişmeyen likit ve buhar lpg filtreleri regülatör ,enjektör ve map sensörlerinde ciddi tahribata neden olmaktadır .lpg aksamıyla ilgili sorun yaşamamak ve sorunsuz kullanmak istiyorsanız servisinizin uygun gördüğü km'lerde mutlaka rutin bakımlarını yaptırınız .

selamlar

edit: yazım yanlışı
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1537 : Kasım 27, 2012, 09:35:35 »
merhaba bora bey lpg motor ömrümünü kısaltmaz tam aksine buji ve motor yağı ömrünü uzatır.daha temiz kalmasını sağlar .katkı madddelerinin çok artı sağladığını düşünmyorumm fakat zamanında değişmeyen likit ve buhar lpg filtreleri regülatör ,enjektör ve map sensörlerinde ciddi tahribata neden olmaktadır .lpg aksamıyla ilgili sorun yaşamamak ve sorunsuz kullanmak istiyorsanız servisinizin uygun gördüğü km'lerde mutlaka rutin bakımlarını yaptırınız .

selamlar

edit: yazım yanlışı
sönmez bey teşekkür ederim...bi sorum daha var..bu tüp filtresini hepsiburada.com dan uygun fiyata alıyorum bi zararı olurmu?? ben pek bi fark göremedim..brc ye gidiyorum adam 50-55 tl diyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1538 : Kasım 27, 2012, 10:05:53 »
sönmez bey teşekkür ederim...bir sorum daha var..bu tüp filtresini hepsiburada.com dan uygun fiyata alıyorum bir zararı olurmu?? ben pek bir fark göremedim..brc ye gidiyorum adam 50-55 tl diyor..

Bene teşekkür ederim

eğer filtreyi değiştirdikten sonra sızdırmazlık kontrolü yapabiliyorsanız bir sorun yok .tabi bunun yanında sistem kontrolü dataların okunması tessatın kontrol edilmesinde şiddetle fayda olduğuna inanıyorum .

malesef bu sektörde işini layıkıyla yapmayan ve bunun karşılığında hiç haketmedikleri paraları talep edenler var ,diğer yandanda bu paranın hakkını veren çok iyi meslektaşlarımız var .

size tavsiyem filtreyi değiştirdikten sonra serviste sızdırmazlık ve sistem kontrolü yaptırmanız olur ,tabi fırsatçı servislerden uzak durmak kaydıyla  :kötü:

saygılarımla
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1539 : Kasım 27, 2012, 19:49:54 »
sönmez yıldız bey yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bende 1997 model ae101 ksas 1.6 gli var aracımdan çok memnunum ben aracı 134 binde almıştım 140 bine geldiğinde lpg taktırmaya karar verdim balıkesirde kme taktırdım ama 3 ay boyunca sorunlar yaşadım mesala ışıklarda durunca devir göstergesi bir inip bir çıkıyordu bazen stop edecek seviyeye geliyordu bezende stop ediyordu defalarca ayarlama yapıldı yola çıkıldı yolda ayarlama yapıldı mesala birde yolda giderkan 80 km hızla ayağımı gazdan hafif çeksem silkeleme yapıyordu araç kendini öne doğru atıyordu kme ne yapıldıysa randıman alamadım hata araca bulundu yetkili servisinde buji ve kabloları değişti avans ayarlarına bakıldı bu sorun benzinde iken yapmıyordu ne yapıldıysa sorun çözülmedi başka yeni regülatör ve gaz ecusu denendi tesisata tekrar takrar bakıldı sonuç düzelmedi ben dedim ustaya birde romano takalım farkı neyse vereyim diye usta güldü bana kme yazılımı çok mükemmel romano yazılımı çok eski aynı sorunlar romanoda da olur dedi ben ısrar ettim olursa bir daha seni rahatsız etmiyeceğim dedim sonun razı ettim romano takıldı hiç bir sorunum kalmadı 20 bin km yol yaptım romano ile çok kaliteli bir lpg sistem imiş çok memnunum size sorum kme de bu araba neden sorun yapmış olabilir tecrübelerinize dayanarak bir yorum yapabilirmisniz