Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746055 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1500 : Ekim 10, 2012, 15:18:48 »
Merhaba Zeki Bey ;

Aracınızdaki enjektör Atikerin önceki modelinde kullandığı RAİL APACHİ enjektördür ,bu enjektör bariz sesli çalışr fakat enjektör bağlantı ayakları doğru takılmadıysa içeriye ses verebilir.Fakat bu enjektörler zamanla pistonun tepeye vurması nedeniyle daha da fazla ses yapar ,bu ise enjektörünüzün artık eskisi gibi doğru çalışmaması ile alakalıdır,,geçişteki vuruntunun nedeni de bu olabilir.Benzine geçmeyişinin nedeni geçiş ayarlarındaki mimumum basınç değerinin çok düşük girilmesi olabilir ya da map sensörünün çalışmaması ile ilgilidir.Yetkili servisinize gidip MAP değerinin doğru çalışıp çalışmadığını ve ayrıca benzine geçiş için min.map değerinin 500 mbar olarak ayarlı olup olmadığını kontrol ettirin.Selamlar...

merhaba mehmet bey..aracımda atiker sıralı sistem takılı 2008 yılında takılmıs cok belırgın aracın içinden duyulan enjektör sesi var  bu normal midir.ayrıca ılk calıstırmada ılk lpg ye gecıste hafif bır tekleme oluyor sonra düzeliyor bunun sebebi nedir acaba.birde aracın lpg si bittiği zaman benzine otomatik gecmıyor. teşekkür ederim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1500 : Ekim 10, 2012, 15:18:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1501 : Ekim 10, 2012, 16:17:54 »
Ozaman yanlış bilgi vermiş size. Fiat Albea 1.400 cc Ticari araç lpg ile 1.000.000 km yaptığına şahidim.Tabi bu sürede motorda bazı işlemler yaptırmış fakat servisteki elemanın dediği gibi ömrü 250.000 km  de son bulmamış :)
Hmm. Sağol ilginiz için teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1502 : Ekim 24, 2012, 16:34:32 »
Kavurma Tadında Nice Bayramlara :)

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1503 : Ekim 24, 2012, 17:13:16 »
Bence BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1504 : Ekim 24, 2012, 21:12:48 »
Bence BRC

Bence KRC :)  Karaca geyiksiz . Porselen olanından ....  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1505 : Ekim 24, 2012, 22:49:29 »
Arkadaşlar konuyu düzenli takip edenlerin takibinin zorlaştırılmaması açısından konu dışı mesajlarınızı Sohbet bölümünde paylaşmanızı rica ediyorum. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1506 : Ekim 28, 2012, 23:07:59 »
 Herkese merhaba. Konunun yaklaşık 25 sayfasını okudum. Benim merak ettiğim ve problem yaşadığım birkaç husus var, belki bir yardımcı olan cıkabilir: Bir 5,2 V8 grand cherokee aracım var. Bu araçta atiker lpg sistemi takılı, aracı aldığımda böyleydi. Üzerinde 2 adet lpg filtresi var. Sistem böyle monte edilmiş. Faydası olur mu bilmiyorum. Aracımda aem wideband de var, titiz ve ilgili olduğumdan dolayı sürekli hava/yakıt karışımını görme şansına sahibim. Benzinde aracımın ayarları son derece iyi. Yani rölantim 14,7 civarı, dip gazda 12,8 ile 13,5 arası bir hava/benzin karışımına sahibim.

Lpg de ise işler değişiyor. rölantide ve gaza az bastığımda hava/lpg karışımım 14,7 ile 15,3 arasında kalıyor. Fakat gaza biraz yüklendiğim takdirde adeta sapıtma meydana geliyor karışımda bir anda 16lara hatta 16,8 ile 17 lere çıkıyor, anlık olarak 14 lere düşüyor. Bu sebepten dolayı araçla hiç gazlayamıyorum lpgde iken zira supap yaylarını, supapları bozmak istemiyorum. Aracımda soğuk hava emme kiti( cold air intake kit) ve daha geniş, performans amaçlı boğaz kelebeği var. Taktıdığım anda lpg kalibrasyonu da yaptırdım. Ayrıca regülatörüm de yeni. Ek olarak dip gaz yaptığımda üst devirlerde araç bağırıyor ancak gitmiyor. Gücü kesiliyor, ki, wideband e baktığımda da üst devirlerde dip gazda problemim olduğunu anladığımı belirtmiştim yukarıda. Sanırım bu durum karışımın üst devirlerde fakir kalmasından kaynaklı. Açıkçası araca zarar vermesinden korkuyorum ve atiker lpgde aracımı en verimli-sorunsuz şekilde kullanmak istiyorum.

Eklemem gereken bir diğer husus ise, aracımın motor, şanzıman, egzoz veya başka bir konuda herhangi bir problemi kesinlikle yok, eminim dolayısıyla bujilerden veya aracın başka bir parçasından dolayı bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Lpgden kaynaklanıyor.

Durumumu umarım izah edebilmişimdir. Sizlere bu durum ışığında birkaç sorum olacak:

1) Aracın rölantide iyi olan hava/lpg karışımını gazladığım anlarda da iyi (zengin) hale getirmek, lpg kalibrasyonu ile mümkün müdür?

2) Lpg, benzine göre kuru bir yakıt. Bu durumu engellemek amacıyla olduğunu düşünüyorum, araçta bir yağlama sistemi kurulmuş idi aldığımda. Fakat aldıktan bir süre sonra bu sistemi bir yakınım çıkarttırdı. Bu yağlama sistemini tekrar monte ettirirsem lpgnin kuru bir yakıt olmasından kaynaklanan problemleri azaltabilme imkanım doğar mı?

3) Aracı, dip gaz yapmasam fakat devirli bir şekilde (örneğin yarım gazda veya %70 gaza basarak) 4000-5000 devir/ dakikada kullanırsam supaplara, supap yaylarına bir zarar vermiş olur muyum?

4) Lpg nin çift filtreye sahip olmasının bana bir avantajı veya dezavantalı olur mu?

Son olarak eklemem gereken bir husus, aracın lpgde tüketiminin artmasının benim için hiçbir önemi yok. Tek ilgilendiğim nokta araca zarar vermemek ve lpgde basabilmek. Büyük motor olduğu için zaten performansı benzine göre lpgde azalsa dahi son derece yeterli oluyor bana göre. Ama böyle (araca zarar vermemek adına) her dip gazda benzine almak, sonra tekrar lpgye geçmek zor oluyor ve can sıkıyor. Özetle problemlerim bunlardır. Burada kapsamlı bir lpg başlığı olmasına sevindim. Umarım problemlerime yardımcı olabilirsiniz.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1507 : Ekim 30, 2012, 15:15:59 »
Merhaba Hilmi Bey ;
Öncelikle detaylı sorunuz için teşekkür ederim.Bu tip sorular bir kişi tarafından sorulmuş gibi gözükse de forumu okuyan tüm lpg kullanıcılarının işine yarayacak bir soru.Lafı uzatmadan cevaplara gecelim çünkü cevaplar biraz uzun olacak :)

1) Lpg programı ile gerek rolantide gerekse aracın tüm enjeksiyon ms lerinde AFR yi ideal seviyelere getirmeniz mümkün.Fakat AFR yi istenilen değerlere getirebilmeniz için lpg programına hakim olmanız ve de kullandığınız lpg sisteminin ürünlerinin bu ayar için elverişli olması gerekiyor.Motorun kapalı döngüsünde AFR yi kontrol ederek enjeksiyon mslerine göre lpg yakıt haritasında düzenlemeler yapabilirsiniz  fakat Özellikle dip gaz yaptığınızda motor open loopa geçeceği için burda yapacağınız ayar çok hassas olamalı ,aksi halde motora zarar verme ihtimaliniz yükselecektir.

Daha önce verdiğim bilgileri göz önüne alırsak öncelikle motorun iki döngüsü vardır ; bunlardan birincisi closed loop yani kapalı döngü ,diğeri ise open loop açık döngüdür ; closed loop'ta araç oksijen sensöründen aldığı verileri kullanarak yakıt düzeltmeleri yapar ; Open Loop’ ta ise aracın oksijen sensörü devreden çıkar ve benzin ecüsü herhangi bir düzeltme yapmaz. Ne hava yakıt geliyorsaolduğu gibi yanar ve egsozdan atılır.Open-loop 'a motor devri ve gaz kelebek - gaz pedalı pozisyonuna bağlı olarak girilir. Genel olarak 5000 rpm ve %90 pedal pozisyonundan sonra open-loop moduna girilir. Motor verebileceği en yüksek performansı vermek için bu moda girer. Lambda 0,80 civarına çekilir, avans arttırılır, EGR devre dışı bırakılır, turbo varsa, wastegate en yüksek basınç alınacak şekilde ayarlanır(Yarışlara katıldığım turbo civic'te durum böyle:). Özetle motor, tüm emisyon ve ekonomi faktörleri gözardı edilip max. performans alınacak şekilde çalıştırılır .Ayrıca sabah soğuk motorda da araç open loop döngüsünde çalışır ; çünkü bu döngüde de aracın ihtiyacı olan yakıt gönderilmeli ,herhangi bir düzeltme yapılmamalıdır ,çünkü soğuk motorda da oksijen senörü devre dışıdır.
 open loop a girince artık enjeksiyon sürelerine göre ayar yapmanın bir anlamı olmaz çünkü benzin sistemi lambda sensöründen gelen bilgiye bakmaz. Benzin ECU sundaki harita, lambda = 1 olacak şekilde sürekli güncellenir, open-loop da benzin ECU su bu haritadaki değeri alır, %20 zenginleştirir ve yakıtı buna göre gönderir, böylece lambda = 0,80 olduğunu varsayar.
Gazda open-loop da 0,90 lambdayı yakalamak için neler yapmalıyız???

Önce motorun open-loop a girdiği bölge tespit edilmeli, hangi devirden sonra giriyor. Open-loop'a girildiği zaman lambda sensörü artık yukarı aşağı hareketler yapmaz tamamen yukarıda yani 0,8-0,9 volt civarında kalır (lambda küçük 1, zengin). Bu bölgede gaza geçilir ve fakirleştirme yapılır ta ki lambda sinyalinin fakire düştüğü anı yakalayana kadar. Bu noktada lambda = 1 kabul ediyoruz.
Hedefimiz lambda = 0,90 dolayısıyla bu noktadaki ayarı %10 zenginleştiririz ve biz de lambdanın 0,90 olduğunu varsayarız. Open-loop ayarı en son, gerçek ayar kusursuz yapıldıktan sonra yapılmalıdır. Eğer kalibrasyon ayarını doğru yapmadan open-loop ayarı yapılırsa, araç bir süre sonra haritasını değiştirecek dolayısıylada bizim lambda = 0,90 varsayımımıza göre yaptığımız ayar geçerliliğini yitirecek ve tam gazda performans sorunları ortaya çıkacaktır

2)Piyasada satılan bir çok subab yağlama sistemi malesef teorikte anlatıldığı gibi pratikte işe yaramıyor.Çünkü bir çoğunun kullandığı maddenin ne olduğu dahi bilinmiyor.Kullandığı maddenin raporu olsa bile bir çok yağlama sistemi manifolttan beslemeli.Örneğin sizin aracınız 6 silindir bir araç ,manifolttan gönderilen yağın her silindire eşit olarak gitmesi mümkün mü?  hadi eşit olarak gittiğini varsayalım bu yağ oranı enjeksiyon ms lerine göre mi yoksa stabil olarak aynı oranda mı gönderiliyor? Malesef ikinci söylediğimiz yani stabil şekilde farklı devirlerde eşit oranda yağ püskürtülüyor ,bu pek de mantıklı değil ; çünkü siz aracı sıkıştırdığınızdaki yanma oranı ile rolantideki yanma oranı aynı değil fakat ne hikmetse yağlama süresi aynı :)  Son olarak  lpg kalibrasyonu doğru olmayan bir araca yağlama sistemi tatırsanız da ,farklı bir uygulama yaptırsanızda hiç bir işe yaramayacağını belirtmek isterim.

3)Lpg kalibrasyonunuz yanlışsa her devirde subablara zarar verebilirsiniz tabi bu oran devir çevirmeniz ile doğru orantılıdır.Özellikle dip gaz yaptığınızda (enjektörleriniz selenoıd valflı olduğu için) lpg enjektörleri açık kalıp gerekli dozajlamayı yapamayacağı için risk oranınız daha da artıyor.

4)Her hangi bir avantaj ya da dezavantaj sağlamaz.

Özetle aracınızın  ,lpg sisteminizin , mappingi yapacak lpg ustanızın özelliklerini dikkate alacak olursak çok üzülerek söylüyorum bu araçta bu sistem ile yüksek devirlerde gazlamayın.Ama aracınızdaki sistem üst sınıf bir ürün olsaydı ve lpg kalibrasyonunu işi bilen biri yapsaydı emin olun benzinli gibi aracınız ile gazlamanın keyfini yaşardınız.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Selamlar...

Herkese merhaba. Konunun yaklaşık 25 sayfasını okudum. Benim merak ettiğim ve problem yaşadığım birkaç husus var, belki bir yardımcı olan cıkabilir: Bir 5,2 V8 grand cherokee aracım var. Bu araçta atiker lpg sistemi takılı, aracı aldığımda böyleydi. Üzerinde 2 adet lpg filtresi var. Sistem böyle monte edilmiş. Faydası olur mu bilmiyorum. Aracımda aem wideband de var, titiz ve ilgili olduğumdan dolayı sürekli hava/yakıt karışımını görme şansına sahibim. Benzinde aracımın ayarları son derece iyi. Yani rölantim 14,7 civarı, dip gazda 12,8 ile 13,5 arası bir hava/benzin karışımına sahibim.

Lpg de ise işler değişiyor. rölantide ve gaza az bastığımda hava/lpg karışımım 14,7 ile 15,3 arasında kalıyor. Fakat gaza biraz yüklendiğim takdirde adeta sapıtma meydana geliyor karışımda bir anda 16lara hatta 16,8 ile 17 lere çıkıyor, anlık olarak 14 lere düşüyor. Bu sebepten dolayı araçla hiç gazlayamıyorum lpgde iken zira supap yaylarını, supapları bozmak istemiyorum. Aracımda soğuk hava emme kiti( cold air intake kit) ve daha geniş, performans amaçlı boğaz kelebeği var. Taktıdığım anda lpg kalibrasyonu da yaptırdım. Ayrıca regülatörüm de yeni. Ek olarak dip gaz yaptığımda üst devirlerde araç bağırıyor ancak gitmiyor. Gücü kesiliyor, ki, wideband e baktığımda da üst devirlerde dip gazda problemim olduğunu anladığımı belirtmiştim yukarıda. Sanırım bu durum karışımın üst devirlerde fakir kalmasından kaynaklı. Açıkçası araca zarar vermesinden korkuyorum ve atiker lpgde aracımı en verimli-sorunsuz şekilde kullanmak istiyorum.

Eklemem gereken bir diğer husus ise, aracımın motor, şanzıman, egzoz veya başka bir konuda herhangi bir problemi kesinlikle yok, eminim dolayısıyla bujilerden veya aracın başka bir parçasından dolayı bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Lpgden kaynaklanıyor.

Durumumu umarım izah edebilmişimdir. Sizlere bu durum ışığında birkaç sorum olacak:

1) Aracın rölantide iyi olan hava/lpg karışımını gazladığım anlarda da iyi (zengin) hale getirmek, lpg kalibrasyonu ile mümkün müdür?

2) Lpg, benzine göre kuru bir yakıt. Bu durumu engellemek amacıyla olduğunu düşünüyorum, araçta bir yağlama sistemi kurulmuş idi aldığımda. Fakat aldıktan bir süre sonra bu sistemi bir yakınım çıkarttırdı. Bu yağlama sistemini tekrar monte ettirirsem lpgnin kuru bir yakıt olmasından kaynaklanan problemleri azaltabilme imkanım doğar mı?

3) Aracı, dip gaz yapmasam fakat devirli bir şekilde (örneğin yarım gazda veya %70 gaza basarak) 4000-5000 devir/ dakikada kullanırsam supaplara, supap yaylarına bir zarar vermiş olur muyum?

4) Lpg nin çift filtreye sahip olmasının bana bir avantajı veya dezavantalı olur mu?

Son olarak eklemem gereken bir husus, aracın lpgde tüketiminin artmasının benim için hiçbir önemi yok. Tek ilgilendiğim nokta araca zarar vermemek ve lpgde basabilmek. Büyük motor olduğu için zaten performansı benzine göre lpgde azalsa dahi son derece yeterli oluyor bana göre. Ama böyle (araca zarar vermemek adına) her dip gazda benzine almak, sonra tekrar lpgye geçmek zor oluyor ve can sıkıyor. Özetle problemlerim bunlardır. Burada kapsamlı bir lpg başlığı olmasına sevindim. Umarım problemlerime yardımcı olabilirsiniz.

Saygılarımla
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1508 : Kasım 01, 2012, 18:52:41 »
Mehmet Bey çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler ışığında bir şekilde uygun bir kalibrasyon yaptırmaya çalışacağım. Umarım ideale yakın bir ayar tutturmam mümkün olur.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaşk
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #1509 : Kasım 03, 2012, 13:54:19 »
mehmet bey daha öncede dediğim gibi abdullah beyle konustum fakat aklıma birşey takıldı ben baska bir sitede gördüğüm parcalarda lpg ecusu siyah kapaklıydı dempanın sitesine girdim oradaki ekpmanlarda gri  kaptlıkdı sorum şu :bunların orjinal olup olmadığını neresinden anlayabilirim ? teşekkürler
Hayat 5000 devirden sonra başlar :)

Live İn The Moment...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1510 : Kasım 03, 2012, 14:48:31 »
Merhaba ;

Dempa'nın sitesine ben de girdim http://www.dempalpg.com/ ama BRC ecü resmi göremedim :) Regulatör ve diğer bağlantı ekipmanlarının fotografları var. Aracınıza BRC montajı yapıldığında sizin aracınızın plakası ,şase numarası ve ruhsat sahibinin adı soyadı başlığı altında BRC nın web sayfasında bir dosya açılıyor ve bu dosyaya hangi seri numaralı ürünlerin takıldığı tek tek kaydediliyor ; bu kayıt ile ülke genelinde 2 yıl- 100.000 km garantiniz ve de 3.şahıs Mali Mesuliyet Sigortanız başlıyor .Dempa'nın kullandığı tüm ürünler %100 orjinaldir ; bu bölgenin ürün sevkiyatını ben yapıyorum ,yani sizin aracınıza takılacak BRC MY11 kitini ben gönderiyorum:) Gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.Selamlar...

mehmet bey daha öncede dediğim gibi abdullah beyle konustum fakat aklıma birşey takıldı ben baska bir sitede gördüğüm parcalarda lpg ecusu siyah kapaklıydı dempanın sitesine girdim oradaki ekpmanlarda gri  kaptlıkdı sorum şu :bunların orjinal olup olmadığını neresinden anlayabilirim ? teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaşk
« Yanıtla #1511 : Kasım 03, 2012, 14:55:32 »
oh iyi o zamn şimdi rahatladım  :)  teşekkürler

Live İn The Moment...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1512 : Kasım 03, 2012, 15:02:30 »
Rica ederim :)

oh iyi o zamn şimdi rahatladım  :)  teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1513 : Kasım 03, 2012, 16:22:50 »
Ben hala rahatsızım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1514 : Kasım 03, 2012, 17:34:01 »
Kemal Bey yardımcı olabileceğim bir konu var mı ?

Ben hala rahatsızım...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaşk
« Yanıtla #1515 : Kasım 03, 2012, 20:26:40 »
brc'de my'den my12 veya ocak sonrası my13 serisi çıkacak mı ?

Live İn The Moment...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1516 : Kasım 03, 2012, 22:39:08 »
Merhaba ;
Ikı ay once Italya'daydım bununla ılgılı  herhangı bır gelısme yok.BRC'nın son serısı BRC MY11. Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaşk
« Yanıtla #1517 : Kasım 04, 2012, 00:59:48 »
teşekkürler

Live İn The Moment...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #1518 : Kasım 05, 2012, 21:39:58 »
Mehmet bey. Brc my11 de 5000 veya 6000 devirden sonra sistem benzine geciyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaşk
« Yanıtla #1519 : Kasım 05, 2012, 23:23:22 »
arkadaşlar bugünden itibaren kayseri dempa otagaz sayasinde  bende brc'li oldum :D şuana kadar izlenimlerim olumlu :D selamlar

Live İn The Moment...