0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey benim araçta landirenzo var 1500-2000 devirlerde yekinme dediğimiz olayı 2 vitesde daha çok belli ediyor..buji ve buji kablosundandır dedi usta bujiyi değiştirdim değişmedi bujı kablosu yok direk bobinden besleniyor araç.benzinde bu olay yok..yarın yeniden lpg ustasına götürecem..bunun sebebi nedir sizce..bobinler tek tek her bujinin üstünde var..corolla 2001 vvti motor..lpg filtresinide değiştirmiştim..
Sayın Mehmet Bey,Forumdaki lpg konulu açıklamalarınızı okudum.Ancak kafama takılan bir konunun aydınlatılması hususunda görüşlerinizi almak istiyorum.Şöyleki;Aracım 2011 model Corolla comfort extra. 12.800.km. de Kayseri Olgun Lpg de Landirenzo kit taktırdım.şu an km.26.000. ve bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.Aracımın bakımlarını düzenli yaptıran ve sakin kullanan birisiyim.seyir esnasında ortalama araç devir saati 2.500 civarındadır.Ancak forumda Lpg li araçların ileriki kilometrelerde subab sorunu yaşayabileceği sık sık gündeme geldiğinden,içimde kuşku oluştu.İleride lpg kaynaklı sorun yaşanmaması için bugünden alabileceğimiz tedbirler ve bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürlerimle sağlıcakla kalın.
bugün aracıma (honda-civic-2011) brc my 11 honda özel kitinden taktırdım. tankı brc simit. Aracın performansında hissedilir bir azalma olmadı... ancak ilk çalıştırmada bir-iki kez geç marş aldı... usta bir iki çalıştırma sonrası düzelir dedi... gerçi birincide geççalıştı, ikincide zamanında aldı marşı, üçüncüde yine geç kaldırdı. dördüncüyü denemedim. sabaha bakacağım....mehmet ustam bununla ilgili bir bilgin varmı? birde taktığım kit nasıl.. selam ile.
Mehmet bey; Selamlarsize bir sorum olacak aracım toyota corolla 2001 model wvt-i 1.4 lovato easy fast aracımla 2. ve 3. viteste giderken bazen çok kısa ara ara gaz kesilmesi oluyor. aracın tüm filtrelerini değiştirdim. gaz ayarı yaptırdım yinde devam etti tekrar gaz ayarına gittim bujileri değiştirin dediler onuda değiştirdim. tekrar sorun devam etti tekrar gaz ayarına gittim usta bilgisayara bağladı uğraştı değerleri falan değiştirdi. en son dediği; hem gazda yapıyor hem benzinde bu bizle alakalı değil deyip beni gönderdi aracıma 70 bindeyken tüp taktırmıştım şuan aracım 180.000 de sadece bugüne kadar lpg ile ilgili bir kaç defa gaz filtresi dışında herhangi bir parçasını değiştirmedim. sorunun neden kaynaklandığını yada herhangi bir öngörünüz var mı? teşekkür ederim.
Mehmet Bey, 96 model Corolla aracımda 2009 da takılmış sıralı sistem Atiker var. son zamanlarda araç lpg deyken silkeler oldu. özellikle 1. viteste çok hissettiriyor bunu. sanki gaza bas çek bas çek yapılıyormuş gibi. sadece lpg de yapıyor bunu, benzinde sıkıntı yok.acaba enjektörlerim tıkandı mı?
Servite çalışan bir arkadaş Avensisler için demişti;-Bu araçların motorlarının ömürleri 1.000.000km ama LPG taktırırsan 250.000kmSizce doğru mudur?
Mehmet bey benim size bir sorum olacaktı bende de 2000 model 1.3 enjeksiyonlu 16 valf terra var ben aracı aldığımda üzerinde brc sıralı sistem vardı ama aldığımdan beri lpg de iken enjektörlerden rolatideyken çok ,çık çık çık diye ses geliyor ,bir arkadaşımda kendi aracında onların içinde oring olduğunu ve söküp oringlerini değiştirtip sesin kesildiğini söyledi (onun sistemi atiker ) brc de bu oringleri değiştirebilirmiyiz ? bu sesin sizce ne gibi bir zararı olur ? birde birkaç kişiden duyduğuma göre brc de bu ses gelir diyorlar doğru veya yanlış tabiki bilmiyorum Saygılarımla şimididen teşekkür ediyorum bilgileriniz için ..
Merhaba Deniz Bey ;Aracınızdaki enjektörler BRC nin eski tip enjektörleri ,bu enjektörler sesli çalışır ,bu sesi değiştiremezsiniz.Fakat araç içerisinden bu sesi duyuyorsanız enjektör ve diğer ekipmanların motor bloğu ile temas edip etmediğini kontrol ettirin.Buarada yeni BRC İNO3 MY9 enjektörler ise daha sessiz ve daha hızlıdır.
Servisteki arkadaşa selamlar. Motor ömründen kastı nedir ?
Sanırım 1milyon km gideceğine 250bin km gider demek istemiştir.
Merhabalar Mehmet bey ..araç içine camlar kapalıyken düşük devirde çok az enjektor sesi geliyor buda normal sanırım fakat bu arada araç benzinle çalışırken sorun yok lpg de ise kaputu açınca rolantide arada emme manifoltundan sanırım çıf çıf diye ses geliyor eksoza baktıgımıda da puf puf diye bir sesle karşılaşıyorum bunun bir zararı varmı ? ayrıca enjektorlerden olabilirmi birde dediğiniz BRC İNO3 MY9 enjektorleri taktırsak maliyeti ne kadar olabilir ? saygılarımla..