Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746115 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1480 : Ekim 01, 2012, 23:29:38 »
Sayın Mehmet Bey,
Forumdaki lpg konulu açıklamalarınızı okudum.Ancak kafama takılan bir konunun aydınlatılması hususunda görüşlerinizi  almak istiyorum.Şöyleki;
Aracım 2011 model Corolla comfort extra. 12.800.km. de Kayseri Olgun Lpg de Landirenzo kit taktırdım.şu an km.26.000. ve bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.Aracımın bakımlarını düzenli yaptıran ve sakin kullanan birisiyim.seyir esnasında ortalama araç devir saati 2.500 civarındadır.Ancak forumda  Lpg li araçların ileriki kilometrelerde subab sorunu yaşayabileceği sık sık gündeme geldiğinden,içimde kuşku oluştu.İleride lpg kaynaklı sorun yaşanmaması için bugünden alabileceğimiz tedbirler ve bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürlerimle sağlıcakla kalın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1480 : Ekim 01, 2012, 23:29:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1481 : Ekim 02, 2012, 00:29:47 »
bugün aracıma  (honda-civic-2011) brc my 11 honda özel kitinden taktırdım. tankı brc simit. Aracın performansında hissedilir bir azalma olmadı... ancak ilk çalıştırmada bir-iki kez geç marş aldı... usta bir iki çalıştırma sonrası düzelir dedi... gerçi birincide geççalıştı, ikincide zamanında aldı marşı, üçüncüde  yine geç kaldırdı. dördüncüyü denemedim. sabaha bakacağım....mehmet ustam bununla ilgili bir bilgin varmı? birde taktığım kit nasıl.. selam ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1482 : Ekim 02, 2012, 18:41:34 »
alışır diyorsa ustanı değiştir.2Seferdir taktırdım.Ne alışma neda kaynaşma dönemi oldu.Aküde bir sorun varmı yokmu ona bak.Sİstem zaten ilk çalışmayı benzinle yaptıgı için bana göre lpg sistemi devrada değil.Sorun aküde gibi kısacası
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1483 : Ekim 04, 2012, 12:07:06 »
Mehmet bey; Selamlar
size bir sorum olacak aracım toyota corolla 2001 model  wvt-i 1.4 lovato easy fast aracımla 2. ve 3. viteste giderken bazen çok kısa ara ara gaz kesilmesi oluyor. aracın tüm filtrelerini değiştirdim. gaz ayarı yaptırdım yinde devam etti tekrar gaz ayarına gittim bujileri değiştirin dediler onuda değiştirdim. tekrar sorun devam etti tekrar gaz ayarına gittim usta bilgisayara bağladı uğraştı değerleri falan değiştirdi. en son dediği; hem gazda yapıyor hem benzinde bu bizle alakalı değil deyip beni gönderdi aracıma 70 bindeyken tüp taktırmıştım şuan aracım 180.000 de sadece bugüne kadar lpg ile ilgili  bir kaç defa gaz filtresi dışında herhangi bir parçasını değiştirmedim. sorunun neden kaynaklandığını yada herhangi bir öngörünüz var mı? teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1484 : Ekim 06, 2012, 00:26:16 »
Mehmet Bey, 96 model Corolla aracımda 2009 da takılmış sıralı sistem Atiker var. son zamanlarda araç lpg deyken silkeler oldu. özellikle 1. viteste çok hissettiriyor bunu. sanki gaza bas çek bas çek yapılıyormuş gibi. sadece lpg de yapıyor bunu, benzinde sıkıntı yok.
acaba enjektörlerim tıkandı mı?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1485 : Ekim 06, 2012, 15:36:35 »
Servite çalışan bir arkadaş Avensisler için demişti;
-Bu araçların motorlarının ömürleri 1.000.000km ama LPG taktırırsan 250.000km
Sizce doğru mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1486 : Ekim 08, 2012, 21:14:03 »
mehmet bey benim araçta landirenzo var 1500-2000 devirlerde yekinme dediğimiz olayı 2 vitesde daha çok belli ediyor..buji ve buji kablosundandır dedi usta bujiyi değiştirdim değişmedi bujı kablosu yok direk bobinden besleniyor araç.benzinde bu olay yok..yarın yeniden lpg ustasına götürecem..bunun sebebi nedir sizce..bobinler tek tek her bujinin üstünde var..corolla 2001 vvti motor..lpg filtresinide değiştirmiştim..
önder bey benim başıma gelen bir olaydan size kısaca bahsedeyim, 2000 model terra 1.3 16 valf bu araçların orjinal bujisi çift tırnaklı (k16tr11) olması gerekirken 35-40 tl arasında, ama bunlara genelde arkadaşımdada aynı araç var onda da aynı şekilde ucuz diye 20 tl olan hyundai bujisi kullanmışlar,araçların  üzerinden "2 aracında" tek tırnaklı buji çıktı ama araştırdım ve orjinal olan bujiyi taktıktan sonra anlatığınız durum bende de vardı ama düzeldi ve aracın çekişide arttı bilginize ..!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1487 : Ekim 08, 2012, 21:26:54 »
Mehmet bey benim size bir sorum olacaktı bende de 2000 model 1.3 enjeksiyonlu 16 valf terra var ben aracı aldığımda üzerinde brc sıralı sistem vardı ama aldığımdan beri lpg de iken enjektörlerden rolatideyken çok ,çık çık çık diye ses geliyor ,bir arkadaşımda kendi aracında onların içinde oring olduğunu ve söküp oringlerini değiştirtip sesin kesildiğini söyledi (onun sistemi atiker ) brc de bu oringleri değiştirebilirmiyiz ? bu sesin sizce ne gibi bir zararı olur ? birde birkaç kişiden duyduğuma göre brc de bu ses gelir diyorlar doğru veya yanlış tabiki bilmiyorum
   Saygılarımla şimididen teşekkür ediyorum bilgileriniz için ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1488 : Ekim 09, 2012, 13:07:49 »
dostlar haftaya araç muayenem var.
LPG sızdırmazlık sürem dolmuş. nerden yaptırabilirim .
MALATYA
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1489 : Ekim 10, 2012, 09:21:53 »
Merhaba ;

Subab sorunu ile ilgili ayrıntılı yazılarımı daha önceki sayfalarda bulabilirsiniz .Kısaca burda sorularınıza cevap vermek gerekirse ;
*Periodik olarak lpg ayarının kontrol edilmesi ( LFT-SFT değerlerine bakılarak yol ayarı yapılması )
*Yüksek devirlerde uzun süreli kullanım yapılmamalı
*Tunap subab koruyu maddelerinin periodik olarak kullanılması

Bunları uyguladığınızda subab sorununu yaşama ihtimaliniz minimum seviyelere ınecektir.Selamlar...

Sayın Mehmet Bey,
Forumdaki lpg konulu açıklamalarınızı okudum.Ancak kafama takılan bir konunun aydınlatılması hususunda görüşlerinizi  almak istiyorum.Şöyleki;
Aracım 2011 model Corolla comfort extra. 12.800.km. de Kayseri Olgun Lpg de Landirenzo kit taktırdım.şu an km.26.000. ve bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.Aracımın bakımlarını düzenli yaptıran ve sakin kullanan birisiyim.seyir esnasında ortalama araç devir saati 2.500 civarındadır.Ancak forumda  Lpg li araçların ileriki kilometrelerde subab sorunu yaşayabileceği sık sık gündeme geldiğinden,içimde kuşku oluştu.İleride lpg kaynaklı sorun yaşanmaması için bugünden alabileceğimiz tedbirler ve bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürlerimle sağlıcakla kalın.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1490 : Ekim 10, 2012, 09:22:56 »
Serkan Bey Merhaba ;

Probleminiz halen devam ediyor mu ? Servis herhangi bir müdehale yaptı mı ?

bugün aracıma  (honda-civic-2011) brc my 11 honda özel kitinden taktırdım. tankı brc simit. Aracın performansında hissedilir bir azalma olmadı... ancak ilk çalıştırmada bir-iki kez geç marş aldı... usta bir iki çalıştırma sonrası düzelir dedi... gerçi birincide geççalıştı, ikincide zamanında aldı marşı, üçüncüde  yine geç kaldırdı. dördüncüyü denemedim. sabaha bakacağım....mehmet ustam bununla ilgili bir bilgin varmı? birde taktığım kit nasıl.. selam ile.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1491 : Ekim 10, 2012, 09:25:46 »
Merhaba Celal Bey ;

Bahsettiğiniz sorun benzinde iken de yaşanıyorsa sorunu lpg sisteminde değil benzin işletim sisteminde aramak gerekiyor.Ustanızın aynı sorunu benzinde yapıyor teşhisine güvenerekten sorunun ateşleme kaynaklı ya da umarım değildir ama subab kaynaklı da olabilir.Tecrübeli bir toyota servisine gidip aracınızı benzinde kontrol etmesini söyleyiniz ve sonucu lütfen burdan paylaşınız.Selamlar...

Mehmet bey; Selamlar
size bir sorum olacak aracım toyota corolla 2001 model  wvt-i 1.4 lovato easy fast aracımla 2. ve 3. viteste giderken bazen çok kısa ara ara gaz kesilmesi oluyor. aracın tüm filtrelerini değiştirdim. gaz ayarı yaptırdım yinde devam etti tekrar gaz ayarına gittim bujileri değiştirin dediler onuda değiştirdim. tekrar sorun devam etti tekrar gaz ayarına gittim usta bilgisayara bağladı uğraştı değerleri falan değiştirdi. en son dediği; hem gazda yapıyor hem benzinde bu bizle alakalı değil deyip beni gönderdi aracıma 70 bindeyken tüp taktırmıştım şuan aracım 180.000 de sadece bugüne kadar lpg ile ilgili  bir kaç defa gaz filtresi dışında herhangi bir parçasını değiştirmedim. sorunun neden kaynaklandığını yada herhangi bir öngörünüz var mı? teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1492 : Ekim 10, 2012, 09:40:32 »
Merhaba Sercan Bey ;

Muhtemelen lpg enjektörlerinin debisi bozulmuş.Bunu anlamanın çok basit bir yöntemi var ; aracınız rolantideyken ekzosdaki gaz akışını dinleyin işayet eksoz gazı akıcı ise sorun yok fakat ara ara kesiklik yapıyorsa (pöt pöt pöt :) silindirlerde doğru yanma meydana gelmiyor demektir.Bunun nedeni ise lpg enjektörleridir.Selamlar...

Mehmet Bey, 96 model Corolla aracımda 2009 da takılmış sıralı sistem Atiker var. son zamanlarda araç lpg deyken silkeler oldu. özellikle 1. viteste çok hissettiriyor bunu. sanki gaza bas çek bas çek yapılıyormuş gibi. sadece lpg de yapıyor bunu, benzinde sıkıntı yok.
acaba enjektörlerim tıkandı mı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1493 : Ekim 10, 2012, 09:41:53 »
Servisteki arkadaşa selamlar. Motor ömründen kastı nedir ?

Servite çalışan bir arkadaş Avensisler için demişti;
-Bu araçların motorlarının ömürleri 1.000.000km ama LPG taktırırsan 250.000km
Sizce doğru mudur?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1494 : Ekim 10, 2012, 09:45:10 »
Merhaba Deniz Bey ;

Aracınızdaki enjektörler BRC nin eski tip enjektörleri ,bu enjektörler sesli çalışır ,bu sesi değiştiremezsiniz.Fakat araç içerisinden bu sesi duyuyorsanız enjektör ve diğer ekipmanların motor bloğu ile temas edip etmediğini kontrol ettirin.Buarada yeni BRC İNO3 MY9 enjektörler ise daha sessiz ve daha hızlıdır.

Mehmet bey benim size bir sorum olacaktı bende de 2000 model 1.3 enjeksiyonlu 16 valf terra var ben aracı aldığımda üzerinde brc sıralı sistem vardı ama aldığımdan beri lpg de iken enjektörlerden rolatideyken çok ,çık çık çık diye ses geliyor ,bir arkadaşımda kendi aracında onların içinde oring olduğunu ve söküp oringlerini değiştirtip sesin kesildiğini söyledi (onun sistemi atiker ) brc de bu oringleri değiştirebilirmiyiz ? bu sesin sizce ne gibi bir zararı olur ? birde birkaç kişiden duyduğuma göre brc de bu ses gelir diyorlar doğru veya yanlış tabiki bilmiyorum
   Saygılarımla şimididen teşekkür ediyorum bilgileriniz için ..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1495 : Ekim 10, 2012, 12:10:15 »
Merhabalar Mehmet bey ..

araç içine camlar kapalıyken düşük devirde çok az enjektor sesi geliyor buda normal sanırım fakat bu arada araç benzinle çalışırken sorun yok lpg de ise kaputu açınca rolantide arada emme manifoltundan sanırım çıf çıf diye ses geliyor eksoza baktıgımıda da puf puf diye bir sesle karşılaşıyorum bunun bir zararı varmı ? ayrıca enjektorlerden olabilirmi birde dediğiniz BRC İNO3 MY9 enjektorleri taktırsak maliyeti ne kadar olabilir ? 

saygılarımla..

Merhaba Deniz Bey ;

Aracınızdaki enjektörler BRC nin eski tip enjektörleri ,bu enjektörler sesli çalışır ,bu sesi değiştiremezsiniz.Fakat araç içerisinden bu sesi duyuyorsanız enjektör ve diğer ekipmanların motor bloğu ile temas edip etmediğini kontrol ettirin.Buarada yeni BRC İNO3 MY9 enjektörler ise daha sessiz ve daha hızlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1496 : Ekim 10, 2012, 12:21:24 »
Servisteki arkadaşa selamlar. Motor ömründen kastı nedir ?
Sanırım 1milyon km gideceğine 250bin km gider demek istemiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1497 : Ekim 10, 2012, 13:43:10 »
Ozaman yanlış bilgi vermiş size. Fiat Albea 1.400 cc Ticari araç lpg ile 1.000.000 km yaptığına şahidim.Tabi bu sürede motorda bazı işlemler yaptırmış fakat servisteki elemanın dediği gibi ömrü 250.000 km  de son bulmamış :)

Sanırım 1milyon km gideceğine 250bin km gider demek istemiştir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1498 : Ekim 10, 2012, 13:49:10 »
Merhaba Deniz Bey ;

Yukarda başka bir arkadaşa enjektörlerde sorun olup olmadığının basit yöntemi olarak eksozu dınlemesını önermiştim.Siz benım tarif ettiğim şekilde bir teşhiste bulunmuşsunuz.Eksozda kesik kesik pöt pöt şeklindeki vuruntu silindilerin birindeki düzensiz çalışma ile ilgilidir.Yani her silindirde eşit ateşlemenin ya da eşit yakıt püskürtmenin ya da eşit sıkıştırmanın olmaması ile alakalı olabilir.Lpg sistemi ile olan açıklaması lpg enjektörlerinizden birinin ya da bir kaçının düzensiz yakıt püskürtmesi ile açıklanabilir.Yetkili servise gidip düzensiz enjektörü tesbit ettirip yenisi ile değiştirmenizi tavsiye edeceğim.Yeni tipe geçiş hem gereksiz hem de çok masraflı olacaktır. Selamlar...

Merhabalar Mehmet bey ..

araç içine camlar kapalıyken düşük devirde çok az enjektor sesi geliyor buda normal sanırım fakat bu arada araç benzinle çalışırken sorun yok lpg de ise kaputu açınca rolantide arada emme manifoltundan sanırım çıf çıf diye ses geliyor eksoza baktıgımıda da puf puf diye bir sesle karşılaşıyorum bunun bir zararı varmı ? ayrıca enjektorlerden olabilirmi birde dediğiniz BRC İNO3 MY9 enjektorleri taktırsak maliyeti ne kadar olabilir ? 

saygılarımla..

[quote a

uthor=Deniz Kuran (19228) link=topic=22408.msg640712#msg640712 date=1349860215]
Merhabalar Mehmet bey ..

saygılarımla..

[/quote]
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1499 : Ekim 10, 2012, 14:10:57 »
merhaba mehmet bey..aracımda atiker sıralı sistem takılı 2008 yılında takılmıs cok belırgın aracın içinden duyulan enjektör sesi var  bu normal midir.ayrıca ılk calıstırmada ılk lpg ye gecıste hafif bır tekleme oluyor sonra düzeliyor bunun sebebi nedir acaba.birde aracın lpg si bittiği zaman benzine otomatik gecmıyor. teşekkür ederim
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...