0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Mehmet bey aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum tabii ki marka olarak BRC' yi düşünüyorum biraz karamsarım diyelim ki kalibrasyonları tam ayarlayamadılar araç çoğunlukla fakir veya zengin karışımla yanma sağladı, motorda en erken kaç bin km de sıkıntı başlar. Detaylı yazınızı okuduktan sonra taktıranların ilk zamanlar neden hiç bir sorun yaşamadıklarını anladım. bir de iyi ayarlanamamış lpg sadece subaplaramı zarar verir. Aracımın ilk sahibiyim daha 47000 de yola doymak istiyorum ama benzinliyle olmuyor.Araç: 2006 1.6 Corolla
Mehmet Bey,İyi günler. ben aracıma 1,5 yıl önce Atiker marka düz LPG sistemi taktırdım. Çok şükür daha hiç sorun vermedi. En ufak ayar bilem yaptırmadım. Şimdi size 2 sorum olacak!1) Atiker Regulator'ün ömrü ne kadardır?2) Tesisat Atiker beyin başka marka olsa randıman verir mi?Saygılarımla...
Arkadaşlarrrr İflasss ettimmmm Bu 2.o FSİ ocağıma incir ağacı dikti şehir içinde gezemiyorum ben bu araçla.... Medya'dan haberim yok en son BRC'nin bu FSI motora lpg taktığını duymuştum doğru mudur acaba! Mehmet bey sizden de yardım bekliyorum aracım 2.0 fsı tüp takılabilir mi !
ben henüz hiç soru sormadım ama cevaplarınızı merakla takip ediyorum mehmet bey.. yurt dışında edindiğiniz tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız dilegiyle.. saygılar..
mehmet bey benim araçta landirenzo var 1500-2000 devirlerde yekinme dediğimiz olayı 2 vitesde daha çok belli ediyor..buji ve buji kablosundandır dedi usta bujiyi değiştirdim değişmedi bujı kablosu yok direk bobinden besleniyor araç.benzinde bu olay yok..yarın yeniden lpg ustasına götürecem..bunun sebebi nedir sizce..bobinler tek tek her bujinin üstünde var..corolla 2001 vvti motor..lpg filtresinide değiştirmiştim..
Merhaba Hasan Ali Bey ;Lpg sıralı gaz sistemleri direkt lpg ile çalıştırılabilir fakat direkt gazda çalıştırmayı sadece acil durumlarda uygulamalıyız ( Örneğin benzin pompasının arızalanması ya da araçta benzinin bitmesi durumunda).Şayet bu durumu alışkanlık haline getirirsek ;1)Soğuk motorda aracı direkt lpg de aracı çalıştırdığınızda henüz gaz fazına geçmemiş likit gaz aracınızın motoruna zarar verecektir.2)Soğuk motorda aracı direkt lpgde çalıştırmak lpg henüz gaz fazına geçmediği için yakıt tasarrufu sağlamayacak benzine yakın bir tüketime neden olacak.3)Sıcak motorda aracı direkt lpgde çalıştırmak motora bir zarar vermez fakat sonuçta motor benzine göre dizayn edilmiştir ve belirli dönemlerde likit olan benzin ile çalıştırılmaya ihtiyacı vardır.Soğuk motorda ve sıcak motorda ilk çalıştırmayı lpg ile yapmak uzun vadede benzin ile çalışmadığı için araca zarar vercektir.Size tavsiyem arkadaşınızı uyarmanız ve ilk çalıştırmayı sadece acil durumlarda yapmanız yönünde olacaktır.Selamlar...
bugün lpg servisinde denemeler yaptık 1500-2000 devir arasındaki motor sarsıntısı geçmiyor..yapılanlar enjektörler el yordamı temizlendi fayda etmedi,buji aralıkları düşürüldü yine olmadı,enjektör kabloları tek tek söküldü burda sadece birinde söküldüğünde motor tekleme yapmıyor gibi diğer üçünü tek tek söktü onlarda motor zorlanıyor..usta enjökterleri gönderecez temizlik yapıtıracaz bir tanesi değişebilir dedi..med enjektör mavi olanı hepsi bitişik ama tek tek sökülebiliyor, tanesi 150tl yani komple takım 600tl fiyatı çok pahalıymış..enjektörler kayseri yoluna gidip gelecek 4-5 gün sürecek gibi..değişiklik olduğunda buraya yazacam..bobinlere baktıramadım enjektör geldiğinde değişmezse bobinlere baktıracam,4 tane bobin var..hayırlısı bu iş bize pahalıya patlıyacak..tasarrufun zararı bu olsa gerek..
BRC LDI şuan için port enjeksiyonlu motorlara takılamıyor sadece direkt enjeksiyona sahip motorlarda uygulanabiliyor.
ilginiz için teşekkürler. birde lpg filtresi kaç bin km değişmelidir. yakıtı devamlı shellden ve aynı yerden almaya özen gösteririm ve devamlı fullerim bitince tekrar fullerim.
Merhaba Oğuz Bey ;BRC SDI kitleri ile FSI motorlara lpg dönüşümü yapılabilir ,kendi servisimde 3 yıldır bu araçlara dönüşüm yapıyorum.Sistemin çalışma prensibi MPİ motorlara takılan sisteme göre bazı farklılıklar arzediyor ,örneğin bu BRC SDI sisteminde araç rolantiye her düşüşünde min 2 saniye benzine geçip tekrar lpg ye dönüş yapıyor bu durum sıkışık şehir içi trafiğinde tasarruf oranınızı düşürecektir fakat şehirler arası yollarda tasarruf oranınız %35 civarında olacaktır.Montaj süresi 7 saat , montaj fiyatı 2.750 TL dir.Selamlar...
Mehmet bey bu benim için çok güzel bir haber, tabi şu şehiriçinde ki olay işin içinde olmasa daha bir güzel olacak ama her güzelin bir kusuru vardır.Sormak istediğim bir kaç bişe var. Şehiriçi kullanımlar da %kaç tasarrufum olur bilginiz var mı ! Bir de bu kitler de herhangi bir garanti kapsamı mevcut mudur !
Mehmet Bey Merhaba! gli aracımda atiker sıralı var. daha önce araç lpg de tekleme yapıyordu, usta buji tırnak aralığını ve avansını ayarladı sorun ortadan kalktı. şimdi de klimayı açtığım zaman aracın lpg ayarı bozuluyor. araç gaz yemiyor, yığılıp kalıyor. serviste ayar yaptılar klimayı açtığımda tekrar gaz ayarı bozuluyor. klimayı açmazsam sorun olmuyor. klimayla ilgili bir sorun var gibi geliyor. siz ne dersiniz.
Merhaba Berdan Bey ;Öncelikle bu atiker sizi çok üzdü ,umarım sorunlarınız bıran önce halolur.Bir araç rolantide çalışırken benzin enj süresi yaklaşık 2.00 ms ile 3.00 ms arasında ve manıfolt basıncı 250 mbar ile 350 mbar arasındadır ; yanı sızın aracınızda da bu değerler böyledir.Şimdi aracın klıması açıldığı zaman enj süresi bir anda 4.00 ms ile 5.00 ms ye , manıfolt basıncı ise 500 mbara kadar çıkabilir.Aracın bu noktada farklı bır yakıta ıhtıyacı vardır ,ne kadar bır yakıta ihtıyacı olup olmadığını ise ustanız ton gaz ve ton benzın ej sürelerine arac gazda ve benzındeyken bakarak anlayabilir.Tabı bu ayarların sonuç vermesi için enjektörlerinizin ve regulatorunuzun sağlam olması gerekir.Konu dışı olacak ama tamam kabul sorun olabilir ama bu kadar gıt gele ragmen ustanız nasıl bu sorunları cozemıyor hayretler içindeyim ; gerçekten ben burda rahatsız oluyorum ,ustanız ne alemde merak ediyorum.
Mehmet Bey ilginize teşekkürler! Mersin'de akdeniz otogaz, seçkinler derken Güven otogazda karar kıldım. Onlar hiç olmazsa güleryüzlü ve ilgililer. Klimanın lpg ayarını bozmasının üzerine, usta;bir yazılım yükledim, klimayı açtığında nereden arıza yapıyorsa kaydedecek, dedi. böyle bir yazılım var mı?
Merhaba ;Bu tip buhar fazında çalışan FSI kitlerinde tasarruf oranı hakkında net bır açıklama yapmak doğru olmayacaktır , çünkü markalara göre araçların lpgde çalışma stratejileri farklılaşıyor ve bu farklılaşmada yakıt tasarruf oranlarını değiştiriyor.Örneğin AEB yazılıma sahıp FSI kıtleri ( Romano -Zavoli) ya da Landı Renzo ve Lovato (bu ıkı kıtte tam emın olmamakla beraber ) araçlar 1.200 rpm nın altında ve 5.000 RPM nı uzerınde %100 benzin ile çalışıp diğer aralıkta lpg ile çalışmakta , Prins'te ise durum daha farklı ; Prins FSI araçlarda sürekli ve her devırde %15 Benzın , %85 LPG de çalışır.BRC ise araç her rolantiye düştüğünde yaklaşık 4 sanıye benzıne geçer sonra tekrar %100 lpg ile çalışır .Özetle stratejiler oldukça farklı. Şimdi boyle farklı stratejılerde tasarruf oranını hesaplamak için sizin şehir içi trafığınızın yoğunluğu ,dur kalklar vs gıbı etkenlerı bılmek lazım .Tum koşulların olumlu olduğunu düşünürsek ben BRC de kendi müşterilerime şehir içi net bir rakam vermiyorum ama şehirler arası mesafede %35 tasarruf sağlayacağının garantisini verebiliyorum.Umarım az da olsa yardımcı olabişmişimdir.Selamlar...