Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: ---
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1440 : Eylül 02, 2012, 11:08:57 »
Arkadaşlar kesinlikle Atiker e karşımıyız.Atiker taktırmayalım yoksa başımız yanar.Atiker hakkında ki düşünceleriniz böyle mi ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1440 : Eylül 02, 2012, 11:08:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1441 : Eylül 02, 2012, 13:55:59 »
Arkadaşlar kesinlikle Atiker e karşımıyız.Atiker taktırmayalım yoksa başımız yanar.Atiker hakkında ki düşünceleriniz böyle mi ?

Ben 2007 Haziran'ında hyundai accent 1.5 Gls aracıma taktırmıştım ve 3 yıl 45.000km sonunda motoru elime almama az kalmıştı, subaplar kitledi, feci derecede yağ yaktı, üfürdü, habire stop etti beni rezil etti, vs. vs. vs.
 Aracı sorunları yüzünden satarken 2.500 tl altına satmak zorunda kalmıştım,

Tabi şimdiki teknolojilerini bilmiyorum

Yine çevremde 3 tana arkadaşımda da atiker var ve yıllardır hiçbir problem yaşamadan biniyorlar, ama 2'si ford, diğeri ise corolla

Yani bilemiyorum, aracamı bağlayayım, ustaya mı? Lpg nin zararına mı? kafam halen karışık, şuanda  da yine aurisime lpg taktıracağım ama kara kara düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1442 : Eylül 02, 2012, 14:32:44 »

ilginç  :-\ bende Atiker sıralı sistem var. 2009 Mayısda takılmış, 2012 Nisan da aldım aracı. tek yaptığım filtre değiştirmek oldu.
maşallahı var, herşey tıkır tıkır. 60.000 km yol yapmış araç LPG takılalı. diğer markaları bilemem, daha iyileri vardır mutlaka ama ben memnunum.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #1443 : Eylül 02, 2012, 16:44:17 »
Bende isterim BRC taktırmak ama maddiyat meselesi biraz.daha kaliteli olduğu kesin BRC nin, atikere göre,tamamen duygusal  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1444 : Eylül 07, 2012, 16:09:18 »
2006 avensis 1.6 aracıma 49.000 km'de prins takdırdım. 50.000 km. kullanım sonrası  sübap arızası  verdi. serviste değiştirdiler. LPG nedeniyle sübap arızası vermemesi için ne yapmalıyım. Bu sorun normal mi. Daha önce de aynı sorunu corolla aracımda yaşamıştım.  Avensis kullanıcılarından aynı sonrunu yaşayan var mı?
En sevdiğim araba sessiz çalışan araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1445 : Eylül 09, 2012, 05:26:30 »
Bu aralar lpgdeyken düşük devirlerde yekinme dediğimiz itekleyip bırakma gibi sorunlar başladı benzinde yapmıyor bu başıma gelmeden önce boğaz kelebeğini temizletmiştim...sorun başladıktan sonra lpgci ye götürdüm buji buji kablosundan olabilir dedi lpg filtresini değiştirdim ayar yaptı güya olmadı..buji ve buji kablosunda bişey yok benzinde bişey yok lpgde var..bilin bakalım bu sorun neden..landirenzo lpg
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1446 : Eylül 09, 2012, 14:06:29 »
2006 avensis 1.6 aracıma 49.000 km'de prins takdırdım. 50.000 km. kullanım sonrası  sübap arızası  verdi. serviste değiştirdiler. LPG nedeniyle sübap arızası vermemesi için ne yapmalıyım. Bu sorun normal mi. Daha önce de aynı sorunu corolla aracımda yaşamıştım.  Avensis kullanıcılarından aynı sonrunu yaşayan var mı?

ben 70 bin km kullanmışken yaşadım aynı durumu 2004 corolla 1.4 ile.
tavsiye edilen yüksek sürat yapmamak, 4000 deviri geçmemek.
yani sakin kullanın diyorlar.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1447 : Eylül 09, 2012, 14:20:30 »
Amcamda focus var 140.000 km oldu yeni yeni yağ yakmaya başlamış. Bor attırmış bakalım be olacak.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #1448 : Eylül 10, 2012, 11:38:56 »

Benimde başıma hyundai ile gelmişti ve 45.000km kullanım sonrası subapları elime almış ve iyi bir masraf yapmıştım. Kim ne derse desin normal kullanımda bile 50.000km sonrası heran herşeye hazırlıklı olmak gerek, lpg zararlı mı? Zararlı.  Ekonomik mi ekonomik? Gerisi tercih meselesi, bende şuanda ekonomi mi? Arabam mı? İkileminde kalmış durumdayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1449 : Eylül 10, 2012, 20:42:54 »
2007 corolla hb 1.6 (plus-line) aracıma brc my-11 marka tüp taktırdım bende. Aracın eskiye göre seriliğinde hissedilecek seviyede bir azalma olmadı, o açıdan çok memnun kaldım tüpten ancak 7-8 bin kmden sonra tüpün beyni bozuldu, taktırdığım yerde ilk defa brc'nin beyninin bozulduğuna denk geldik dediler. beyni değiştirdik herhangi bir sıkıntı kalmadı. sanırım şanssızlık yaşadım. oldukça memnunum..
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1450 : Eylül 10, 2012, 20:49:23 »
Bu aralar lpgdeyken düşük devirlerde yekinme dediğimiz itekleyip bırakma gibi sorunlar başladı benzinde yapmıyor bu başıma gelmeden önce boğaz kelebeğini temizletmiştim...sorun başladıktan sonra lpgci ye götürdüm buji buji kablosundan olabilir dedi lpg filtresini değiştirdim ayar yaptı güya olmadı..buji ve buji kablosunda bişey yok benzinde bişey yok lpgde var..bilin bakalım bu sorun neden..landirenzo lpg

Bahsettiğiniz iteleyip bırakma sorunu bende de var. Ve benim lpg de landirenzo. Henüz bir yere baktırmadım. Acaba bütün landirenzolarda durum aynı mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1451 : Eylül 10, 2012, 21:20:04 »
Mehmet Bey gelse de sorulara cevap alsak :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1452 : Eylül 11, 2012, 10:36:43 »
bende önceden yoktu bu yekinme baktırdığım halde düzelmedi..bujileride dün değiştirdim bilgisayarda hata gözükmüyor benzindeyken...lpg servisinin sahiiyle görüştüm birazda kızdım elemanları sallamasyon iş yapıyor diye..ateşlemede olsa benzindede yapması lazım sadece lpgde yapıyor..cuma günü boşum bi götürüp bu sefer biraz bağıra çağıra baktıracam enjektörlerden olabilir dediler bakacam nerden çıkaracaklar sorunu..
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1453 : Eylül 13, 2012, 15:17:10 »
 Uzun bir aranın ardından herkese Merhaba ;
Öncelikle İtalya-BRC gezisi ve BRC LDI hakkında bilgi vermek istiyorum.Likit enjeksiyon sisteminin önündeki en büyük engel olan yönetmelik Avrupa'da 1Ağustos itibariyle yürürlüğe ek yönetmelikle girmiş bulunmakta.Bu tarihten itibaren Tüm markalar Homogilasyon başvurularını yapmışlardır ve tip projelerini oluşturuyorlar.Likit sistem takılacak Direkt enjeksiyona sahip araçların tamamının  evrakların bitiş tarihi yaklaşık 2013 martını bulacaktır.
En çok sorulan sorulardan biri olan fiyat konusu ise BRC de henüz belli değil fakat tahmini olarak montaj fiyatı yaklaşık 4.000 TL civarında olacaktır.Bu fiyat lpg tankının ülkemizde üretilmesiyle beraber yaklaşık 500 TL düşecektir.(Yurt dışında bu tankın fiyatı 650 TL ,Ülkemizde en fazla 150 TL Maliyet ile üretilebilir)
Dönüşümlerin kesin başlama tarihi belli olmamakla beraber benim tahminim yıl sonuna doğru montajların başlayacağı yönünde.Herkese selamlar...

Herkese Merhaba;

Suan sızlere Chresco-Italya'dan yazıyorum.Uzun bır seyehatten sonra kendı aracım 1.4 TSI 160 Hp Scrıcco aracım ıle BRC fabrıkasına gelmıs bulunuyorum.Burda Turkıyeden gelen 3 arkadım ıle BRC  LDI egıtımı alacagız ve kendı aracıma LDI montajı yapılacak.Kendı aracımı burda bırakıp 1 hafta sonra Turkıye'ye donecegım,gelısmelerı sızlerle paylasırım.Herkese selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1454 : Eylül 13, 2012, 15:24:49 »
Merhaba Mehmet Ali Bey ;

1.6 valvematik motorlar lpg ile uyumludur fakat hep söylediğimiz gibi ; doğru ürün ,doğru montaj ve doğru kalibrasyon sonucu lpg ile uyumludur. Adana'da BRC Bayileri Polat Otogaz ve Akan Otogaz ile görüşüp lütfen selamlarımı iletiniz...

Merhaba.

Geçen hafta yeni bir auris aldım, 1.6 valvematic motoru var. Lpg için uygun bir motor mudur?

Daha önceleri bir 97 accent 1.5 motorlu aracımda lpg taktırmıştım ve başıma gelmeyen kalmamıştı. Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum, birde Adana'da hangi lpg servisinden hani markayı taktırmalıyım, bir fikriniz var mı acaba?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1455 : Eylül 13, 2012, 15:27:11 »
Merhaba Murat Bey ;

Hayırlı olsun ,aracınızı güzel günlerde kullanın.BRC doğru tercih olmuş.Selamlar...

[/quote]
Mehmet bey mesajınızı geç aldım. Elbirlik'te Brc my11 taktırdım.Çok memnunum.Gerçekten dedikleri kadar varmış.Lpg ye geçtiğini bile anlamıyorum.Arabanın çekişinde hiçbir sorun yok..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1456 : Eylül 13, 2012, 15:44:33 »
Merhaba Önder Bey ;

Boğaz kelebeği kirliyse temizlemenin faydası olacaktır fakat akış metre dediğiniz sensör oldukça hassastır yanlış bir uygulama ile bu sensörü temizleyeyim derken bozabilirsiniz aman dikkat!!!
Bu işlemleri yaptırdıktan sonra lpg sisteminde mekanık bır sorun yoksa bahsettiğiniz sorunlar düzelecektir.Selamlar...

geçmiş olsun mehmet bey.lpg landirenzo ne zaman takıldığını bilmiyorum.devir saatinde benzine göre çok fazla sallanma var lpgde.bunun için
kelebek boğaz temizliği yaptır dediler ama benzinde bu kadar sallanmıyor yani hafif bir kıpraşım var.lpg ayarından olma ihtimali varmı klima çalışırken stop ediyor yoksa kelebek boğaz temizliği yaptırıyımmi tabi bide akış metre sensörü var ama onu temizletmek istemiyorum çok hasas bir parça..   
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1457 : Eylül 13, 2012, 16:11:24 »
Merhaba Hasan Ali Bey ;

Lpg sıralı gaz sistemleri direkt lpg ile çalıştırılabilir fakat direkt gazda çalıştırmayı  sadece acil durumlarda uygulamalıyız ( Örneğin benzin pompasının arızalanması ya da araçta benzinin bitmesi durumunda).Şayet bu durumu alışkanlık haline getirirsek ;

1)Soğuk motorda aracı direkt lpg de aracı çalıştırdığınızda henüz gaz fazına geçmemiş likit gaz aracınızın motoruna zarar verecektir.
2)Soğuk motorda aracı direkt lpgde çalıştırmak lpg henüz gaz fazına geçmediği için yakıt tasarrufu sağlamayacak benzine yakın bir tüketime neden olacak.
3)Sıcak motorda aracı direkt lpgde çalıştırmak motora bir zarar vermez fakat sonuçta motor benzine göre dizayn edilmiştir ve belirli dönemlerde likit olan benzin ile çalıştırılmaya ihtiyacı vardır.Soğuk motorda ve sıcak motorda ilk çalıştırmayı lpg ile yapmak uzun vadede benzin ile çalışmadığı için araca zarar vercektir.

Size tavsiyem arkadaşınızı uyarmanız ve ilk çalıştırmayı sadece acil durumlarda yapmanız yönünde olacaktır.Selamlar...

mehmet bey geçen gün bir arkadaşımdan sıralı sistem lpgli araçlarında benzine ihtiyaç duymadan çalıştığını öğrendim. kontağı açtıktan sonra benzin-gaz geçiş düğmesine basılı tutarak aracı çalıştırdığımızda direk lpg de çalışıyor. kendi aracımda da test etim ve çalıştı. size sorum bu şekilde çalıştırmanın uzun veya kısa vadede zararları varmı? arkadaşım bu şekilde çalıştırmayı alışkanlık edinmiş ve şahin gibi benzin ibresi dipte geziyor. şahin gibi deyince arkadaşlar alınmasın...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1458 : Eylül 13, 2012, 16:13:52 »
BRC LDI şuan için port enjeksiyonlu motorlara takılamıyor sadece direkt enjeksiyona sahip motorlarda uygulanabiliyor.

Mehmet Bey öncelikle merhabalar ve cevaplar için şimdiden teşekkürler..LPI sisteminde brc açısından durum nedir ve valvematıc motorlarda kullanılabilecek mi?(Konu geçmiş sayfalarda gündeme geldiyse bağışlayın lütfen)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1459 : Eylül 13, 2012, 16:19:44 »
Merhaba Selman Bey ;
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim :)
Sorununuzun nedeni bence lpg enjektörleri ,soğuk motorda ilk geçişte enjektör doğru dozajlamayı yapamadığı için bu tip sorunlar yaşanır ,özellikle Atikerin selenoıd valfli apachi rail enjektörlerinde belirli bir kilometre sonra bu tip sorunlar yaşanabiliyor.Diğer sorununuz olan düşük devirdeki ani gaza yüklenmelerdeki sorunun 2 nedeni olabilir ;
1.Yine lpg enjektör kaynakalı
2.Ateşleme sistemi kaynaklı

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey, sizi soru ve sorunlarımızla meşgul ediyoruz ama böyle bir hizmeti yaptığınız içinde sizi canı yürekten tebrik ediyorum. Sorunuma gelecek olursam :) 2 gündür dikkatimi çeken bir olay aracı ilk çalıştırmada benzinden lpg ye geçince devir düşüşü oluyor ve stop ediyor ama biraz yol aldıktan sonra tekrar denediğimde bir sıkıntı olmuyor. Birde yaklaşık 2 aydır gözlemlediğim bir olay var 2. viteste düşük devirlerde aşırı silkeleme yapıyor araç stop edecekmiş gibi acaba sorun neden kaynaklıdır. Daha önce gaz ayarı yaptırdığımda sorduğumda bujilerden dediler ama bujilerime baktırdım bir sorun yok.( araç 2002 1.6 corolla şuan 140bin kmde lpg 100bin km de takılmış marka Atiker) şimdiden teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ