Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746056 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1420 : Ağustos 17, 2012, 10:20:08 »
Şükrü Bey çok teşekkür ederim ; sanırım akciğerlerime gereken ilgiyi gösteremedim ,biraz kurum bağlamışlar :) ,soğuk algınlığı tetiklemiş  Şuan hamdolsun daha iyiyim ama sigarayı da bıraktım.Tekrar teşekkürler...

Sigaraya gerçekten çok sevindim. Darısı babama inşallah. Tekrar geçmiş olsun.

Halk içinde mûteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihân da bir nefes sıhhât gibi
                                                  Kanuni Sultan

Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1420 : Ağustos 17, 2012, 10:20:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1421 : Ağustos 17, 2012, 10:25:51 »
Şükrü Bey çok teşekkür ederim ; sanırım akciğerlerime gereken ilgiyi gösteremedim ,biraz kurum bağlamışlar :) ,soğuk algınlığı tetiklemiş  Şuan hamdolsun daha iyiyim ama sigarayı da bıraktım.Tekrar teşekkürler...

Geçmiş olsun. Tebrik ederim :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1422 : Ağustos 17, 2012, 10:39:42 »
Teşekkürler :)

Geçmiş olsun. Tebrik ederim :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1423 : Ağustos 17, 2012, 10:46:06 »
Merhaba Sercan Bey ;

Atiker SGI de seviye ledlerinin en sonuncusu kırmızı renkte yandığında artık gaz seviyeniz minimum seviyededir ; belirli bir süre sonra gaz basıncı azaldığında sistem lpgden benzine geçer ve dıddıt dıdıdıdıt :) şeklinde sesli ikaz veriri ve alttaki sabit yanan yeşil led hızlı hızlı yanıp söner ; artık aracınız benzindedir.

Diğer sorununuz olan göstergenin elektiriğinin kesilmesi ise ; kontak elektrik bağlantısı ya da akü ve şase bağlantıları ile ilgili olabilir.Bu konuda yetkili atiker servisine gidip detaylı bir inceleme yapmaları gerekiyor!

o kadar değil merak etmeyin :) tuşa basıyordum ancak hiç bir şekilde cevap vermiyordu. hiç bir ışık yanıp sönmüyordu. defalarca basmama rağmen ışıklar yanmamıştı ve benzinde kalmıştı. bir süre yol alınca tekrar ışıklar kendiliğinden geldi.

birde bugün işyerine gelirken, yolda araç silkelemeye başladı. 1,2,3 derken lpg ye baktım. arada benzine geçiyor kafasına göre. lpg kapayıp benzine geçtim, sıkıntı yok. acaba lpg enjektörler mi tıkandı? son 2-3 depodur lpg tankını en dibine kadar kullanıyodum  ;)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1424 : Ağustos 17, 2012, 10:51:15 »
Merhaba Önder Bey ;

Aracınızdaki sistem ne marka ? Ne zaman takıldı ? Biraz daha ayrıntılı bilgi veriri misiniz?

benzindeyken olmayan lpgde oluyor sorun klima devredeyken yolda ışıklarda duracam debriyaja bastığım anda rölantiyi ayarlayamıyor istop ediyor,bu aralar sıkıntı yaratıyor..opette gaz kontrolu yapıyorlardı baktırdım boğaz kelebeğini temizletmen gerek dediler benzinde rölanti ayarı sabit lpbde bazen sapıtıyor..lpg ayarını kışın yaptırmıştım klima çalışırken yeniden yaptırmammı lazım..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1425 : Ağustos 17, 2012, 10:56:00 »
Merhaba Murat Bey ;

Atikerde yaşadığınız sorunları BRC'de yaşamayacağınızın garantisini verebilirim.Sakarya'da bir de YEŞİL YURT ile görüşün ;firma yetkilisi Cemal Bey' e de lütfen selamlarımı iletiniz. Ben bugün sizin aracınız ile ilgili kendisi ile telefonda görüştüm ,bir de siz gidip görüşün derim.Selamlar...

Mehmet bey merhaba. 2008 1.6 aracıma lpg taktıracağım .Aklımda brc my11 var. Ama eski toyatamda birçok problem çıkmıştı(atiker). Rolanti ,stop etme gibi. Biraz kararsızım. Sakarya elbirlik otogazı tavsiye ettiler..Nelere dikkat etmeliyim.Tavsiyeleriniz nelerdir..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1426 : Ağustos 18, 2012, 03:24:13 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Sağlık sorunlarından dolayı bir süredir foruma zaman ayıramadım ve sorularınıza cevap veremedim ,kusura bakmayın.Kaldığımız yerden devam edelim...

çok geçmiş olsun Mehmet bey. bu arada sigarayı bırakma vesilesi oluyor genelde bu soğuk algınlığı.
yanlış anlamayın ama bu sebepten seviyorum bu hastalığı :) sigara kullandığım zamanlarda bende içemiyordum üşütünce, çok şükür artık sizde bıraktınız, tebrik ederim sizi :)
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1427 : Ağustos 21, 2012, 19:20:40 »
geçmiş olsun mehmet bey.lpg landirenzo ne zaman takıldığını bilmiyorum.devir saatinde benzine göre çok fazla sallanma var lpgde.bunun için
kelebek boğaz temizliği yaptır dediler ama benzinde bu kadar sallanmıyor yani hafif bi kıpraşım var.lpg ayarından olma ihtimali varmı klima çalışırken stop ediyor yoksa kelebek boğaz temizliği yaptırıyımmi tabi bide akış metre sensörü var ama onu temizletmek istemiyorum çok hasas bi parça..   
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1428 : Ağustos 22, 2012, 08:08:28 »
mehmet bey geçen gün bir arkadaşımdan sıralı sistem lpgli araçlarında benzine ihtiyaç duymadan çalıştığını öğrendim. kontağı açtıktan sonra benzin-gaz geçiş düğmesine basılı tutarak aracı çalıştırdığımızda direk lpg de çalışıyor. kendi aracımda da test etim ve çalıştı. size sorum bu şekilde çalıştırmanın uzun veya kısa vadede zararları varmı? arkadaşım bu şekilde çalıştırmayı alışkanlık edinmiş ve şahin gibi benzin ibresi dipte geziyor. şahin gibi deyince arkadaşlar alınmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1429 : Ağustos 22, 2012, 10:22:37 »
Geçmiş olsun mehmet bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #1430 : Ağustos 25, 2012, 15:14:43 »
Merhaba.

Geçen hafta yeni bir auris aldım, 1.6 valvematic motoru var. Lpg için uygun bir motor mudur?

Daha önceleri bir 97 accent 1.5 motorlu aracımda lpg taktırmıştım ve başıma gelmeyen kalmamıştı. Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum, birde Adana'da hangi lpg servisinden hani markayı taktırmalıyım, bir fikriniz var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1431 : Ağustos 27, 2012, 20:33:18 »
Mehmet bey mesajınızı geç aldım. Elbirlik'te Brc my11 taktırdım.Çok memnunum.Gerçekten dedikleri kadar varmış.Lpg ye geçtiğini bile anlamıyorum.Arabanın çekişinde hiçbir sorun yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1432 : Ağustos 27, 2012, 21:13:35 »
Mehmet Bey öncelikle merhabalar ve cevaplar için şimdiden teşekkürler..LPI sisteminde brc açısından durum nedir ve valvematıc motorlarda kullanılabilecek mi?(Konu geçmiş sayfalarda gündeme geldiyse bağışlayın lütfen)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1433 : Ağustos 27, 2012, 23:31:36 »
Herkese Merhaba;

Suan sızlere Chresco-Italya'dan yazıyorum.Uzun bır seyehatten sonra kendı aracım 1.4 TSI 160 Hp Scrıcco aracım ıle BRC fabrıkasına gelmıs bulunuyorum.Burda Turkıyeden gelen 3 arkadım ıle BRC  LDI egıtımı alacagız ve kendı aracıma LDI montajı yapılacak.Kendı aracımı burda bırakıp 1 hafta sonra Turkıye'ye donecegım,gelısmelerı sızlerle paylasırım.Herkese selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1434 : Ağustos 27, 2012, 23:38:41 »
Yeni teknolojileri sizin araciliginiz ile takip ediyoruz. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1435 : Ağustos 28, 2012, 01:06:16 »
   Merhaba Mehmet bey aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum tabii ki marka olarak BRC' yi düşünüyorum biraz karamsarım diyelim ki kalibrasyonları tam ayarlayamadılar araç çoğunlukla fakir veya zengin karışımla yanma sağladı, motorda en erken kaç bin km de sıkıntı başlar. Detaylı yazınızı okuduktan sonra taktıranların ilk zamanlar neden hiç bir sorun yaşamadıklarını anladım. Bi de iyi ayarlanamamış lpg  sadece subaplaramı zarar verir. Aracımın ilk sahibiyim daha 47000 de yola doymak istiyorum ama benzinliyle olmuyor.

Araç: 2006 1.6 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1436 : Ağustos 28, 2012, 08:20:00 »
Merhaba Mehmet Bey, sizi soru ve sorunlarımızla meşgul ediyoruz ama böyle bir hizmeti yaptığınız içinde sizi canı yürekten tebrik ediyorum. Sorunuma gelecek olursam :) 2 gündür dikkatimi çeken bir olay aracı ilk çalıştırmada benzinden lpg ye geçince devir düşüşü oluyor ve stop ediyor ama biraz yol aldıktan sonra tekrar denediğimde bir sıkıntı olmuyor. Birde yaklaşık 2 aydır gözlemlediğim bir olay var 2. viteste düşük devirlerde aşırı silkeleme yapıyor araç stop edecekmiş gibi acaba sorun neden kaynaklıdır. Daha önce gaz ayarı yaptırdığımda sorduğumda bujilerden dediler ama bujilerime baktırdım bir sorun yok.( araç 2002 1.6 corolla şuan 140bin kmde lpg 100bin km de takılmış marka Atiker) şimdiden teşekkürler.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1437 : Ağustos 28, 2012, 12:19:04 »
 Arkadaşlarrrr İflasss ettimmmm :(

Bu 2.o FSİ ocağıma incir ağacı dikti şehir içinde gezemiyorum ben bu araçla.... Medya'dan haberim yok en son BRC'nin bu FSI motora lpg taktığını duymuştum doğru mudur acaba!
 Mehmet bey sizden de yardım bekliyorum aracım 2.0 fsı tüp takılabilir mi !
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1438 : Ağustos 30, 2012, 00:59:21 »
Arkadaslar Merhaba ;
Suan cep telefonundan baglandıgım ıcın detaylı cevaplar yazamıyorum ,onumuzdekı hafta ınsaallah Ulkemızde olacagım , ozaman sorularınıza cevap verecegım.Herkese selamlar ...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1439 : Ağustos 30, 2012, 01:32:13 »
Arkadaslar Merhaba ;
Suan cep telefonundan baglandıgım ıcın detaylı cevaplar yazamıyorum ,onumuzdekı hafta ınsaallah Ulkemızde olacagım , ozaman sorularınıza cevap verecegım.Herkese selamlar ...

ben henüz hiç soru sormadım ama cevaplarınızı merakla takip ediyorum mehmet bey.. yurt dışında edindiğiniz tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız dilegiyle.. saygılar..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz