Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1400 : Temmuz 17, 2012, 10:58:45 »
Olması gereken zaten bu. Sıralı lpg sistemlerinde, anahtardan kapatmanıza gerek yok. Araç motoru durunca, sistem durur ve araç çalışınca, motor ısınmadan devreye girmez. Siz sisteme kapanmasını söylüyorsunuz, dolayısı ile açılmasını da sizin söylemeniz gerekiyor. Müdahale etmenize hiç gerek yok.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1400 : Temmuz 17, 2012, 10:58:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1401 : Temmuz 17, 2012, 11:03:53 »
Olması gereken zaten bu. Sıralı lpg sistemlerinde, anahtardan kapatmanıza gerek yok. Araç motoru durunca, sistem durur ve araç çalışınca, motor ısınmadan devreye girmez. Siz sisteme kapanmasını söylüyorsunuz, dolayısı ile açılmasını da sizin söylemeniz gerekiyor. Müdahale etmenize hiç gerek yok.
Tamam işte bende baştan beridir bunu soruyorum.  :)

Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum ve onda düğmeden kapatsam dahi kendisi aktifleşiyordu  bu sistem öyle değil. Mehmet beyde ısrarla sorun olduğunu belirtiyor ustaya soruyorum bu sorun değil diyor. Sizde yukardaki cümlenizde sorun değil diyorsunuz. Şuan aradayım kardeş.  :-\
Sorunlarımın miktarı değişmiyor, sadece adları değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1402 : Temmuz 17, 2012, 11:08:56 »
Sanırım Mehmet Bey, lpg sisteminin normal yollarla devreye girmediğini, anahtardan devreye soktuğunuzu anladı. Kendi daha iyi bilir tabi :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1403 : Temmuz 17, 2012, 11:22:25 »
Hasari Bey ;

Yazını aşağıda ; bakın ne yazmışsınız. LPG DÜĞMESİ KAPANDIKTAN SONRA (Yani arac lpgde ve siz stop ettiniz ve lpg göstergesi kapandı ) ARACI TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA LPG AKTİFLEŞMİYOR (Yani araç benzinle çalışıp LPG ye geçmiyor) ELLE DÜĞMEDEN AÇMAM GEREKİYOR (Yani anahtara basıp aracı gaz konumuna almam gerekiyor)

şeklinde yazmışsınız.Yukardaki yazı sizin.Normal olan ne ? Bakın çok basit anlatıyorum!

1.Araç LPG de
2.Durdunuz ve stop ettiniz
3.Aracı tekrar çalıştırdınız
4.Araç benzin ile çalıştı
5.Gerekli şartlar oluşunca (ısı ,devir vs) araç benzinden lpgye OTOMATİK geçer

Normali budur! Sizin aracınızdaki sistem buna uymuyorsa sisteminizde hata var demektir.Ama biz hala neyi tartışıyoruz ben anlamış değilim.Bu kadar basit bir konu ne kadar bu kadar uzadı onu da anlamış değilim.

İyi günler Mehmet bey,
Aracıma MGS LPG sistemi takılmış LPG düğmesi kapandıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığımızda LPG aktifleşmiyor elle düğmeden açmak gerekiyor sizce bu sorun giderilebilir mi? Ben kapatsam dahi sonraki motoru çalıştırmam da LPG otomatik açılsın istiyorum.
Birde kontağı açtığımda araç benzinle çalıştığından LPG göstergesindeki tüm düğmeler yanıp sonüyor araç LPG geçtikten sonra ışıklar sabitleniyor.
Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum onda bu sorunlar yoktu bu normal bir şey mi değilse düzeltilebilir mi?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1404 : Temmuz 17, 2012, 11:35:08 »
Mehmet beni yanlış anlamış o zaman.
Durum netliğe kavuştu LPG geçişleri sorunsuz.
Anahtardan kapatmışsam anahtardan açmam gerek anahtarı kapatmamışsam arac bir kaç saniye sonra LPG otomatik geçiyor. ATİKER böyle değildi bende bu sistemin böyle bir özelliği olup olmadığını sormuştum.
Yanlış anlaşılmalar bitti. Şuan tek sorunum motor lambası bir aksilik olmasa onuda tekrar göstereceğim düzgün bir kalibrasyonu sorunuma çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
İlginiz ve alakanız için teşekkürler arkadaşlar.  :)
Sorunlarımın miktarı değişmiyor, sadece adları değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1405 : Temmuz 17, 2012, 11:50:20 »
cut off sistemi ile normal şartlarda klima , teyp , farlar çalışırken bile motora giden yakıt tam olarak kesilir mi ?

yoksa çok çok az miktarda yakıt yinede motora gidermi ?  devir olarak yeterince yüksek devirlerden bahsediyorum.

arabanın kinetik enerjisinden elektrik sağlanır mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1406 : Temmuz 17, 2012, 13:56:33 »
Hasari Bey ;

Yazını aşağıda ; bakın ne yazmışsınız. LPG DÜĞMESİ KAPANDIKTAN SONRA (Yani arac lpgde ve siz stop ettiniz ve lpg göstergesi kapandı ) ARACI TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA LPG AKTİFLEŞMİYOR (Yani araç benzinle çalışıp LPG ye geçmiyor) ELLE DÜĞMEDEN AÇMAM GEREKİYOR (Yani anahtara basıp aracı gaz konumuna almam gerekiyor)

şeklinde yazmışsınız.Yukardaki yazı sizin.Normal olan ne ? Bakın çok basit anlatıyorum!

1.Araç LPG de
2.Durdunuz ve stop ettiniz
3.Aracı tekrar çalıştırdınız
4.Araç benzin ile çalıştı
5.Gerekli şartlar oluşunca (ısı ,devir vs) araç benzinden lpgye OTOMATİK geçer

Normali budur! Sizin aracınızdaki sistem buna uymuyorsa sisteminizde hata var demektir.Ama biz hala neyi tartışıyoruz ben anlamış değilim.Bu kadar basit bir konu ne kadar bu kadar uzadı onu da anlamış değilim.

Hakkaten çok ilginç
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1407 : Temmuz 17, 2012, 19:09:26 »
Merhaba Hasan Alı Bey ;
Bahsettıgınız durum cut off dur.Cut off da yanı arac hareket halındeyken ayagınızı gazdan cektıgınızde enjeksıyon surelerı 0.0 ms olur yanı cut offda araca enjektorler yakıt puskurtmez ; Lpgde de boyledır benzınde de boyledır.
ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1408 : Temmuz 18, 2012, 07:49:33 »
Anıl Bey Merhaba;
Cut off suresı uzun bır sure degıldır ;ayrıca far vb sıstemler yakıttan degıl sarj motorunun urettıgı enerjı ıle calısır , sarj motorunun enerjı uretebılmesı ıcınse motorun calısması gerekır ve arac cut off dayken de bu motor calısır , ayrıca bazı klımalar elektrılıklı bazıları ıse dogrudan motordan aldıgı enerjı ıle calısır, cut off da bunlara gıden enerjı de kesılmez.Yukarda yazdıgım gıbı cut off uzun suren bır dongu degıldır , surucu ayagını gaz pedalından cektıkten sonra arac sureklı cut off da gıtmez belırlı bır sure sonra cut off sona erır ve araca enjektorler yıne yakıt gonderır.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1409 : Temmuz 18, 2012, 12:52:23 »
Mehmet bey cevabınız için teşekkür ederim.

bayır aşağı giderken, gazı bırakmama rağmen araba yavaşlamıyorken enjektörlerin 0.0 çalıştığını kanıtlayabilirmisiniz ?

bunu merak ediyorum çünkü. araba ile uğraşanlar mutlaka bir miktar yakıt yakacağını söylüyorlar. hiçbir zaman 0 yakıt tüketimi olmazmış. ama bence arabanın kazandığı enerjiden dolayı yakıt tüketimi sıfırlanabilir. ayrıca alternatör üzerindeki her yük daha zor dönmesine ve zorlamaya neden olduğundan yakıt tüketimini arttırır. muhtemelen cutoff da giderken elektrik yükünü arttırınca arabanın frenleme etkiside artacaktır. ama bana videolu kanıt gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1410 : Temmuz 18, 2012, 14:41:52 »
Tamam sızın ıcın bır vıdeo cekıp yuklemeye calısayım.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1411 : Temmuz 25, 2012, 18:34:16 »
Mehmet bey kolay gelsin. aracımda sıralı sistem Atiker var. dün akşam bir depo LPG ile kaç km yapacağımı ölçüyordum. son km lere gelmiştim, kırmızı ışık yanıyordu bir süredir. ardından dıt dıt dıt ötmeye başladı, ve araç silkelendi. gazda olduğunu gösteren ışık, yanıp sönmeye başladı. o sırada gaz bitmek üzere mi diyor, yoksa benzine mi geçti?

bir sorum daha var, bugün arabayı yıkadım. aracın içine geçtiğimde, daha anahtarı kontağa takmadan LPG ışığımın sürekli yanıp söndüğünü gördüm. anahtarı takıp kontağı çevirince lpg deki tüm ışıklar söndü. aracım şuanda LPG yi görmüyor. kontak kapalı iken de ışığı yanıp sönüyor. bunun anlamı nedir? acaba aracı yıkarken oraya su filan mı geldi??
şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1412 : Temmuz 26, 2012, 00:23:55 »
bu arada, geçen defa da aynı sıkıntıyı vermişti. doğal olarak benzinde çalıştırdım, 1 km kadar gidince LPG ışığı geldi ve araç LPG ye geçti. az önce de aynı olay oldu. şuanda sıkıntı yok. ama neden bunu yapıyor? su mu gidiyor acaba ve çalışınca araç kaput altı ısısıyle filan ısınıp buharlaşıyor mu noluyor??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1413 : Temmuz 26, 2012, 00:30:48 »
Sercan bey umarım lpg den gaza geçmek için üstündeki tuşa basıyosunuzdur.. sorunuz bana değil ama merak benimkisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1414 : Ağustos 12, 2012, 17:05:17 »
benzindeyken olmayan lpgde oluyor sorun klima devredeyken yolda ışıklarda duracam debriyaja bastığım anda rölantiyi ayarlayamıyor istop ediyor,bu aralar sıkıntı yaratıyor..opette gaz kontrolu yapıyorlardı baktırdım boğaz kelebeğini temizletmen gerek dediler benzinde rölanti ayarı sabit lpbde bazen sapıtıyor..lpg ayarını kışın yaptırmıştım klima çalışırken yeniden yaptırmammı lazım..
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1415 : Ağustos 14, 2012, 13:58:55 »
Sercan bey umarım lpg den gaza geçmek için üstündeki tuşa basıyosunuzdur.. sorunuz bana değil ama merak benimkisi :)
o kadar değil merak etmeyin :) tuşa basıyordum ancak hiç bir şekilde cevap vermiyordu. hiç bir ışık yanıp sönmüyordu. defalarca basmama rağmen ışıklar yanmamıştı ve benzinde kalmıştı. bir süre yol alınca tekrar ışıklar kendiliğinden geldi.

birde bugün işyerine gelirken, yolda araç silkelemeye başladı. 1,2,3 derken lpg ye baktım. arada benzine geçiyor kafasına göre. lpg kapayıp benzine geçtim, sıkıntı yok. acaba lpg enjektörler mi tıkandı? son 2-3 depodur lpg tankını en dibine kadar kullanıyodum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1416 : Ağustos 15, 2012, 01:32:06 »
Mehmet bey merhaba. 2008 1.6 aracıma lpg taktıracağım .Aklımda brc my11 var. Ama eski toyatamda birçok problem çıkmıştı(atiker). Rolanti ,stop etme gibi. Biraz kararsızım. Sakarya elbirlik otogazı tavsiye ettiler..Nelere dikkat etmeliyim.Tavsiyeleriniz nelerdir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1417 : Ağustos 17, 2012, 10:02:18 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Sağlık sorunlarından dolayı bir süredir foruma zaman ayıramadım ve sorularınıza cevap veremedim ,kusura bakmayın.Kaldığımız yerden devam edelim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1418 : Ağustos 17, 2012, 10:08:33 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Sağlık sorunlarından dolayı bir süredir foruma zaman ayıramadım ve sorularınıza cevap veremedim ,kusura bakmayın.Kaldığımız yerden devam edelim...

Geçmiş olsun Mehmet Bey üzücü bir durum yoktur umarım. Eksikliğinizi hissettim açıkçası :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1419 : Ağustos 17, 2012, 10:12:47 »
Şükrü Bey çok teşekkür ederim ; sanırım akciğerlerime gereken ilgiyi gösteremedim ,biraz kurum bağlamışlar :) ,soğuk algınlığı tetiklemiş  Şuan hamdolsun daha iyiyim ama sigarayı da bıraktım.Tekrar teşekkürler...

Geçmiş olsun Mehmet Bey üzücü bir durum yoktur umarım. Eksikliğinizi hissettim açıkçası :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ