0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olması gereken zaten bu. Sıralı lpg sistemlerinde, anahtardan kapatmanıza gerek yok. Araç motoru durunca, sistem durur ve araç çalışınca, motor ısınmadan devreye girmez. Siz sisteme kapanmasını söylüyorsunuz, dolayısı ile açılmasını da sizin söylemeniz gerekiyor. Müdahale etmenize hiç gerek yok.
İyi günler Mehmet bey,Aracıma MGS LPG sistemi takılmış LPG düğmesi kapandıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığımızda LPG aktifleşmiyor elle düğmeden açmak gerekiyor sizce bu sorun giderilebilir mi? Ben kapatsam dahi sonraki motoru çalıştırmam da LPG otomatik açılsın istiyorum. Birde kontağı açtığımda araç benzinle çalıştığından LPG göstergesindeki tüm düğmeler yanıp sonüyor araç LPG geçtikten sonra ışıklar sabitleniyor. Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum onda bu sorunlar yoktu bu normal bir şey mi değilse düzeltilebilir mi?
Hasari Bey ;Yazını aşağıda ; bakın ne yazmışsınız. LPG DÜĞMESİ KAPANDIKTAN SONRA (Yani arac lpgde ve siz stop ettiniz ve lpg göstergesi kapandı ) ARACI TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA LPG AKTİFLEŞMİYOR (Yani araç benzinle çalışıp LPG ye geçmiyor) ELLE DÜĞMEDEN AÇMAM GEREKİYOR (Yani anahtara basıp aracı gaz konumuna almam gerekiyor) şeklinde yazmışsınız.Yukardaki yazı sizin.Normal olan ne ? Bakın çok basit anlatıyorum!1.Araç LPG de 2.Durdunuz ve stop ettiniz 3.Aracı tekrar çalıştırdınız 4.Araç benzin ile çalıştı 5.Gerekli şartlar oluşunca (ısı ,devir vs) araç benzinden lpgye OTOMATİK geçer Normali budur! Sizin aracınızdaki sistem buna uymuyorsa sisteminizde hata var demektir.Ama biz hala neyi tartışıyoruz ben anlamış değilim.Bu kadar basit bir konu ne kadar bu kadar uzadı onu da anlamış değilim.
Merhaba Hasan Alı Bey ;Bahsettıgınız durum cut off dur.Cut off da yanı arac hareket halındeyken ayagınızı gazdan cektıgınızde enjeksıyon surelerı 0.0 ms olur yanı cut offda araca enjektorler yakıt puskurtmez ; Lpgde de boyledır benzınde de boyledır.
Sercan bey umarım lpg den gaza geçmek için üstündeki tuşa basıyosunuzdur.. sorunuz bana değil ama merak benimkisi
Arkadaşlar Merhaba ;Sağlık sorunlarından dolayı bir süredir foruma zaman ayıramadım ve sorularınıza cevap veremedim ,kusura bakmayın.Kaldığımız yerden devam edelim...
Geçmiş olsun Mehmet Bey üzücü bir durum yoktur umarım. Eksikliğinizi hissettim açıkçası