0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey bende 2012 yaris fun var 1.33 araç şu anda samsun terme de lpg taktırayım diyorum bende brc diyorum size nasıl ulaşırız
İyi günler Mehmet bey,Aracıma MGS LPG sistemi takılmış LPG düğmesi kapandıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığımızda LPG aktifleşmiyor elle düğmeden açmak gerekiyor sizce bu sorun giderilebilir mi? Ben kapatsam dahi sonraki motoru çalıştırmam da LPG otomatik açılsın istiyorum. Birde kontağı açtığımda araç benzinle çalıştığından LPG göstergesindeki tüm düğmeler yanıp sonüyor araç LPG geçtikten sonra ışıklar sabitleniyor. Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum onda bu sorunlar yoktu bu normal bir şey mi değilse düzeltilebilir mi?
Brc kullanıyorum. Anahtardan kapatırsam, anahtardan açmam gerekiyor.Olması gereken budur sanırım.Mehmet Bey'in değil, müdahaleyi yapanların suçu.
Hasarı Bey;Sızın aracınızdakı sorun lpg ayarı ıle ılgılı bır sorun degıl kı ayar yaparak duzeltsınler! Aracınızı bılgısayara baglayıp duzeltemezler ; ısı bılmedıklerı maalesef her soylemlerınden bellı.lpg gazını gunah kecısı yapamazlar ; sonucta butun gazlar(kacak yolla gırenler harıc) TUPRAS'tan alınır.Arıza lambasının yanma nedenlerını bu baslıkta daha once ayrıntılı anlattım.sızın sorununuz mekanık bır baglantı ya da ecu sorunu.Ecu de sorun yoksa muhtemelen lpg sıstemının dırekt elektırıgını aku yerıne aracın kontak elektırıgıne baglarlarsa sız aracı gazda stop etsenızde sıstem sureklı benzın konumuna gecer.Sorununuzun daha da buyumesıne uzuldum , ben sadece yardımcı olmak ıstemıstım, ısı ellerıne yuzlerıne bulastıracaklarını bılemezdım.
Mehmet bey, İyi niyetiniz için çok teşekkürler.Bugün ustayı tekrar aradım iyice sıkıştırdım ustayı,usta sorun gazda dedi bende gaz bitti başka gaz kullanıyorum dedim o hala gaz deyince gazı kapattım benzinde kullanıyorum dedim uyarı halen gitmedi dedim. Siz gelin motoru iyice soğutup ayar yapalım dediler. İyi dedim geleyim bakın dedim. Ustada yakında değil şimdi tekrar ustaya gideceğim ama kesin çözülecek mi bilemiyorum. Gidersem sorun çözülürse tekrar bilgilendiririm.
Sağol Vedat kardeşim, Nihayet kullanıcılardan biri cevap verdi içimizi rahatlattı.Tamircilerin elini arabadan ne kadar uzak tutarsak o kadar kardayız. Mehmet bey, sizin tüp taktığınız araçlarda farklı bir BRC sistemimi kullanıyorsunuz?
Hasari Bey, yanlış anladıysam düzeltiniz. Siz arabayı kapatmadan lpg yi düğmesinden kapatıyorsunuz ve arabayı çalıştırdığınızda lpg devreye girmiyor.