Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1380 : Temmuz 10, 2012, 22:16:26 »
Merhaba Muhammet Bey ;

Size en yakın servisimiz Samsun Merkez'de ŞIKLAR OTOGAZ dır.Firma yetkilisi Rauf ya da Fatih Bey ile ya da firma sahibi İsmail Şık ile görüşüp benim de selamlarımı iletebilirsiniz.Bana ulaşmak konusunda ise en hızlı mail atarak ulaşabilirsiniz :) Selamlar..
ozenclerotogaz@hotmail.com

mehmet bey bende 2012 yaris fun var 1.33 araç şu anda samsun terme de lpg taktırayım diyorum bende brc diyorum size nasıl ulaşırız
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1380 : Temmuz 10, 2012, 22:16:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1381 : Temmuz 13, 2012, 11:18:21 »
İyi günler Mehmet bey,
Aracıma MGS LPG sistemi takılmış LPG düğmesi kapandıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığımızda LPG aktifleşmiyor elle düğmeden açmak gerekiyor sizce bu sorun giderilebilir mi? Ben kapatsam dahi sonraki motoru çalıştırmam da LPG otomatik açılsın istiyorum.
Birde kontağı açtığımda araç benzinle çalıştığından LPG göstergesindeki tüm düğmeler yanıp sonüyor araç LPG geçtikten sonra ışıklar sabitleniyor.
Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum onda bu sorunlar yoktu bu normal bir şey mi değilse düzeltilebilir mi?
Sorunlarımın miktarı değişmiyor, sadece adları değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1382 : Temmuz 13, 2012, 22:01:55 »
Merhaba Hasari Bey ;

Lpg sisteminde sorun olduğu bariz şekilde ortada.Margas servisine gidip bu sorunun düzeltin ,muhtemelen lpg ecüsünde soeun var.Lütfen sonucu burdan paylaşaın ,bizde bilgi sahibi olalaım.Geçmiş olsun...

İyi günler Mehmet bey,
Aracıma MGS LPG sistemi takılmış LPG düğmesi kapandıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığımızda LPG aktifleşmiyor elle düğmeden açmak gerekiyor sizce bu sorun giderilebilir mi? Ben kapatsam dahi sonraki motoru çalıştırmam da LPG otomatik açılsın istiyorum.
Birde kontağı açtığımda araç benzinle çalıştığından LPG göstergesindeki tüm düğmeler yanıp sonüyor araç LPG geçtikten sonra ışıklar sabitleniyor.
Daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum onda bu sorunlar yoktu bu normal bir şey mi değilse düzeltilebilir mi?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1383 : Temmuz 14, 2012, 16:14:19 »
LPG sisteminin adı Murat Gas bu gün yetkili servise gittim dağıtımı ve patenti kendilerinde yani üreticisi.
Sorunlarımı kendisine anlattım bunların sorun olmadığını bu sistemin bu şekilde olduğunu söyledi yani sorun yokmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1384 : Temmuz 14, 2012, 20:44:47 »
iyi geceler. benim merak ettiğim bir konu var. aracımda emmegas sıralı sistem lpg var. bildiğiniz üzere araç benzinde ayağınızı gazdan çektikten sonra belli bir devire kadar yakıt kullanmadan tekerlerden aldığı güç ile çalışıyor. bu sistem lpgde mevcut mu acaba ? lpgde ayağımızı gazdan çektiğimizde ecu lpgyi kesiyor mu yoksa kesmiyormu? şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1385 : Temmuz 15, 2012, 04:00:04 »
Merhaba Hasan Alı Bey ;
Bahsettıgınız durum cut off dur.Cut off da yanı arac hareket halındeyken ayagınızı gazdan cektıgınızde enjeksıyon surelerı 0.0 ms olur yanı cut offda araca enjektorler yakıt puskurtmez ; Lpgde de boyledır benzınde de boyledır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1386 : Temmuz 15, 2012, 04:22:40 »
Hasarı Bey Merhaba ;
Lpg sıralı gaz sıstemlerınde sız aracı hangı konumda stop ettıysenız tekrar aynı konumda baslar.Yanı lpg konumunda stop ettıysenız , arac once benzınde calısıp sonra  yıne lpgye otomatık gececektır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1387 : Temmuz 15, 2012, 22:09:08 »
Sağolsun hazır ki ayarlarımı bozdular nur topu gibi bir motor arıza lambasına sahip oldum keşke gitmeseydim. Bir kaç defa sözde yaptırmama rağmen genede yandı bu lamba.
Defalarca üstünde durarak kendilerine sordum ve anahtardan kapanmışsa tekrar anahtardan başlatmanız gerekiyor diyorlar. Benim kafa iyice karıştı her yerde tavsiye edilen bir usta ama nedense hazır ki ayarlarımı bozdular ve tekrar tekrar girmeme rağmen bende şu anda nur topu gibi bir arıza lambası yanıyor.
Sanayiciler sağolsun bendeki güvenleri tamamen yok etmişlerdi bu olayda iyice pekiştirdi. Yok aldığım gaz iyi değilmiş bu gaz biterse belki lamba söner gibisinden saçma sapan nedenler...gaz bitti lambanın söndüğü yok!
Ben daha önceki aracımda ATİKER kullanıyordum ve gazı önüme gelen petrol ofisinden alıyordum hiç sıkıntı yaşamamıştım.
Sizin yönledirmeniz doğrultusunda gidip baktırayım dedim ama bin pişman oldum.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1388 : Temmuz 15, 2012, 22:14:34 »
Brc kullanıyorum. Anahtardan kapatırsam, anahtardan açmam gerekiyor.
Olması gereken budur sanırım.
Mehmet Bey'in değil, müdahaleyi yapanların suçu.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1389 : Temmuz 16, 2012, 08:12:29 »
Brc kullanıyorum. Anahtardan kapatırsam, anahtardan açmam gerekiyor.
Olması gereken budur sanırım.
Mehmet Bey'in değil, müdahaleyi yapanların suçu.

:alkis: :alkis: :alkis:
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1390 : Temmuz 16, 2012, 10:59:13 »
Sağol Vedat kardeşim,
Nihayet kullanıcılardan biri cevap verdi içimizi rahatlattı.
Tamircilerin elini arabadan ne kadar uzak tutarsak o kadar kardayız.
Mehmet bey, sizin tüp taktığınız araçlarda farklı bir BRC sistemimi kullanıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1391 : Temmuz 16, 2012, 16:31:34 »
Hasarı Bey;
Sızın aracınızdakı sorun lpg ayarı ıle ılgılı bır sorun degıl kı ayar yaparak duzeltsınler! Aracınızı bılgısayara baglayıp duzeltemezler ; ısı bılmedıklerı maalesef her soylemlerınden bellı.lpg gazını gunah kecısı yapamazlar ; sonucta butun gazlar(kacak yolla gırenler harıc) TUPRAS'tan alınır.Arıza lambasının yanma nedenlerını bu baslıkta daha once ayrıntılı anlattım.sızın sorununuz mekanık bır baglantı ya da ecu sorunu.Ecu de sorun yoksa muhtemelen lpg sıstemının dırekt elektırıgını aku yerıne aracın kontak elektırıgıne baglarlarsa sız aracı gazda stop etsenızde sıstem sureklı benzın konumuna gecer.
Sorununuzun daha da buyumesıne uzuldum , ben sadece yardımcı olmak ıstemıstım, ısı ellerıne yuzlerıne bulastıracaklarını bılemezdım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1392 : Temmuz 16, 2012, 16:56:18 »
Hasarı Bey;
Sızın aracınızdakı sorun lpg ayarı ıle ılgılı bır sorun degıl kı ayar yaparak duzeltsınler! Aracınızı bılgısayara baglayıp duzeltemezler ; ısı bılmedıklerı maalesef her soylemlerınden bellı.lpg gazını gunah kecısı yapamazlar ; sonucta butun gazlar(kacak yolla gırenler harıc) TUPRAS'tan alınır.Arıza lambasının yanma nedenlerını bu baslıkta daha once ayrıntılı anlattım.sızın sorununuz mekanık bır baglantı ya da ecu sorunu.Ecu de sorun yoksa muhtemelen lpg sıstemının dırekt elektırıgını aku yerıne aracın kontak elektırıgıne baglarlarsa sız aracı gazda stop etsenızde sıstem sureklı benzın konumuna gecer.
Sorununuzun daha da buyumesıne uzuldum , ben sadece yardımcı olmak ıstemıstım, ısı ellerıne yuzlerıne bulastıracaklarını bılemezdım.
Mehmet bey, İyi niyetiniz için çok teşekkürler.
Bugün ustayı tekrar aradım iyice sıkıştırdım ustayı,usta sorun gazda dedi bende gaz bitti başka gaz kullanıyorum dedim o hala gaz deyince gazı kapattım benzinde kullanıyorum dedim uyarı halen gitmedi dedim. Siz gelin motoru iyice soğutup ayar yapalım dediler. İyi dedim geleyim bakın dedim.
Ustada yakında değil şimdi tekrar ustaya gideceğim ama kesin çözülecek mi bilemiyorum. Gidersem sorun çözülürse tekrar bilgilendiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1393 : Temmuz 16, 2012, 17:14:39 »
Sizin şuan iki sorununuz var ;
1. sorununuz lpg konumunda aracı stop ettiğinizde aracın sürekli benzin konumunda olması.Nedenlerini ve çözümünü yazdım ,lütfen ustanıza iletin

2.Sorunuz büyük ihtimal p0171 fakit ya da p0172 zengin yakıt karışımı bu sorunun nedeni gaz ayarının hatalı olması çözümü yapılacak doğru ayardır fakat arıza lambasının yanmasının yüzlerce nedeni var ; tavsiyem hiç bir işlem yapmadan önce aracı diognostik cihaza bağlatın sorununun ne olduğunu görün ondan sonra çözüm yoluna gidin.

NOT : Araçta 3. bir sorun çıkarsa lütfen beni sorumlu göstermeyin :) Selamlar...

Mehmet bey, İyi niyetiniz için çok teşekkürler.
Bugün ustayı tekrar aradım iyice sıkıştırdım ustayı,usta sorun gazda dedi bende gaz bitti başka gaz kullanıyorum dedim o hala gaz deyince gazı kapattım benzinde kullanıyorum dedim uyarı halen gitmedi dedim. Siz gelin motoru iyice soğutup ayar yapalım dediler. İyi dedim geleyim bakın dedim.
Ustada yakında değil şimdi tekrar ustaya gideceğim ama kesin çözülecek mi bilemiyorum. Gidersem sorun çözülürse tekrar bilgilendiririm.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1394 : Temmuz 16, 2012, 17:24:14 »
İçiniz neden rahatladı ki sizin aracınızda sorun var! Vedat Bey'in söylediği olması gereken şekli zaten.
Siz aracı lpg de stop ettiğinizde aracı tekrar çalıştırmak istediğinizde araç benzinle çalışıp otomatik gaza geçer ; yanı elinizle mudehalle edip lpg konumuna almanıza gerek yoktur.
Ben servisimde neden farklı bir BRC Sistemi kullanayım ,neden bunu sordunuz anlamadım ?

Sağol Vedat kardeşim,
Nihayet kullanıcılardan biri cevap verdi içimizi rahatlattı.
Tamircilerin elini arabadan ne kadar uzak tutarsak o kadar kardayız.
Mehmet bey, sizin tüp taktığınız araçlarda farklı bir BRC sistemimi kullanıyorsunuz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1395 : Temmuz 16, 2012, 17:39:12 »
Sanırım bir yanlış anlaşılma var.

Hasari Bey, "LPG düğmesi kapandıktan sonra" yazmışsınız. Bunu siz mi kapatıyorsunuz?
Eğer siz kapatıyorsanız, sıralı sistemlerde buna gerek yok. Sistem otatmatik olarak devreye girer.
Siz kapatmıyorsanız, çalıştırma sonrası, motor ısınsa da devreye girmiyor ve düğmeyle devreye sokuyorsanız, sisteminizde arıza var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #1396 : Temmuz 16, 2012, 21:17:05 »
arkadaşlar 97 xei araç var. araba soğukken arabayı boşa attığında veya debriyaja bastığımızda araç stop ediyor. bunun lpg ile alakası varmı.araç 130000 km de subaplardan şüpheleniyoruz ama bazı tamirci arkadaşlar corollalarda subap ayarının olmadığını söylediler.
2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1397 : Temmuz 16, 2012, 23:35:34 »
Biz tekrar başa dönmüş olduk.
Tüpü takan ve tüm Türkiye ye dağıtan kendileri eğer bu usta çözemezse kimse çözemez herhalde (bu gün telefonda bunu kendisiyle de konuştuk).
Firma ile ilgili bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki adresi inceleyin burada kullandıkları donanımlarda tanıtılmış.
http://www.mgsgas.com/component/content/article/35-sayfalar/14-mgs-gas-system.html

Israrla LPG düğmesinden kapattığımda aracı tekrar çalıştırdığımda LPG ye otomatik geçmediğini söyledim. Oda bana sen düğmeden kapatırsan bunu beyin kaydediyor ve LPG yi otomatik açmıyor dedi kendisi ısrarla doğrusunun böyle olduğunu söylemişti. Bunu otomatik yapabilir misiniz dedim, hayır böyle bir özelliği yok demişti.
Şimdi ben diyorum ki hadi benim aracımda LPG ile bir sorun değilde başka bir sorun varsa dahi LPG düğmesinden kapatma-açma sorunu geçmeyecektir. Çünkü ustası sürekli sistemin böyle olduğunu söylüyor.
Bende forumda ve internette kendimce bu hatayı araştırdım bir çoğu LPG kalibrasyonundan kaynaklandığını söylüyor ama başka nedenlerin olabileceği de söyleniyor.
Yol bilgisayarımdaki hata "CHECK ENGİNE"  şeklinde bende forumda anlatılan bir kaç yöntemi denedim ama bu hata geçmedi.
Ben LPG ustasına gittiğimde Diagnostik dediğiniz cihazı bağladıklarında hata kodunu okudular ve fakir karışım yazıyordu altında da BANK A yazıyordu anlamı nedir bilmiyorum belki siz bizi bu konuda aydınlatırsınız benim anladığım hava gaz karışımının dengesiz oluşu.
Henüz ustaya gidemedim ama bu çelişkiler benim canımı oldukça fazla sıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1398 : Temmuz 17, 2012, 07:26:08 »
Hasari Bey, yanlış anladıysam düzeltiniz. Siz arabayı kapatmadan lpg yi düğmesinden kapatıyorsunuz ve arabayı çalıştırdığınızda lpg devreye girmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Işıl Tasarım
« Yanıtla #1399 : Temmuz 17, 2012, 09:23:17 »
Hasari Bey, yanlış anladıysam düzeltiniz. Siz arabayı kapatmadan lpg yi düğmesinden kapatıyorsunuz ve arabayı çalıştırdığınızda lpg devreye girmiyor.
Evet aynen öyle ama düğmeye basınca sorunsuz şekilde LPG devreye giriyor. Eğer anahtardan kapatmamışsam diğer açılışta sorunsuz LPGden çalışıyor.