Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1360 : Temmuz 04, 2012, 09:40:47 »
Mehmet bey yukarıdaki güzel ve değerli bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini okudum sonun kadar emin olun lpg hakkında baya bir bilgim oldu size bir sorum olacaktı benim araçta romano var bunun enjektörleri hangi gruba giriyor sanırım yazılım olarak aeb yazılım var birde mehmet bey türkiyede tam anlamı ile kalibrasyon ve ayar yapacak usta oranı  %1 gibi falan değil sanırım buda demek oluyorki araçların çoğu doğru montaj ve ayar yapılmadan geziyor buda demek oluyorki fazla yakıt tüketimi ve motora zarar verme yüksek oluyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1360 : Temmuz 04, 2012, 09:40:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1361 : Temmuz 04, 2012, 12:25:53 »
Üstat öncelkle teşekkürler böyle bir konu açtığın için ... :alkis:
Benim sorum: Bende 99 model 1,3 enjeksiyonlu düz fites terra var şehirler arası 25 krş yakıyor  lpg taktırayımmı hangi marka ? değermi yok sa böyle devam edeyimmi ????
**** Sistemi takacak usta çok önemli bir tereddüdümde ustalırın işini uzman bir şekilde yapmamaları 3 yıl önce r9 uma taktırdım eve gitmeden arıza verdi 1 hafta uğraştılar sonunda yetersiz elektirik geliyor diye teşhis koydular...elektirik dengeleyici bir malzeme(kibrit kutusu kadar) taktılar düzeldi.. ama önemli olan bu sorunu başta tespit edebilmek  işini bilen usta bulabilmek çok zooor.. :(
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1362 : Temmuz 04, 2012, 12:27:08 »
Merhaba Tacır Bey;
Ikı tuketım arasında barız farklılık var ; sehır ıcı tuketımınız oldukca yuksek ; kontrol edılmesınde fayda var.
Lpg bakımında ılk akla gelen gaz fılıtresının degısımıdır fakat bence  en son yapılması gereken ıslem budur ; bakımlarda oncelıkle gaz ve su baglantılarını kontrol ettırınız; her hangı bır sızıntı ve asınma olup olmadıgını
kontrol ettırınız.Tank baglantılarını kontrol ettırın.Gaz kacagına baktırınız ' lpg ayarını kontrol ettırınız ve lpg fılıtrenızı degıstırınız.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1363 : Temmuz 04, 2012, 12:37:44 »
mehmet bey helal olsun hem seyahat ediyorsunuz hemde bizi bilgisiz bırakmıyorsunuz. bekle beni çorum ben geliyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1364 : Temmuz 04, 2012, 15:05:55 »
Merhaba Samet Bey ;
Evet suan Ordu'dayız yemek molası verdık.Arabada BRC'nın dort bolge bayısıyız geze geze hem yol gıdıyoruz hem de ben ara ara yazıyorum :) cumartesı gorusmek uzere...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1365 : Temmuz 04, 2012, 15:17:07 »
Merhaba Hakan Bey ;

Romano enjektörleri de selenoıd valfli enjektörlerdenir fakat bence piyasadaki en iyi selenoıd valfli enjektördür.Gerek sessiz çalışması gerek kararsız alanının düşük olması gerekse açma kapa sürelerinden dolayı beğendiğim enjektörlerdendir fakat yine de elektronik enjektörler (Prins -BRC ) kadar kaliteli değildir.Kullandiği yazılım sizin de belirttiğiniz gibi AEB dir.Doğru ellerde %100 başarı sağlayacak bir yazılımdır fakat dediğim gibi doğru ellerde ;) Selamlar,saygılar...

Mehmet bey yukarıdaki güzel ve değerli bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini okudum sonun kadar emin olun lpg hakkında baya bir bilgim oldu size bir sorum olacaktı benim araçta romano var bunun enjektörleri hangi gruba giriyor sanırım yazılım olarak aeb yazılım var birde mehmet bey türkiyede tam anlamı ile kalibrasyon ve ayar yapacak usta oranı  %1 gibi falan değil sanırım buda demek oluyorki araçların çoğu doğru montaj ve ayar yapılmadan geziyor buda demek oluyorki fazla yakıt tüketimi ve motora zarar verme yüksek oluyor
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1366 : Temmuz 04, 2012, 15:22:17 »
Merhaba Hüseyin Bey ;

Bugünlerde LPG nin litre fiyatı 2.00 TL nin altına düştü ; şuan lpg li bir araç 100 km de komik rakamlarda yakıt tüketiyor.Bu sebeble lpg dönüşümü yaptırmanız menfaatinize .Bu araç için illaki şu marka olsun demiyorum ; çünkü araç çok hassas bir araç değil fakat önemli olan doğru ellerde montaj yapılmasıdır.Lütfen araştırmanızı iyi yapın ,doğru bir serviste dönüşüme karar verin.Selamlar...

Üstat öncelkle teşekkürler böyle bir konu açtığın için ... :alkis:
Benim sorum: Bende 99 model 1,3 enjeksiyonlu düz fites terra var şehirler arası 25 krş yakıyor  lpg taktırayımmı hangi marka ? değermi yok sa böyle devam edeyimmi ????
**** Sistemi takacak usta çok önemli bir tereddüdümde ustalırın işini uzman bir şekilde yapmamaları 3 yıl önce r9 uma taktırdım eve gitmeden arıza verdi 1 hafta uğraştılar sonunda yetersiz elektirik geliyor diye teşhis koydular...elektirik dengeleyici bir malzeme(kibrit kutusu kadar) taktılar düzeldi.. ama önemli olan bu sorunu başta tespit edebilmek  işini bilen usta bulabilmek çok zooor.. :(
H
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1367 : Temmuz 04, 2012, 16:01:21 »
Merhaba Samet Bey ;
Evet suan Ordu'dayız yemek molası verdık.Arabada BRC'nın dort bolge bayısıyız geze geze hem yol gıdıyoruz hem de ben ara ara yazıyorum :) cumartesı gorusmek uzere...

Teşekkür ediyorum mehmet bey sizlere hayırlı yolculuklar. bi isteğiniz varsa buralardan söylemeniz yeterli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1368 : Temmuz 04, 2012, 21:37:30 »
Cevabınız için teşekkür ederim Mehmet Bey.Peki bu şehir içi ve şehir dışı sarfiyat farkıyla ilgili nelere  veya neresine hangi ayarına baktırmam ve ne olması gerekiyor acaba,bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1369 : Temmuz 04, 2012, 22:11:22 »
Merhabalar arabama brc sıralı sistem lpg taktırdim 30 litre gaz ile 3 lamba yanıyordu göstergede 170 km yaptım 2 lamba söndü şu anda tek lamba yanıyor sizce kaç litre gitmiştir? Bide gaz kelebeği falan pismis rolanti geziyor biraz yakıtı etkiler mi en kısa zamanda ayarlatacam ilk zamanlar tüp'e alışan'a kadar biraz fazla yakar diyorlar sonra sonra düşermis??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1370 : Temmuz 05, 2012, 14:37:22 »
sat onu bak bi yerleri pis miş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1371 : Temmuz 05, 2012, 18:06:37 »
Satamam yeni gaz taktırdım 3 sene sonra :-)
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1372 : Temmuz 07, 2012, 21:50:10 »
Tekrar merhaba Mehmet Bey
Ben gasitaly ile ilgili çekiş problemi için yazmıştım sizin dediklerinizi yaptım(basınç:1.20,değişim basıncı:60,nozzle:1.7,)
Ama çekiş düzelmedi ve tekrar servise gittik ve debiyi düşürdü ve enjektör sıralamayı soldan sağa 1-2-3-4 iken,4-3-2-1 yaptı.Arabanın gaz yemesi yine düzelmedi.
Bende ayar yaparken "gasitaly" programın "teşhiş" bölümünden "tek silindir gaz/benzin bölümü"nden enjektörleri kontrol ettim.
Benzindeyken gaza ,gazdayken benzine tek tek silindirleri alıp doğrumu diye baktım.(resim koyamadım resim yükleme hata veriyor.Altlarında 1 den 8 e kadar sayı var.ilk 4 ünü denedim.)
1-2-3-4 sıralamasında gaz veya benzine aldığımda araba hiç tepki vermedi.
4-3-2-1 sıralamasında ise hem gaz hemde benzinde denediğim de silindirler tepki verdi ve araba boğulur gibi oldu.ikisinde de çalışıyor.
Şimdi sıralama doğrumu acaba?Teşekkür ederim,hayırlı yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1373 : Temmuz 07, 2012, 23:04:03 »
mehmet bey bende 2012 yaris fun var 1.33 araç şu anda samsun terme de lpg taktırayım diyorum bende brc diyorum size nasıl ulaşırız
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1374 : Temmuz 09, 2012, 12:03:19 »
Yola çıkıp ,biraz gazlayıp abi tamam 10 numara oldu dıyenlere ıtıbar etmemek gerek.Yolda yapılması gereken aracı ne fakir ne zengin bırakmadan enjeksiyon sürelerini eşitlemektir.Keşke EOBD CİHAZI kullanan /kullanmayı bilen bir servise ayar yaptırsanız tüm problem ortadan kalkacaktır.Selamlar...

üstadım bu lpg işi zor iş tam bir kumar ya tutarsa...
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1375 : Temmuz 10, 2012, 13:18:22 »
Mehmet Bey! Aracım 95 gli, sıralı slstem atiker var. benzinde hiç bir sorun yok ama lpg'de 1 ve 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç silkeliyor, biraz gaz verdiğimde yine bir titreme yapıyor. yüksek viteslerde sorun varsa da belli olmuyor.  eskiden yoktu ama çekişte çok düştü. geçenlerde enjektörü de değiştirmiştim.  Mersin'de Akdeniz otogaza gidiyorum, bilgisayara takıyorlar, sorun yok deniyor. şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1376 : Temmuz 10, 2012, 22:05:07 »
Merhaba Berdan Bey ;

Sizin gibi lpg sisteminden sorun yaşayan insanları gördükçe hem üzülüyor hem de tedirgin oluyorum ; üzülüyorum çünkü işi gücü bırakıyorsunuz sürekli aracın lpgsi ile uğraşıyorsunuz ; tedirgin oluyorum çünkü lpgden boyle sorun yaşayan insanlar bir sonraki araclarında ya benzin ile devam ediyor ya da dizel tercih ediyor!
Ama burdan çıkarılacak en önemli ders lpg dönüşümü ciddi bir iş ve muhakkak doğru marka ve doğru lpg servisinde yapılması gerekiyor.Umarım Atiker ile yaşadığınız bu sorunlar bir sonraki araç ve lpg markası seçiminizde olumsuz bir rol oynamaz.Şimdi sorunuza geçecek olursak ;
Ayağınızı gazdan çektiğinizde araç CUT OFF a geçer yanı lpg enjektörlerinin elektiriği kesilir ve araca lpg gönderilmez fakat sizin aracınızda ayagınızı gazdan çekince sarsıntı oluyorsa malesef cut off da sistem yakıt gönderiyor.Sizden iki ricam var ;
1. aracınıza taktırdığınız yenı lpg enjektörlerinin resmini burdan paylaşır mısnız?
2.Sabahları ya da aracınızı stop ettikten 1-2 saat sonra aracınızı tekrar calıştırmak ıstedığınızde geç çalışma sorunu yaşıyormusnuz.Selamlar...

Mehmet Bey! Aracım 95 gli, sıralı slstem atiker var. benzinde hiç bir sorun yok ama lpg'de 1 ve 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç silkeliyor, biraz gaz verdiğimde yine bir titreme yapıyor. yüksek viteslerde sorun varsa da belli olmuyor.  eskiden yoktu ama çekişte çok düştü. geçenlerde enjektörü de değiştirmiştim.  Mersin'de Akdeniz otogaza gidiyorum, bilgisayara takıyorlar, sorun yok deniyor. şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1377 : Temmuz 10, 2012, 22:07:57 »
Merhaba Tacir Bey ;

Aracınıza yol ayarı yapılmasını isteyiniz .Buarada şehir içi yakıt tüketimini ölçmenizde bir hata olabilir mi :)
Yakıt ölçümünüzü boş depoya aldığınız toplam gaz ile yaptığınız toplam yola oranlayabilir misiniz.Yanı örneğin boş depoya 32 lt lpg aldınız ve bu gazı bıtırene kadar kullandınız ve toplamda 400 km yol yaptınız ... bu şekilde bir veri verebilirimisiniz bana (şehır içi)  Selamlar...

Cevabınız için teşekkür ederim Mehmet Bey.Peki bu şehir içi ve şehir dışı sarfiyat farkıyla ilgili nelere  veya neresine hangi ayarına baktırmam ve ne olması gerekiyor acaba,bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1378 : Temmuz 10, 2012, 22:10:24 »
Merhaba Hami Bey ;

Bu şekilde yakıt tüketiminizi hesaplayamazsınız :) Lpg seviye ledleri sizi yanıltabilir ; en doğru ölçüm boş depoya aldığınız belirli miktardaki toplam lpg ile yaptığınız toplam yolu oranlamaktır.Boğaz kelebeğini biran önce temizletin hem sürüş konforunuzu hem de yakıtınızı olumsuz etkileyecektir.Selamlar..

Merhabalar arabama brc sıralı sistem lpg taktırdim 30 litre gaz ile 3 lamba yanıyordu göstergede 170 km yaptım 2 lamba söndü şu anda tek lamba yanıyor sizce kaç litre gitmiştir? Bide gaz kelebeği falan pismis rolanti geziyor biraz yakıtı etkiler mi en kısa zamanda ayarlatacam ilk zamanlar tüp'e alışan'a kadar biraz fazla yakar diyorlar sonra sonra düşermis??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1379 : Temmuz 10, 2012, 22:14:11 »
Merhaba Kadir Bey ;

(1-2-3-4 sıralamasında gaz veya benzine aldığımda araba hiç tepki vermedi) demişsiniz bu durmda sıralamanın doğru şekli budur .Aracın gaz yemesinde hala problem varsa manuel ayarlardan çarpanları ayarlamanız gerekiyor tabi lpg parçalarında  mekanık bir arıza yoksa .Hangi ilde ikamet ediyorsunuz ?Size yardımcı olabilecek bir servis bulmaya çalışayım...

Tekrar merhaba Mehmet Bey
Ben gasitaly ile ilgili çekiş problemi için yazmıştım sizin dediklerinizi yaptım(basınç:1.20,değişim basıncı:60,nozzle:1.7,)
Ama çekiş düzelmedi ve tekrar servise gittik ve debiyi düşürdü ve enjektör sıralamayı soldan sağa 1-2-3-4 iken,4-3-2-1 yaptı.Arabanın gaz yemesi yine düzelmedi.
Bende ayar yaparken "gasitaly" programın "teşhiş" bölümünden "tek silindir gaz/benzin bölümü"nden enjektörleri kontrol ettim.
Benzindeyken gaza ,gazdayken benzine tek tek silindirleri alıp doğrumu diye baktım.(resim koyamadım resim yükleme hata veriyor.Altlarında 1 den 8 e kadar sayı var.ilk 4 ünü denedim.)
1-2-3-4 sıralamasında gaz veya benzine aldığımda araba hiç tepki vermedi.
4-3-2-1 sıralamasında ise hem gaz hemde benzinde denediğim de silindirler tepki verdi ve araba boğulur gibi oldu.ikisinde de çalışıyor.
Şimdi sıralama doğrumu acaba?Teşekkür ederim,hayırlı yolculuklar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ