0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey yukarıdaki güzel ve değerli bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini okudum sonun kadar emin olun lpg hakkında baya bir bilgim oldu size bir sorum olacaktı benim araçta romano var bunun enjektörleri hangi gruba giriyor sanırım yazılım olarak aeb yazılım var birde mehmet bey türkiyede tam anlamı ile kalibrasyon ve ayar yapacak usta oranı %1 gibi falan değil sanırım buda demek oluyorki araçların çoğu doğru montaj ve ayar yapılmadan geziyor buda demek oluyorki fazla yakıt tüketimi ve motora zarar verme yüksek oluyor
Üstat öncelkle teşekkürler böyle bir konu açtığın için ... Benim sorum: Bende 99 model 1,3 enjeksiyonlu düz fites terra var şehirler arası 25 krş yakıyor lpg taktırayımmı hangi marka ? değermi yok sa böyle devam edeyimmi ?**** Sistemi takacak usta çok önemli bir tereddüdümde ustalırın işini uzman bir şekilde yapmamaları 3 yıl önce r9 uma taktırdım eve gitmeden arıza verdi 1 hafta uğraştılar sonunda yetersiz elektirik geliyor diye teşhis koydular...elektirik dengeleyici bir malzeme(kibrit kutusu kadar) taktılar düzeldi.. ama önemli olan bu sorunu başta tespit edebilmek işini bilen usta bulabilmek çok zooor..
Merhaba Samet Bey ;Evet suan Ordu'dayız yemek molası verdık.Arabada BRC'nın dort bolge bayısıyız geze geze hem yol gıdıyoruz hem de ben ara ara yazıyorum cumartesı gorusmek uzere...
Yola çıkıp ,biraz gazlayıp abi tamam 10 numara oldu dıyenlere ıtıbar etmemek gerek.Yolda yapılması gereken aracı ne fakir ne zengin bırakmadan enjeksiyon sürelerini eşitlemektir.Keşke EOBD CİHAZI kullanan /kullanmayı bilen bir servise ayar yaptırsanız tüm problem ortadan kalkacaktır.Selamlar...
Mehmet Bey! Aracım 95 gli, sıralı slstem atiker var. benzinde hiç bir sorun yok ama lpg'de 1 ve 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araç silkeliyor, biraz gaz verdiğimde yine bir titreme yapıyor. yüksek viteslerde sorun varsa da belli olmuyor. eskiden yoktu ama çekişte çok düştü. geçenlerde enjektörü de değiştirmiştim. Mersin'de Akdeniz otogaza gidiyorum, bilgisayara takıyorlar, sorun yok deniyor. şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim Mehmet Bey.Peki bu şehir içi ve şehir dışı sarfiyat farkıyla ilgili nelere veya neresine hangi ayarına baktırmam ve ne olması gerekiyor acaba,bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim..
Merhabalar arabama brc sıralı sistem lpg taktırdim 30 litre gaz ile 3 lamba yanıyordu göstergede 170 km yaptım 2 lamba söndü şu anda tek lamba yanıyor sizce kaç litre gitmiştir? Bide gaz kelebeği falan pismis rolanti geziyor biraz yakıtı etkiler mi en kısa zamanda ayarlatacam ilk zamanlar tüp'e alışan'a kadar biraz fazla yakar diyorlar sonra sonra düşermis??
Tekrar merhaba Mehmet BeyBen gasitaly ile ilgili çekiş problemi için yazmıştım sizin dediklerinizi yaptım(basınç:1.20,değişim basıncı:60,nozzle:1.7,)Ama çekiş düzelmedi ve tekrar servise gittik ve debiyi düşürdü ve enjektör sıralamayı soldan sağa 1-2-3-4 iken,4-3-2-1 yaptı.Arabanın gaz yemesi yine düzelmedi.Bende ayar yaparken "gasitaly" programın "teşhiş" bölümünden "tek silindir gaz/benzin bölümü"nden enjektörleri kontrol ettim.Benzindeyken gaza ,gazdayken benzine tek tek silindirleri alıp doğrumu diye baktım.(resim koyamadım resim yükleme hata veriyor.Altlarında 1 den 8 e kadar sayı var.ilk 4 ünü denedim.)1-2-3-4 sıralamasında gaz veya benzine aldığımda araba hiç tepki vermedi.4-3-2-1 sıralamasında ise hem gaz hemde benzinde denediğim de silindirler tepki verdi ve araba boğulur gibi oldu.ikisinde de çalışıyor.Şimdi sıralama doğrumu acaba?Teşekkür ederim,hayırlı yolculuklar...