0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Bey merhaba,1999 corolla 1,6 luna aracımda lovato easyfast sıralı sistem kit var, lpg kiti taktırdığımdan beri defalarca problem yaşadım açıkçası usta hatası yaşadım. Şöyle bir problemim var; lpg depomun üzerinde 45 lt yazıyor, ilk takıldığından itibaren 28 ltyi geçemiyordum, yakın zamanda yakıt şamandırası değişti, ne olursa olsun 30 ltyi geçemiyorum, en son servise gidişimde depoda çapak olabileceğini aygaz lpg kullanmamı, problem geçmezse depoyu sökeceklerini söylediler. Depo 45 lt, 30 ltyi geçmemesi normal mi ? Birde gösterge 1 dişteyken kırmızıya geçer geçmez gazı kesip benzine geçiyor, usta bunun normal olduğunu sistemin bu şekilde çalıştığını söyledi ama civarımdaki lpgli araçlarda böyle olmuyor, gösterge kırmızıya geçtikten sonra bir müddet daha gidilebiliyor, bu normal mi ?
Merhaba Mehmet bey,Bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.Aracıma gasitaly sıralı sistem takıldı ama ayar konusunda hala sorun var.Sorun şu:Aracın yakıt ayarının benzinle aynı seviyeye getirmek için tüpün + tuşu ile gazı artırınca enjektör memeleri küçük diyor.Neyse 1.8 mm,2 mm yapıldı oda olmadı 2.2 mm oldu hala küçük diyor.Birde debi ile ilgili diyorlar bu nedir?Tüpü ayarını yükseltemiyoruz.hata veriyor.Acaba sorun nedir?Şimdiden teşekkür ediyorum.ARAÇ 1996 COROLLA XEİ
herkese selamlar. mehmet bey öncelikle dün sizinle görüştükten sonra aracımı aksamdan taner beye bıraktım şuan dönüşüm yapılıyor. sorum olacak. daha önce aldığım bir duyuma göre. lpg li aracın doğru kullanımda aracın motor ömrüne zararı olmaz. denildi. özellikle akşam aracı son kullanımda varış yerine gelmeden 1 dakika önce aracı benzine alıp bu mesafede yakıt yollarının benzin ile yağlanması. kurutmaması.sizce bu şekilde mi olmalı? yani lpg de uzun ömürlü motor için ne yapılmalı ?...2.si ise. klima açıldığında devir 1100 civarına çıkıyor . bu bir sorun teşkil edermi eder ise ne yapılmalı saygılar.
teşekkürler mehmet bey dün aksam aracı teslim aldım . kullanım keyfinden herhangi bir sıkıntı yok keyfi keyf. simit depo performans ta herhangi bir değişiklik hissetmedim. bu anlamda çok memnunum . sizede çok tesekkür ederim memnuniyetimi belirtmek isterim. taner beyde sağolsun . ayar lpg , sokağımın sonunda tavsiyeniz için sağolun.
Merhaba Osman Bey;Insanlara yardımcı olabılıyorsam ne mutlu bana.Kayserı'de referans olacagım adres DEMPA 'dır. Fırma yetkılısı Abdullah Bey'ı pazartesı arayıp konu hakkında da bılgı verecegım , gereklı ozenı gostereceklerınden emınım.Sımdıden Lpglı guzel gunler dılerım...
Mehmet bey, cevap verdiğiniz kişilerden teşekkürü unutanlar var ise, onlaeın yerine ben teşekkür ederim
herkese selamlar hayırlı haftalar. lpg takılalı 1 hafta olacak. dün aksam 400 kg yükle . düşük yakıtla(lpg) 2. viteste yüksek devire çıkasım tuttu. araç 85-90 km civarı sarsılarak benzine geçti lpg kapandı . deviri düşünce lpgye geçmedi ben düğmeden aç kapa yaptım. servisi aradım biraz önce aksam bir kontrol yapacaklar. iyiki ikametime yakın biryerde dönüşüm yaptırmısım . bu tarz bakım ve kontrollerde vaktim gitmiyor. bu arada aksam durumu kontol edecekler fakat bir problemmidir. yoksa normal bir durummudur . Mehmet bey ?saygılar