0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba;Mesajınızı okudugumda cok uzuldum ; cok fazla yorum yapmayacagım.Durumu BRC merkeze de bıldırdım , pazartesı gunu aracınızdakı tum problemlerınız %100 duzelıp sız memnun kalana kadar da rahatlamayacagım, cunku boyle durumlarda kendımı sorumlu hıssedıyorum.Pazartesı gorusmek uzere...
Mehmet bey aracimda Milano lpg var, araç ilk çalıştığında lpg kokusu geliyor, 2 kez kaçak kontrolüne götürdüm temiz çıktı, acaba sorun ne olabilir. Usta lpg ye geçis sıcaklığı azolabilir dedi ve yükseltti dereceyi ama sorun çözülmedi.
Mehmet Bey ilginiz için teşekkür ederim. Servisle görüştüm cumartesi sabah gideceğim ne gerekiyorsa yaparız dediler. Sonuçtan sizi de haberdar edeceğim. İnşallah gönül rahatlığıyla bineceğim hale gelir çünkü lpg ile giderken bende motor arızası varmış hissi uyanıyor motor sanki çok zorlanıyor. Bu yüzdende aracı benzinde kullanıyorum.
Merhaba Şükrü Hocam ;Teşekkür ederim gayet iyiyim ,umarım siz de iyisinizdir.LPG Bakımları periodik olarak her 10.000 km de bir yapılmalıdır.Fakat bu bakım sadece filitre değişiminden ibaret olmayıp ; sistemin tamamının kontrolü ve ayarı ile alakalıdır.Standart bakımlar garantisi devam eden araçlar için 30.00 TL İLE 50 .00 TL arasında değişmektedir ,ekstra subab koruyucu isterseniz +40 TL ödenmesi gerekir .Garantisi bitmiş araçlar için ekstra 30 TL de ayar ücreti alınır.Selamlar...
Aklıma bir kaç neden geliyor ama cumartesiyi bekleyelim ; sonuctan lütfen benı haberdar edin.Cep telefonumu p.m den gönderiyorum.
LPG katalitik konvertöre zarar verirmiher seferinde ayarlattırmama rağmen check engine uyarısı veriyor ve son zamanlarda egsozun sesi değişti. Egsozcuya gittiğimde katalitik konvertörde arıza var yavaş yavaş bozuluyor lpg daha fazla zarar veriyor dedi. Sizce sorun nedir.
check engine yazıyorsa kalibrasyon ayarlarını yapamıyorlardır.2012 corollaya taktırdık ilk montajdan cıkmadan daha check engine yazdı.takan usta benım hatam dedi.Aldı obd cihazı diyorlar lpg ciler herhalde o cihazla 30 km gezdi durdu kalktı yordu aracı. ayarlarını yapıp verdi.Ozamandan buzmana kadarda lpg de check engıne yazmadı.mehmet ustam daha iyi bilir ama siz gene bir kalibrasyon ayarlarınıza baktırın.
mehmet bey öncelikle bu konudaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. aracımda lovato marka sistem var ve bu sübap koruyucu hakkında bilgi verirseniz. Aracıma lpg yaklaşık 20000 km önce takılmış. hangi aralıklarla yaptırmak gerekli?
Mehmet Bey merhaba,Cumartesi sabah servise gittim işim 10 dakikada halloldu hortumlarda problem varmış kesip kısalttılar araç şu anda lpg de benzinden farksız gidiyor çok teşekkürler.