Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1320 : Haziran 21, 2012, 18:49:15 »
Merhaba mehmet bey, 2007 model auris'imizde BRC MY 10 marka LPG kiti var.
aracın deposu dolu iken, lpg anahtarında yanan 4  ışık başlarda uzunca bir süre yanıp sönüyor, bir süre sonra düzeliyor, benim aklıma depoya aşırı dolum yapıldığı ihtimali geliyor, ama size de bir sormak istedim.
İyi akşamlar.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1320 : Haziran 21, 2012, 18:49:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1321 : Haziran 21, 2012, 21:22:45 »
Merhaba;
Sevıye sensorunun ust lımıt degerı vardır.Sız dolumu fazla yaptıgınızda belırlenen voltaj degerının uzerınde bır deger okudugu ıcın sıstem gosterge uyarısı verıyor ; fazla gazı harcadıgınızda gosterge ısıkları normale donuyor.Yapılacak 2 cozum vart;
*Fazla dolum yapmayacagız
*BRC servısıne depoyu her zamankı gıbı fulletıp gıdeceksınız , sensorun ust voltaj degerını bu sevıyeye gore kalıbre ettıreceksınız.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1322 : Haziran 21, 2012, 21:52:55 »
Mehmet bey aracimda Milano lpg var, araç ilk çalıştığında lpg kokusu geliyor, 2 kez kaçak kontrolüne götürdüm temiz çıktı, acaba sorun ne olabilir. Usta lpg ye geçis sıcaklığı azolabilir dedi ve yükseltti dereceyi ama sorun çözülmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1323 : Haziran 22, 2012, 08:11:31 »
Mehmet Bey ilginiz için teşekkür ederim. Servisle görüştüm cumartesi sabah gideceğim ne gerekiyorsa yaparız dediler. Sonuçtan sizi de haberdar edeceğim. İnşallah gönül rahatlığıyla bineceğim hale gelir çünkü lpg ile giderken bende motor arızası varmış hissi uyanıyor motor sanki çok zorlanıyor. Bu yüzdende aracı benzinde kullanıyorum.

Merhaba;
Mesajınızı okudugumda cok uzuldum ; cok fazla yorum yapmayacagım.Durumu BRC merkeze de bıldırdım , pazartesı gunu aracınızdakı tum problemlerınız %100 duzelıp sız memnun kalana kadar da rahatlamayacagım, cunku boyle durumlarda kendımı sorumlu hıssedıyorum.Pazartesı gorusmek uzere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1324 : Haziran 22, 2012, 09:06:37 »
Merhaba Barış Bey ;

LPG Kokusu varsa muhakkak kaçak var demektir.Lütfen farklı bir lpg servisine ya da ilinizde bulunan Makina Mühendisleri Odasına ücretsiz kontrol yaptırın.Aklımızda soru iareti kalmasın.Selamlar...

Mehmet bey aracimda Milano lpg var, araç ilk çalıştığında lpg kokusu geliyor, 2 kez kaçak kontrolüne götürdüm temiz çıktı, acaba sorun ne olabilir. Usta lpg ye geçis sıcaklığı azolabilir dedi ve yükseltti dereceyi ama sorun çözülmedi.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1325 : Haziran 22, 2012, 09:09:19 »
Aklıma bir kaç neden geliyor ama cumartesiyi bekleyelim ; sonuctan lütfen benı haberdar edin.Cep telefonumu p.m den gönderiyorum.

Mehmet Bey ilginiz için teşekkür ederim. Servisle görüştüm cumartesi sabah gideceğim ne gerekiyorsa yaparız dediler. Sonuçtan sizi de haberdar edeceğim. İnşallah gönül rahatlığıyla bineceğim hale gelir çünkü lpg ile giderken bende motor arızası varmış hissi uyanıyor motor sanki çok zorlanıyor. Bu yüzdende aracı benzinde kullanıyorum.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1326 : Haziran 22, 2012, 15:41:40 »
Mehmet bey
  Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,aracıma lpg taktırdım takdırdığım bayi Osmaniye'de BRC yetkilisi Bolat otogaz'dır.Buradan Bolat otogaz çalışanlarınada teşekkürlerimi sunuyorum göstermiş oldukları ilgiden ve alakadan dolayı bu bölgede bence 1 numara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1327 : Haziran 22, 2012, 18:42:20 »
Merhaba;
Sıkayetlerı bıldırdıgım gıbı memnunıyetlerı de BRC Merkeze bıldırıyorum.Memnunıyetınızın devam etmesı dılegıyle, LPG'lı guzel gunler dılerım...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1328 : Haziran 22, 2012, 19:23:43 »
LPG katalitik konvertöre zarar verirmi
her seferinde ayarlattırmama rağmen check engine uyarısı veriyor ve son zamanlarda egsozun sesi değişti. Egsozcuya gittiğimde katalitik konvertörde arıza var yavaş yavaş bozuluyor lpg daha fazla zarar veriyor dedi. Sizce sorun nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1329 : Haziran 22, 2012, 20:07:27 »
check engine yazıyorsa kalibrasyon ayarlarını yapamıyorlardır.2012 corollaya taktırdık ilk  montajdan cıkmadan daha check engine yazdı.takan usta benım hatam dedi.Aldı obd cihazı diyorlar lpg ciler herhalde o cihazla 30 km gezdi durdu kalktı yordu aracı. ayarlarını yapıp verdi.Ozamandan buzmana kadarda lpg de check engıne yazmadı.mehmet ustam daha iyi bilir ama  siz gene bir  kalibrasyon ayarlarınıza baktırın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1330 : Haziran 22, 2012, 21:05:36 »
Merhaba Şükrü Hocam ;

Teşekkür ederim gayet iyiyim ,umarım siz de iyisinizdir.
LPG Bakımları periodik olarak her 10.000 km de bir yapılmalıdır.Fakat bu bakım sadece filitre değişiminden ibaret olmayıp ; sistemin tamamının kontrolü ve ayarı ile alakalıdır.Standart bakımlar garantisi devam eden araçlar için  30.00 TL İLE 50 .00 TL arasında değişmektedir ,ekstra subab koruyucu isterseniz +40 TL ödenmesi gerekir .Garantisi bitmiş araçlar için ekstra 30 TL de ayar ücreti alınır.Selamlar...

mehmet bey öncelikle bu konudaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. aracımda lovato marka sistem var ve bu sübap koruyucu hakkında bilgi verirseniz. Aracıma lpg yaklaşık 20000 km önce takılmış. hangi aralıklarla yaptırmak gerekli?
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1331 : Haziran 23, 2012, 18:17:06 »
Merhaba Mehmet bey,
Bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
Aracıma gasitaly sıralı sistem takıldı ama ayar konusunda hala sorun var.
Sorun şu:Aracın yakıt ayarının benzinle aynı seviyeye getirmek için tüpün + tuşu ile gazı artırınca enjektör memeleri  küçük diyor.
Neyse 1.8 mm,2 mm yapıldı oda olmadı 2.2 mm oldu hala küçük diyor.
Birde debi ile ilgili diyorlar bu nedir?Tüpü ayarını yükseltemiyoruz.hata veriyor.Acaba sorun nedir?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
ARAÇ 1996 COROLLA XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1332 : Haziran 25, 2012, 10:32:38 »
Mehmet Bey merhaba,
Cumartesi sabah servise gittim işim 10 dakikada halloldu hortumlarda problem varmış kesip kısalttılar araç şu anda lpg de benzinden farksız gidiyor çok teşekkürler.

Aklıma bir kaç neden geliyor ama cumartesiyi bekleyelim ; sonuctan lütfen benı haberdar edin.Cep telefonumu p.m den gönderiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1333 : Haziran 26, 2012, 09:33:38 »
Mehmet Bey merhaba,
1999 corolla 1,6 luna aracımda lovato easyfast sıralı sistem kit var, lpg kiti taktırdığımdan beri defalarca problem yaşadım açıkçası usta hatası yaşadım. Şöyle bir problemim var; lpg depomun üzerinde 45 lt yazıyor, ilk takıldığından itibaren 28 ltyi geçemiyordum, yakın zamanda yakıt şamandırası değişti, ne olursa olsun 30 ltyi geçemiyorum, en son servise gidişimde depoda çapak olabileceğini aygaz lpg kullanmamı, problem geçmezse depoyu sökeceklerini söylediler. Depo 45 lt, 30 ltyi geçmemesi normal mi ? Birde gösterge 1 dişteyken kırmızıya geçer geçmez gazı kesip benzine geçiyor, usta bunun normal olduğunu sistemin bu şekilde çalıştığını söyledi ama civarımdaki lpgli araçlarda böyle olmuyor, gösterge kırmızıya geçtikten sonra bir müddet daha gidilebiliyor, bu normal mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1334 : Haziran 26, 2012, 10:29:36 »
herkese selamlar.
mehmet bey öncelikle dün sizinle görüştükten sonra aracımı aksamdan taner beye bıraktım şuan dönüşüm yapılıyor.

sorum olacak. 
daha önce aldığım bir duyuma göre. lpg li aracın doğru kullanımda aracın motor ömrüne zararı olmaz. denildi.
özellikle akşam aracı son kullanımda varış yerine gelmeden 1 dakika önce aracı benzine alıp bu mesafede yakıt yollarının benzin ile yağlanması. kurutmaması.
sizce bu şekilde mi olmalı? yani lpg de uzun ömürlü motor için ne yapılmalı ?...

2.si ise. klima açıldığında devir 1100 civarına çıkıyor . bu bir sorun teşkil edermi eder ise ne yapılmalı
saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1335 : Haziran 26, 2012, 16:37:33 »
Merhaba Çağdaş Bey ;

Bugün Nira Mühendislik'ten Ramazan Bey ile aracınızın son durumu hakkında görüştük.Aracınızdaki sorunun çözüldüğünü gözden kaçan küçük bir ayrıntının bu soruna neden olduğu ve bu hatanın düzeltildiği bilgisini öğrendim.Tekrar geçmiş olsun ,aracınızı güzel günlerde kullanın.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1336 : Haziran 26, 2012, 16:42:13 »
Merhaba ;

Aracınız P0402 Katalitik konvektör arızası veriyor ise bunun iki nedeni var ;
*Konvektör zarar görmüş olabilir
*Konvektördeki sensör arızalanmış olabilir.

Konvektör ile LPG yi doğrudan ilişkilendirmek mantıklı olmayacaktır ,çünkü benzinli bir çok araçta bu tip sorunlar ile karşılaşılmaktadır.Konvektörler genelde kötü kalitesiz yakıttan arızalanır.Eksozcu konvektörün tıkalı olduğunu anlayabilir ,bu durumda konvektörü değiştirmeniz gerekecek fakat orjinalleri oldukça pahalıdır ,bunun yerıne yerli üretim konvektörleri tercih edebilirsiniz.Geçmiş olsun.

LPG katalitik konvertöre zarar verirmi
her seferinde ayarlattırmama rağmen check engine uyarısı veriyor ve son zamanlarda egsozun sesi değişti. Egsozcuya gittiğimde katalitik konvertörde arıza var yavaş yavaş bozuluyor lpg daha fazla zarar veriyor dedi. Sizce sorun nedir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1337 : Haziran 26, 2012, 16:44:49 »
Merhabalar ;

Check Engine yani motoru kontrol et ya da klasik tabiriyle motor ikaz lambasının yanmasının yüzlerce nedeni var.Bu tip durumlarda arıza koduna göre ; yani arızaya neden olan sorunu tesbit edip daha sonra bu soruna odaklanmak lazım.Tuncay Bey'in aracında yanan check engine uyarısı muhtemelen p0171 Fakir Yakıt Karışım arızasıydı .Usta yol ayarı yaparak karışım oranlarını düzenlemiş ve sorun ortadan kalkmış fakat katalizatör verimi istenilen eşiğin dışında uyarısı yakıt karışımı ile ilgisinden ziyade katalitik konvektördeki sensörün çalışma aralığının bozulması ile ilgili.Selamlar...

check engine yazıyorsa kalibrasyon ayarlarını yapamıyorlardır.2012 corollaya taktırdık ilk  montajdan cıkmadan daha check engine yazdı.takan usta benım hatam dedi.Aldı obd cihazı diyorlar lpg ciler herhalde o cihazla 30 km gezdi durdu kalktı yordu aracı. ayarlarını yapıp verdi.Ozamandan buzmana kadarda lpg de check engıne yazmadı.mehmet ustam daha iyi bilir ama  siz gene bir  kalibrasyon ayarlarınıza baktırın.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1338 : Haziran 26, 2012, 16:52:20 »
Merhabalar Murat Bey ;

Esasında doğru ürün ,doğru montaj ve doğru kalibrasyon neticesinde subab sorunu yaşanmaz.Bu sebeble subab koruyucu sistemlere ben çok sıcak bakmıyorum ; malesef burda yüksek fiyatlar ile tüketici yanıltılmakta.İişin içinde birisi olarak piyasadki subab yağlama sistemlerini mevcut fiyatları ile önermiyorum.
Tüketici zaten yüksek bir mebla verip aracına dönüşüm yaptırıyor ,bundan sonra bir de 400 TL ekstra verip subab koruma sistemi taktırıyor!!!
Burda şöyle bir durum söz konusu ; montajı yapan usta ya ürününe ya da yaptığı ayara güvenemiyor (ki malesef otogazcıların %90 nı tam anlamıyla ayar yapmayı bilmiyor ,kimse gücenmesin)  Yanlış ayar sonucunda yanma odasındaki ısı zamanın yükselmesi neticesinde subabı korumak için yanma odasına yağ enjekte ediyorlar ; iyi de güzel kardeşim ayarını tam yap ,hatasız yap yanma odasındaki ısı makul değerlerde kalsın ; yağlamaya da gerek kalmasın.
Benim diğer yazıda bahsettiğim TUNAP KATKI Maddeleri 15.000 km ekstra koruma sağladığı söylenmekte ; ne kadar doğrudur inanın bunu bilmiyorum.Bu tip konularda test edip görmeden net bir şey söylemek mümkün değil.
Esasınsa subab yağlama sistemini satan firmalar iki araca LPG montajı yapıp ; 50.000 km sonra motoru açıp deseler ki ;
*1. araç subab yağlayıcısı kullandı buyrun bakın sonuca
*2. araç subab yağlayıcı kullanmadı buyrun bakın sonuca deseler biz dekim doğru söylüyor anlarız.Selamlar ,saygılar...

mehmet bey öncelikle bu konudaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. aracımda lovato marka sistem var ve bu sübap koruyucu hakkında bilgi verirseniz. Aracıma lpg yaklaşık 20000 km önce takılmış. hangi aralıklarla yaptırmak gerekli?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1339 : Haziran 26, 2012, 16:53:36 »
LPG li güzel günler dilerim :)

Mehmet Bey merhaba,
Cumartesi sabah servise gittim işim 10 dakikada halloldu hortumlarda problem varmış kesip kısalttılar araç şu anda lpg de benzinden farksız gidiyor çok teşekkürler.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ