Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1300 : Haziran 09, 2012, 10:54:00 »
selam  Mehmet bey  aracıma lpg montajı yaptırmak için ilgili servis ile randevulaştım montaj esnasında nelere dikkat etmeliyim,enjektör konusundada bilginizi almak isterim ( MY9,MY10,MY11 ) aralarındaki fark nedir benim usta MY9 takacagını fakat yazılımın MY11 oldugunu söyledi, böyle birşey olabilirmi, fiyat konusundada bilgi verirmisiniz bana verilen 1650tl 12 taksit fiyat sizce iyimi vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler kazasız günler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1300 : Haziran 09, 2012, 10:54:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1301 : Haziran 10, 2012, 14:02:40 »
lpg montajında bazıları su hortumlarını kesmiyorlar.su hortumunu kesmeden montaj yaptırırsanız daha iyi olur.kalibrasyon ayarlarıda iyi olursa motor arıza lambası gibi sorunlarla karsılazmazsınız.2012 comfort extraya prins taktırdık mardınde .gayet de güzel montaj oldu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1302 : Haziran 11, 2012, 12:03:47 »
Mehmet bey, bu konuyu açtığınız ve bizimle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Size bir sorum olacak. 96 Toyota Corollam var. Aldığımda üstünde Atiker marka sıralı sistem vardı. Satın aldığım kişi, deponda her zaman az biraz benzin bulunsun demişti ancak kullandıkça gördüm ki, depodan benzin sürekli azalıyor  :-\
sıralı sistemde, gazın yanında benzinde kullanır mı? kimisi olmaz öyle şey, ne anlamı kaldı gazın diyor? kimisi de yokuş çıkarken yada yüksek devirde gaz yetişemez, araba benzin de kullanır diyor

hangisi doğru?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1303 : Haziran 12, 2012, 07:20:55 »
Merhaba Lütfi Bey ;

Merhaba Lütfi Bey ;

Şuan yetkili BRC Bayilerinin montajını yaptığı ürün BRC MY11 dir. Ürüne ismini veren 3.06 yazılımı ve yeni tip hi-tec enjektörleridir. Şuanki enjektörler BRC İNO3 MY09 Enjektörlerdir.Tavsiye edilen montaj fiyatı sizin aldığınız fiyattır.Hangi bayide montaj yaptırmayı düşünüyorsunuz?

selam  Mehmet bey  aracıma lpg montajı yaptırmak için ilgili servis ile randevulaştım montaj esnasında nelere dikkat etmeliyim,enjektör konusundada bilginizi almak isterim ( MY9,MY10,MY11 ) aralarındaki fark nedir benim usta MY9 takacagını fakat yazılımın MY11 oldugunu söyledi, böyle birşey olabilirmi, fiyat konusundada bilgi verirmisiniz bana verilen 1650tl 12 taksit fiyat sizce iyimi vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler kazasız günler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1304 : Haziran 12, 2012, 07:28:05 »
Merhaba Sercan Bey ;

Normal şartlarda aracınız lpg'de iken benzin tüketmez ; benzin tüketmesi için teknik bir sorunun ya da yazılımsal bazı değişikliklerin olması gerek.
Teknik Sorunlar : Araç lpgde giderken anlık olarak benzine geçiş yapabilir , bunun nedenleri ; devir sinyalinin kesilmesi ,ısı sinyalinin kesilmesi ,lpg basıncının düşmesi ,sistemin hata verip lpgden benzine geçmesi.Bu sorunu lpg gösterge anahtarından anlayabilirsiniz.
Yazılımsal Olarak : Lpg ayarını yapan ustanız aracınıza rolantide ya da yüksek devirde benzine geçmesi için yazılımsal değişiklikler yapmış olabilir.

Her iki nedeni de anlamak için aracınızı bilgisayara bağlatıp neden benzine geçtiğini anlayabilirsiniz.Selamlar...

Mehmet bey, bu konuyu açtığınız ve bizimle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Size bir sorum olacak. 96 Toyota Corollam var. Aldığımda üstünde Atiker marka sıralı sistem vardı. Satın aldığım kişi, deponda her zaman az biraz benzin bulunsun demişti ancak kullandıkça gördüm ki, depodan benzin sürekli azalıyor  :-\
sıralı sistemde, gazın yanında benzinde kullanır mı? kimisi olmaz öyle şey, ne anlamı kaldı gazın diyor? kimisi de yokuş çıkarken yada yüksek devirde gaz yetişemez, araba benzin de kullanır diyor

hangisi doğru?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1305 : Haziran 12, 2012, 20:41:37 »
mehmet bey,2011 corolla 3 ay önce brc 52 lt simit tank my11 taktırdım 3aydır sorunsuz çalıştı geçen gün yaklaşık şehir içi bir saat kullandıktan sonra evin önüne gelip durduğumda stop etmemiştim motor  kısmından sanırım enjoktörlerden aşırı bir ses geldiğini farkettım normal enjektör sesinin 50 katı gibi kontağı kapattım tekrar açtım arabayı kullandım  birdaha olmadı taktırdığım yer brc nin böyle bir ses yapmasının mümkün olmadığını bugüne kadar böyle birşey duymadıklarını  toyota servisine gitmemii söylediler serviste  baktı motorla ilgili bir sorun bulamadı .sizce ne olabilir brc de bir ilkmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1306 : Haziran 12, 2012, 20:59:21 »
benimde bir sorunum var 1997 xei araç 5-6 saniyede çalışıyor ikincisi araç ilk çaliştığında benzinden tüpe geçtiğinde ilk etepda motor soğukken debriyaja bastığımda yada boşa aldığımda gaza basmazsam ani olarak stop ediyor motor ısındığında düzeliyor arada benzindede yapıyor rolanti bazen düşüyor ve yükseliyor200-300 devir yardımcı olursanız sevinirim TEŞEKKÜRLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1307 : Haziran 13, 2012, 07:51:58 »
Mehmet bey;
Cevalarınız için çok teşekkür ederim. Enjektörü değiştirmekmi temizletmekmi gerekli . Ayrıca değiştirirse fiyatları ne mertebede bu ürünler için. 
iyi çalışmalar...
toyota corolla 2001 1.4 vvti - Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1308 : Haziran 14, 2012, 17:28:07 »
Merhaba ;

Temizleme ile bu sorunun çözüleceğini düşünmüyorum , enjektörün değişmesi gerek.Yerli tip enjektörler 150 TL ,İthal enjektörler montaj dahil 200 TL civarındadır.Selamlar...

Mehmet bey;
Cevalarınız için çok teşekkür ederim. Enjektörü değiştirmekmi temizletmekmi gerekli . Ayrıca değiştirirse fiyatları ne mertebede bu ürünler için. 
iyi çalışmalar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1309 : Haziran 14, 2012, 17:29:50 »
Merhaba ;

Ersin Bey Merhaba ;
50 kat daha fazla bir sesi enjektörün çıkarması mümkün değil ; tekrar etmesi halinde aracı stop etmeden sesin kaynağına bakmanızı tavsiye edecem.

mehmet bey,2011 corolla 3 ay önce brc 52 lt simit tank my11 taktırdım 3aydır sorunsuz çalıştı geçen gün yaklaşık şehir içi bir saat kullandıktan sonra evin önüne gelip durduğumda stop etmemiştim motor  kısmından sanırım enjoktörlerden aşırı bir ses geldiğini farkettım normal enjektör sesinin 50 katı gibi kontağı kapattım tekrar açtım arabayı kullandım  birdaha olmadı taktırdığım yer brc nin böyle bir ses yapmasının mümkün olmadığını bugüne kadar böyle birşey duymadıklarını  toyota servisine gitmemii söylediler serviste  baktı motorla ilgili bir sorun bulamadı .sizce ne olabilir brc de bir ilkmi.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1310 : Haziran 14, 2012, 17:57:37 »
mehmet bey,cevabınız için teşekkür ederim. 50 kat derken abartmış olabilirim ama gerçekten aşırı bir ses ti hatta önce ben dışarda çim motoru çalışıyor sandım. ama bir daha olmadı.keşke olmasaydı.biraz tedirginim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1311 : Haziran 14, 2012, 18:03:37 »
mehmet bey , lpg dolduktan sonra tırrrrr diye ses geliyor pompa atmıyor pompacıya sordum şamandırayı açtırmanız lazım dedi .böyle bir şey mümkünmü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1312 : Haziran 14, 2012, 21:03:14 »
Merhaba ;
Bazen bu pompacıları kıskanıyorum ; lpg kullanıcıları pompacılara lpg ustalarından daha cok ıtıbar edıyor :) Benım servısımde de bazen musterılerım ama pompacı soyle soyledı , samandra arızalı dedı vb serzenıslerde bulunmuyor degıller :)
Latıfe bır kenara ; BRC samandraları Italya'da uretılırken 8 bara gore ayarlanıyor , ulkemızdekı dıspenserlerdekı pompaların cogu 10 barın uzerınde dolum yapıyor(dolumun kısas surmesı ıcın , dıger araclara daha cabuk gecıs yapmak ıcın). Bu sebeble dolumun sonunda tırrrrrrrr dıye ses yapması normaldır, bu ses guvenlık mekanızmasının sesıdır.Bu sesı duydugumuzda dolumu sonlandıralım ; pompacının bıraz daha basayım , kusuratı tamamlayım ya da samandrıyı actırmalısın gıbı cumlelerıne ıtıbar etmeyelım.Selamlar, saygılar... 

mehmet bey , lpg dolduktan sonra tırrrrr diye ses geliyor pompa atmıyor pompacıya sordum şamandırayı açtırmanız lazım dedi .böyle bir şey mümkünmü.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1313 : Haziran 14, 2012, 21:09:40 »
Ersın Bey ;
Ilk mesajınızdan bu yana dusunuyorum ama ınanın bu tıp sese neden olacak bır sorun aklıma gelmıyor.Tek tavsıyem Lpg servısınıze gıdıp Lpg ekıpmanlarının motor aksamındakı dıger parcalara yakınlıgını , temas edıp etmedıgını lutfen kontrol ettırın.Selamlar...

mehmet bey,cevabınız için teşekkür ederim. 50 kat derken abartmış olabilirim ama gerçekten aşırı bir ses ti hatta önce ben dışarda çim motoru çalışıyor sandım. ama bir daha olmadı.keşke olmasaydı.biraz tedirginim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1314 : Haziran 15, 2012, 10:48:39 »
Mehmet Bey Merhaba,

2005 1.6 Toyota Avensis benzinli aracım var.90000 km'de.Aracıma LPG taktırmak istiyorum.BRC düşünüyordum.Geçen gün İstanbul Esenyurt'ta Arslan LPG'ye gittim.Yetkili ATiker ve BRC servisi.Kendisi sorularımı cevapladıktan sonra, neden BRC yerine Atiker taktırmıyorsun dedi.Arada pek fark yaşanmayacağını ve 600 lira da fark olduğundan bahsetti.Sizce ne yapmalıyım, bu aracıma Atiker taktırırsam performans, teknik, tüketim anlamında sıkıntı yaşarmıyım.Yaşamayacaksam Atiker taktırmak daha mantıklı gibi gözüküyor.Bu arada forumda Atiker'de enjektör sesinde şikayetler vardı, bunun dışında bir olumsuzluk pek duymadım.

Saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1315 : Haziran 15, 2012, 19:50:23 »
Fatıh Bey Merhaba;
Suan pıyasada olan bır cok marka sorunsuz calısmakta ama burda onemlı olan bu sorunsuzlugun ne kadar surecegıdır.Lpg pıyasasında Prıns ve BRC dısındakı tum markalar selenoıd valflı lpg enjektorlerı kullanır , bu tıp enjektorlerın dezavantajı belırlı bır km sonra acma kapama surelerının degıserek yanma odasına dogru oranda gazı puskurtememelerıdır, boyle bır durumda gerek yakıt gerek performans gerekse motor omrunuz bundan olumsuz etkılenecektır.Ayrıca bu enjektorler yuksek devırlerde o hıza yetısemeyerek acık kalacak ve yıne dogru oranda gazı dozajlayamayacaktır , bu durumda yıne yukarda bahsettıgım sorunlar meydana gelecektır.
Istıkrarlı yakıt tasarrufu ve saglıklı bır motor ıcın ust sınıf urunlerı tercıh etmenızde fayda var , unutmayın bu bıs bır kere yapılıyor ; paranızı , zamanınızı , sabrınızı bosa harcamayın.Sımdıden Lpglı guzel gunler dılerım... 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1316 : Haziran 21, 2012, 14:34:51 »
Mehmet Bey merhabalar; ismin Çağdaş, Bursa da yaşıyorum  , öncelikle deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız ve yorulmadan herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.
Açtığınız topiğin tamamını okuduğumu söyleyebilirim bu sadece birçok şey öğrendim ve tavsiyelerinize uyarak uzun zamandır kararsız kaldığım lpg konusunda BRC nin doğru tercih olduğuna karar verdim ve dün Bursa Bölge Bayiniz Nira mühendislikte Brc marka kiti aracıma taktırdım.  Servis ve ilgi alaka gerçekten iyiydi sağolsunlar yakından ilgilendiler fakat nacizane sizin paylaşımlarınızdan öğrendiğim kadarıyla kalibrasyonda bir problem var diye düşünüyorum aracı ilk sürüşümdeki edindiğim izlenimleri paylaşmak isterim.

Aracım 2004 model Corolla 1.6 sol HB ve orjinal 64.000 km de motor saat gibi tüm bakımları zamanında serviste yapılmış çok temiz bir araçtır.

1. Aracın benzin ile lpg performansı arasında bariz fark var hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Aracın gaz pedalına tepkileri ve hızlanması çok yavaş.
2. Araç lpg de hızlanırken motor sanki kendini hırpalıyor, ileri geri geri şeklinde küçük titremeler hissediyorum.
3. Benzinde topladığı düşük devirlerde toplamıyor silkeleme yapıyor bu durumlarda enjektörlerin sesini camlar kapalı olduğu halde içeriden duyabiliyorum.
4. Son olarak farkı daha net anlatmak adına lpg bitmek üzereydi bende yolda uygun biryerden alırım diye devam ettim o sırada bayır yukarı 3. viteste 4500-5000 devir arası çıkıyordum lpg bitti ve araç benzine geçti geçer geçmez araç resmen kafa attı (seri bir şekilde öne fırladı) demek istediğim çok ciddi performans farkı var resmen araçtan soğudum diyebilirim.

Söylediklerim yanlış anlaşılmasın firmadan şikayetçi olduğum falan yok tahminimce düzeltilebilir şeyler cumartesi sabah randevu alıp tekrar ayar yapmaları için gideceğim. Sadece tecrübenize güvenerek bu konuyla ilgili fikrinizi almak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1317 : Haziran 21, 2012, 14:50:45 »
Kesinlikle bir sıkıntı var. Mehmet Bey yönlendirecektir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1318 : Haziran 21, 2012, 18:05:51 »
Merhaba;
Mesajınızı okudugumda cok uzuldum ; cok fazla yorum yapmayacagım.Durumu BRC merkeze de bıldırdım , pazartesı gunu aracınızdakı tum problemlerınız %100 duzelıp sız memnun kalana kadar da rahatlamayacagım, cunku boyle durumlarda kendımı sorumlu hıssedıyorum.Pazartesı gorusmek uzere...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1319 : Haziran 21, 2012, 18:07:58 »
Bu arada aracınızı lutfen servıse gıdene kadar benzınde kullanınız.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ