Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1280 : Mayıs 17, 2012, 14:20:25 »
mehmet bey defalarca bu konu hakkında açıklama yaptı geri 10 sayfa ilerlerseniz bulabilirsiniz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1280 : Mayıs 17, 2012, 14:20:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1281 : Mayıs 17, 2012, 16:06:12 »
Teşekkürler Hakan Bey...
Yine de açıklama yapmak gerekirse.BRC Ürünleri %100 İthaldir.Ben her yıl İtalya'ya eğitim için gittiğimde fabrikayı görüyorum ama beni İlyas Salman'ın filimindeki gibi İtalya yerine Giresuna götürüyorlarsa bilemiyorum :) Şaka bir yana keşke ülkemizde bu çapta ileri teknolojiye sahip yerli markalarımız olsa.Ama gezilerimde şunu görüyorum yabancıların 10 yıl önce yaptıklarını malesef bizler yeni yeni yapmaya başlıyoruz :( Facebooktan BRC Fabrikasını görmek isteyen arkadaşlar beni ekleyebilir.Selamlar...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.168133253243684.38469.100001410326898&type=3

mehmet bey defalarca bu konu hakkında açıklama yaptı geri 10 sayfa ilerlerseniz bulabilirsiniz
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1282 : Mayıs 18, 2012, 12:42:25 »
Teşekkürler Hakan Bey...
Yine de açıklama yapmak gerekirse.BRC Ürünleri %100 İthaldir.Ben her yıl İtalya'ya eğitim için gittiğimde fabrikayı görüyorum ama beni İlyas Salman'ın filimindeki gibi İtalya yerine Giresuna götürüyorlarsa bilemiyorum :) Şaka bir yana keşke ülkemizde bu çapta ileri teknolojiye sahip yerli markalarımız olsa.Ama gezilerimde şunu görüyorum yabancıların 10 yıl önce yaptıklarını malesef bizler yeni yeni yapmaya başlıyoruz :( Facebooktan BRC Fabrikasını görmek isteyen arkadaşlar beni ekleyebilir.Selamlar...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.168133253243684.38469.100001410326898&type=3

Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Ben de dün Ankara/Mavidenizlerde LPG montajımı yaptırdım. Bildiğimden değil ama söylentilerden rahatsız olduğum için böyle bi soru sorma gereği hissetmiştim. Montajın çok profesyonelce yapıldığı belli oluyor.Henüz 50 km yol yaptım ve şuan için çok memnunum  :) Teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1283 : Mayıs 18, 2012, 17:07:58 »
Emin Bey ;

Rakipler BRC nin ürün kalitesine ,yaygın servis ağına ,satış sonrası desteğine vb... konularda eleştiride bulunamadıkları için böyle komik şeyler söyleyebiliyorlar.Aracınızdaki ürün BRC MY11 dir ; bakır boruları hariç %100 İthaldir.Aracınızı güzel günlerde kullanın.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1284 : Mayıs 19, 2012, 20:38:31 »
benım araca lpg takılalı a1 sene kadar oldu arac 1.3 terra corolla 4e_fe kodlu sıralı sıstem takıldı.aracda  sabah ışe gıderken benzınden gaza gecerken sorun yok.ama işden cıkıp arabayı calıstırdıgımda benzınden gaza gecerken stop edıyor ve gaz pedalına bastıgım halde gaz yemıyo 2veya 3 kez stopdan sonra gaza gecıyor.lpg ustasına goturdum bogaz kelebegını temızlet dedı temızlendı .daha sonra bujı ve kablolar degıstı.yıne aynı .benım gozlemledıgım hava 20 derecenın ustunde oldugunda bu sorun oluyor.tabıkı yaz aylarında dedım ustaya bobın olcumu yaptır dedı.şimdıden tesekkurler.

Düzeltme:Yanlış kod silinmesi.
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1285 : Mayıs 21, 2012, 08:39:29 »
Emin Bey ;

Rakipler BRC nin ürün kalitesine ,yaygın servis ağına ,satış sonrası desteğine vb... konularda eleştiride bulunamadıkları için böyle komik şeyler söyleyebiliyorlar.Aracınızdaki ürün BRC MY11 dir ; bakır boruları hariç %100 İthaldir.Aracınızı güzel günlerde kullanın.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1286 : Mayıs 29, 2012, 07:23:57 »
Mehmet Bey; lpg'de 1 ve 2. viteste araç tekliyor (silkeleniyor) diğer viteslerde sorun yok gibi. benzinde her şey normal. neden olabilir? (Atiker sıralı sistem)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1287 : Mayıs 30, 2012, 07:43:36 »
Berdan Bey Merhaba ;

Daha önce söylemiş olabilirsiniz ama hatırlamam biraz zor oluyor .Aracınız model ve özelliklerini belirtirmisiniz?

Mehmet Bey; lpg'de 1 ve 2. viteste araç tekliyor (silkeleniyor) diğer viteslerde sorun yok gibi. benzinde her şey normal. neden olabilir? (Atiker sıralı sistem)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1288 : Mayıs 30, 2012, 07:52:09 »
Berdan Bey Merhaba ;

Sadece düşük devirlerde yapıyorsa yani örneğin 2. vites ama 1.500 RPM deyken ani yüklendiğinizde teklemeler oluyorsa ; üst devirlerde ve sabit hızda sorun yoksa sorun ateşleme kaynaklı olabilir.Buji ve buji kablolarını kontrol ettiriniz.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1289 : Mayıs 31, 2012, 12:25:03 »
İyi günler Mehmet Bey. Yaklaşık 2 hafta önce ankara mavidenizlerde aracıma lpg taktırmıştım. Sistemden yakıt ve performans olarak çok memnunum. Fakat son 2 gündür sabahları yola çıktığımda henüz benzinle giderken aracım gaz yememeye başladı. Silkeleme veya titreme yapmıyor fakat sanki yakıt bitiyomuş gibi belli bi devirden sonra aracım gitmiyor, yığılma yapıyor. Bunu sadece sabah yapıyor. Yani ısındıktan sonra benzine aldığımda herhangibir sıkıntı yaşamıyorum. Aracımı en kısa zamanda mavidenizlere de götürcem ama sizin de bi öneriniz yada bu konuda verebileceğiniz bir bilgi varmı diye öğrenmek istedim. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1290 : Haziran 01, 2012, 19:57:39 »
Merhaba Emın Bey ;
Bu bahsettıgınız sorun benzınden Lpg'ye gectıgınde devam edıyor mu ? Yanı Lpgde de var mı ? Yoksa sadece soguk motorda benzınde mı yapıyor ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1291 : Haziran 01, 2012, 20:45:24 »
Aracımla ilgili aşağıdaki sorulara yanıt almam mümkünmüdür acaba

Corolla 2001 1.4 vvt-i motora sahip aracımda lpg deyken yolda normal giderken ayağımı gazdan çekince araba silkeleniyor. Benzinde iken böyle bir sorun yok.. Sebebi ne olabilir acaba sorunun..

Ayrıca şöyle bir sorunu daha var aracın.. Aracım ilk marşa bastığımda çalışıyor diyelimki 1 dk sonra istop etti bir daha marşa bastığımda araba çalışmıyor 4-5 kere marşa basmam gerekli yada bir süre bekleyip öyle çalıştırmam gerek motor soğukken yapıyor motor sıcakken bir sıkıntı yok..

Şimdiden teşekkürler cevabınız için...
toyota corolla 2001 1.4 vvti - Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1292 : Haziran 03, 2012, 23:44:45 »
Merhaba Emın Bey ;
Bu bahsettıgınız sorun benzınden Lpg'ye gectıgınde devam edıyor mu ? Yanı Lpgde de var mı ? Yoksa sadece soguk motorda benzınde mı yapıyor ?

Aracım gaza geçtiğinde bu sorunu yapmıyor ve çok güzel gidiyor. Araç soğuken benzinde giderken araç yığılma yapıyor ve son test ettiğimde de yığılma yaptığında biraz zorlarsam aracım silkeleme ve hoplama yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1293 : Haziran 04, 2012, 00:43:37 »
edit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1294 : Haziran 05, 2012, 08:09:14 »
Merhaba Candaş Bey ;

Aracınızdaki sorun gayet açık ; sorun lpg enjektörlerinizde.Ayağımı gazdan çekince araç silkeleniyor diyorsunuz ; yani cut off da bu sorunu yaşıyorsunuz .Cut Off da aracın enjektör ms leri 0.00 olur yani yakıt püskürtmez fakat sizin aracınızda lpg enjektörleri gazı cut off da da gönderiyor ve silkeleme yapıyor .Geç çalışma sorunu da bundan kaynaklanıyor ; stop ettiğinizde enjektörlerin lpg gazını kesmesi gerek fakat sizin enjektörleriniz açık kaldığı için hattaki gazı manıfolta basıyor ve aracınızı çalıştırmak ıstediğinizde marş uzuyor taki 2 ya da 3. marşta aracınız çalışıyor .Enjektörlerinizi değiştirdiğinizde sorun çözülür.Selamlar...

Aracımla ilgili aşağıdaki sorulara yanıt almam mümkünmüdür acaba

Corolla 2001 1.4 vvt-i motora sahip aracımda lpg deyken yolda normal giderken ayağımı gazdan çekince araba silkeleniyor. Benzinde iken böyle bir sorun yok.. Sebebi ne olabilir acaba sorunun..

Ayrıca şöyle bir sorunu daha var aracın.. Aracım ilk marşa bastığımda çalışıyor diyelimki 1 dk sonra istop etti bir daha marşa bastığımda araba çalışmıyor 4-5 kere marşa basmam gerekli yada bir süre bekleyip öyle çalıştırmam gerek motor soğukken yapıyor motor sıcakken bir sıkıntı yok..

Şimdiden teşekkürler cevabınız için...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1295 : Haziran 05, 2012, 08:14:22 »
Merhaba ;

Sorunun lpg kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ; ama emin olmak için aracın ecüsüne bağlanılıp LFT değerinin kontrol edilmesi gerek.LFT değeri normal ise bu sorun aracınızın benzin işletim sistemi ile alakalı olmalı ; muhtemel nedenler ; benzin pompası ,benzin filitresi ,motor ısı sensörü ,hava sensörü ...vb... Kolay gelsin ; sonucu lütfen bizimle paylaşın.

Aracım gaza geçtiğinde bu sorunu yapmıyor ve çok güzel gidiyor. Araç soğuken benzinde giderken araç yığılma yapıyor ve son test ettiğimde de yığılma yaptığında biraz zorlarsam aracım silkeleme ve hoplama yapıyor.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1296 : Haziran 05, 2012, 09:54:23 »
Merhaba ;

Sorunun lpg kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ; ama emin olmak için aracın ecüsüne bağlanılıp LFT değerinin kontrol edilmesi gerek.LFT değeri normal ise bu sorun aracınızın benzin işletim sistemi ile alakalı olmalı ; muhtemel nedenler ; benzin pompası ,benzin filitresi ,motor ısı sensörü ,hava sensörü ...vb... Kolay gelsin ; sonucu lütfen bizimle paylaşın.

Merhaba Mehmet Bey, Aracımı dün (04.06.2012) ankara mocan brc servisine götürdüm. Can Bey ve diğer arkadaşlar çok ilgilendiler sağolsunlar. Ordaki bir arkadaş aracı bilgisayara bağlar bağlamaz benzin karışım değerlerinin çok zengin göründüğünü ve sorunun kaynağının bu olduğunu söyledi. Araç bilgisayara bağlıyken yola çıkarak tekrar bi ayarlama yaptıktan sonra bakım zamanına kadar sorunsuz binebileceğimi söyledi ki şuan problem görünmüyor inşallah tekrar aynı sıkıntıyla karşılaşmayız. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1297 : Haziran 05, 2012, 13:58:22 »
Merhaba ;

Demekki LFT değeri ile alakalıymış!!! Yanlış lpg ayarı buna neden olabilir ama Mavidenizlerde yanlış lpg ayarı yapılma ihtimali düşük ; sanırım gözden kaçtı.Durumdan bizi haberdar edin lütfen.

Merhaba Mehmet Bey, Aracımı dün (04.06.2012) ankara mocan brc servisine götürdüm. Can Bey ve diğer arkadaşlar çok ilgilendiler sağolsunlar. Ordaki bir arkadaş aracı bilgisayara bağlar bağlamaz benzin karışım değerlerinin çok zengin göründüğünü ve sorunun kaynağının bu olduğunu söyledi. Araç bilgisayara bağlıyken yola çıkarak tekrar bir ayarlama yaptıktan sonra bakım zamanına kadar sorunsuz binebileceğimi söyledi ki şuan problem görünmüyor inşallah tekrar aynı sıkıntıyla karşılaşmayız. Çok teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1298 : Haziran 05, 2012, 14:44:52 »
Merhaba ;

Demekki LFT değeri ile alakalıymış!!! Yanlış lpg ayarı buna neden olabilir ama Mavidenizlerde yanlış lpg ayarı yapılma ihtimali düşük ; sanırım gözden kaçtı.Durumdan bizi haberdar edin lütfen.

Geçen cuma günü de Mavidenizlere gitmiştim orda herşeyin normal olduğu söylenmişti. Dün de Mocan'a gittiğimde bilgisayardan bakan kişi direkt olarak problemi söyleyince sizin dediğiniz gibi gözden kaçmış olabilir dedi. Merak etmeyin herhangi bir sıkıntı durumunda da, sorunun nüksetmemesi durumunda da sizlere yeniden bilgi vereceğimden emin olabilirsiniz. Hayırlı günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1299 : Haziran 05, 2012, 17:34:52 »
Size de iyi günler... Sonucu bekliyoruz...

Geçen cuma günü de Mavidenizlere gitmiştim orda herşeyin normal olduğu söylenmişti. Dün de Mocan'a gittiğimde bilgisayardan bakan kişi direkt olarak problemi söyleyince sizin dediğiniz gibi gözden kaçmış olabilir dedi. Merak etmeyin herhangi bir sıkıntı durumunda da, sorunun nüksetmemesi durumunda da sizlere yeniden bilgi vereceğimden emin olabilirsiniz. Hayırlı günler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ