0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler Mehmet bey;Aracı yeni aldım ilk aldığımda fanı çalıştırdığım sırada içeriye gaz kokusu geliyordu. sanayide kontrol ettiler fan ağzındaki kelepçe gevşemiş oradan sızıyormuş. kelepçeyi sıktılar ve sorun kalmadı. Ancak geçen hafta uzun yolda seyahat ederken ışıklarda durduğumda (fan çalışıyor) tekrar koku geldi. benzine geçirip yola devam ettim. ancak daha sonra ustaya gittiğimde koku yoktu ve kontrollerde de kaçak bulunamadı. İlk defa tüplü araç kullanan birisi olarak tedirgin oldum. Yaptırmam gereken herhangi bir kontrol var mı yoksa geçici bir sorundur üstünde durmaya değmez mi?Şimdiden teşekkürler...
Aracımda sıralı sistem lpg var. bir süredirçalıştırınca araç ısınana kadar gaz yemiyor yığılıyor.gazdan ayağımı çektiğimde stop ediyor. sonra pıt diye bir ses geliyor herşey normale dönüyor.bazende giderken arka arkaya bir kaç kez kendikendine benzine sonra gaza geçiyor.ikamet ettiğim ilde toyota servisi yok.adam gibi bir ustada yok.ustaların biri boğaz kelebeği kirlenmiştir dedi.boğaz kelebeğini söküp spreyle temizledi. 60 tl aldı. sorun çözülmedi.bir başkası benzin otomatiğidir dedi değiştirdi 160 tl aldı.değişen birşey yok. bir de sorun çözülmezse getir geri alayım dedi.gittim bin dereden su. bir başkası lpg aracın beynini bozuyordur.lpg ni ayarlattır dedi. yine değişen birşey yok.ne yapacağımı şaşırdım. forumda Uğur Dalkıran bey subaplar olabilir.dedi.birde size danışmamı söyledi.ne dersiniz.2009 dan beri araç bende. aldığımda lpg takılı idi.63000 de aldım .aracım şu an 130000 de .lpg markası voltran.enjektörlerini yeni değiştirdim.2009 dan beri problemsiz biniyordum bir iki aydır hele hava soğukken iyice sıkıntı artıyor.
Mehmet Bey;Merhabalar nasılsınız?Lpg bakımlarını 10.000kmde yaptırmak gerekiyor mu?Bu bakımlar brc'de de aynı mı?Mümkünse bir bakım kaç tl söyleyebilir misiniz?
Merhaba Çetinay Bey ;Koku varsa muhakkak gaz sızıntısı vardır ; gaz sızıntısı varsa bu arada bir değil sürekli vardır.Lütfen elektronik dedektörler ile tekrar kontrol yaptırın ; baktınız içinize sinmiyor bulunduğunuz ilin MMO na gidip burda ücretsiz sızıdırmalık kontrolü yaptırabilirsiniz.Selamlar...
Merhaba Şükrü Hocam ;Teşekkür ederim gayet iyiyim ,umarım siz de iyisinizdir.LPG Bakımları periodik olarak her 10.000 km de bir yapılmalıdır.Fakat bu bakım sadece filitre değişiminden ibaret olmayıp ; sistemin tamamının kontrolü ve ayarı ile alakalıdır.Standart bakımlar garantisi devam eden araçlar için 30.00 TL İLE 50 .00 TL arasında değişmektedir ,ekstra subab koruyucu isterseniz +40 TL ödenmesi gerekir .Garantisi bitmiş araçlar için ekstra 30 TL de ayar ücreti alınır.Selamlar...
yalnız bir derdim varki malum landirenzonun enjektörleri bosch marka... arşırı sesli çalışıyor arabanın içine bile gürültü geliyor toplum içine girdiğim zaman dizel sanıyorlar çakır çakır çakır şimdi bana ne önerirsiniz buna bir çözüm varmıdır yada sessiz çalışan başka markanın enjektörü uyarmı? hangi landirenzo kitli araç görsem hepsi çok sesli ...
Landi Renzo enjektörün tanesi 160 TL . 4 tanesi 640 TL yaparki bu çok mantıklı olmayabilir maddi anlamda . Ayrıca bir önceki aracımda - Mitsubishi Lancer - Landi renzo enjektörleri garanti bittikten 2 ay sonra yandı . 2 adet enjektöre işçilikle beraber 320 TL verdim . Landi Renzo enjektörleri seslidir ama saat gibi çalışır demişlerdi banada , ama garanti biter bitmez yani 2 yıl 2 ay sonra bu masrafı çıkardı .
tesadüf olabilirmi abi... babamın arabada da landirenzo var 3 yıl oldu sorun yok
mehmet bey kolay gelsin herkes bir soru sormuş bende sorayım adet yerini bulsun şimdi benim aracımda landirenzo omegas kit var sizde takdir edersinizki sistem kesinlikle çok kaliteli bunu biliyorum çünkü 20.000 kmdir hiç bir problem çıkarmadı yakıtıda gayet güzel 7000 D/d da bile lpgden çıkmıyor araç yalnız bir derdim varki malum landirenzonun enjektörleri bosch marka... arşırı sesli çalışıyor arabanın içine bile gürültü geliyor toplum içine girdiğim zaman dizel sanıyorlar çakır çakır çakır şimdi bana ne önerirsiniz buna bir çözüm varmıdır yada sessiz çalışan başka markanın enjektörü uyarmı? hangi landirenzo kitli araç görsem hepsi çok sesli ...
Mehmet Bey iyi akşamlar..Akdağmadeni'nden bir arkadaşı size yönlendirdim.BRC kullanıyor Honda Civic arabası yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba Sukru Bey ;Bu hafta Ic Anadoludakı bayı arkadasları zıyarete cıkıyorum, yarın oglen 11:00 a kadar Kırsehırde olacam , ordan Nevsehır , kayserı ,Sıvas, Tokat ve Amasya ıllerıne gececem ; sayet Kırsehıre gelırse sıcagı sıcagına burda aracına bakabılırım.Olmazsa donuste Corum'da yardımcı olayım.Selamlar...