Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1260 : Mayıs 10, 2012, 12:47:18 »
Aracımda sıralı sistem lpg var. bir süredirçalıştırınca araç ısınana kadar gaz yemiyor yığılıyor.gazdan ayağımı çektiğimde stop ediyor. sonra pıt diye bir ses geliyor herşey normale dönüyor.bazende giderken arka arkaya bir kaç kez kendikendine benzine sonra gaza geçiyor.ikamet ettiğim ilde toyota servisi yok.adam gibi bir ustada yok.ustaların biri boğaz kelebeği kirlenmiştir dedi.boğaz kelebeğini söküp spreyle temizledi. 60 tl  aldı. sorun çözülmedi.bir başkası benzin otomatiğidir dedi değiştirdi 160 tl  aldı.değişen birşey yok. bir de sorun çözülmezse getir geri alayım dedi.gittim bin dereden su. bir başkası lpg aracın beynini bozuyordur.lpg ni ayarlattır dedi. yine değişen birşey yok.ne yapacağımı şaşırdım. forumda Uğur Dalkıran bey subaplar olabilir.dedi.birde size danışmamı söyledi.ne dersiniz.2009 dan beri araç bende. aldığımda lpg takılı idi.63000 de aldım .aracım şu an 130000 de .lpg markası voltran.enjektörlerini yeni değiştirdim.2009 dan beri problemsiz biniyordum bir iki aydır hele hava soğukken iyice sıkıntı artıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1260 : Mayıs 10, 2012, 12:47:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1261 : Mayıs 10, 2012, 14:03:54 »
İyi günler Mehmet bey;
Aracı yeni aldım ilk aldığımda fanı çalıştırdığım sırada içeriye gaz kokusu geliyordu. sanayide kontrol ettiler fan ağzındaki kelepçe gevşemiş oradan sızıyormuş. kelepçeyi sıktılar ve sorun kalmadı. Ancak geçen hafta uzun yolda seyahat ederken ışıklarda durduğumda (fan çalışıyor) tekrar koku geldi. benzine geçirip yola devam ettim. ancak daha sonra ustaya gittiğimde koku yoktu ve kontrollerde de kaçak bulunamadı. İlk defa tüplü araç kullanan birisi olarak tedirgin oldum. Yaptırmam gereken herhangi bir kontrol var mı yoksa geçici bir sorundur üstünde durmaya değmez mi?
Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1262 : Mayıs 10, 2012, 16:06:58 »
Merhaba Çetinay Bey ;

Koku varsa muhakkak gaz sızıntısı vardır ; gaz sızıntısı varsa bu arada bir değil sürekli vardır.Lütfen elektronik dedektörler ile tekrar kontrol yaptırın ; baktınız içinize sinmiyor bulunduğunuz ilin MMO na gidip burda ücretsiz sızıdırmalık kontrolü yaptırabilirsiniz.Selamlar...

İyi günler Mehmet bey;
Aracı yeni aldım ilk aldığımda fanı çalıştırdığım sırada içeriye gaz kokusu geliyordu. sanayide kontrol ettiler fan ağzındaki kelepçe gevşemiş oradan sızıyormuş. kelepçeyi sıktılar ve sorun kalmadı. Ancak geçen hafta uzun yolda seyahat ederken ışıklarda durduğumda (fan çalışıyor) tekrar koku geldi. benzine geçirip yola devam ettim. ancak daha sonra ustaya gittiğimde koku yoktu ve kontrollerde de kaçak bulunamadı. İlk defa tüplü araç kullanan birisi olarak tedirgin oldum. Yaptırmam gereken herhangi bir kontrol var mı yoksa geçici bir sorundur üstünde durmaya değmez mi?
Şimdiden teşekkürler...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1263 : Mayıs 10, 2012, 16:18:07 »
Merhaba MUTLU Bey ;

Voltran benim ilk göz ağrımdır :) Tecrübelerimin çoğunu voltrana borçluyum.Arada bir LPG den benzine geçiş yapmasının nedeni voltran regulatorunun uzerinde bulunan ısı-basınç sensörünün arıza yapmış olması ya da vakum hortumunun yerinden çıkması ile alakalıdır.
Esas gaz yememe sorununuz ise daha önemli bir sorun .Aslında aracınıza diognostik cihaz ile bağlansam sorunun teşhisi inanın 1 dakıka ama uzaktan yardımcı olmaya çalışayım.Bahsettiğiniz sorunun bir kaç nedeni vardır .

1) Benzin Pompası : Bu seçeneği eliyoruz.

2) Motor Isı Sensörü : Diognostik cihaz ile motor ısı sensörünü kontrol ettirin ; yanlış bir değer okuyorsa , örneğin sıcak havada     -40 derece okuyorsa bu durumda araca gereksiz bir yakıt gönderilecek ve araç boğulacak.

3) LFT (Long Fuel Trim) Değerinin bozulması :Diognostik cihaz ile benzin ECÜ ünün LFT değerini kontrol ettiriniz. Yanlış Lpg ayarından dolayı aracın yakıt haritasının bozulması ve buna bağlı olarak benzinde yanlış çalışmasıdır .

4)Hava filitresi üzerindeki hava akış metrenin arıza yapması : Diognostik cihaz ile kontrol ettiriniz.Hava miktarını yanlış okuyacağı için bu tip sorun ile karşılaşırsınız.

Kolay gelsin ,geçmiş olsun...

Aracımda sıralı sistem lpg var. bir süredirçalıştırınca araç ısınana kadar gaz yemiyor yığılıyor.gazdan ayağımı çektiğimde stop ediyor. sonra pıt diye bir ses geliyor herşey normale dönüyor.bazende giderken arka arkaya bir kaç kez kendikendine benzine sonra gaza geçiyor.ikamet ettiğim ilde toyota servisi yok.adam gibi bir ustada yok.ustaların biri boğaz kelebeği kirlenmiştir dedi.boğaz kelebeğini söküp spreyle temizledi. 60 tl  aldı. sorun çözülmedi.bir başkası benzin otomatiğidir dedi değiştirdi 160 tl  aldı.değişen birşey yok. bir de sorun çözülmezse getir geri alayım dedi.gittim bin dereden su. bir başkası lpg aracın beynini bozuyordur.lpg ni ayarlattır dedi. yine değişen birşey yok.ne yapacağımı şaşırdım. forumda Uğur Dalkıran bey subaplar olabilir.dedi.birde size danışmamı söyledi.ne dersiniz.2009 dan beri araç bende. aldığımda lpg takılı idi.63000 de aldım .aracım şu an 130000 de .lpg markası voltran.enjektörlerini yeni değiştirdim.2009 dan beri problemsiz biniyordum bir iki aydır hele hava soğukken iyice sıkıntı artıyor.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1264 : Mayıs 10, 2012, 17:42:19 »
Mehmet Bey;

Merhabalar nasılsınız?

Lpg bakımlarını 10.000kmde yaptırmak gerekiyor mu?

Bu bakımlar brc'de de aynı mı?

Mümkünse bir bakım kaç tl söyleyebilir misiniz?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1265 : Mayıs 10, 2012, 18:07:29 »
Merhaba Şükrü Hocam ;

Teşekkür ederim gayet iyiyim ,umarım siz de iyisinizdir.
LPG Bakımları periodik olarak her 10.000 km de bir yapılmalıdır.Fakat bu bakım sadece filitre değişiminden ibaret olmayıp ; sistemin tamamının kontrolü ve ayarı ile alakalıdır.Standart bakımlar garantisi devam eden araçlar için  30.00 TL İLE 50 .00 TL arasında değişmektedir ,ekstra subab koruyucu isterseniz +40 TL ödenmesi gerekir .Garantisi bitmiş araçlar için ekstra 30 TL de ayar ücreti alınır.Selamlar...

Mehmet Bey;

Merhabalar nasılsınız?

Lpg bakımlarını 10.000kmde yaptırmak gerekiyor mu?

Bu bakımlar brc'de de aynı mı?

Mümkünse bir bakım kaç tl söyleyebilir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1266 : Mayıs 10, 2012, 18:35:43 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Keşke işyeriniz daha yakın olsaydı.iyi çalışmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1267 : Mayıs 11, 2012, 07:05:50 »
Merhaba Çetinay Bey ;

Koku varsa muhakkak gaz sızıntısı vardır ; gaz sızıntısı varsa bu arada bir değil sürekli vardır.Lütfen elektronik dedektörler ile tekrar kontrol yaptırın ; baktınız içinize sinmiyor bulunduğunuz ilin MMO na gidip burda ücretsiz sızıdırmalık kontrolü yaptırabilirsiniz.Selamlar...

Ustanın bana dediği rüzgarlı havada egzozdan çıkan kokunun içeri girmiş olabileceği şeklindeydi. Tüplü araç kullanmadığından garipsemişsindir alışırsın dediler  :wacko: neyse dediğiniz gibi ben işi sağlama alıp MMO'ya uğrayayım... bilgilendirme için çok teşekkürler iyi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1268 : Mayıs 11, 2012, 11:53:24 »
Merhaba Şükrü Hocam ;

Teşekkür ederim gayet iyiyim ,umarım siz de iyisinizdir.
LPG Bakımları periodik olarak her 10.000 km de bir yapılmalıdır.Fakat bu bakım sadece filitre değişiminden ibaret olmayıp ; sistemin tamamının kontrolü ve ayarı ile alakalıdır.Standart bakımlar garantisi devam eden araçlar için  30.00 TL İLE 50 .00 TL arasında değişmektedir ,ekstra subab koruyucu isterseniz +40 TL ödenmesi gerekir .Garantisi bitmiş araçlar için ekstra 30 TL de ayar ücreti alınır.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey ilginiz için sağ olun...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1269 : Mayıs 11, 2012, 13:42:32 »
Mehmet bey aracıma brc marka lpg takılı toyota corolla 2005 sedan 1.6 terra şu an garanti kapsamında.
size 3 sorum olacak
1.lpg takılı olarak 10.000 km yaptım lpg bakımı olarak araca neler yapılıyor?benim bildiğim sadece gaz filitresi değişiyor.aracın ecusune bağlantı yapılıp ayar gerekiyormu yada başka hangi bakımlar var fiyatı ne kadar?
 2.araca subab katkı maddesi ilave etmem ne kadar faydalı olur?önerebileceğiniz marka ve fiyatı ne kadardır?
3. sormak istediğim lpg takılı araçlar için üretilmiş bujiler var.şu anki arabamın ateşlemesinde sıkıntı yok arabam 45.000 km de hiç buji değiştirilmemiş lpg uyumlu bujiler taktırsam arabama ne kadar katkı sağlar?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .....
Herkese hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1270 : Mayıs 11, 2012, 19:18:33 »
Merhaba Murat Bey ;

1.Bakımlarla ılgılı acıklamam yukarda mevcut
2.Sızın aracınızda kronık subab sorunu yoktur fakat teorıkte bu maddelerın subablarda yasanan asınmaya karsı etkılı oldugu soylenmekte.BRC nın onerdıgı TUNAP Katkı maddelerını tercıh edebılırsınız.
3.Arac uretıcınızın onerdıgı Orjınal Bujılerı kullanmanızı tavsıye ederım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1271 : Mayıs 11, 2012, 21:55:38 »
mehmet bey kolay gelsin herkes bir soru sormuş bende sorayım adet yerini bulsun :)

şimdi benim aracımda landirenzo omegas kit var sizde takdir edersinizki sistem kesinlikle çok kaliteli bunu biliyorum çünkü 20.000 kmdir hiç bir problem çıkarmadı yakıtıda gayet güzel 7000 D/d da bile lpgden çıkmıyor araç

yalnız bir derdim varki malum landirenzonun enjektörleri bosch marka... arşırı sesli çalışıyor arabanın içine bile gürültü geliyor  toplum içine girdiğim zaman dizel sanıyorlar :) çakır çakır çakır :) :) :) şimdi bana ne önerirsiniz buna bir çözüm varmıdır yada sessiz çalışan  başka markanın enjektörü uyarmı? hangi landirenzo kitli araç görsem hepsi çok sesli ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1272 : Mayıs 11, 2012, 22:38:21 »
yalnız bir derdim varki malum landirenzonun enjektörleri bosch marka... arşırı sesli çalışıyor arabanın içine bile gürültü geliyor  toplum içine girdiğim zaman dizel sanıyorlar :) çakır çakır çakır :) :) :) şimdi bana ne önerirsiniz buna bir çözüm varmıdır yada sessiz çalışan  başka markanın enjektörü uyarmı? hangi landirenzo kitli araç görsem hepsi çok sesli ...

Landi Renzo enjektörün tanesi 160 TL . 4 tanesi 640 TL yaparki bu çok mantıklı olmayabilir maddi anlamda . Ayrıca bir önceki aracımda - Mitsubishi Lancer - Landi renzo enjektörleri garanti bittikten 2 ay sonra yandı . 2 adet enjektöre işçilikle beraber 320 TL verdim . Landi Renzo enjektörleri seslidir ama saat gibi çalışır demişlerdi banada , ama garanti biter bitmez yani 2 yıl 2 ay sonra bu masrafı çıkardı .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1273 : Mayıs 11, 2012, 22:49:57 »
Landi Renzo enjektörün tanesi 160 TL . 4 tanesi 640 TL yaparki bu çok mantıklı olmayabilir maddi anlamda . Ayrıca bir önceki aracımda - Mitsubishi Lancer - Landi renzo enjektörleri garanti bittikten 2 ay sonra yandı . 2 adet enjektöre işçilikle beraber 320 TL verdim . Landi Renzo enjektörleri seslidir ama saat gibi çalışır demişlerdi banada , ama garanti biter bitmez yani 2 yıl 2 ay sonra bu masrafı çıkardı .

tesadüf olabilirmi abi... babamın arabada da landirenzo var 3 yıl oldu sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1274 : Mayıs 11, 2012, 23:11:07 »
tesadüf olabilirmi abi... babamın arabada da landirenzo var 3 yıl oldu sorun yok

Bilemem . Ama neticede bu başıma geldi . Maddi olarakta ciddi bir külfet .

Daha önce başka bir aracımda da BRC dede enjektör yanmıştı ama garantisi devam ettiği için yaptırmıştım ücretsiz . Fakat o zaman katkılı Aygaz Euro LPG plus tan oluyor demişti bir LPG ci . içindeki katkı enjektörleri tıkıyor demişti . Bu konuyu teyid eden başka bir arkadaşımızın da Tartarini sinde enjektör aynı zamanda yanmıştı aşağı yukarı . LPG yi ikimizde sürekli Aygaz dan alıyorduk .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1275 : Mayıs 13, 2012, 13:12:57 »
Merhaba Ugur Bey ;
Oncelıkle ıstedıgınız zaman burdan bana soru sorabılırsınız , yardımcı olabılırsem ne mutlu bana.
Landı Renzo enjektorlerı Bosch Marka degıldır sadece enjektorlerının uzerındekı bır sensor bosch markadır.Maalesef bu enjektorler cok seslı calısır fakat bu sesı arac ıcerısınden duymamanız gerekır sayet duyuyorsanız ya da dısarıya cok fazla bır ses gelıyorsa enjektorler motor uzerınde bır yerle temas ıcınde olabılır ,kontrol edılmesınde fayda var.Selamlar...

mehmet bey kolay gelsin herkes bir soru sormuş bende sorayım adet yerini bulsun :)

şimdi benim aracımda landirenzo omegas kit var sizde takdir edersinizki sistem kesinlikle çok kaliteli bunu biliyorum çünkü 20.000 kmdir hiç bir problem çıkarmadı yakıtıda gayet güzel 7000 D/d da bile lpgden çıkmıyor araç

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1276 : Mayıs 13, 2012, 15:08:24 »
Mehmet Bey iyi akşamlar..Akdağmadeni'nden bir arkadaşı size yönlendirdim.BRC kullanıyor Honda Civic arabası yardımcı olabilir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1277 : Mayıs 13, 2012, 18:55:28 »
Merhaba Sukru Bey ;
Bu hafta Ic Anadoludakı bayı arkadasları zıyarete cıkıyorum, yarın oglen 11:00 a kadar Kırsehırde olacam , ordan Nevsehır , kayserı ,Sıvas, Tokat ve Amasya ıllerıne gececem ; sayet Kırsehıre gelırse sıcagı sıcagına burda aracına bakabılırım.Olmazsa donuste Corum'da yardımcı olayım.Selamlar...

Mehmet Bey iyi akşamlar..Akdağmadeni'nden bir arkadaşı size yönlendirdim.BRC kullanıyor Honda Civic arabası yardımcı olabilir misiniz ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1278 : Mayıs 13, 2012, 21:10:41 »
Merhaba Sukru Bey ;
Bu hafta Ic Anadoludakı bayı arkadasları zıyarete cıkıyorum, yarın oglen 11:00 a kadar Kırsehırde olacam , ordan Nevsehır , kayserı ,Sıvas, Tokat ve Amasya ıllerıne gececem ; sayet Kırsehıre gelırse sıcagı sıcagına burda aracına bakabılırım.Olmazsa donuste Corum'da yardımcı olayım.Selamlar...

Sizi arayacak kendisi ilginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1279 : Mayıs 17, 2012, 10:05:46 »
Mehmet Bey hayırlı günler. Daha önce konusu geçti mi bilmiyorum ama şu aralar sürekli duyduğum ve bilmediğim için de canımı sıkan bir takım söylentiler var BRC kitleri hakkında. BRC'nin yerli üretim olduğu, yok Griesun'da fabrikasının bulunduğu vs vs can sıkıcı söylemler var. Yanlış anlaşılmak istemem anladığım bildiğim için değil ama aydınlanmak için soruyorum. Bu söylentilerin kaynağı nedir tamamen karalama amaçlımıdır yoksa gerçeklik payı varmıdır. Daha öncede söylediğim gibi konusu geçtimi bilmiyorum. Daha önce izah ettiyseniz kusura bakmayın gözümden kaçmıştır. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.