Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1240 : Nisan 29, 2012, 21:51:43 »
BRC'nin TSI motorlar için ürettiği kitin montajına başlanmış diye duydum doğru mudur ? Fiyatının da 3000 tl civarında olduğu söyleniyor. Peki bu sistem yüzde yüz LPG ile mi çalışıyor yoksa benzine de ihtiyaç duyuyor mu ?

TSI deyip genelleme yapmayalım bazı motor koduna sahip TSI motorlara sadece hepsine değil.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1240 : Nisan 29, 2012, 21:51:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1241 : Nisan 29, 2012, 22:07:03 »
TSI deyip genelleme yapmayalım bazı motor koduna sahip TSI motorlara sadece hepsine değil.

D4 VVTI lara da oluyomu Kerem Bey  ?  :)  :)  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1242 : Nisan 29, 2012, 22:20:57 »
D4 VVTI lara da oluyomu Kerem Bey  ?  :)  :)  :)

Firma yetkilileri ile görüştüm vvti motorların bazıları dediler ama D4 ler bu bazılarının içine girmiyormuş malesef..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1243 : Nisan 29, 2012, 22:30:06 »
Firma yetkilileri ile görüştüm vvti motorların bazıları dediler ama D4 ler bu bazılarının içine girmiyormuş malesef..

Kerem Bey,

Hangi firma yada marka bu ? Bilgi verebilirmisiniz?
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1244 : Mayıs 01, 2012, 17:13:23 »
Merhaba Serkan Bey ;

Bahsettiğiniz sorun sürekli her marşta yapıyorsa muhtemelen kontak elektiriğinin alındığı yerde sorun var demektir.
Şayet bu sorun sadece aracı stop edip yaklaşık 3-4 saat sonra geç çalışma yapıyorsa bu gaz sızıntısı ile ilgilidir.BRC dönüşümlerinde kontak elektriği güçlü yerden alınmalıdır ; şayet 12 v tan daha düşük bir yerden alındıysa bu sorun yaşanır.Toyota da kontak elektiriği 4.bobinden alınmalıdır.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey..
3 gün önce 2008 Model Corolla aracıma Erzurum TULU BRC Bayiinde LPG dönüşümü yaptırdım. Hatta BRC fiyatları konusunda size danışıp soru yöneltmiştim bu forumda. Herşey gayet normal. Aracın çekişi güzel, LPG ye geçişte sıkıntı yok, yakıt değerlerini henüz ölçmediğim için bilmiyorum. Fakat LPG montajı yapıldığından beri, araç Start-Stop (marş) düğmesine bastıktan 5-6 saniye kadar sonra motor çalışıyor. Motor başarılı bir şekilde marş basıyor ama motor çalışmıyor. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Hatta bu kış Erzurumda -35 derecede bile aracım, start-stop düğmesine bastığımda hemen çalışıyordu. Bunun sebebi ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1245 : Mayıs 01, 2012, 17:19:17 »
Merhaba ;

Aracınızı iş yerinden çalıştırdıktan ne kadar süre /km sonra lpg ye geçiyor ?

benım araca lpg takılalı a1 sene kadar oldu arac 1.3 terra corolla 4e_fe kodlu atıker sıralı sıstem takıldı.aracda  sabah ışe gıderken benzınden gaza gecerken sorun yok.ama işden cıkıp arabayı calıstırdıgımda benzınden gaza gecerken stop edıyor ve gaz pedalına bastıgım halde gaz yemıyo 2veya 3 kez stopdan sonra gaza gecıyor.lpg ustasına goturdum bogaz kelebegını temızlet dedı temızlendı .daha sonra bujı ve kablolar degıstı.yıne aynı .benım gozlemledıgım hava 20 derecenın ustunde oldugunda bu sorun oluyor.tabıkı yaz aylarında dedım ustaya bobın olcumu yaptır dedı.şimdıden tesekkurler.

Düzeltme:Yanlış kod silinmesi.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1246 : Mayıs 01, 2012, 17:27:49 »
Merhabalar Raci Bey ;

Lpg simit depo tercih etmeniz halinde herhangi bir yüksek çıkıntı ile karşılaşmazsınız.
Denizli BRC Servisi oldukça tecrübeli bir bayi arkadaşımızdır ; gönül rahatlığıyla burayı tercih edebilirsiniz.
Güvenlik konusunda BRC ürünlerinin teknik verilerini aşağıda veriyorum.Selamlar...

İtalyan teknolojisi ile geliştirilen BRC yeni nesil araçlarla uyumlu, Avrupa Birliği normlarına uygun, ekonomik ve çevre dostudur.
ECU E3*67R 01*1005
Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) testi su geçirmez IP 64 muhafazalıdır.Akü sökülse bile data kaybı olmaz. Motor çalışırken kendi sinyalleri paylaşır. LPG enjektörlerinin enjeksiyon zamanını mikro saniye hassasiyetinde kontrol eder.

Dolum Ucu E13*67R 01*0020
LPG Uyumluluğu, Korozyona Dayanım, Kuru Isıya Dayanım, Ozon Yaşlandırması, Yüzey Sızıntı Deneyi 

Gaz Sızdırmazlık Muhafaza
Tank üzerine takılan Multivalfi koru. Herhangi bir kaçağı toplar ve taşıtın dışına tahliye eder

LPG Elektro Valfi E13*67R 01*0015
LPG Uyumluluğu, Korozyona Dayanım, Kuru Isıya Dayanım, Ozon Yaşlandırması, Yüzey Sızıntı Deneyi 

Regülatör

Multivalf E13*67R 01*0004
Dayanıklılık Deneyi : 30 - 6000 Çevrim

Hortumlar E13*67R 01*0128
Yuva Kaçak Deneyi : 18 Bar 
Pentan ve Hekzan Dayanım, Yaşlandırmaya Dayanım, Çekme ve Kopma Testleri, Ozon Dayanımı, Düşük Sıcaklığa Dayanım, Bükme Testleri 

MİKROKOMİTATÖR E13*67R 01*1005

Azami Tasarım Basıncı : 120 C 
Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) testi. Motorun LPG teminini kumanda eder, motor durduğunda veya diğer yakıt seçildiğinde otomatik olarak LPG sistemini ve vanaları kapatır. Taşıt sistemindeki elektrik arızaları, herhangi bir vananın kontrolsüz açılmasına sebep olmamalıdır.

merhabalar mehmet bey benimde bir kaç sorum olacak
öncelikle en fazla merak ettiğim şey güvenlik konusu açıkcası güvenlik konusunda bir sıkıntı olmayacağına inandığım an taktırırım lpg sistemi bu konuda neler söyleyebilirsiniz?
daha sonra aracım 2011 corolla simit tüp koyunca üstünü tekrar normal bagaj olarak kullanabilecekmiyim yani bagaj havuzu falan koysam sorun olurmu ve tüple ilgili herhangi bir çıkıntı yükseklik falan kalacakmı?
sizin yaptığınız işlemi gördüm forumdan arkadaşın aracına dün takmışsınız fotolar falan çok hoş ve düzenli görünüyor denizlide brc aynı böle çalışacakmı bilemiyorum? önerebileceğiniz yer varmı?
son olarak yaklaşık yılda 5000 km biniyorum ve allah kaza bela vermezse en az 10yıl binerim öyle değiştirmek gibi bir niyetim yok o yüzden sizcede mantıklı olurmu?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1247 : Mayıs 01, 2012, 17:33:00 »
Merhaba Emin Bey ;

Yağlama sistemleri subab sorunu olan araçlarda subabların etrafında bir flim tabakası oluşturarak subabların aşırı ısıdan dolayı aşınmasını engelleyen bir maddedir.Tam anlamıyla işe yarar mı yaramaz mı bunu söylemek çok zor.Keşke bir firma aynı tip motora sahip LPG li 50.000 km yapmış iki araçta  ; subab yağlama sistemi kullanan ile kullanmayanı karşılaştırsa da biz de sonucu anlasak.Teorikte verilen bilgiler güzel ama pratikte ne kadar işe yarıyor bunu görmeden bir yorum yapamayacağım ama şunu çok net söyleyebilirim ; sizin aracınızında kronik subab sorunu yoktur.Fakat bu demek değil ki bu sorunu yaşama ihtimaliniz %0 ... Yanlış ürün ,yanlış montaj ve yanlış lpg kalibrasyonundan dolayı her araç bu sorunu yaşayabilir ; tam tersine doğru tercihler ile kesinlikle subab sorunu yaşanmaz.Selamlar...

Merhabalar. Şu sıralar LPG sistemleri içim yağlama kiti takılması da öneriliyor. Bu yağlama kiti nedir ne işe yarar. Gerçekten gerekli midir. Aracım 2001 model corolla sol vvt-i motorlardan. Teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1248 : Mayıs 01, 2012, 17:36:49 »
Merhaba ;

Aracınızı iş yerinden çalıştırdıktan ne kadar süre /km sonra lpg ye geçiyor ?

işyerınden cıktıktan 400-500 metre sonra oluyor. rolantı gaza bassamda kendılıgınden dusuyor stopedıyor bu olay 3veya 4 kez oluyor . sonra duzelıyor.tesekkurler
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1249 : Mayıs 01, 2012, 17:42:33 »
Merhaba ;

Aracınızın diğer aksamları ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum ; lütfen gereksiz harcamalar yapmaktan kaçının.Bence sorun lpg sistemi ile ilgili ; ve muhtemelen gaz ısı sensöründe ya da geçiş ayarlarında bir sorun olabilir.Aracınızı servise bırakın 4 saat sonra çalıştırmadan bilgisayara bağlayıp ısıyı doğru okuyup okumadığını kontrol etsinler ; şayet yuksek bir değer okuyorsa erken geçiş yapıp stop edebilir ayrıca geçiş ısı degerının 35 derece olarak ayarlanmasında fayda var.Lütfen sonucu burdan paylaşalım.Selamlar...

işyerınden cıktıktan 400-500 metre sonra oluyor. rolantı gaza bassamda kendılıgınden dusuyor stopedıyor bu olay 3veya 4 kez oluyor . sonra duzelıyor.tesekkurler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1250 : Mayıs 01, 2012, 17:43:01 »
Merhaba Bahadır Bey;

BRC LDI Sistemi soğuk motorda  ve sıcak motorda ilk çalıştırmada ve devamında %100 LPG ile çalışmakta.Depodaki LPG yi yüksek basınç pompası ile LİKİT Halde aracın kendi benzin enjektörlerini kullanarak yanma odasına püskürtmektedir.Bu sistem ile %45 oranında tasarruf % 5 e yakın güç artışı sağlanmaktadır.Türkiye'deki ilk montajı 1 ay önce direkt enjeksiyona sahip Hyundai ix35 GDI motora yaptık.Sonuç gayet başarılı.Fiyat ve seri montajlar hakkında net tarih veremiyoruz ; yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından montajlara başalanacaktır.Selamlar..

BRC'nin TSI motorlar için ürettiği kitin montajına başlanmış diye duydum doğru mudur ? Fiyatının da 3000 tl civarında olduğu söyleniyor. Peki bu sistem yüzde yüz LPG ile mi çalışıyor yoksa benzine de ihtiyaç duyuyor mu ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1251 : Mayıs 01, 2012, 17:44:43 »
 LDI Sistemi vvti gibi port enjeksiyonlu araçlar için değil direkt enjeksiyonlu araçlar için geliştirilmiş ve ilk etapta bu araçlara dönüşüm yapılacak olan yeni nesil bir lpg sistemidir.VVTİ gibi port enjeksiyona sahip araçlar için ARGE devam etmektedir.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1252 : Mayıs 01, 2012, 17:46:16 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ;

1 haftadır şehir dışında olduğum için sorularınıza geç cevap yazmak zorunda kaldım ; bunun için kusura bakmayın.Bugünden itibaren yine hızlı bir şekilde sorularınıza cevap vereceğim.Saygılar ,selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1253 : Mayıs 01, 2012, 21:45:39 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ;

1 haftadır şehir dışında olduğum için sorularınıza geç cevap yazmak zorunda kaldım ; bunun için kusura bakmayın.Bugünden itibaren yine hızlı bir şekilde sorularınıza cevap vereceğim.Saygılar ,selamlar...

mehmet bey merhaba.bizimde toyota corolla verso aracımızda brc sequent my10 lpg kiti mevcut vede çok memnunum uzun yolda ortalama 100-110 km hızda km de 0.167 krş yakıyor.bence mükemmel bir değer bu.ancak araç özellikle rölantide,brc nin enjektörleri çok fazla ses çıkarıyor.dizel gibi çalışıyor ama içeri ses almıyor.enjektörler motor kapağının üstünde acaba bunları motor kapağının altıına aldırıp sesi azalttırabilirmiyim ? yada bu sesi azaltmanın başka bir yöntemi var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1254 : Mayıs 02, 2012, 07:20:23 »
Merhaba Okan Bey ;

Gerek vvti Verso ,gerekse valvematik verso araçlarda enjektör raili kapak üstüne konmaz.Böyle bir uygulamada sizin de belirttiğiniz gibi çok fazla bir ses ortaya çıkacaktır.Bu enjektörün sesi değil ; enjektörün yaptığı titreşimin kapak ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan sestir.Servisinize gidip montajı düzelttirin.Selamlar...

mehmet bey merhaba.bizimde toyota corolla verso aracımızda brc sequent my10 lpg kiti mevcut vede çok memnunum uzun yolda ortalama 100-110 km hızda km de 0.167 krş yakıyor.bence mükemmel bir değer bu.ancak araç özellikle rölantide,brc nin enjektörleri çok fazla ses çıkarıyor.dizel gibi çalışıyor ama içeri ses almıyor.enjektörler motor kapağının üstünde acaba bunları motor kapağının altıına aldırıp sesi azalttırabilirmiyim ? yada bu sesi azaltmanın başka bir yöntemi var mı ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1255 : Mayıs 02, 2012, 10:27:05 »
Merhaba ;

Aracınızın diğer aksamları ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum ; lütfen gereksiz harcamalar yapmaktan kaçının.Bence sorun lpg sistemi ile ilgili ; ve muhtemelen gaz ısı sensöründe ya da geçiş ayarlarında bir sorun olabilir.Aracınızı servise bırakın 4 saat sonra çalıştırmadan bilgisayara bağlayıp ısıyı doğru okuyup okumadığını kontrol etsinler ; şayet yuksek bir değer okuyorsa erken geçiş yapıp stop edebilir ayrıca geçiş ısı degerının 35 derece olarak ayarlanmasında fayda var.Lütfen sonucu burdan paylaşalım.Selamlar...

tesekkurler ısı degerı 35 olarak ayrlandıgı halde aynı pproplem oluyor.sonucu sızlerle paylasıcam tesekkurler.
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1256 : Mayıs 02, 2012, 15:02:38 »
Merhaba Serkan Bey ;

Bahsettiğiniz sorun asürekli her marşta yapıyorsa muhtemelen kontak elektiriğinin alındığı yerde sorun var demektir.
Şayet bu sorun sadece aracı stop edip yaklaşık 3-4 saat sonra geç çalışma yapıyorsa bu gaz sızıntısı ile ilgilidir.BRC dönüşümlerinde kontak elektriği güçlü yerden alınmalıdır ; şayet 12 v tan daha düşük bir yerden alındıysa bu sorun yaşanır.Toyota da kontak elektiriği 4.bobinden alınmalıdır.Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey;

Öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Birkaç gün önce TULU BRC Bayiine gittim ve aracın ilk çalışmadaki problemini anlattım. aracı bilgisayara bağladılar ve ayarlarında değişiklik yaptılar. Yaptıkları değişiklik "Benzine geçiş ısısı"ydı ya da ben bu kadarını hatırlayabiliyorum. O değeri 31 den 39'a yükselttiler. "Bu şekilde bi süre kullanın, eğer sorun devam ederse aracı 1 gün süresince bırakmalısınız, programı yeniden yüklememiz gerekecek" dediler. Araçtaki sorun hala devam ediyor. Benim şu anki sorunum ise; sizin bu önerilerinizi onlara nasıl iletebileceğim. Çünkü bazı insanlara işleri konusunda müdahale etmek, siz de taktir edersiniz ki çok kolay değil. Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1257 : Mayıs 02, 2012, 15:57:33 »
Merhaba ;

Servis konusundaki yorumunuzda çok haklısınız malesef ustalara bu konuda doğru bilgi versenizde alınganlık yapıp dinlemiyor ; bize işimizi mi öğretiyorsunuz diyorlar ; çünkü malesef dinlemeyi sevmeyen bir milletiz.
Servise gittiğinizde geçiş ısısını yükseltmişler ; tamamen alakasız bir işlem yapılmış ; sizin aracınızdaki sorun benzinden gaza geçiş değil ki lpg ye geçiş ısısı yükseltiliyor!!! Gel de kızma!!! Sorununuzun devam etmesi normal ; bu sorunun lpg programı ya da ayarı ile ilgili bir nedeni yok ; bu sorun tamamen ilk çalıştırma ile ilgili .Yukarda elirttiğim gibi ya  kontak elektiriği ile ilgili ya da uzun beklemelerde bu sorunu yapıyorsa lpg sızıntısı ile ilgilidir.Kolay gelsin...

Merhaba Mehmet Bey;

Öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Birkaç gün önce TULU BRC Bayiine gittim ve aracın ilk çalışmadaki problemini anlattım. aracı bilgisayara bağladılar ve ayarlarında değişiklik yaptılar. Yaptıkları değişiklik "Benzine geçiş ısısı"ydı ya da ben bu kadarını hatırlayabiliyorum. O değeri 31 den 39'a yükselttiler. "Bu şekilde bir süre kullanın, eğer sorun devam ederse aracı 1 gün süresince bırakmalısınız, programı yeniden yüklememiz gerekecek" dediler. Araçtaki sorun hala devam ediyor. Benim şu anki sorunum ise; sizin bu önerilerinizi onlara nasıl iletebileceğim. Çünkü bazı insanlara işleri konusunda müdahale etmek, siz de taktir edersiniz ki çok kolay değil. Saygılar..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1258 : Mayıs 02, 2012, 15:59:00 »
Uğur Bey ;

Geçiş ısısı değerimizde sorun yoksa ısı sensörünü kontrol edelim.Soğuk motorda cihazı araca bağlayıp start ettiğinizde ısıyı ne okuyor bunu bir kontrol ettirelim.Bakalım ısı ile ilgili bir sorun mu yoksa başka mekanık bır sorundan mı kaynaklanıyor.Selamlar ; paylaşmaya devam...

tesekkurler ısı degerı 35 olarak ayrlandıgı halde aynı pproplem oluyor.sonucu sızlerle paylasıcam tesekkurler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1259 : Mayıs 02, 2012, 16:01:05 »
Bu arada sorunu çözemez iseler lütfen benimle tekrar iletişime geçiniz .BRC 2A merkez ile görüşüp ordan duruma müdehale yaptırıp sorunu çözdürelim.Selamlar ,saygılar...

Merhaba ;

Servis konusundaki yorumunuzda çok haklısınız malesef ustalara bu konuda doğru bilgi versenizde alınganlık yapıp dinlemiyor ; bize işimizi mi öğretiyorsunuz diyorlar ; çünkü malesef dinlemeyi sevmeyen bir milletiz.
Servise gittiğinizde geçiş ısısını yükseltmişler ; tamamen alakasız bir işlem yapılmış ; sizin aracınızdaki sorun benzinden gaza geçiş değil ki lpg ye geçiş ısısı yükseltiliyor!!! Gel de kızma!!! Sorununuzun devam etmesi normal ; bu sorunun lpg programı ya da ayarı ile ilgili bir nedeni yok ; bu sorun tamamen ilk çalıştırma ile ilgili .Yukarda elirttiğim gibi ya  kontak elektiriği ile ilgili ya da uzun beklemelerde bu sorunu yapıyorsa lpg sızıntısı ile ilgilidir.Kolay gelsin...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ