0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba ;Geçen hafta İtalyan Mühendislerle birlikte Türkiye'deki ilk BRC LDI Likit enjeksiyon sisteminin montajını yaptık ve eğitimini aldım .Bu sistemler önümüzdeki günlerde yaygınlaşacak fakat size üzücü bir haber vermem gerekirse firmaların D4 ler için şuan herhangi bir çalışması yok ,yapılan çalışmalar daha çok GDI ,TSI ,TFSI,THP ,ECOBOOST gibi yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlar için ....
Mehmet bey verso ya takılmayacakmı?
Muammer abi bizim aarabalara ilk çıkan lpg yide taksan kaldırır.BU vvt i motorlara ne takarsan tak çalışır.Önceki vvt i da brc şimdiki versoda landi renzo var.Ama direkt enjeksiyonlu araçlara da takarlarsa brc türkiyede patlaama yapar.Bİzim gibi 30-40 arabası araablara gidip 3-3,5 bin tl verip prins miş teleflexmis gibi markalara gerek yok.Takın1500-1600 liralık brc landi renzo taratarini keyfinizie bakın.Yeterki ustanız iyi ayarları kalibrasyonu doğru olsun..Mehmet abi bu yeni sistemelrde kalibrasyona gerek varmı.Yanlış hatırlamıyorsam bunlarda ayrı bir lpg ecusu yok demiştin.
Merhaba Tuncay Bey ;BRC LDI Sisteminde de ecü olacak ; bu ecü basit motor parametrelerini okuyacak ( RPM ,enjeksiyon süresi ,motor ısısı ) ama sistem aracın kendi benzin enjektörlerinden lpg yi likit halde yanma odasına gönderecek.Soğuk motorda da direkt lpg ile çalışacak ; performans olarak benzine göre %5 oranında güç artışı yaşanacak.
Merhaba Mehmet Bey ben 2005 1.6 sol sedan 67000 km'de corolla aldım aracımı LPG taktırsam mı taktırmasam mı kararsızım ne kadar sürede amorti ederim artılar ve eksileriyle bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Mehmet bey;Malatya'da montaj için tavsiye edeceğiniz bir BRC servisi var mıdır? Toyota 2007 model (eski kasa) Otomatik vites Coralla ya hangi kiti tavsiye edersiniz?
Merhaba Talha Bey ;Yılda ortalama 10.000 km yapıyorsanız ve bu araca en az 2 yıl binmeyi planlıyorsanız LPG sizin için mantıklı olacaktır fakat yılda en fazla 5.000 km yapıyorum ve bu araca çok fazla binmeyi düşünmüyorum diyorsanız benzin çilesine devam Lpg dönüşümü sonrası yaklaşık %40 oranında benzine göre lpgde tasarruf edersiniz.Her zaman söylediğim gibi doğru ürünü ,doğru yerde doğru şekilde dönüşüm yaptırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız. Samsun'da BRC servisi olan ŞIKLAR OTOGAZ veya BERLİN MÜHENDİSLİK ile görüşüp benim de selamlarımı iletebilirsiniz.Selamlar...
benim sorum yakıtla ilgili değilde biraz evraklarla ilgili. Aracımı alalı 10 ay oldu aldığımda lpg ruhsata işletilmemişti işleteyim dedim bir abim dediki muayene zamanı geldiğinde ikisini bir yaptırırsın bende tamam dedim. Projesi felan çizilmiş araç muayeneside yaklaştı ücret olarak bana ne kadara mal olur bu işlemler bilgisi olan var mı?
mehmet bey selamlar ,salı günü BRC marka LPG takıldı aracıma ve depo yaklaşık 37,5 lt gaz aldı şu an 250 km yaptım ve led gösterge son ışığı yanıp sönmeye başladı kaba bir hesapla 340 km yapabilirim gözükmekte bu da Tl olarak 29,5 kuruşa gelece ki benim aracım benzinliyken 35 kuruş yakıyordu % 15 tasarruf yapar bu rakam beklentimin çok gerisinde açıkçası minimum %35 tassaruf bekliyordum buda km de 22,5 kuruş yapar , sıkılmalımıyım bu normal değil bence ne önerirsiniz,bir depo daha bekleyeyim mi ? aracım 2008 corolla Mmt