Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1220 : Mart 29, 2012, 10:19:55 »
Merhaba ;

Geçen hafta İtalyan Mühendislerle birlikte Türkiye'deki ilk BRC LDI Likit enjeksiyon sisteminin montajını yaptık ve eğitimini aldım .Bu sistemler önümüzdeki günlerde yaygınlaşacak fakat size üzücü bir haber vermem gerekirse firmaların D4 ler için şuan herhangi bir çalışması yok ,yapılan çalışmalar daha çok GDI ,TSI ,TFSI,THP ,ECOBOOST gibi yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlar için ....

Mehmet bey verso ya takılmayacakmı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1220 : Mart 29, 2012, 10:19:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1221 : Mart 30, 2012, 00:17:59 »
Muammer abi bizim aarabalara ilk çıkan lpg yide taksan kaldırır.BU vvt i motorlara ne takarsan tak çalışır.Önceki vvt i  da brc  şimdiki versoda landi renzo var.Ama  direkt enjeksiyonlu araçlara da takarlarsa brc türkiyede  patlaama yapar.Bİzim gibi 30-40 arabası araablara gidip 3-3,5 bin tl verip prins miş teleflexmis gibi markalara gerek yok.Takın1500-1600 liralık brc landi renzo taratarini keyfinizie bakın.Yeterki ustanız iyi   ayarları kalibrasyonu doğru olsun..
Mehmet abi bu yeni sistemelrde kalibrasyona gerek varmı.Yanlış hatırlamıyorsam bunlarda ayrı bir lpg ecusu yok demiştin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1222 : Mart 30, 2012, 20:11:02 »
Merhaba Muammer Bey ;

BRC LDI Sistemi ilk etapta direkt enjeksiyonlu araçlar için piyasada olacak ; port enjeksiyonlu yani benzin enjektörü manifolt üzerinde olan araçlar için arge devam etmekte ; ilerleyen zamanlarda bu araçlara da dönüşüm mümkün olacak ama sizin bu sistemi beklemenize gerek yok ; mevcut lpg sistemleri de sizin aracınızda başarıyla uygulanabiliyor.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1223 : Mart 30, 2012, 20:13:10 »
Merhaba Tuncay Bey ;

BRC LDI Sisteminde de ecü olacak ; bu ecü basit motor parametrelerini okuyacak ( RPM ,enjeksiyon süresi ,motor ısısı ) ama sistem aracın kendi benzin enjektörlerinden lpg yi likit halde yanma odasına gönderecek.Soğuk motorda da direkt lpg ile çalışacak ; performans olarak benzine göre %5 oranında güç artışı yaşanacak.

Muammer abi bizim aarabalara ilk çıkan lpg yide taksan kaldırır.BU vvt i motorlara ne takarsan tak çalışır.Önceki vvt i  da brc  şimdiki versoda landi renzo var.Ama  direkt enjeksiyonlu araçlara da takarlarsa brc türkiyede  patlaama yapar.Bİzim gibi 30-40 arabası araablara gidip 3-3,5 bin tl verip prins miş teleflexmis gibi markalara gerek yok.Takın1500-1600 liralık brc landi renzo taratarini keyfinizie bakın.Yeterki ustanız iyi   ayarları kalibrasyonu doğru olsun..
Mehmet abi bu yeni sistemelrde kalibrasyona gerek varmı.Yanlış hatırlamıyorsam bunlarda ayrı bir lpg ecusu yok demiştin.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1224 : Mart 30, 2012, 23:21:28 »
Merhaba Tuncay Bey ;

BRC LDI Sisteminde de ecü olacak ; bu ecü basit motor parametrelerini okuyacak ( RPM ,enjeksiyon süresi ,motor ısısı ) ama sistem aracın kendi benzin enjektörlerinden lpg yi likit halde yanma odasına gönderecek.Soğuk motorda da direkt lpg ile çalışacak ; performans olarak benzine göre %5 oranında güç artışı yaşanacak.

Bu sistem bizim D4 VVTI için beklediğimiz sistem değilmi?
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1225 : Nisan 02, 2012, 14:46:10 »
Mehmet bey;
Malatya'da montaj için tavsiye edeceğiniz bir BRC servisi var mıdır?
Toyota 2007 model (eski kasa) Otomatik vites Coralla ya hangi kiti tavsiye edersiniz?
2007 Corolla 1,6 SOL AT
---------2409Km-----------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #1226 : Nisan 02, 2012, 23:47:56 »
Merhaba Mehmet Bey ben 2005 1.6 sol sedan 67000 km'de corolla aldım aracımı LPG taktırsam mı taktırmasam mı kararsızım ne  kadar sürede amorti ederim artılar ve eksileriyle bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1227 : Nisan 03, 2012, 20:03:14 »
Merhaba Talha Bey ;

Yılda ortalama 10.000 km yapıyorsanız ve bu araca en az 2 yıl binmeyi planlıyorsanız LPG sizin için mantıklı olacaktır fakat yılda en fazla 5.000 km yapıyorum ve bu araca çok fazla binmeyi düşünmüyorum diyorsanız benzin çilesine devam :)
Lpg dönüşümü sonrası yaklaşık %40 oranında benzine göre lpgde tasarruf edersiniz.Her zaman söylediğim gibi doğru ürünü ,doğru yerde doğru şekilde dönüşüm yaptırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız. Samsun'da BRC servisi olan ŞIKLAR OTOGAZ veya BERLİN MÜHENDİSLİK ile görüşüp benim de selamlarımı iletebilirsiniz.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey ben 2005 1.6 sol sedan 67000 km'de corolla aldım aracımı LPG taktırsam mı taktırmasam mı kararsızım ne  kadar sürede amorti ederim artılar ve eksileriyle bu konuda bilgi verebilir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1228 : Nisan 03, 2012, 20:10:38 »
Merhaba Edip Bey ;

Malatya için KAR-ER OTO SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Yeni San. Sit. 7. cad. 16. sok No:19 0 422 336 52 32 0 422 336 17 45 RESUL KARADAĞ ile görüşebilirsiniz.Selamlar...

Mehmet bey;
Malatya'da montaj için tavsiye edeceğiniz bir BRC servisi var mıdır?
Toyota 2007 model (eski kasa) Otomatik vites Coralla ya hangi kiti tavsiye edersiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #1229 : Nisan 04, 2012, 12:47:05 »
Merhaba Talha Bey ;

Yılda ortalama 10.000 km yapıyorsanız ve bu araca en az 2 yıl binmeyi planlıyorsanız LPG sizin için mantıklı olacaktır fakat yılda en fazla 5.000 km yapıyorum ve bu araca çok fazla binmeyi düşünmüyorum diyorsanız benzin çilesine devam :)
Lpg dönüşümü sonrası yaklaşık %40 oranında benzine göre lpgde tasarruf edersiniz.Her zaman söylediğim gibi doğru ürünü ,doğru yerde doğru şekilde dönüşüm yaptırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız. Samsun'da BRC servisi olan ŞIKLAR OTOGAZ veya BERLİN MÜHENDİSLİK ile görüşüp benim de selamlarımı iletebilirsiniz.Selamlar...

Teşekkür ederim Mehmet Bey bilgilendirdiğiniz için biz de zaten BRC taktırmayı düşünüyoruz babam irtibat halinde birisiyle ama hangisi bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1230 : Nisan 04, 2012, 13:45:06 »
benim sorum yakıtla ilgili değilde biraz evraklarla ilgili. Aracımı alalı 10 ay oldu aldığımda lpg ruhsata işletilmemişti işleteyim dedim bir abim dediki muayene zamanı geldiğinde ikisini bir yaptırırsın bende tamam dedim. Projesi felan çizilmiş araç muayeneside yaklaştı ücret olarak bana ne kadara mal olur bu işlemler bilgisi olan var mı?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1231 : Nisan 05, 2012, 13:59:04 »
benim sorum yakıtla ilgili değilde biraz evraklarla ilgili. Aracımı alalı 10 ay oldu aldığımda lpg ruhsata işletilmemişti işleteyim dedim bir abim dediki muayene zamanı geldiğinde ikisini bir yaptırırsın bende tamam dedim. Projesi felan çizilmiş araç muayeneside yaklaştı ücret olarak bana ne kadara mal olur bu işlemler bilgisi olan var mı?

Selman Bey,
150 tl muayene, 20 tl sızdırmazlık raporu, 20 tl ek-1 tanıdık trafikçi varsa para vermezsin ve son olarak ruhsaata işletme çift sayfa değiştirirsen ortalama 140 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1232 : Nisan 05, 2012, 15:59:28 »
Mehmet Bey! GLİ aracımın geçenlerde (sıralı sistem atiker) enjektörünü değiştirtmiştim. Sorunum düzelmişti. Şimdi 1 ve 2. viteste giderken (gaz vermediğimde) araç silkeliyor, sarsıntı yapıyor. benzinde bir sorun yok. diğer viteslerde bu sorunu hissetmiyorum. sorun neden kaynaklanabilir. (önce size danışmak istedim. enjektörün arızasını da siz tespit etmiştiniz. bizim Lpg ustası ısrar ettim öyle değiştirmişti.) teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1233 : Nisan 08, 2012, 18:55:50 »
mehmet bey selamlar ,
salı günü BRC marka LPG takıldı aracıma ve depo yaklaşık 37,5 lt gaz aldı şu an 250 km yaptım ve led gösterge son ışığı yanıp sönmeye başladı kaba bir hesapla 340 km yapabilirim gözükmekte bu da Tl olarak 29,5 kuruşa gelece ki benim aracım benzinliyken 35 kuruş yakıyordu  % 15 tasarruf yapar bu rakam beklentimin çok gerisinde açıkçası minimum %35 tassaruf bekliyordum buda km de 22,5 kuruş yapar , sıkılmalımıyım bu normal değil bence ne önerirsiniz,bir depo daha bekleyeyim mi ?
aracım 2008 corolla Mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1234 : Nisan 08, 2012, 19:18:56 »
Merhaba Ismaıl Bey ;
Lpg sevıye ledlerı sızı yanıltabılır , ner olcum ıcın deponun bıtmesını bekleyın.Sevıye ledlerınızdekı sorun sevıye sensor kalıbrasyonu ıle duzeltılebılır.Son led cok uzun sure yanıp sonerse yetkılı bayınızde sevıye sensor degerlerını ; 4 -16 - 38 - 55 olarak kalıbre ettırın selamlar...

mehmet bey selamlar ,
salı günü BRC marka LPG takıldı aracıma ve depo yaklaşık 37,5 lt gaz aldı şu an 250 km yaptım ve led gösterge son ışığı yanıp sönmeye başladı kaba bir hesapla 340 km yapabilirim gözükmekte bu da Tl olarak 29,5 kuruşa gelece ki benim aracım benzinliyken 35 kuruş yakıyordu  % 15 tasarruf yapar bu rakam beklentimin çok gerisinde açıkçası minimum %35 tassaruf bekliyordum buda km de 22,5 kuruş yapar , sıkılmalımıyım bu normal değil bence ne önerirsiniz,bir depo daha bekleyeyim mi ?
aracım 2008 corolla Mmt
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1235 : Nisan 08, 2012, 19:43:05 »

benım araca lpg takılalı a1 sene kadar oldu arac 1.3 terra corolla 4e_fe kodlu atıker sıralı sıstem takıldı.aracda  sabah ışe gıderken benzınden gaza gecerken sorun yok.ama işden cıkıp arabayı calıstırdıgımda benzınden gaza gecerken stop edıyor ve gaz pedalına bastıgım halde gaz yemıyo 2veya 3 kez stopdan sonra gaza gecıyor.lpg ustasına goturdum bogaz kelebegını temızlet dedı temızlendı .daha sonra bujı ve kablolar degıstı.yıne aynı .benım gozlemledıgım hava 20 derecenın ustunde oldugunda bu sorun oluyor.tabıkı yaz aylarında dedım ustaya bobın olcumu yaptır dedı.şimdıden tesekkurler.

Düzeltme:Yanlış kod silinmesi.
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1236 : Nisan 08, 2012, 19:49:51 »
merhabalar mehmet bey benimde bir kaç sorum olacak
öncelikle en fazla merak ettiğim şey güvenlik konusu açıkcası güvenlik konusunda bir sıkıntı olmayacağına inandığım an taktırırım lpg sistemi bu konuda neler söyleyebilirsiniz?
daha sonra aracım 2011 corolla simit tüp koyunca üstünü tekrar normal bagaj olarak kullanabilecekmiyim yani bagaj havuzu falan koysam sorun olurmu ve tüple ilgili herhangi bir çıkıntı yükseklik falan kalacakmı?
sizin yaptığınız işlemi gördüm forumdan arkadaşın aracına dün takmışsınız fotolar falan çok hoş ve düzenli görünüyor denizlide brc aynı böle çalışacakmı bilemiyorum? önerebileceğiniz yer varmı?
son olarak yaklaşık yılda 5000 km biniyorum ve allah kaza bela vermezse en az 10yıl binerim öyle değiştirmek gibi bir niyetim yok o yüzden sizcede mantıklı olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1237 : Nisan 22, 2012, 23:22:20 »
Merhaba Mehmet Bey..
3 gün önce 2008 Model Corolla aracıma Erzurum TULU BRC Bayiinde LPG dönüşümü yaptırdım. Hatta BRC fiyatları konusunda size danışıp soru yöneltmiştim bu forumda. Herşey gayet normal. Aracın çekişi güzel, LPG ye geçişte sıkıntı yok, yakıt değerlerini henüz ölçmediğim için bilmiyorum. Fakat LPG montajı yapıldığından beri, araç Start-Stop (marş) düğmesine bastıktan 5-6 saniye kadar sonra motor çalışıyor. Motor başarılı bir şekilde marş basıyor ama motor çalışmıyor. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Hatta bu kış Erzurumda -35 derecede bile aracım, start-stop düğmesine bastığımda hemen çalışıyordu. Bunun sebebi ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1238 : Nisan 24, 2012, 09:38:11 »
Merhabalar. Şu sıralar LPG sistemleri içim yağlama kiti takılması da öneriliyor. Bu yağlama kiti nedir ne işe yarar. Gerçekten gerekli midir. Aracım 2001 model corolla sol vvt-i motorlardan. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1239 : Nisan 27, 2012, 05:48:49 »
BRC'nin TSI motorlar için ürettiği kitin montajına başlanmış diye duydum doğru mudur ? Fiyatının da 3000 tl civarında olduğu söyleniyor. Peki bu sistem yüzde yüz LPG ile mi çalışıyor yoksa benzine de ihtiyaç duyuyor mu ?
Allah herkese önce sağlık versin..