Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1200 : Mart 22, 2012, 02:59:38 »
Merhaba Mehmet Bey. BRC fiyatı olarak 1550 TL peşin, 1650 TL taksitli fiyatı demişsiniz. Ankara'daki bayilerle görüştüm. Onlar da bu fiyatı veriyorlar. Fakat ben şu an Erzurum'dayım ve burada 1750 TL + 50 TL Simit tüp = 1800 TL fiyat veriyorlar. Bu fiyat dengesizliğinin sebebi nedir acaba? BRC bayileri fiyatları kendileri mi belirliyor yoksa Erzurum'da olmamızı fırsat bilerek başka alternatifimiz olmadığı düşüncesiyle mi bu fiyatı veriyorlar?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1200 : Mart 22, 2012, 02:59:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1201 : Mart 22, 2012, 15:44:44 »
Toyota servisinde cihaza bağlandığında arıza kodu ne verdi ?
Ayrıca Trabzon Adnan Oto hangi cihazın bozuk olduğunu söyledi ? BRC programının olduğu cihaz mı yoksa arıza tesbit cihazı mı ?

mehmet bey daha öncede yazmıştım trabzon da adnan oto da cihaz  bozukmuş sanaayide bulunan brc servisine gittim (başar) olması lazım isminin. cihazı taktılar benzine lpg ye geçirdiler seyir halinde birşey yapmadılar, bu arada lpg nin de filtresi varmış sanırım haberim yoktu onu değiştirdim katkı maddeleri tavsiye ettiler 140 lira yapıyordu hepsi kalsın dedim, 15 bin km olmuş lpg takılalı haberim yoktu garantisi 20012 eylülde bitiyormuş, bayağı yıpranmış filtre hafiften erimişti plastik yerleri filtre değiştirdim. bakan usta dedi tamam işi bitti ama arıza lambasını 2005 modellerden öncekini söndürüyor bizdeki toyota servisine gidin orada söndürürler dediler, gittim serviste söndürdüler cihazdan ama serviste ki yetkili dedi yine yanar. 35 km yol yaptım tekrar yanmaya başladı, aradım bir daha bakalım dediler anlamadım ve hiç memnun kalmadım adamlara soru soruyorsun cevap vermiyorlar adam akıllı. kimseye tavsiye etmem orayı... bir de format atılması gerekir falan dediler ne diyorsunuz bu duruma 50 tl para verdik bu işlemede teşekkür şimdiden
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1202 : Mart 22, 2012, 18:35:58 »
Öncelikle yardımınız için teşekkürler.Benimde şöyle bir sorun olacaktı.bende 2000 model 1.6 marea var yaza doğru lpg taktırmayi düşünüyorum ancak sistemlerin kullandıkları enjektörleri belli miktarda ses yaptığını öğrendim acaba bu doğrumu eğer doğruysa en sessiz çalışan enjektör hangi markada var.bana o konuda tomasettoyu önerdiler sizin fikriniz ne olur bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1203 : Mart 22, 2012, 22:18:22 »
Merhabalar,
1999 terra special aracımda lovato sıralı sistem kit var, depoyu fulledim 30 lt gaz aldı,şehir içi 240 km yol yaptım, bana çok gibi geliyor, ayrıca gösterge kırmıza geçmeden tek yeşil ışktayken direk kırmızıya geçmeden gazı kesiyor, deneyimi olanlardan yardım lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1204 : Mart 22, 2012, 23:58:33 »
Arkadaşlar hiç gaz takılmamış aracıma gaz taktırmayı düşünüyorum sizce hangi markayı taktırmalıyım biraz internette gezindim birçok kişi BRC diyor... Peki BRC de karar kılsam İstanbulda nereye yaptırmam konusunda fikir verirsiniz sonuçta her servis bir olmuyor bide takılan enjektörler selonaid olmamalı falan filan birsürü zımbırtı var taktırdığım yere sormam gerekenler nelerdir ??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1205 : Mart 23, 2012, 00:31:01 »
adnan otoda ki hangi cihaz da sorun vardı bilmiyorum toyota da bakan usta yakıttan olduğunu söyledi yine yanar dedi kod flan söylemedi bende sormadım aklıma gelmedi hiç, ama başar oto filtremi değiştirdi ayarını yaptı kendilerince tabi tekrardan aradılar orada hiç ilgilenmemişlerdi, aracın km sordular unutmuşlar orda almayı bu arada aracıma 43 binde takılmış garantisi bu yıl eylülde bitiyor, araç şu an 59 binde yine gelmemi söylediler bakalım ne olacak..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1206 : Mart 23, 2012, 21:39:16 »
mehmet bey, selamlar

2008 mmt corollama Nisan 2 de Aydın Kaykal kardeşlerde BRC taktıracağım ama inanın 2 aydır araştırmaktan tam usta oldum :)
ancak kaygılarımda yok değil.Usta işini hallettim , Ustam Murat egenin birincisi olmuş maşallah , Kit olarak BRC içinde çok düşündüm O da iyi
ancak takıntı olarak motor arıza ışığının yanması ,yakıtın teorik olarak verilen değerde olmaması gibi can sıkabilecek durumlarla karşılaşmak beni çok tedirgin ediyor açıkçası , böyle durumlarla karşılaşan aza değil arabadan soğuyanlar bile var

siz ne dersiniz kaygılarımda haklımıyım

saygılarımla
ismail

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1207 : Mart 24, 2012, 01:29:01 »
Merhaba Mehmet Bey. BRC fiyatı olarak 1550 TL peşin, 1650 TL taksitli fiyatı demişsiniz. Ankara'daki bayilerle görüştüm. Onlar da bu fiyatı veriyorlar. Fakat ben şu an Erzurum'dayım ve burada 1750 TL + 50 TL Simit tüp = 1800 TL fiyat veriyorlar. Bu fiyat dengesizliğinin sebebi nedir acaba? BRC bayileri fiyatları kendileri mi belirliyor yoksa Erzurum'da olmamızı fırsat bilerek başka alternatifimiz olmadığı düşüncesiyle mi bu fiyatı veriyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1208 : Mart 24, 2012, 16:31:02 »
Arkadaşlarlar bu fiyatlara ruhsat ücreti dahil mi??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1209 : Mart 25, 2012, 00:34:23 »
değil
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1210 : Mart 25, 2012, 16:25:34 »
Kıymetli arkadaşlar,

Avensis 2.0 D4 VVTI motorlar için LİKİT LPG sistemi piyasaya çıkınca lütfen forumda paylaşım yapalım. Şu anda birçok LPG montajı yapan uluslararası marka bu konuda çalışma yapıyor. Benim bildiğim PRINS BRC TELEFLEX gibi markalar hem AR-GE hemde PATENT konusunda çalışma yapıyor. BRC daha önce ŞUBAT MART 2012 de çıkacak demişti . En son görüşmemde AĞUSTOS ayı gibi dediler. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar SADECE LİKİT LPG SİSTEMİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELERİ paylaşırlarsa ben ve benim gibi bu sistemleri bekleyenler çok memnun olacaktır.

Herkese iyi forumlar.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1211 : Mart 26, 2012, 18:36:32 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Lpg sistemleri tercih ederken bence ilk kriteriniz ;kalite ,sorunsuzluk ,servis ağı ,satış sonrası destek olsun ; enjektör sesi son sırada sayılmalıdır.Zaten doğru montaj yapılmış lpg sistemlerinde enjektör sesini araç içerisinde kesinlikle duyamazsınız .Sizin aracınızında zaten lpg enjektörleri emme manifoltunun alt kısmına aparatlarla takılacağı için içeriye ses alma ihtimali sıfır diyebilirim.Tomasetto hakkında ise malesef olumlu düşüncelerim yok.Sessiz enjektör markalarında ise ; matrik ,romano ,waltek sayılabilir ama dediğim gibi bu iş sadece ses ile alakalı değil.BRC yi araştırmanızı tavsiye ederim.Selamlar...

Öncelikle yardımınız için teşekkürler.Benimde şöyle bir sorun olacaktı.bende 2000 model 1.6 marea var yaza doğru lpg taktırmayi düşünüyorum ancak sistemlerin kullandıkları enjektörleri belli miktarda ses yaptığını öğrendim acaba bu doğrumu eğer doğruysa en sessiz çalışan enjektör hangi markada var.bana o konuda tomasettoyu önerdiler sizin fikriniz ne olur bu konuda
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1212 : Mart 26, 2012, 18:39:58 »
Evet yakıtınız fazla ,lpg ekipmanlarını ,ayarını ,sızdırmazlığını  kontrol ettiriniz.

Merhabalar,
1999 terra special aracımda lovato sıralı sistem kit var, depoyu fulledim 30 lt gaz aldı,şehir içi 240 km yol yaptım, bana çok gibi geliyor, ayrıca gösterge kırmıza geçmeden tek yeşil ışktayken direk kırmızıya geçmeden gazı kesiyor, deneyimi olanlardan yardım lütfen..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1213 : Mart 26, 2012, 18:42:09 »
Merhaba ;

Brc zaten selenoıd valfli enjektör kullanmaz ,benzin enjektörü prensibinde çalışan elektronik ino3 my9 enjektörler kullanır.İstanbul'da AYAR OTO 'ya montaj yaptırabilirsiniz ,Taner Uçar'a lütfen selamlarımı iletiniz.

http://ayarotolpg.com/

Arkadaşlar hiç gaz takılmamış aracıma gaz taktırmayı düşünüyorum sizce hangi markayı taktırmalıyım biraz internette gezindim birçok kişi BRC diyor... Peki BRC de karar kılsam İstanbulda nereye yaptırmam konusunda fikir verirsiniz sonuçta her servis bir olmuyor bide takılan enjektörler selonaid olmamalı falan filan birsürü zımbırtı var taktırdığım yere sormam gerekenler nelerdir ??

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1214 : Mart 26, 2012, 18:43:17 »
Selçuk Bey Merhaba ;

Lütfen bana aracınızdaki arıza kodunu söyleyin ,bu arızaya göre yetkili bayiye sizi yönlendirip sorununuzu gidereceğim.Selamlar...

adnan otoda ki hangi cihaz da sorun vardı bilmiyorum toyota da bakan usta yakıttan olduğunu söyledi yine yanar dedi kod flan söylemedi bende sormadım aklıma gelmedi hiç, ama başar oto filtremi değiştirdi ayarını yaptı kendilerince tabi tekrardan aradılar orada hiç ilgilenmemişlerdi, aracın km sordular unutmuşlar orda almayı bu arada aracıma 43 binde takılmış garantisi bu yıl eylülde bitiyor, araç şu an 59 binde yine gelmemi söylediler bakalım ne olacak..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1215 : Mart 26, 2012, 18:46:25 »
Merhaba ;

Geçen hafta İtalyan Mühendislerle birlikte Türkiye'deki ilk BRC LDI Likit enjeksiyon sisteminin montajını yaptık ve eğitimini aldım .Bu sistemler önümüzdeki günlerde yaygınlaşacak fakat size üzücü bir haber vermem gerekirse firmaların D4 ler için şuan herhangi bir çalışması yok ,yapılan çalışmalar daha çok GDI ,TSI ,TFSI,THP ,ECOBOOST gibi yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlar için ....

Kıymetli arkadaşlar,

Avensis 2.0 D4 VVTI motorlar için LİKİT LPG sistemi piyasaya çıkınca lütfen forumda paylaşım yapalım. Şu anda birçok LPG montajı yapan uluslararası marka bu konuda çalışma yapıyor. Benim bildiğim PRINS BRC TELEFLEX gibi markalar hem AR-GE hemde PATENT konusunda çalışma yapıyor. BRC daha önce ŞUBAT MART 2012 de çıkacak demişti . En son görüşmemde AĞUSTOS ayı gibi dediler. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar SADECE LİKİT LPG SİSTEMİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELERİ paylaşırlarsa ben ve benim gibi bu sistemleri bekleyenler çok memnun olacaktır.

Herkese iyi forumlar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1216 : Mart 26, 2012, 18:47:37 »
Yücel Bey Merhaba ;

Benim şahsi tavsiyem bu araçta BRC MY11 Pipolu montaj.Ayrıca BRC de kullanılan soketli tesisat ile aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeden montaj mümkün.Ankara'da Mavidenizler ile görüşün ve lütfen benim de selamımı iletin.

Mehmet abi pek benim aracıma en uygun BRC kiti hangisi .

Alıntı yapılan: YÜCEL AYDOGAN (13179) - Mart 13, 2012, 15:10:06

Mehmet abi merhaba .Toyota yı sattım 2001 ford focus ambiante aldım 1.6 -16 valf .Araç benzinli hiç tüp takılmamış.Bu araca en uygun lpg kiti hangisi.Arıza lambası yakmayacak .Çekiş ve garip ayar sorunları yaşatmayacak .Marka illla BRC olması gerkmiyor kaliteli servis problemi yaşamayacagım bir lpg kiti olması yeterli.Birde bana maliyeti ne olur bu işin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1217 : Mart 26, 2012, 18:52:11 »
Merhaba Serkan Bey ;

BRC MY11 monr-taj fiyatı 1.650 TL 10 Taksittir ,size verilen fiyat yüksek.Bu konu ile ilgili olarak 2A Mühendisliğe bilgilendirme maili attım.Size Erzurum'daki alternatif bayi isimlerini veriyorum ,lütfen diğer bayiler ile de görüşünüz.Selamlar...

ERZURUM ÇİMENLER OTOM. Artvin Tortum yolu üzeri San. Sit. Bitimi
Tofaş Entegre Tesisleri 0 442 242 25 25 0 442 242 01 29 HİKMET NURİ ŞAHİN 0536 500 55 77

ERZURUM DADAŞ OTOGAZ Sanayi Sit. H Blok No: 90 0 442 242 78 39 0 442 242 78 39 HAYATİ ÇAKMAK 0536 608 24 55

ERZURUM TULU OTOM.SAN. TİC. LTD. ŞTİ. San. Sit. Tortum yolu üzeri 0 442 242 99 30 0 442 242 67 47 KENAN İRDEMEZ 0532 543 79 83

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1218 : Mart 26, 2012, 18:57:16 »
Merhaba Yücel ;

Aracına uygun ürün BRC MY11 Pipolu sistem ,Ankara'da ise gideceğin adres MAVİDENİZLER Tuncay Bey ; lütfen benim selamlarımı ilet ,gereken ilgiyi göstereceklerdir.Selamlar...

Yücel Bey Merhaba ;

Benim şahsi tavsiyem bu araçta BRC MY11 Pipolu montaj.Ayrıca BRC de kullanılan soketli tesisat ile aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeden montaj mümkün.Ankara'da Mavidenizler ile görüşün ve lütfen benim de selamımı iletin.

Mehmet abi pek benim aracıma en uygun BRC kiti hangisi .

Alıntı yapılan: YÜCEL AYDOGAN (13179) - Mart 13, 2012, 15:10:06

Mehmet abi merhaba .Toyota yı sattım 2001 ford focus ambiante aldım 1.6 -16 valf .Araç benzinli hiç tüp takılmamış.Bu araca en uygun lpg kiti hangisi.Arıza lambası yakmayacak .Çekiş ve garip ayar sorunları yaşatmayacak .Marka illla BRC olması gerkmiyor kaliteli servis problemi yaşamayacagım bir lpg kiti olması yeterli.Birde bana maliyeti ne olur bu işin

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1219 : Mart 26, 2012, 20:55:45 »
teşekkür ler mehmet bey toyota servisine gitmem gerek tekrardan ama fakir karışımdan olduğunu söylemişlerdi yine arıza lambasının yanma sebebini, ben 2  3 gün içinde gideceğim servisten arıza kodunu öğreneyim size ulaşabileceğimiz tel mümkün mü
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........