Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1180 : Mart 12, 2012, 20:00:48 »
Arkadaslar Merhaba ;
Sorularınıza yarın cevap verecegım.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1180 : Mart 12, 2012, 20:00:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1181 : Mart 13, 2012, 09:28:18 »
Merhabalar Şahin Bey ;

Prins ve BRC Lpg sektörünün en üst sınıf ürünleridir.Her iki üründe piyasada kullanılan selenoıd valfli enjektörler yerine elektronik enjektörler kullanır.Prins Japon enjektör üreticisi KHEIN marka ,BRC ise kendi patantli ürüni BRC İNO3 MY9 enjektörleri kullanır.Bu enjektörler yüksek devirlerde bile doğru oranda lpg gazını yanma odasına başarıyla gönderir.
Prins'in işletme basıncı 2 bar dır ,yüksek HP li araçlarda sabit basınç sağlaması ve vakuma ihtiyacı olmadan çalışması ayırd edici özellikleridir.
Peki bu fiyat farkı nerden kaynaklanıyor ; Toyota Verso için Prins yaklaşık 2.300 BRC ise 1.650 TL fiyat veriyor.
Öncelikle BRC nin tüm ürünlerini İtalya'da kendi üretim bandlarında üretiyor.Üretim Kapasitesi çok yüksek bir fabrikaya sahip BRC A dan Z ye tüm ekipmanlarını kendi çatısı altında üretiyor ve bu üretim sayısı Prins'in kit satışı ile mukayese edilemez.
Prins bir çok malzemesini farklı firmalardan tedarik ediyor ; Örneğin enjektörü Khein ,yanılmıyorsam ecü ve regulatörü Bosch vb firmalardan aldığı için fiyatı biraz daha artıyor.
Prins in kullandığı valve care sistemi subablarda ekstra bir koruma sağladığı belirtilmekte ,BRC ise tunap katkı maddeleri ile subablarda ekstra koruma sağlamakta.
Toyota Verso için Prins'e gerek var mı ? Bu tüketicilerin tercihi fakat fazladan vereceğim ücrete bence hiç ama hiç gerek yok.Bilgilerinize...

Selam Mehmet bey... prins yaglamalı sistemle, Brc nin arasındaki farklar nelerdir. 2008 verso  aracım için tavsiyeniz nedir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1182 : Mart 13, 2012, 09:42:39 »
Merhaba Mahir Bey ;
*LPGde 19LT/100 KM cok ciddi bir yakıt tüketimi ; 200 HP arabamız olmadığına göre bu yakıt oldukça yüksek.
*Sıralı sisteme geçiş yapmadan önce bu aracın mevcut sistem ile de düzenli çalışabilmesi için tecrübeli bir lpg servisine gidip yakıtın neden bu kadar yüksek olduğu araştırılmalı ,aracın kendi motorunda da yapılması gereken bir işlem olup olmadığı araştırılmalı diye düşünüyorum.
*Sıralı siteme geçişte tank hariç tüm parçalar değişecektir.
*Montaj fiyatları 900 TL den başlayıp 1.600 TL ye kadar çıkmaktadır.Bu fiyat üzerinden yaklaşık 70 TL lpg tank fiyatı düşülecektir.

Selamlar...

Merhaba Mehbet bey iyilikler dileyerek sözüme girmek istiyorum!...
İsmim Mahir, Yaklaşık bir ay önce 94 model Corona GLİ 2.0 sahibi oldum, size net değerler veremeyeceğim fakat arabamda düz olan atiker marka lpg sistemi bulunmakta olup 100 km de 18 ile 20 lt arasında gaz yaktığını fark ettim. Bu değer bana benzinde kullanmaktan daha masraflı geldi. Bu konuyla ilgili önerilerinizin benim için değerli olduğunu belirterek ayrıca bir kaç soru yöneltmek istiyorum...

Çevremdeki insanlar arabamın injeksiyonlu olması nedeniyle düz olan lpg sistemini sıralı sisteme çevirmemi öneriyorlar, sıralı sisteme çevirmeli miyim?

Sıralı sisteme geçmek gerekirse, mevcut düz sistemin tamamının değişmesi gerekir mi? Yoksa sadece beyin kısmının değişmesi yeterli olur mu?

Sıralı sisteme geçmek gerekirse bunun maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?

Mevcut düz sistemden sıralı sisteme geçiş olursa bunu tekrar ruhsata işletmem gerekir mi? Yoksa hali hazırda ruhsattaki Lpg'lidir yazısı yeterli olur mu?

Ek olarak belirtmek isterim ki, bir kaç gündür kafamı meşgul eden bu konu ile ilgili henüz servis ya da usta ile görüşmedim. Acaba yapılacak bir bakım Lpg sisteminde bir değişiklik yapılmadan sarfiyatı normal değerlere düşürür mü?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder tekrar iyilikler dilerim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1183 : Mart 13, 2012, 10:33:35 »
Merhaba Selçuk Bey ;

LPG Charger hakkında tecrübeye sahip değilim ,teorik bilgiler iş pratiğe döndüğünde bazen istenilen sonuçları vermiyor ,bu sebeble yorum yapamayacağım.
Arıza lambanızın yanma nedeni p0171 Fakir yakıt karşım arıza ise muhakkak lpg servisine gidip yakıt ayarınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor ,bu şekilde aracınızı kullanmanız motor ömrü açısından size sıkıntı doğurabilir.
Serviin söylediği cümle tamamen mantıksızca söylenmiş ; doğru ayar ile lpg kaynaklı motor ikaz lambanız kesinlikle yanmayacaktır.

mehmet bey bilgileriniz çok faydalı oluyor teşekkür.aracım 2007 corolla brc simit  tüp kullanıyorum ayrıca lpg charger adında kit takılı motor kısmında ilk kalkışta beygir gücünü artırdığı temiz hava akımını daha yüksek sağladığı vs..diyorlar bilmem ne kadar doğru bunla ilgili bilginiz varmı? aracımda  lpg (brc) den memnunum ancak arıza lambası yandı servise götürdüm fakir yakıttan dedi araçta hiç birşey yok. ama dediğiniz gibi önemli başka arıza olsa farkına varamayız.servis lpg servisine gitsende söner ama geri yanar dedi orda servistede söndürdüler..arada bir yanıyor sönüyor ne yapmalıyım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1184 : Mart 13, 2012, 13:41:52 »
mehmet bey trabzondayım ben belirttiğiniz siteden (özençler)  burada 4 tane gösterdi, ama sizin bir tavsiyeniz var mı sonuçta usta çok önemli faktör lpg konusunda hatta honda bayiini gösterdi bir tanede. bir an önce baktırayım arıza lambası sinir bozucu oluyor çünkü, birde yakıt kousunda değişiklik olur mu acaba, sadece ayarını mı kontrol edecekler serviste ne işlem görür?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1185 : Mart 13, 2012, 15:10:06 »
Mehmet abi merhaba .Toyota yı sattım 2001 ford focus ambiante aldım 1.6 -16 valf .Araç benzinli hiç tüp takılmamış.Bu araca en uygun lpg kiti hangisi.Arıza lambası yakmayacak .Çekiş ve garip ayar sorunları yaşatmayacak .Marka illla BRC olması gerkmiyor kaliteli servis problemi yaşamayacagım bir lpg kiti olması yeterli.Birde bana maliyeti ne olur bu işin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1186 : Mart 13, 2012, 16:24:51 »
Merhaba ;

Adnan Otomotiv'e gidip arıza lambanızın neden yandığı konusunda emin olsunlar.Daha sonra aracın benzinde hatasız çalıştığını gözlemledikten sonra lpg ayarını eobd cihazı ile baştan yapsınlar.Gökhan Usta beni cepten arayıp teknik destek alabilir.Selamlar...

mehmet bey trabzondayım ben belirttiğiniz siteden (özençler)  burada 4 tane gösterdi, ama sizin bir tavsiyeniz var mı sonuçta usta çok önemli faktör lpg konusunda hatta honda bayiini gösterdi bir tanede. bir an önce baktırayım arıza lambası sinir bozucu oluyor çünkü, birde yakıt kousunda değişiklik olur mu acaba, sadece ayarını mı kontrol edecekler serviste ne işlem görür?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1187 : Mart 13, 2012, 16:26:49 »
Yücel Bey Merhaba ;

Benim şahsi tavsiyem bu araçta BRC MY11 Pipolu montaj.Ayrıca BRC de kullanılan soketli tesisat ile aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeden montaj mümkün.Ankara'da Mavidenizler ile görüşün ve lütfen benim de selamımı iletin.

Mehmet abi merhaba .Toyota yı sattım 2001 ford focus ambiante aldım 1.6 -16 valf .Araç benzinli hiç tüp takılmamış.Bu araca en uygun lpg kiti hangisi.Arıza lambası yakmayacak .Çekiş ve garip ayar sorunları yaşatmayacak .Marka illla BRC olması gerkmiyor kaliteli servis problemi yaşamayacagım bir lpg kiti olması yeterli.Birde bana maliyeti ne olur bu işin
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1188 : Mart 14, 2012, 11:04:59 »
mehmet iyi günler dileyerek başlıyorum benim kafama takılan bir konu var ben balıkesirde ikamet ediyorum bundan 6 veya 7 sene önce kaliteli sitemler olarak brc tartarini princ söylenirdi ve bir çok arkadaşım brc taktırdı ozmanlarda takılan brc ler en herkes memnun kaldı ardından bir söylenti çıktı sanırım bu tüm türkiyede böyle denilen şu son zamanlardaki brc artık yüzde 40 veya 50 si yerli üretim malzeme kullanıyor yüzde 100 italyan değil artık denildi ve burada brc takanlar servisliği bıraktı şu anda sadece opel servisi brc takıyor ve duyduğum kadarda ve hala o söylentiler dolaşıyor brc nin çok sorun çıkardığı bana  bu konuda bir açıklama yaparmısınız ve brc taktıracak arkadaşlar yüzde yüz emin olduğu italyan malı brc nerden bulabilir veya nsaıl anlar ben arabama brc taktıracaktım geçen sene emin olun saniyede kimse takmıyor artık bende gittim önce kme taktırdım onda sorun yaşadım ardından romano taktırdım ama allaha şükür romanodan çok memnunum şimdi mehmet bey bu söylentiler benim duyduklarım gerçek payı vardır veya yoktur bilemiyorum bizi ve bizleri bu konuda aydılatırsanız çok sevinirim ve brc üzerine atılan bu kuruntulardanda kurtulmuş oluruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1189 : Mart 14, 2012, 15:27:55 »
Merhabalar Hakan Bey ;

BRC İtalya'da Cherescco'da üretilen Türkiye'de ve dünyada otomobil firmalarının 0 km de araçlarında tercih ettiği bir dünya markasıdır.BRC nin tarihçesini özetler isek ;

BRC 1962 yılında kuruldu. İsmini Bogetti Romano Cheresco 'nun baş harflerinden aldı.
BRC 1998 yılında flying enjeksion ile ilk sıralı sistemini üretti
BRC 2007 yılında Zavoliyi satın aldı
BRC 2008 yılında Tomesetto Achile yi satın aldı
BRC 2009 yılında GFI Teleflexi satın aldı.

Şuan dünya'da tüm parçalarını kendi bünyesinde üreten yegane şirketlerdendir.2009 Yılında İtalya BRC fabrikasını 2 gün süreyle gezmiştim ve hala göremediğim üretim bandları vardı ; yani devasa bir lpg-cng fabrikasıdır.
Türkiye'de bu tip söylentilerin çıkma nedeni rakip firmaların BRC nin ürün kalitesine ,sorunsuzluğuna,satış sonrası desteğine ,yaygın servis ağına laf edemedikleri için böyle asılsız laflar ediyorlar.Fakat burda gözden kaçan bir konu var.BRC nin Türkiye tek distiributoru 2A Mühendislik'tir ve fakat 2A Mühendisliğin satışını yaptığı ayrı bir cihaz vardır bu ürünün ismi BRAVOdur ve bu ürün %100 yerlidir ve bu ürün sadece 2A Bayilerinde var.Belki bu laflar burdan kaynaklanabiliyor ,uyanık lpgciler BRC diye BRAVO yu montaj yaparlarsa bilemem ama elma ile armut kadar birbirinden tamamen farklı ürünlerdir.BRC MY11 montaj fiyatı 1.650 TL ,BRAVO montaj fiyatı 1.000 TL dir.
SONUÇ : BRC bakır boruları hariç %100 ithal bir üründür.Yetkili servislerimizde gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.Müsait bir zamanda sizin için  İtalya üretim bandlarının resimlerini paylaşayım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1190 : Mart 14, 2012, 17:59:28 »
bilgilendirme için teşekkür ederim mehmet bey bir konuya açıklık getirmiş olduk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1191 : Mart 14, 2012, 18:19:11 »
2011 Corolloma BRc taktırmak için ustayla görüştüm..İşi çok titiz yaptıklarını,bir günde bir montaj yaptıklarını,en ufak sorunumun olmayacağını(gaz kokusu,akıtma,arıza lambası,çekiş düşüklüğü) söyledi.Peşin 1550 taksitli 1650ye yaparım dedi..
Doğru mudur,makul mudur?
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1192 : Mart 14, 2012, 19:28:57 »
Merhaba Halıt Bey ;
50 TL lık fazlalıkları pazarlıkla halledelım.P.M den bayının ısmını gonderırsenız referans olabılırım.Selamlar...

2011 Corolloma BRc taktırmak için ustayla görüştüm..İşi çok titiz yaptıklarını,bir günde bir montaj yaptıklarını,en ufak sorunumun olmayacağını(gaz kokusu,akıtma,arıza lambası,çekiş düşüklüğü) söyledi.Peşin 1550 taksitli 1650ye yaparım dedi..
Doğru mudur,makul mudur?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #1193 : Mart 19, 2012, 12:32:40 »
Mehmet bey iyi günler. Daha önce de maruzatımı belirtmiş, yanıt almıştım, tekrar teşekkür ederim. Aracım 2000 model 1.3 yaris, LPG taktırdıktan sonra arka koltuk 5 cm filan öne geldi. İnternet sitenizde yer alan montaj resimleri arasında Yaris montajı da var (zannedersem o araçta 2001 veya 2002. Bagaj ebatı aynı) .  Sizin montajda da arka koltuğun öne gelme sorunu oluştu mu? veya benim aracıma yapılan hatalı bir montaj ise düzeltilebilinir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1194 : Mart 19, 2012, 17:36:26 »
Mehmet abi 2001 Ford Focus aldım .1.6 motor araç benzinli LPG taktırsan en uyumlu kit hangisi olur.Bu arada servise sordum benim araç
MAP sensörlü ve çift hego sensörlü modellerdenmiş.Bir önceki seri motorlar maf sensörlü ve tek hego sensörlüymüş.Usta eger dogru kiti ve ayarı yaptırmassan motor arıza lambası yanar dedi.Kimisi lovato da yanmaz diyo kimisi BRC diyo işin ehli olarak ben sana danışmak istedim .En uyumlu kit marka nedir dikkat etmen gereken nedir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1195 : Mart 19, 2012, 21:09:14 »
Merhaba Talıp Bey ;
Toyota Yarıste lpg donusumunde yaklasık 5 cm lık mesafeyı lpg tankı malesef ısgal edıyor.Aracınızdakı montaj hatalı degıl.Selamlar...

Mehmet bey iyi günler. Daha önce de maruzatımı belirtmiş, yanıt almıştım, tekrar teşekkür ederim. Aracım 2000 model 1.3 yaris, LPG taktırdıktan sonra arka koltuk 5 cm filan öne geldi. İnternet sitenizde yer alan montaj resimleri arasında Yaris montajı da var (zannedersem o araçta 2001 veya 2002. Bagaj ebatı aynı) .  Sizin montajda da arka koltuğun öne gelme sorunu oluştu mu? veya benim aracıma yapılan hatalı bir montaj ise düzeltilebilinir mi?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1196 : Mart 19, 2012, 21:17:30 »
Yucel Merhaba ;
Oncelıkle servıste bu bılgıyı veren ustayı tebrık ederım , A dan Z ye soyledıklerı dogru ve tamamına katılıyorum.BRC elektronık enjektorlerı ve plug and Drıve yazılımı ıle Lovatodan daha kalıtelı bır cıhazdır ; ama burda onemlı olan montaj sonrası yapılacak lpg kalıbrasyonudur.Bu aracta muhakkak yol ayarı yapılmalıdır , bu sebeble urun kadar montajı ve ayarı yapacak lpg servısı cok onemlıdır .Servıs konusunda sana referans olabılırım ;)

Mehmet abi 2001 Ford Focus aldım .1.6 motor araç benzinli LPG taktırsan en uyumlu kit hangisi olur.Bu arada servise sordum benim araç
MAP sensörlü ve çift hego sensörlü modellerdenmiş.Bir önceki seri motorlar maf sensörlü ve tek hego sensörlüymüş.Usta eger dogru kiti ve ayarı yaptırmassan motor arıza lambası yanar dedi.Kimisi lovato da yanmaz diyo kimisi BRC diyo işin ehli olarak ben sana danışmak istedim .En uyumlu kit marka nedir dikkat etmen gereken nedir .
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1197 : Mart 19, 2012, 22:57:46 »
Mehemt Bey,size özel mesaj atmıştım ama yoksa atamadım mı?:)
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1198 : Mart 20, 2012, 06:57:03 »
Merhaba Halıt Bey ;

Evet ozel mesajınız geldı.Cevap vermek gerekırse ;
Bu ıste herkes ıddıalı ve herkes en ıyısı oldugunu soyluyor ;ben sektorde hangı ustayla gorussem (bazı ustalarımızı ve servıslerı ayrı tutuyorum) bugune kadar bınlerce arabaya montaj yapmıstır , ayar konusunda herseyı bılıyordur ,kısaca cok ıddıalıdır ama bıraz ısın ıcıne gırdıgımızde , ıs teknık konulara geldıgınde tıkanıp kalanı , abı o da ne dıyenı hep goruyorum.Konuya donecek olursak ; aracınıza lpg donusumu yaptırmak ıcın 10.000 km beklemenıze gerek yok , bır cok toyotaya ve kendı aracımıza 0 km de donusumler yapıyoruz .Montajı yapacak servıs konusunda ; Sıvas Acılım Oto ve de Surtas ıle gorusun ve lutfen benım de selamlarımı ıletınız , bu gorusmeler netıcesınde ısytersenız beraber karar verelım.Selamlar, saygılar... 

Mehemt Bey,size özel mesaj atmıştım ama yoksa atamadım mı?:)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1199 : Mart 22, 2012, 01:35:50 »
mehmet bey daha öncede yazmıştım trabzon da adnan oto da cihaz  bozukmuş sanaayide bulunan brc servisine gittim (başar) olması lazım isminin. cihazı taktılar benzine lpg ye geçirdiler seyir halinde birşey yapmadılar, bu arada lpg nin de filtresi varmış sanırım haberim yoktu onu değiştirdim katkı maddeleri tavsiye ettiler 140 lira yapıyordu hepsi kalsın dedim, 15 bin km olmuş lpg takılalı haberim yoktu garantisi 20012 eylülde bitiyormuş, bayağı yıpranmış filtre hafiften erimişti plastik yerleri filtre değiştirdim. bakan usta dedi tamam işi bitti ama arıza lambasını 2005 modellerden öncekini söndürüyor bizdeki toyota servisine gidin orada söndürürler dediler, gittim serviste söndürdüler cihazdan ama serviste ki yetkili dedi yine yanar. 35 km yol yaptım tekrar yanmaya başladı, aradım bir daha bakalım dediler anlamadım ve hiç memnun kalmadım adamlara soru soruyorsun cevap vermiyorlar adam akıllı. kimseye tavsiye etmem orayı... bir de format atılması gerekir falan dediler ne diyorsunuz bu duruma 50 tl para verdik bu işlemede teşekkür şimdiden
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........