0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam Mehmet bey... prins yaglamalı sistemle, Brc nin arasındaki farklar nelerdir. 2008 verso aracım için tavsiyeniz nedir.
Merhaba Mehbet bey iyilikler dileyerek sözüme girmek istiyorum!...İsmim Mahir, Yaklaşık bir ay önce 94 model Corona GLİ 2.0 sahibi oldum, size net değerler veremeyeceğim fakat arabamda düz olan atiker marka lpg sistemi bulunmakta olup 100 km de 18 ile 20 lt arasında gaz yaktığını fark ettim. Bu değer bana benzinde kullanmaktan daha masraflı geldi. Bu konuyla ilgili önerilerinizin benim için değerli olduğunu belirterek ayrıca bir kaç soru yöneltmek istiyorum...Çevremdeki insanlar arabamın injeksiyonlu olması nedeniyle düz olan lpg sistemini sıralı sisteme çevirmemi öneriyorlar, sıralı sisteme çevirmeli miyim?Sıralı sisteme geçmek gerekirse, mevcut düz sistemin tamamının değişmesi gerekir mi? Yoksa sadece beyin kısmının değişmesi yeterli olur mu?Sıralı sisteme geçmek gerekirse bunun maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?Mevcut düz sistemden sıralı sisteme geçiş olursa bunu tekrar ruhsata işletmem gerekir mi? Yoksa hali hazırda ruhsattaki Lpg'lidir yazısı yeterli olur mu?Ek olarak belirtmek isterim ki, bir kaç gündür kafamı meşgul eden bu konu ile ilgili henüz servis ya da usta ile görüşmedim. Acaba yapılacak bir bakım Lpg sisteminde bir değişiklik yapılmadan sarfiyatı normal değerlere düşürür mü?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder tekrar iyilikler dilerim...
mehmet bey bilgileriniz çok faydalı oluyor teşekkür.aracım 2007 corolla brc simit tüp kullanıyorum ayrıca lpg charger adında kit takılı motor kısmında ilk kalkışta beygir gücünü artırdığı temiz hava akımını daha yüksek sağladığı vs..diyorlar bilmem ne kadar doğru bunla ilgili bilginiz varmı? aracımda lpg (brc) den memnunum ancak arıza lambası yandı servise götürdüm fakir yakıttan dedi araçta hiç birşey yok. ama dediğiniz gibi önemli başka arıza olsa farkına varamayız.servis lpg servisine gitsende söner ama geri yanar dedi orda servistede söndürdüler..arada bir yanıyor sönüyor ne yapmalıyım.
mehmet bey trabzondayım ben belirttiğiniz siteden (özençler) burada 4 tane gösterdi, ama sizin bir tavsiyeniz var mı sonuçta usta çok önemli faktör lpg konusunda hatta honda bayiini gösterdi bir tanede. bir an önce baktırayım arıza lambası sinir bozucu oluyor çünkü, birde yakıt kousunda değişiklik olur mu acaba, sadece ayarını mı kontrol edecekler serviste ne işlem görür?
Mehmet abi merhaba .Toyota yı sattım 2001 ford focus ambiante aldım 1.6 -16 valf .Araç benzinli hiç tüp takılmamış.Bu araca en uygun lpg kiti hangisi.Arıza lambası yakmayacak .Çekiş ve garip ayar sorunları yaşatmayacak .Marka illla BRC olması gerkmiyor kaliteli servis problemi yaşamayacagım bir lpg kiti olması yeterli.Birde bana maliyeti ne olur bu işin
2011 Corolloma BRc taktırmak için ustayla görüştüm..İşi çok titiz yaptıklarını,bir günde bir montaj yaptıklarını,en ufak sorunumun olmayacağını(gaz kokusu,akıtma,arıza lambası,çekiş düşüklüğü) söyledi.Peşin 1550 taksitli 1650ye yaparım dedi..Doğru mudur,makul mudur?
Mehmet bey iyi günler. Daha önce de maruzatımı belirtmiş, yanıt almıştım, tekrar teşekkür ederim. Aracım 2000 model 1.3 yaris, LPG taktırdıktan sonra arka koltuk 5 cm filan öne geldi. İnternet sitenizde yer alan montaj resimleri arasında Yaris montajı da var (zannedersem o araçta 2001 veya 2002. Bagaj ebatı aynı) . Sizin montajda da arka koltuğun öne gelme sorunu oluştu mu? veya benim aracıma yapılan hatalı bir montaj ise düzeltilebilinir mi?
Mehmet abi 2001 Ford Focus aldım .1.6 motor araç benzinli LPG taktırsan en uyumlu kit hangisi olur.Bu arada servise sordum benim araç MAP sensörlü ve çift hego sensörlü modellerdenmiş.Bir önceki seri motorlar maf sensörlü ve tek hego sensörlüymüş.Usta eger dogru kiti ve ayarı yaptırmassan motor arıza lambası yanar dedi.Kimisi lovato da yanmaz diyo kimisi BRC diyo işin ehli olarak ben sana danışmak istedim .En uyumlu kit marka nedir dikkat etmen gereken nedir .
Mehemt Bey,size özel mesaj atmıştım ama yoksa atamadım mı?