Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1160 : Şubat 22, 2012, 16:56:04 »
Tabi enjektörün sessiz olanından takacam dedi. yine de azda olsa şıkırtı sesi geliyor. Enjektörün arıza yapmaması için (Atiker) neler yapmalıyız ki.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1160 : Şubat 22, 2012, 16:56:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1161 : Şubat 22, 2012, 18:06:12 »
Merhaba Berdan Bey ;

Sorununuzun düzelmesine sevindim.Umarım ustanız ayarı da düzgün yapmıştır.
Montajını yaptığı enjektörün resmini buraya eklermisiniz ? bakalım waltek enjektör mü ? yoksa rail apachi mi takmışlar ? ya da yerli enjektör mü? Resme göre yorum yapayım.Selamlar...

Mehmet Bey, sonunda servise gittim ve enjektörü değiştirdim. Usta zorla değiştirdi. Parasıyla değil mi usta değiştir dedim ve sorunum düzeldi. Size de teşekkür ediyorum bu arada.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1162 : Şubat 22, 2012, 22:58:28 »
enjektorler yerlimiydi markası ne idi kaça maloldu ?

Tabi enjektörün sessiz olanýndan takacam dedi. yine de azda olsa þýkýrtý sesi geliyor. Enjektörün arýza yapmamasý için (Atiker) neler yapmalýyýz ki.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1163 : Şubat 29, 2012, 23:24:10 »
mehmet bey auris im var valfmatik motorlara daha önceki forumlarda manifolt delinmeden lpg uygulaması yapıldığını yazmıştınız ama son forumlarda manifoltun delinmesi gerektiğini yazmışsınız benmi yanlış hatırlıyorum gerçi zannetmiyorum çünkü yazılarınızı en başından beri takip ediyorum ve walfmatik motorlu aracım olduğundan ve lpg dönüşümü yaptırmayı düşündüğümden sürekli takipteyim.
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1164 : Mart 01, 2012, 08:20:04 »
memet bey bu hondanın motoru ne zaman gelecek acaba
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1165 : Mart 01, 2012, 09:55:55 »
Merhabalar ;
Bu araçlara her iki şekilde de montaj yapılabilir ama pipolu montajın özellikleri nedir ; emme manifoltu delinmeden lpg gazını yanma odasına en yakın noktadan ,en doğru açı ile göndermesiydi.Walvematik motorlara gaz nipeli ile de hemen hmen en yakın noktadan ,en doğru açı ile lpg gazını yanma odasına göndermek mümkün ,bu durumda tek fark manifoltun delinip delinmemesi ile alaklı .Bu da tercih meselesi.
Sonuç: her iki şekilde de montaj mümkündür.

mehmet bey auris im var valfmatik motorlara daha önceki forumlarda manifolt delinmeden lpg uygulaması yapıldığını yazmıştınız ama son forumlarda manifoltun delinmesi gerektiğini yazmışsınız benmi yanlış hatırlıyorum gerçi zannetmiyorum çünkü yazılarınızı en başından beri takip ediyorum ve walfmatik motorlu aracım olduğundan ve lpg dönüşümü yaptırmayı düşündüğümden sürekli takipteyim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1166 : Mart 01, 2012, 09:57:45 »
Merhaba Yusuf Usta'm ;

Bugün Servis paşaoğlu ile görüştüm ,parçalar USA'dan çıkmış haftaya İstanbul'da olacak ,1 hafta da motorun revizyonu sürer ,en geç 20 gün sonra motor senin atolyende,senin maharetli ellerine teslim  :)

memet bey bu hondanın motoru ne zaman gelecek acaba
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1167 : Mart 02, 2012, 10:13:53 »
Mehmet bey merhaba,
1999 corolla 1,6 luna aracım var, yaklaşık 1 ay önce lovatı sıralı sistem kit taktırdım.Yaptığım ölçümlerde 50 tllik gazla 150 km yol yaptım. Ancak aracı kullanmadığım için şunu belirtmek isterim ki bu zamana kadar depoyu hiç fullemedim ayıac 2 kez 50 tllik yakıt aldım. Yakıt sarfiyatı bana çok geld, tabi depoyu fullemeden yapılan ölçüm doğru değil biliyorum ama yinede bu kadar farklılık olmaması gerekiyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla bı tip sistemlerde depo bitimine yakın gösterge kırmızıda bir süre yanık kalıp daha sonra benzine geçiyor, ama benim araçta 1. kademe yeşilde yanarken bir anda kırmızıya geçip gazı kesiyor.Tahminime göre depada bir miktar gaz kalıyor. Ayrıca araç özellikle soğukken enjektör sesini içeri çok alıyor, Araca yarın komple bakım yaptırdıtan spnra gazcıya gidicem nereleri kontrol ettirmemi tavsiye edersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1168 : Mart 02, 2012, 20:08:53 »
Mehmet bey ,3 gün önce Kayseri'den Samsun'a dönüş yolunda Çorum'da mola vermişdim,o esnada  radyoda defalarca reklamınızı duydum...Forumdan birilerinin reklamını duymak bile çok güzel. Bu arada daha önce gündeme geldimi bilemiyorum ama forumdaşlarınıza ufak bi tenzilatınız olup olmadığını soracaktım, zira lpg taktırma niyetine girdimde bu aralar...Amma yüzsüzüm yaaa :lol: :D :lol: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1169 : Mart 03, 2012, 08:31:48 »
Merhaba Ibrahım Bey ;
Buyuklerımızın ogrettıgı bır konu var '' Esten dosttan fazla kazanacaksın'' derler :) Forumdaslaroımıza %5 zamlı tarıfe uyguluyoruz.
Saka bır yana elımden gelenı yaparım ; bır dahakı seyehatınızde en azından cay ıcmeye beklıyorum, selamlar...

Mehmet bey ,3 gün önce Kayseri'den Samsun'a dönüş yolunda Çorum'da mola vermişdim,o esnada  radyoda defalarca reklamınızı duydum...Forumdan birilerinin reklamını duymak bile çok güzel. Bu arada daha önce gündeme geldimi bilemiyorum ama forumdaşlarınıza ufak bir tenzilatınız olup olmadığını soracaktım, zira lpg taktırma niyetine girdimde bu aralar...Amma yüzsüzüm yaaa :lol: :D :lol: :D
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1170 : Mart 03, 2012, 10:04:17 »
Merhaba Ibrahım Bey ;
Buyuklerımızın ogrettıgı bır konu var '' Esten dosttan fazla kazanacaksın'' derler :) Forumdaslaroımıza %5 zamlı tarıfe uyguluyoruz.
Saka bır yana elımden gelenı yaparım ; bır dahakı seyehatınızde en azından cay ıcmeye beklıyorum, selamlar...

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1171 : Mart 03, 2012, 10:57:09 »
+1

Burda Çorum'lu desteği sezdim biraz... :D :D

İnşallah ilk fırsatta görüşmek üzere... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1172 : Mart 03, 2012, 11:30:00 »
 :D

tam destek ibrahim bey , mehmet in araçta bizim atölyede onarımda bunu hatırlattıgı iyi oldu  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1173 : Mart 03, 2012, 16:39:59 »
Yusuf biz eş dostmuyuz , kardeşiz  sana para yok :)

:D
tam destek ibrahim bey , mehmet in araçta bizim atölyede onarımda bunu hatırlattıgı iyi oldu  :D :D :D
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1174 : Mart 03, 2012, 16:40:36 »
Bekliyoruz İbrahim Bey ,Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1175 : Mart 03, 2012, 17:13:07 »
Bekliyoruz İbrahim Bey ,Selamlar...

Artık Samsun'da da bir kardeşiniz var...... :D :D :D .....Yolunuz düşerse bende beklerim..... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1176 : Mart 08, 2012, 13:30:53 »
Selam Mehmet bey... prins yaglamalı sistemle, Brc nin arasındaki farklar nelerdir. 2008 verso  aracım için tavsiyeniz nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Demedim mi?
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 430000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #1177 : Mart 10, 2012, 23:16:45 »
Merhaba Mehbet bey iyilikler dileyerek sözüme girmek istiyorum!...
İsmim Mahir, Yaklaşık bir ay önce 94 model Corona GLİ 2.0 sahibi oldum, size net değerler veremeyeceğim fakat arabamda düz olan atiker marka lpg sistemi bulunmakta olup 100 km de 18 ile 20 lt arasında gaz yaktığını fark ettim. Bu değer bana benzinde kullanmaktan daha masraflı geldi. Bu konuyla ilgili önerilerinizin benim için değerli olduğunu belirterek ayrıca bir kaç soru yöneltmek istiyorum...

Çevremdeki insanlar arabamın injeksiyonlu olması nedeniyle düz olan lpg sistemini sıralı sisteme çevirmemi öneriyorlar, sıralı sisteme çevirmeli miyim?

Sıralı sisteme geçmek gerekirse, mevcut düz sistemin tamamının değişmesi gerekir mi? Yoksa sadece beyin kısmının değişmesi yeterli olur mu?

Sıralı sisteme geçmek gerekirse bunun maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?

Mevcut düz sistemden sıralı sisteme geçiş olursa bunu tekrar ruhsata işletmem gerekir mi? Yoksa hali hazırda ruhsattaki Lpg'lidir yazısı yeterli olur mu?

Ek olarak belirtmek isterim ki, bir kaç gündür kafamı meşgul eden bu konu ile ilgili henüz servis ya da usta ile görüşmedim. Acaba yapılacak bir bakım Lpg sisteminde bir değişiklik yapılmadan sarfiyatı normal değerlere düşürür mü?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder tekrar iyilikler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Demedim mi?
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 430000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #1178 : Mart 12, 2012, 12:29:20 »
 :islik: :-\ :blink: :wacko: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1179 : Mart 12, 2012, 16:50:15 »
mehmet bey bilgileriniz çok faydalı oluyor teşekkür.aracım 2007 corolla brc simit  tüp kullanıyorum ayrıca lpg charger adında kit takılı motor kısmında ilk kalkışta beygir gücünü artırdığı temiz hava akımını daha yüksek sağladığı vs..diyorlar bilmem ne kadar doğru bunla ilgili bilginiz varmı? aracımda  lpg (brc) den memnunum ancak arıza lambası yandı servise götürdüm fakir yakıttan dedi araçta hiç bişey yok. ama dediğiniz gibi önemli başka arıza olsa farkına varamayız.servis lpg servisine gitsende söner ama geri yanar dedi orda servistede söndürdüler..arada bir yanıyor sönüyor ne yapmalıyım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........