Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 858506 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 65 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1140 : Şubat 17, 2012, 19:41:25 »
Merhaba Mehmet Bey ;

Öncelikle enjektör railine gelen hatta bir sızıntı (gaz kaçağı) var mı kontrol edermisiniz ? Gaz valfi ile enjektör girişine kadar olan hatta kaçak var mı ?kontrol edelim ona göre yorum yapacağım.Selamlar...

Selam mehmet bey hayır hiç bir tarafta kaçak bulunamadı acaba ısı derecesiyle mi ilgili yükseltirsek kaç dereceye yükseltelim Selam mehmet bey hayır hiç bir tarafta kaçak bulunamadı acaba ısı derecesiyle mi ilgili yükseltirsek kaç dereceye yükseltelim Ayrıca mehmet usta sabahları benzinle çalıştırıp 7-8 km gittikten sonra durup yani iyice ısındıktan sora durup rölantide lpg ye atıyorum yine stop ediyor sadece sabahları gün içinde çok fazla dursa bile böyle birşey olmuyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1140 : Şubat 17, 2012, 19:41:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1141 : Şubat 17, 2012, 19:47:13 »
Selam mehmet bey hayır hiç bir tarafta kaçak bulunamadı acaba ısı derecesiyle mi ilgili yükseltirsek kaç dereceye yükseltelim Ayrıca mehmet usta sabahları benzinle çalıştırıp 7-8 km gittikten sonra durup yani iyice ısındıktan sora durup rölantide lpg ye atıyorum yine stop ediyor sadece sabahları gün içinde çok fazla dursa bile böyle birşey olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1142 : Şubat 18, 2012, 07:02:36 »
Cemal Hocam Merhaba ;
Destegınız ıcın cok tesekkur ederım. Selamlar...

mehmet bey bugün bir arkadaş sizi arayacaktı honda cıvıc beyaz 2010 model için tavsi ettik kafasında sorular vardı bende sizin cep tel verdim inşallah oda özençler den olur.. hayırlısı
(yozgat - sorgun dan öğretmen)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1143 : Şubat 18, 2012, 07:11:05 »
Merhaba Huseyın Bey ;
Aslında suan BRC toplantısı ıcın yurt dısındayım.Bu sebeble gec cevaplar yazıyorum.Bahsettıgınız sorun benzınde de yasanıyor mu ?

Aşağıdaki mesajı yazmıstım ama Mehmet Bey gözünüzden kaçmış galiba;
Aracıma ağustos ayında BRC marka Lpg kiti taktırdım. Benim şöyle bir sorunum var; Araç 2800-3000 devir arasında şahlanmasında sorun var. Araç sanki beni durdurmak için çabalıyor. Ancak 3000 deviri geçtiğim anda hiçbir sıkıntı yok. Bujileri değiştirdim. Gaz kelebeğini temizlettim. Acaba Aracımdaki sorun nedir? Şimdiden teşekkürler. Saygılar
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1144 : Şubat 18, 2012, 07:16:17 »
Merhaba Sadık Bey ;
Isıyı yuksektmenız fayda saglamayacaktır ; sıstemde sorun oldıugu ortada.Nuhtemelen sızın de lpg enjektorlerınızde sorun gozukuyor.Acaba bu enjektor soketlerınde bır degısıklık yapılmısmıydı ? Ornegın sanayıde farklı bır ıs yaptırıp , usta yanlıslıkla lpg enjektor soketlerının sıralamasını degıstırmıs olabılır mı ?

Selam mehmet bey hayır hiç bir tarafta kaçak bulunamadı acaba ısı derecesiyle mi ilgili yükseltirsek kaç dereceye yükseltelim Ayrıca mehmet usta sabahları benzinle çalıştırıp 7-8 km gittikten sonra durup yani iyice ısındıktan sora durup rölantide lpg ye atıyorum yine stop ediyor sadece sabahları gün içinde çok fazla dursa bile böyle birşey olmuyor
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1145 : Şubat 18, 2012, 12:58:43 »
ilginiz için teşekkürler bu anlattığınızı nasıl anlarız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1146 : Şubat 18, 2012, 13:00:43 »
Merhaba Sadık Bey ;
Isıyı yuksektmenız fayda saglamayacaktır ; sıstemde sorun oldıugu ortada.Nuhtemelen sızın de lpg enjektorlerınızde sorun gozukuyor.Acaba bu enjektor soketlerınde bır degısıklık yapılmısmıydı ? Ornegın sanayıde farklı bır ıs yaptırıp , usta yanlıslıkla lpg enjektor soketlerının sıralamasını degıstırmıs olabılır mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1147 : Şubat 18, 2012, 18:29:41 »
mehmet bey tekrar merhaba;
bugün candan müh. gittim sorunu anlattım çözüm için daha önce kendilerinin atikerin tüpüyle temizlediklerinden bahsettim.
aracı pc ye bağladı baktı ve araca soğukken bakalım dedi ben tam anlayamadım ama regulatörün basıncı fazlaysa
 oda gaza geçişte aracı sallar dedi.

izninizle yine iki sorum olacak

1.gerçekten regülatör basıncı fazla ise araç benzinden gaza geçişte araçta silkeleme-sarsıntı yapar mı?
2.enjektörde sorun çıkarsa milano sıralıda  takım olarak mı değişir yoksa tek tek mi ve tahmini kaça mal olur?
teşekkürler

Abdullah Bey Merhaba ;

Candan Müh. yetkillilerinin de belirttiği gibi sorun lpg enjektörlerinden kaynaklanıyor.Fakat enjektör temizliği her zaman işe yaramayabilir ,bence sorunun tamamen düzelmesi için enjektör değişimi gerekmektedir.
Diğer sorununuzun nedeni seviye sensörü ile ilgili ; şamandranın üzerinde bulunan sensörün kontrol edilmesi gerekmektedir.Arızalandıysa değişimi gerekecektir.Sensör sağlamsa şamandranın çalışığ çalışmadığına bakılması gerekmektedir.Selamlar...

Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #1148 : Şubat 18, 2012, 23:33:02 »
@Güray Gürgen ;

Malesef aynı sorun sizin aracınız içinde geçerli.Uzun yolda belli bir devirden sonra araçlar open loop a (açık döngü) geçer ve bu döngüde motor oksijen sensörü verilerine göre düzeltme yapmaz ,yani yanlış yanmayı aracın ecüsü görmez bu sebeble lambanız hareket halindeyken yanmayabilir ya da yakıt harıtasının üst kısımlarının hata aralığı azdır ;alt kısımlar ise yanlış ayarlanmıştır bu sebeble şehir içinde düşük devirlerde fakir karışımdan dolayı lamba yanacaktır.
Bu arıza lambası yanma olayı çok önemlidir ;çünkü lambanız yanıyorsa motorda yolunda gıtmeyen bir çalışma vardır ,bu hata bir de fakir karışımsa bu çok tehlıkelıdır ;çünkü zaten subab yapıları hassas olan toyotalara bır de boyle kısık yakıt gönderilirse motordakı ısı daha da artacak ve bu da subab erimesi dediğimiz kotu bır duruma neden olacak.Tabı bu hemen bir kaç bın km de olmaz ama uzun vadede zarar verecektir.

NOT : İnsanlar neden Toyota arabası alır?
CEVAP : Toyota arıza yapmaz ,parçası bozulmaz ,sizi yolda bırakmaz ;sadece bakımdan bakıma servise gidersiniz , bu sebeble lpg sistemi tercih ederken de Toyota gibi kaliteli markaları tercih edin!!!

Merhaba Mehmet Bey, bende Toyota'ma bu sebeple BRC taktırdım. BRC servisi ile montaj sonrası birkaç problem yaşadım, sistemin çalışması ile ilgili değil, işçilik kaynaklı problemler, sızdırmazlıktan geçemedim, üzücü olan da sizin önerdiğiniz servis olması, neyse şu anda sorun yok, yaptıkları hatayı düzelttiler, keşke hiç olmasaydı,
aynı servis bahsettiğiniz kalibrasyonu araç dururken yapıyor, sadece 1 kere 2000-3000 d/d gaz veriyor sanırım boşta, uygun mudur? BRC beyin modeline göre fark edermi bu işlem? Tüm modellerde hareket halinde yapılmalı mıdır? teşekkürler, iyi çalışmalar, bol kazançlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1149 : Şubat 19, 2012, 18:12:15 »
Merhaba Huseyın Bey ;
Aslında suan BRC toplantısı ıcın yurt dısındayım.Bu sebeble gec cevaplar yazıyorum.Bahsettıgınız sorun benzınde de yasanıyor mu ?

Bugun test ettim gazım bittiği için. Bu sorun gazda iken oluyor hatta farkettimki gaz pedalı bile titriyor. Benzinde bu problem yok.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1150 : Şubat 20, 2012, 18:53:10 »
Sıralamanın doğru ya da yanlış olduğunu lpg servisi anlayacaktır.Ama basit bir yöntemi vardır.Aracınızı rolantide lpgde çalıştırın ,rolantideyken benzine geçiş yapın ,geçiş sarsınıtılıysa sıralama da bozukluk olma ihtimali yüksektir.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1151 : Şubat 20, 2012, 18:56:18 »
Merhaba Abdullah Bey ;

1) Hayır hissedilir bir sarsıntı yapmaz.
2) Enjektörleri guruptur ,takım olarak değişir.

mehmet bey tekrar merhaba;
bugün candan müh. gittim sorunu anlattım çözüm için daha önce kendilerinin atikerin tüpüyle temizlediklerinden bahsettim.
aracı pc ye bağladı baktı ve araca soğukken bakalım dedi ben tam anlayamadım ama regulatörün basıncı fazlaysa
 oda gaza geçişte aracı sallar dedi.

izninizle yine iki sorum olacak

1.gerçekten regülatör basıncı fazla ise araç benzinden gaza geçişte araçta silkeleme-sarsıntı yapar mı?
2.enjektörde sorun çıkarsa milano sıralıda  takım olarak mı değişir yoksa tek tek mi ve tahmini kaça mal olur?
teşekkürler

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1152 : Şubat 20, 2012, 19:13:16 »
Merhaba Hayrullah Bey ;

Geçici de olsa size böyle bir problem yaşattıkları için üzgünüm ve o firma adına sizden özür dilerim.Bu konuda yapıcı olarak kendilerini uyardım.Serviste yapılan işlem otokalibrasyondur ,BRC bu lpg programını %5 hata ile yapar ,hata oranı fazlaysa programlamayı yarıda kesip tekrar yapar,bu sebeble yapılan işlem doğrudur fakat biz yol ayarını neden yapıyoruz ? Şayet ayarda bir sorun varsa bunu anlamanın en güzel yolu aracın yolda kontrol edilmesidir.BRC Regulator ve enjektörleri aracın silindir sayısı ve HP sine göre değişir ; sizin aracınıza uygun ürünler Genıusu 1.200 mbar ve turuncu enjektördür.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey, bende Toyota'ma bu sebeple BRC taktırdım. BRC servisi ile montaj sonrası birkaç problem yaşadım, sistemin çalışması ile ilgili değil, işçilik kaynaklı problemler, sızdırmazlıktan geçemedim, üzücü olan da sizin önerdiğiniz servis olması, neyse şu anda sorun yok, yaptıkları hatayı düzelttiler, keşke hiç olmasaydı,
aynı servis bahsettiğiniz kalibrasyonu araç dururken yapıyor, sadece 1 kere 2000-3000 d/d gaz veriyor sanırım boşta, uygun mudur? BRC beyin modeline göre fark edermi bu işlem? Tüm modellerde hareket halinde yapılmalı mıdır? teşekkürler, iyi çalışmalar, bol kazançlar
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1153 : Şubat 20, 2012, 19:21:29 »
Hüseyin Bey Merhaba ;

Bu sorunu anlayabilmem için aracı görmek gerek ama yorum yapmak gerekirse gaz akışında bir sorun olabilir ; manıfolt gaz girişi , enjektör hortumları kontrol edilebilir.Üzgünüm nokta atışı yapamadım. :(

Aşağıdaki mesajı yazmıstım ama Mehmet Bey gözünüzden kaçmış galiba;
Aracıma ağustos ayında BRC marka Lpg kiti taktırdım. Benim şöyle bir sorunum var; Araç 2800-3000 devir arasında şahlanmasında sorun var. Araç sanki beni durdurmak için çabalıyor. Ancak 3000 deviri geçtiğim anda hiçbir sıkıntı yok. Bujileri değiştirdim. Gaz kelebeğini temizlettim. Acaba Aracımdaki sorun nedir? Şimdiden teşekkürler. Saygılar
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1154 : Şubat 21, 2012, 09:53:52 »
Arkadaşlar merhaba,
Yklaşık 1 ay önce 1999 corolla luna aracıma lovato sıralı sistem taktırdım, depoyu ilk dolduruşumda 50 tllik gaz aldım deneme amaçlı, dün gaz bitti ve kontrol ettim, 50 tllik gazla 150 km yol yaptım, banas çok çok az geldi, acaba normal midir?
aracı ilk aldığımda bujileri değiştirdim ancak üzerinden çıkan denso markayı bulmadım ve bosh marka taktırdım bunun yakıt ekonomisiyle etkisi olurmu?
Ayrıca sistemde şunu farkettim normalde gazın bitmesine yaın göstergenin bir müddet kırmızı gösterip daha sonra gazı kesip benzine geçmesi gerekyor bildiğim kadarıyla ancak dün araç bir anda dıt dıt ötmeye başaldı kırmızı yandı, gaz kesildi ve araç bir anda benzine geçti, sizce normal bir durummu?
Yakıt ekonomisini sağlamam için ne yapmam gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1155 : Şubat 21, 2012, 16:36:13 »
Mehmet abi merhaba

Aracımda şöyle bir sorun vardı aracın lpg stop edip 2-3 saat sonra veya ertesi sabah çalıştırmaya kalktıgımda araç 2 nci marşta çalışıyor.Ama benzinde kullanıp benzinde stop edilmesi halinde böyle bir sorun ile karşılaşılmıyor.

Servise gittim senin dediklerini ilettim enjektörler veya buharlaştıcıda kaçak oldugundan manifolta gaz dolup arabayı bogdugunu bu sebepten aracın çalışmadıgını söyledim sizin anlattıgınız gaz kontrollerini yaptılar makine ile de baktılar enjektör vbe buharlaştırıcının gaz kaçırmadıgını tespit ettiler .Usta abi lpg ayarı zengin karışınm yapıoldıysa arabanın ecusu zengin karışım algılar ve benzini fazla püskürtüp arabayı bogar dedi ama benzinde kullandıgında ayarlar normale döneceginden araç noırmal çalışır dedi .Neyse akü kutup başlarını çıkarıp aracın kendi beynini sıfırladık lpg sistemini iptal edip 1-2 gün benzinde binmemi söyledi usta öyle yaptım.araba adeta at gibi oldu çalışma felan on numara oldu ustaya gittim benzin ecusuna göre ayarladı o gün  kullandım lpg de çekişide çok güzeldi aracın .Fakat ertesi gün gene marşa bastım sorun aynen devam ediyor .Ustayı aradım valla abi ben anlamadım diyor herşey normal görünüyo .Benzin ml saniyesi ile lpg aynı aracın hakkaten benzinden gaza geçtigi bilr belli olmuyor o derece .Çekiş desen harika .Ama sabahları veya gün içinde arab 2 marşta ancak çalışıyor Mehmet abi sorun neyden oılabilir vella ustada bende bıktık .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1156 : Şubat 21, 2012, 21:27:54 »
Merhaba ;

Sorunun ne oldugunu ve cozumunu sıze soyluyorum ama ustanız anlamıyor.
Lpg ayarı benzın ecusunun LFT degerını 2 gunde bozmaz , bozulan LFT 2 gunde duzelmez.Zaten sız mesajınızda ne dıyordunuz ; aracı benzıne alıp stop ettıgımde sorun olmuyor dıyorsunuz yanı benzın ecusunde bır sorun yok yanı lpg ayarının yanlıslıgı bu soruna neden olmuyor.Ustanız kulaktan duyma bılgılerle hareket etmıs.
Ayrıca enjektor ve regulatorden kacak var mı dıye baktıgınızı soyluyorsunuz... Bu anlık bır kacak degıl kı... Az az sızdırmayla olan bır kacaktır ve sız gece arabanızı stıp edıp sabaha kadar bekledıgınızde yanı uzun surelı beklemelerde bu sızıntıyı yapıyor , ustanız 3 saat boyunca kacak var mı dıye bekleyemez !!!

YAPILMASI GEREKEN

Aracınızı gazdayken stop edın ; sorunu yasayacagınız sureye kadar calıstırmayın.
Bu sure olduktan sonra Lpg enjektorlerıne gıren hortumu cıkarın
Hatta gaz varsa zaten bu gaz basıncla cıkacaktır ve enjektorlerın sızdırmadıgı anlasılacaktır.
Hatta gaz yoksa teshısım dogrudur ve sızan gaz manıfoltta bırıkmıstır ve arac yıne gec calısacaktır.

Mehmet abi merhaba

Aracımda şöyle bir sorun vardı aracın lpg stop edip 2-3 saat sonra veya ertesi sabah çalıştırmaya kalktıgımda araç 2 nci marşta çalışıyor.Ama benzinde kullanıp benzinde stop edilmesi halinde böyle bir sorun ile karşılaşılmıyor.

Servise gittim senin dediklerini ilettim enjektörler veya buharlaştıcıda kaçak oldugundan manifolta gaz dolup arabayı bogdugunu bu sebepten aracın çalışmadıgını söyledim sizin anlattıgınız gaz kontrollerini yaptılar makine ile de baktılar enjektör vbe buharlaştırıcının gaz kaçırmadıgını tespit ettiler .Usta abi lpg ayarı zengin karışınm yapıoldıysa arabanın ecusu zengin karışım algılar ve benzini fazla püskürtüp arabayı bogar dedi ama benzinde kullandıgında ayarlar normale döneceginden araç noırmal çalışır dedi .Neyse akü kutup başlarını çıkarıp aracın kendi beynini sıfırladık lpg sistemini iptal edip 1-2 gün benzinde binmemi söyledi usta öyle yaptım.araba adeta at gibi oldu çalışma felan on numara oldu ustaya gittim benzin ecusuna göre ayarladı o gün  kullandım lpg de çekişide çok güzeldi aracın .Fakat ertesi gün gene marşa bastım sorun aynen devam ediyor .Ustayı aradım valla abi ben anlamadım diyor herşey normal görünüyo .Benzin ml saniyesi ile lpg aynı aracın hakkaten benzinden gaza geçtigi bilr belli olmuyor o derece .Çekiş desen harika .Ama sabahları veya gün içinde arab 2 marşta ancak çalışıyor Mehmet abi sorun neyden oılabilir vella ustada bende bıktık .
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1157 : Şubat 22, 2012, 10:37:48 »
Mehmet Bey merhaba,

Aracımda lovato sıralı gaz sistemi mevcut, gaz göstergesi 1. kademede bitime yakın kırmızıya geçmeden bir anda dıt dıt diye öterek gazı kesti ve araçla benzinle çalıştı, bildiğim kadarıyla aynı zamanda babamın aracında da aynı bir müddet kırmıza kullanıp daah sonra uyarı yaptıktan sonra gazı kesmesi gerekiyor, durum normal mi?
Ayrıca depoya ilk gaz dolumu yaptım 50 tllik gazla 150 km yol yaptım bana çok geldi normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1158 : Şubat 22, 2012, 11:25:52 »
Merhaba Abdullah Bey ;

1999 model ToYOTA Corolla nın bujisi A16RU11 Denso markadır ; Toyota bu bujiye karşılık NGK nın kodunu vermiştir ama Bosch a herhangi bir karşılık vermemiştir ; bu sebeble bujilerinizi yine denso olarak değiştiriniz.
İlk depoda gaz ölçümü yapmak sizi yanıltır ; ölçümü 2. depodan sonra yapmanızı tavsiye ederim.
Göstergede yaşanan sorun seviye sensör ayarı ile düzeltilebilir.Selamlar...

Arkadaşlar merhaba,
Yklaşık 1 ay önce 1999 corolla luna aracıma lovato sıralı sistem taktırdım, depoyu ilk dolduruşumda 50 tllik gaz aldım deneme amaçlı, dün gaz bitti ve kontrol ettim, 50 tllik gazla 150 km yol yaptım, banas çok çok az geldi, acaba normal midir?
aracı ilk aldığımda bujileri değiştirdim ancak üzerinden çıkan denso markayı bulmadım ve bosh marka taktırdım bunun yakıt ekonomisiyle etkisi olurmu?
Ayrıca sistemde şunu farkettim normalde gazın bitmesine yaın göstergenin bir müddet kırmızı gösterip daha sonra gazı kesip benzine geçmesi gerekyor bildiğim kadarıyla ancak dün araç bir anda dıt dıt ötmeye başaldı kırmızı yandı, gaz kesildi ve araç bir anda benzine geçti, sizce normal bir durummu?
Yakıt ekonomisini sağlamam için ne yapmam gerekir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1159 : Şubat 22, 2012, 16:54:14 »
Mehmet Bey, biraz forumda aradım ama bulamadım. 95 corollo aracımda atiker sıralı sistem var. Düne kadar hiç bir sorunum yoktu. Dün sabah benzinde çalıştı haliyle, lpg'ye geçtiği anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Biraz gittim  araç stop etmedi ama motor çok sarsıntılıydı ve vuruntu yapıyordu. Araç silkiniyordu.  Mecburen benzine geçtim. Benzinde sorun yok. Akşam işten eve giderken hiç bir sorun yoktu. Ama bu sabah yine aynı sorunu yaşadım. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. (Lpg'yi hep aygaz'dan alıyordum ama gittiğim yerde acilen m'oil den aldım)

Mehmet Bey, sonunda servise gittim ve enjektörü değiştirdim. Usta zorla değiştirdi. Parasıyla değil mi usta değiştir dedim ve sorunum düzeldi. Size de teşekkür ediyorum bu arada.