0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Enjektor hıc calısmasa arıza lambanız yanmıs olurdu , muhtemelen dogru oranda lpgyı gonderemıyor.Yukardakı mesajımında bu sekılde kullanmamanızı soylemıstım , arızalı enjektorun bulundugu subablarda asınmaya neden olabılır.
Teşekkürler Mehmet bey.Arıza giderilene kadar benzinde kullanmak en mantıklısı değil mi .teşekkür
Mehmet abi merhabaATİKER SAFEFAST SIRALI SİSTEM Bu aralar araçta şöyle bir sorun peydah aracımı akşamdan direk benzine alıp bırakırsam .sabah şık diye çalışıyor ama normal çalışma düzeninde bırakırsam sabah ilk çalışmada araç çalışır gibi yapıp stop ediyor vede daha sonraki marş uzun basıyor araba bogulur gibi çalışıyor .Direk benzinde bıraktıgım zaman böyle bir sorun olmuyor .Gün içindede mesela aracımı bir yere park ettim yarım saat sonra geldim araç zaten sıcak fazla sogumamış marşa basıyorum ilk marşta gene çalışır gibi oluyor bogulup stop ediyor .Daha sonra uzunca marş basıp çalışıyor.
Merhaba Mehmet bey benim sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim zavoli sıralı sistem kit kullanıyorum lpg de en üst kaç devire kadar kullanabiliriz motorun zarar görmemesi açısından genelde sakin kullanırım ama bazen araç sollarken yüksek devire çıkıyorum yüksek devirde kullanırsak subaplara zararı olurmu15000 km lik filitreyi 20000 km veya 25000 km de değiştirirsek bir zararı olurmu
Mustafa Bey Merhaba ;Aracnızın markasını ve teknik özelliklerini yazarmısınız ?
Arkadaşlar Merhaba;Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
Mehmet abi peki bu sorunun çözümü nedir .Arızanın sebebi hangi parçadır.Cebimden para çıkma ihtimali var rastgele par aharcamak kandırılmak istemiyorum.Eminimki usta ilk başta arabayan bahane bulacaktır benzin pompasından girip enjektörlere kadar herşeyi sorunlu gösterip lpg sisteminde sorun yok deyip çıkacaktır.Sizden ricam bu sorunun illaki bir sebebi vardır .Olası arızalı parçayı söylerseniz ona göre arızayı arayalım "Merhaba ;Aracınızdaki sorunun nedeni ; aracınızı stop ettiğinizde enjektör hattındaki ya da regulator hattındaki gazın yanma odasına sızması ve birikmesi sonucunda meydana geliyor.Siz aracı benzinle start ettirmek istediğinizde iki yakıt karışıyor ve aracınız boğuluyor ve geç çalışıyyor ; aracı benzinde stop ettiğinizde bu sorun yaşanmıyor.Tekrardan ATİKER servisine sorun için başvurmalısınız.Selamlar...
1995 Corolla XEİ A/C 114 hp ZAVOLİ 118000 km
merhabalar mehmet özenç bey;öncelikle çok değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederek başlamak istiyorum.bende 2001 1,6 vvti corolla var.5 yıl önce 78000km de iken candan müh. ümraniyede milano sıralı sistem lpg taktırdım şuanda 150000km de.Ustam mithat ustanın (toyotronic) tabiriyle gördüğüm en iyi lpg bağlantılarından dediği kitimi sorunsuz bir şekilde kullanmakta iken yaklaşık son 8-9 bin km dir yalnızca soğuk kış aylarında sadece sabahları (ilk çalıştırmada oluyor,gün içinde motor soğuk bile olsa tekrar çalıştırdığımda olmuyor) ilk çalıştırmamda benzinden lpgye geçişte motorda sarsılma-silkeleme oluyor.servisime konuyu açtım aracı pc ye bağladılar sorun yok ama ekjektörleri temizleyelim geçer dediler ve sökülüp temizlenebilen enjektörlerimi söküp temizlemek yerine atikerin çıkardığı bir tüpe benzer bir şeyi bağladılar belli bir süre lpgde çalıştırıp enjektörleri temizlediler ama yine geçmedi.aslında pekte önemsemediğim bu problemi daha önceki yazılarınızdan anlayabildiğim kadarıyla (bu arada 57 sayfadaki tüm yorumlarınız okudum) sanki enjektörlerin pistona doğru oranlarda gaz göndermemesi vs. gibi diye yorumlayınca size danışma ihtiyacı hissettim.izninizle iki sorum olacak size1.silkeleme olayı için 2.depoyu tam doldursamda kabin içi gösterge kırmızı yanıyor(km ye baktığım için sorun etmiyorum ama)bu iki sorunun çözümü için bana ne önerirsiniz?şimdiden teşekkür ederim.
benim eracım toyota 2002 üzerindeki LPG mim gaz sıralı bu yazın hataydayken 1 gün süreyle hiç çalıştırmadım daha sonra çalıştırdığımda lpg ye geçerken araba stop etti.Daha sonra tekrarlamadı ben adıyamanda ikamet ediyorom geçenlerde havalar soğuyunca sabah çalıştırdığımda terar araba yürür halde değil durdığu yerde ısınıp lpg ye geçince stop etti bunun nedenini öğrenebilirmiyiz saygılarımla
Merhaba Mehmet Bey ;Öncelikle enjektör railine gelen hatta bir sızıntı (gaz kaçağı) var mı kontrol edermisiniz ? Gaz valfi ile enjektör girişine kadar olan hatta kaçak var mı ?kontrol edelim ona göre yorum yapacağım.Selamlar...