0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba Berdan Bey, bende de atiker sıralı sistem LPG mevcut, bende gazı sürekli aygazdan alıyordum, ayar yaptırmaya götürdüğümde abi aygazdan almayın dedi ayar yapan çocuk neden dedim en pahalısı o en çok tutulan o diye biliyorum dedim. Oda dedi evet öyle ama atiker sistemine yaramıyor katkılı otogaz olduğu için. Bilgilendirme amaçlı uyarayım dedim.
Mehmet Bey merhaba,Corolla 1,6 luna çok enjeksiyonulu aracıma yaptığım araştırmalar sonucunda henüz 2 gün önce lovato easy fast lpg kit taktırdım.Fakat aracımda özellikle 3.4 ve 5 viteslerde 2600 ile 2800 devir aralğında kesiklik, tekleme yapıyor, ama bu bahsettiğin tekleme çok kısa süre anlık olşuyor.Ayrıca aracımda daha önce benzili zamanındayken herhangibir problem yoktu, taktırdığım aynı günü böyle bir problemle karşılaşınca lpgyi taktırdığım bayiye gittim, usta bujilerdendir dedi, hemen bir usta bulup bujileri değiştirdim, ancak arıza devam ediyor.Lpgyi taktırdığım yere tekrar gittim buji kablolarındandır dediler bir ustaya gösterdim promlem yok dediler. Tekrar lpgciye gittim bir hafta aracı böyle kullan, haftaya gel tekrar kontrol edelim, ama sen yinede bujikablolarını değiştir dediler.1) Aracım benzinde ateşleme problem yaşamazken lpgye geçince bu tür ateşleme probleme yaşanmazsı normal mi?2) Sizce ustanın arızalı değil dediği buji kabloalrını değiştirmem gerekir mi?3) Aracın bu şekilde bir hafta kullanılmasında sakıcna varmı ?4)Arızanın nedeni ne olabilir?Şimdiden teşekkürler.
Mehmet Bey dün sabah yine aynı sorunla karşılaştım ve lpg servisine gittim. oraya gidince tabi lpg de normal çaşıyor. usta bilgisayarla ölçüm yaptı hiç bir sorun yok ama araç bende kalsın sabah sokukken bakayım diyor. enjektör arızası daha farklı muayene ile bilinemez mi? teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba Mehmet abi aracımda atiker safefast sistem var .Taktırdıgımdan beri ayar -ayar bıktım vallahi ayarı yapıyorlar fazla degil 15-20 bilemedin 1 ay sonra ayar gene bozuluyor .Hayır lpg ayarının bozulması sıkıntı degil araç benzindede anormallik yapmaya başlıyor benzin çig benzin kokusu felan gelmeye başlıyor.arabayı benzine alıp 1-2 gün kulllanıyorum lpg yi devreye hiç sokmuyorum sorun felan kalmıyor çekiş düzeliyor aracın çalışması düzeliyor herşey düzeliyor .Tekrar kalibrasyona gidiyorum usta ayarlıyor çekiş performans ayarı yaptırıyorum güzel çekiş gidiş herşey düzeliyor .bir müddet kulanıyorum gene aynı sorunlar baş göstermeye başlıyor .Ne yapmalıyım .
Mehmet Bey dün LPG servisine gittim (Akdeniz Otogaz-Mersin) aracı bilgisayara soktular. yeni bir üst yazılım yüklediler, ısıyı da 30'dan 35 dereceye çıkardılar. düzelir dediler. enjektör arızası böyle düzelir mi.
Merhaba ;Daha once boyle bır sorun var mıydı ? Bu sorun yenı mı basladı ? Ayrıca arac rolantıde lpg ıle calısırken eksozu dınler mısınız ? Eksoz gazı akıskan bır sekılde mı yoksa kesık kesık ( cıkardıgı ses ara ara pot pot ) mı ?
Merhaba ;Tahmın ettıgım gıbı lpg enjektorlerınızden bırısı dogru calısmıyor.Motorun stabıl calısabılmesı ıcın her sılındırde esıt yakıt ve esıt ateslemenın olması gerekmektedır.Sızın aracınızda lpg enjektorlerınden en az bırısı dogru oranda yakıt gonderememektedır.Bu sebeble eksozda o sesı duyuyorsunuz ve bahsettıgınız sorunu yasıyorsunuz.Lpg servısınıze gıdıp arızalı enjektoru degıstırmenız gerekmektedır.Selamlar...
Merhaba ;Yızgattakı lpg fırmalarını bılıyorum , maalesef cozumu bu servısler gerceklestıremez ayrıca GFI enjektorlerı manıfolta gomulu oldugu ıcın bu ıslem tecrube ve zaman gerektırecektır.Bu sekılde aracınızı kullanmanızı tavsıye etmıyorum.