ben diyenlerin yalancısıyım Mehmet Bey. Aracın gaz ayarı neden bozulur. aracımı aldığım zaman performansı iyiydi ama zamanla çekişten düştüayar yaptırdıktan sonra sanki şaha geçti araba
Mehmet Bey dün sabah yine aynı sorunla karşılaştım ve lpg servisine gittim. oraya gidince tabi lpg de normal çaşıyor. usta bilgisayarla ölçüm yaptı hiç bir sorun yok ama araç bende kalsın sabah sokukken bakayım diyor. enjektör arızası daha farklı muayene ile bilinemez mi? teşekkür ederim şimdiden.
Mehmet Bey merhaba,
Corolla 1,6 luna çok enjeksiyonulu aracıma yaptığım araştırmalar sonucunda henüz 2 gün önce lovato easy fast lpg kit taktırdım.
Fakat aracımda özellikle 3.4 ve 5 viteslerde 2600 ile 2800 devir aralğında kesiklik, tekleme yapıyor, ama bu bahsettiğin tekleme çok kısa süre anlık olşuyor.
Ayrıca aracımda daha önce benzili zamanındayken herhangibir problem yoktu, taktırdığım aynı günü böyle bir problemle karşılaşınca lpgyi taktırdığım bayiye gittim, usta bujilerdendir dedi, hemen bir usta bulup bujileri değiştirdim, ancak arıza devam ediyor.
Lpgyi taktırdığım yere tekrar gittim buji kablolarındandır dediler bir ustaya gösterdim promlem yok dediler. Tekrar lpgciye gittim bir hafta aracı böyle kullan, haftaya gel tekrar kontrol edelim, ama sen yinede bujikablolarını değiştir dediler.
1) Aracım benzinde ateşleme problem yaşamazken lpgye geçince bu tür ateşleme probleme yaşanmazsı normal mi?
2) Sizce ustanın arızalı değil dediği buji kabloalrını değiştirmem gerekir mi?
3) Aracın bu şekilde bir hafta kullanılmasında sakıcna varmı ?
4)Arızanın nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba ;
Öncelikle bu sorunun ateşleme kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum fakat işin ilginç tarafı montajı yaptırdığınız yerin sizi böyle bir sorunla başbaşa bırakması.Madem sorun ateşleme kaynaklı diyor sanayide tanıdığı bir toyota servisine sorunu tam anlamıyla teşhis ettirmek için bir takım buji kablosu taktırsın sorun düzelirse ödemesini yaparsınız ,düzelmesse hem boştan yere para ödemezsiniz hem de ateşleme kaynaklı olmadığını lpg servisiniz anlamış olur.Bu işi yaptırmanın süresi en fazla 10 dakika!!! Bu sebeble montaj servisinizin yaptığını beğenmediğimi belirtmek isterim.
1)Evet benzinde ateşleme sorunu yaşamazken lpgde ateşleme sorunu yaşayabilirsiniz ; lpg ve benzin farklı karekteristik yakıtlardır ve yanma oranları farklıdır.
2)Yukarda izlenmesi gereken yolu anlattım

3)Aracınızı bu şekilde lpgde kullanmayınız
4)Benim tahminin lpg gazının yanma odasına doğru oranda ve hızda gitmemesi ile alakalı ;
*Lpg enjektöründe sorun olabilir
*enjektöre takılan nozzle da tıkanıklık olabilir
*manifolt nipellerinde sorun olabilir
*lpg enj hortumlarında sıkışma olabilir.
Mehmet Bey merhaba,
Corolla 1,6 luna çok enjeksiyonulu aracıma yaptığım araştırmalar sonucunda henüz 2 gün önce lovato easy fast lpg kit taktırdım.
Fakat aracımda özellikle 3.4 ve 5 viteslerde 2600 ile 2800 devir aralğında kesiklik, tekleme yapıyor, ama bu bahsettiğin tekleme çok kısa süre anlık olşuyor.
Ayrıca aracımda daha önce benzili zamanındayken herhangibir problem yoktu, taktırdığım aynı günü böyle bir problemle karşılaşınca lpgyi taktırdığım bayiye gittim, usta bujilerdendir dedi, hemen bir usta bulup bujileri değiştirdim, ancak arıza devam ediyor.
Lpgyi taktırdığım yere tekrar gittim buji kablolarındandır dediler bir ustaya gösterdim promlem yok dediler. Tekrar lpgciye gittim bir hafta aracı böyle kullan, haftaya gel tekrar kontrol edelim, ama sen yinede bujikablolarını değiştir dediler.
1) Aracım benzinde ateşleme problem yaşamazken lpgye geçince bu tür ateşleme probleme yaşanmazsı normal mi?
2) Sizce ustanın arızalı değil dediği buji kabloalrını değiştirmem gerekir mi?
3) Aracın bu şekilde bir hafta kullanılmasında sakıcna varmı ?
4)Arızanın nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba ;
Enjektörlerin arızalı olup olmadığını ustanız anlayabilir fakat soğuk motorda bu test daha sağlıklı yapılır.
Mehmet Bey dün sabah yine aynı sorunla karşılaştım ve lpg servisine gittim. oraya gidince tabi lpg de normal çaşıyor. usta bilgisayarla ölçüm yaptı hiç bir sorun yok ama araç bende kalsın sabah sokukken bakayım diyor. enjektör arızası daha farklı muayene ile bilinemez mi? teşekkür ederim şimdiden.
Selamlar Mehmet Bey.benim lpg ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.Aracım 2005 corolla terra ve teleflex marka lpg takılı.aracım özellikle sabahları ilk çalıştırmada benzinden lpgye geçerken araç kasılarak sarsıntılı bir şekilde lpg ye geçiyor yada benzinide çalışırken araç hareket halinde değilken yani durağan halde çalışırken lpg ye geçince bazen de stop ediyor.bunun nedeni ne olabilir.Ayrıca aracın sarsıntılı bir şekilde geçmesinin araca bir zararı olur mu.Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler..
Merhaba ;
Daha once boyle bır sorun var mıydı ? Bu sorun yenı mı basladı ? Ayrıca arac rolantıde lpg ıle calısırken eksozu dınler mısınız ? Eksoz gazı akıskan bır sekılde mı yoksa kesık kesık ( cıkardıgı ses ara ara pot pot ) mı ?
Mehmet Bey arabayı ekim ayında aldım.daha önce varmıydı bilmiyorum ama son 1 aydır fark ettim.Egsozu da dinledikten sonra size tekrar döneyim ben.Sizce muhtemel sıkıntı ne olabilir.yanılmıyorsam daha önce böyle bir durum yoktu havaların soğuk olması da etkili olabilir mi bilmiyorum.egsoz dediğiniz gibi pat pat şeklinde çalışıyorsa sorun ne olabilir teşekkür..
Merhaba Mehmet abi aracımda atiker safefast sistem var .Taktırdıgımdan beri ayar -ayar bıktım vallahi ayarı yapıyorlar fazla degil 15-20 bilemedin 1 ay sonra ayar gene bozuluyor .Hayır lpg ayarının bozulması sıkıntı degil araç benzindede anormallik yapmaya başlıyor benzin çig benzin kokusu felan gelmeye başlıyor.arabayı benzine alıp 1-2 gün kulllanıyorum lpg yi devreye hiç sokmuyorum sorun felan kalmıyor çekiş düzeliyor aracın çalışması düzeliyor herşey düzeliyor .Tekrar kalibrasyona gidiyorum usta ayarlıyor çekiş performans ayarı yaptırıyorum güzel çekiş gidiş herşey düzeliyor .bir müddet kulanıyorum gene aynı sorunlar baş göstermeye başlıyor .Ne yapmalıyım .
Merhaba Yucel Bey ;
Daha oncekı mesajlarımda belırttıgım gıbı yanlıs Lpg kalıbrasyonu benzın ecusunun LFT degerını bozup trım atmasına neden oluyor , bu durumda sız aracınızı benzınde kullanmak ıstedıgınızde benzın ecusu yanlıs oranda yakıtı motora gonderıyor.
Yapılması gereken once Ustanızı degıstırmenız.
Lpg ayarı konusunda tecrubelı bır servıse gıdıp sadece rolantıde degıl tum enj ms.lerınde carpanları ayarlayarak yol ayarı yaptırmanız.
Merhaba Mehmet abi aracımda atiker safefast sistem var .Taktırdıgımdan beri ayar -ayar bıktım vallahi ayarı yapıyorlar fazla degil 15-20 bilemedin 1 ay sonra ayar gene bozuluyor .Hayır lpg ayarının bozulması sıkıntı degil araç benzindede anormallik yapmaya başlıyor benzin çig benzin kokusu felan gelmeye başlıyor.arabayı benzine alıp 1-2 gün kulllanıyorum lpg yi devreye hiç sokmuyorum sorun felan kalmıyor çekiş düzeliyor aracın çalışması düzeliyor herşey düzeliyor .Tekrar kalibrasyona gidiyorum usta ayarlıyor çekiş performans ayarı yaptırıyorum güzel çekiş gidiş herşey düzeliyor .bir müddet kulanıyorum gene aynı sorunlar baş göstermeye başlıyor .Ne yapmalıyım .
Mehmet Bey dün LPG servisine gittim (Akdeniz Otogaz-Mersin) aracı bilgisayara soktular. yeni bir üst yazılım yüklediler, ısıyı da 30'dan 35 dereceye çıkardılar. düzelir dediler. enjektör arızası böyle düzelir mi.
Abi enjektör arızası sıkıntılı bir durumdur.Ben daha önce yaşadım .Şöyleki araç sıcakken sorun kalmıyor özellikle sogukken silkelemeler çekiş düşüklükleri gibi şeyler söz konusu oluyor .Ne kadar ince ayar yapsalarda sorun çözülmüyor. Ne sebeptendir bilmiyorum ama enjektör degiştirmeye yanaşmıyorlar.Size şöyle söyleyim esasen ullanılan katkılı otogazlar lpg enjekltörlerini tıkıyormuş.Bu da özellikle kış aylarında oluyormuş.Ben taktırdıgım yere aşırı ısrar etmem üzerine yeni enjektör takımı taktırdıktan sonra sorun kalmadı .Ama birkaç yerde duydum uygulayan varmı bilmiyorum.Enjektörü söküp balata spreyi gibi çözücü bir madde ile temizleyincede sorun düzeliyormuş ama ne uyguladım ne uygulattım
Merhaba;
Aracınızdakı sorunun yazılım ıle ılgılı oldugunu dusunmuyorum.Lpg gecıs ısısını yukseltmek sorununuzun duzelmesını saglamaz.Sorunsuz bır sıstemde 25 derecede de (kı tavsıye ettıgım bır gecıs ısısı degıldır) sıstem sorunsuz bır sekılde benzınden lpg ye gecebılır.Isıyı yukseltmelerı gecıstekı sarsıntıyı bır nebze azaltır ama ortadan kaldırmaz.Muhtemelen enjektorlerıınız degısmeden sorununuz duzelmeyecektır.Sonucları dıger arkadaslarımıza da ısık tutması acısından lutden burdan paylasalım.
Mehmet Bey dün LPG servisine gittim (Akdeniz Otogaz-Mersin) aracı bilgisayara soktular. yeni bir üst yazılım yüklediler, ısıyı da 30'dan 35 dereceye çıkardılar. düzelir dediler. enjektör arızası böyle düzelir mi.
Merhaba ;
Daha once boyle bır sorun var mıydı ? Bu sorun yenı mı basladı ? Ayrıca arac rolantıde lpg ıle calısırken eksozu dınler mısınız ? Eksoz gazı akıskan bır sekılde mı yoksa kesık kesık ( cıkardıgı ses ara ara pot pot ) mı ?
Mehmet bey size sorduğum soru .aracım benzinden lpg ye geşiçlerde sarsıntı yapıyor yada bazen rolentide geçiş sırasında stop ediyordu bende yukarıda sorduğunuz duruma baktım.evet araç rolentide lpg de egsoz içten pat pat diye ses geliyor.benzine aldığımda rolentide pat pat sesi kesiliyor sizce durum nedir ve enkısa çaresi ne olabilir teşekkür
Merhaba ;
Tahmın ettıgım gıbı lpg enjektorlerınızden bırısı dogru calısmıyor.Motorun stabıl calısabılmesı ıcın her sılındırde esıt yakıt ve esıt ateslemenın olması gerekmektedır.Sızın aracınızda lpg enjektorlerınden en az bırısı dogru oranda yakıt gonderememektedır.Bu sebeble eksozda o sesı duyuyorsunuz ve bahsettıgınız sorunu yasıyorsunuz.Lpg servısınıze gıdıp arızalı enjektoru degıstırmenız gerekmektedır.Selamlar...
Merhaba ;
Tahmın ettıgım gıbı lpg enjektorlerınızden bırısı dogru calısmıyor.Motorun stabıl calısabılmesı ıcın her sılındırde esıt yakıt ve esıt ateslemenın olması gerekmektedır.Sızın aracınızda lpg enjektorlerınden en az bırısı dogru oranda yakıt gonderememektedır.Bu sebeble eksozda o sesı duyuyorsunuz ve bahsettıgınız sorunu yasıyorsunuz.Lpg servısınıze gıdıp arızalı enjektoru degıstırmenız gerekmektedır.Selamlar...
mehmet bey ben yozgattayım ama teleflex marka lpg takılmış ve en yakın servisi akarada.burada arızayı tespit edebilirler ve enjektörü değiştirebilirler mi zor bir işlem mi.yrıca bu şeklide belli bir süre kullanmamız(bi kaç ay)araca bir zararı olur mu ve enjektör hiç çalışmıyor olabilir mi yoksa düzensiz mi çalışıyordur.
Merhaba ;
Yızgattakı lpg fırmalarını bılıyorum , maalesef cozumu bu servısler gerceklestıremez ayrıca GFI enjektorlerı manıfolta gomulu oldugu ıcın bu ıslem tecrube ve zaman gerektırecektır.Bu sekılde aracınızı kullanmanızı tavsıye etmıyorum.
Merhaba ;
Yızgattakı lpg fırmalarını bılıyorum , maalesef cozumu bu servısler gerceklestıremez ayrıca GFI enjektorlerı manıfolta gomulu oldugu ıcın bu ıslem tecrube ve zaman gerektırecektır.Bu sekılde aracınızı kullanmanızı tavsıye etmıyorum.
Yani enjektörler hiç mi çalışmıyor sizce.Zaten araca çok fazla binen birisi değilim iş ev arası.ankaraya gidene kadar kullansam ne gibi sıkıntılar oluşabilir aracı kullanım esnasında ben bi fark algılamıyorum yani sürerken sıkıntıyok gibi..yada benzin de mi binmek mantıklı. Bilgi ve yardımınız için çok teşekkür..
Enjektor hıc calısmasa arıza lambanız yanmıs olurdu , muhtemelen dogru oranda lpgyı gonderemıyor.Yukardakı mesajımında bu sekılde kullanmamanızı soylemıstım , arızalı enjektorun bulundugu subablarda asınmaya neden olabılır.