0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samed Bey bana mail de atmıştı ,gerekli açıklamayı yaptım ; ileri bir tarihte Samet Bey dönüşüm için Çorum'a gelecek
mehmet abi ben sizin müsşterilerinizden cemal.. gecen yaz aracımı size getirdiğimde lpg nin filitresini değiştirdik mustafa abi vardı siz toplantıymışsınız ank.da aracın suyunun 1 lt eksilmiş olduğunu gördük ve baktıkki lpg nin boruların birleşim yerlerinden cıkmış izleri var mustafa abi normal hocam bir yılda 1 litre eksitmesi dedim... yarın yola cıkacam 12 saat belki aracın suyu azalır diye bugün 600 ml antifiriz dktüm yani yazdan bu zaman kadar eksitmiş mehmet abi sizce normal mi görüşlerinizi bekliyorum ..
mehmet bey merhaba aracıma brc nin hangi modelini taktırmalıyım? ankarada tavsiye edebileceğiniz bir bayii var mı? 25000 liralık garantiden yararlanmak isterim. bu da ancak yetkili bayii takarsa geçerli olur herhalde
Merhaba Mehmet Bey öncelikle bütün soruları sabırla yanıtladığınızdan dolayı tebrik ediyorum.Aracımım kilometresi 99.750'de iken Atiker marka lpg taktırdım. 1000 bakımını yaptırdım hiç bir sorun yaşamdan 106.000kmye kadar bindim.Şimdi motor çalışmasında bir hırıltı var gibi. sanki rolanti kısık gibi çalışıyor.Ama hiç tekleme sarsıntı falan yok yakıt değerleri çok iyi. Bu sonradan çıkan sesin sebebi ne acaba normal mi. yoksa 10.000 bakımı yaklaşıyor ondan mı? Teşekkürler...
Merhaba Şükrü Bey ;Bu sorunun bakım ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Aracınızın teknik özellikleri ve bu sesin motorun hangi bölgesinden geldiğine dair daha detaylı bir açıklama yapabilir misiniz?
Önceden çok sessiz çalışıyordu aracım şimdi ise bir pervane çalışıyormuş gibi ses geliyor. Teknik olarak tam bir açıklama yapamıyorum ama hiç bir şekilde sürüşü engellemiyor.Ne tavsiye edersiniz bir göstersem mi ustaya? Yoksa lpgnin etkisi mi? Tekrar teşekkür ediyorum Mehmet Bey...
Şükrü Bey ;Aracınız Yaris mi ? 1.000 cc mi ? 1.300 cc mi?
Yaris sol 1.33 aracım Mehmet Bey...
Merhaba ;Yaris 1.00 larda motor takozlarında bazen sorun oluyor ve sarsıntıya nedn olabiliyor ama 1.33 lerde pek böyle bir sorun ile karşılaşmadım.Motorun çalışmasında bir sorun yoksa farklı bir sorun olsa gerek ,belki lpg enjektör hattı araç üzerinde bir yrere temas ediyor bu ise sese neden oluyor olabilir ama net bir şey malesef söyleyemiyorum Üzgünüm yardımcı olamadım.Selamlar...
Mehmet Bey, biraz forumda aradım ama bulamadım. 95 corollo aracımda atiker sıralı sistem var. Düne kadar hiç bir sorunum yoktu. Dün sabah benzinde çalıştı haliyle, lpg'ye geçtiği anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Biraz gittim araç stop etmedi ama motor çok sarsıntılıydı ve vuruntu yapıyordu. Araç silkiniyordu. Mecburen benzine geçtim. Benzinde sorun yok. Akşam işten eve giderken hiç bir sorun yoktu. Ama bu sabah yine aynı sorunu yaşadım. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. (Lpg'yi hep aygaz'dan alıyordum ama gittiğim yerde acilen m'oil den aldım)
Mehmet Bey, bu sabah yine aynı sorun oldu. Lpg'ye geçtiği anda bayağı bir sarsıntı, kesik kesik çalıştı motor. bir kaç km gidince 4 ve 5. viteste düzeldi. araç soğukken oluyor sanki.
merhaba Berdan Bey, bende de atiker sıralı sistem LPG mevcut, bende gazı sürekli aygazdan alıyordum, ayar yaptırmaya götürdüğümde abi aygazdan almayın dedi ayar yapan çocuk neden dedim en pahalısı o en çok tutulan o diye biliyorum dedim. Oda dedi evet öyle ama atiker sistemine yaramıyor katkılı otogaz olduğu için. Bilgilendirme amaçlı uyarayım dedim.