Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1080 : Ocak 19, 2012, 11:44:10 »
Samed Bey bana mail de  atmıştı ,gerekli açıklamayı yaptım ; ileri bir tarihte Samet Bey dönüşüm için Çorum'a gelecek :)

Kesinlikle emin olabilirsiniz mehmet bey artık haziranda yolum kesin çoruma düşecek :D:D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1080 : Ocak 19, 2012, 11:44:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1081 : Ocak 22, 2012, 08:42:25 »
mehmet abi ben sizin müsşterilerinizden cemal.. gecen yaz aracımı size getirdiğimde lpg nin filitresini değiştirdik mustafa abi vardı siz toplantıymışsınız ank.da aracın suyunun 1 lt eksilmiş olduğunu gördük ve baktıkki lpg nin boruların birleşim yerlerinden cıkmış izleri var mustafa abi normal hocam bir yılda 1 litre eksitmesi dedim... yarın yola cıkacam 12 saat belki aracın suyu azalır diye bugün 600 ml antifiriz dktüm yani yazdan bu zaman kadar eksitmiş mehmet abi sizce normal mi görüşlerinizi bekliyorum ..
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1082 : Ocak 22, 2012, 23:51:22 »
mehmet bey merhaba aracıma brc nin hangi modelini taktırmalıyım? ankarada tavsiye edebileceğiniz bir bayii var mı? 25000 liralık garantiden yararlanmak isterim. bu da ancak yetkili bayii takarsa geçerli olur herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1083 : Ocak 23, 2012, 13:36:05 »
Merhaba Cemal Bey ;

Sizin de belirtmiş olduğunuz gibi bağlantı yerlerinde sızıntı var.Bu sızıntı normal değil ; kesinlikle sızıntının giderilmesi gerekir.En kısa zamanda servisimize uğramanızı rica edeceğim .Basit bir problem büyük masraflara neden olabilir.Selamlar...

mehmet abi ben sizin müsşterilerinizden cemal.. gecen yaz aracımı size getirdiğimde lpg nin filitresini değiştirdik mustafa abi vardı siz toplantıymışsınız ank.da aracın suyunun 1 lt eksilmiş olduğunu gördük ve baktıkki lpg nin boruların birleşim yerlerinden cıkmış izleri var mustafa abi normal hocam bir yılda 1 litre eksitmesi dedim... yarın yola cıkacam 12 saat belki aracın suyu azalır diye bugün 600 ml antifiriz dktüm yani yazdan bu zaman kadar eksitmiş mehmet abi sizce normal mi görüşlerinizi bekliyorum ..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1084 : Ocak 23, 2012, 13:38:12 »
Merhaba Veli Hocam ;

Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11 dir.Ankara'da gideceğiniz adres MAVİDENİZLER.Firma sahibi Tuncay bey yakın arkadaşımdır ,lütfen selamlarımı iletiniz.

http://www.mavidenizler.com.tr/

mehmet bey merhaba aracıma brc nin hangi modelini taktırmalıyım? ankarada tavsiye edebileceğiniz bir bayii var mı? 25000 liralık garantiden yararlanmak isterim. bu da ancak yetkili bayii takarsa geçerli olur herhalde

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1085 : Ocak 23, 2012, 23:35:16 »
Merhaba Mehmet Bey öncelikle bütün soruları sabırla yanıtladığınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Aracımım kilometresi 99.750'de iken Atiker marka lpg taktırdım. 1000 bakımını yaptırdım hiç bir sorun yaşamdan 106.000kmye kadar bindim.

Şimdi motor çalışmasında bir hırıltı var gibi. sanki rolanti kısık gibi çalışıyor.Ama hiç tekleme sarsıntı falan yok yakıt değerleri çok iyi.

Bu sonradan çıkan sesin sebebi ne acaba normal mi. yoksa 10.000 bakımı yaklaşıyor ondan mı? Teşekkürler...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1086 : Ocak 24, 2012, 09:24:06 »
Merhaba Şükrü Bey ;

Bu sorunun bakım ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Aracınızın teknik özellikleri ve bu sesin motorun hangi bölgesinden geldiğine dair daha detaylı bir açıklama yapabilir misiniz?

Merhaba Mehmet Bey öncelikle bütün soruları sabırla yanıtladığınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Aracımım kilometresi 99.750'de iken Atiker marka lpg taktırdım. 1000 bakımını yaptırdım hiç bir sorun yaşamdan 106.000kmye kadar bindim.

Şimdi motor çalışmasında bir hırıltı var gibi. sanki rolanti kısık gibi çalışıyor.Ama hiç tekleme sarsıntı falan yok yakıt değerleri çok iyi.

Bu sonradan çıkan sesin sebebi ne acaba normal mi. yoksa 10.000 bakımı yaklaşıyor ondan mı? Teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #1087 : Ocak 24, 2012, 10:10:11 »
Merhabalar Mehmet Bey;
oncelikle  paylasimlariniz icin cok tesekkurler,Duzce de ikamet etmekteyim zavoli marka sıralı sistem var aracimda.Bu cıvarda bana  lpg bakım vs. konusunda onerebileceginiz bir yer varmidir acaba.yada Gebze dolayları da olabilir.
Tesekkkurler kolay gelsin
Toyota Rav4 2011

eğer malı çok seversen, hırsla değil, belki kanaatle malı talep et, ta çok gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1088 : Ocak 24, 2012, 10:21:54 »
Merhaba Şükrü Bey ;

Bu sorunun bakım ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Aracınızın teknik özellikleri ve bu sesin motorun hangi bölgesinden geldiğine dair daha detaylı bir açıklama yapabilir misiniz?

Önceden çok sessiz çalışıyordu aracım şimdi ise bir pervane çalışıyormuş gibi ses geliyor. Teknik olarak tam bir açıklama yapamıyorum ama hiç bir şekilde sürüşü engellemiyor.Ne tavsiye edersiniz  bir göstersem mi ustaya? Yoksa lpgnin etkisi mi? Tekrar teşekkür ediyorum Mehmet Bey...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1089 : Ocak 25, 2012, 16:54:20 »
Şükrü Bey ;

Aracınız Yaris mi ? 1.000 cc mi ? 1.300 cc mi?

Önceden çok sessiz çalışıyordu aracım şimdi ise bir pervane çalışıyormuş gibi ses geliyor. Teknik olarak tam bir açıklama yapamıyorum ama hiç bir şekilde sürüşü engellemiyor.Ne tavsiye edersiniz  bir göstersem mi ustaya? Yoksa lpgnin etkisi mi? Tekrar teşekkür ediyorum Mehmet Bey...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1090 : Ocak 25, 2012, 18:46:03 »
Şükrü Bey ;

Aracınız Yaris mi ? 1.000 cc mi ? 1.300 cc mi?

Yaris sol 1.33 aracım Mehmet Bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1091 : Ocak 27, 2012, 09:33:05 »
Merhaba ;

Yaris 1.00 larda motor takozlarında bazen sorun oluyor ve sarsıntıya nedn olabiliyor ama 1.33 lerde pek böyle bir sorun ile karşılaşmadım.Motorun çalışmasında bir sorun yoksa farklı bir sorun olsa gerek ,belki lpg enjektör hattı araç üzerinde bir yrere temas ediyor bu ise sese neden oluyor olabilir ama net bir şey malesef söyleyemiyorum :( Üzgünüm yardımcı olamadım.Selamlar...

Yaris sol 1.33 aracım Mehmet Bey...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1092 : Ocak 27, 2012, 09:39:05 »
Merhaba ;

Yaris 1.00 larda motor takozlarında bazen sorun oluyor ve sarsıntıya nedn olabiliyor ama 1.33 lerde pek böyle bir sorun ile karşılaşmadım.Motorun çalışmasında bir sorun yoksa farklı bir sorun olsa gerek ,belki lpg enjektör hattı araç üzerinde bir yrere temas ediyor bu ise sese neden oluyor olabilir ama net bir şey malesef söyleyemiyorum :( Üzgünüm yardımcı olamadım.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey... İlgilenmeniz yeter benim için sağ olun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1093 : Ocak 31, 2012, 09:17:57 »
Mehmet Bey, biraz forumda aradım ama bulamadım. 95 corollo aracımda atiker sıralı sistem var. Düne kadar hiç bir sorunum yoktu. Dün sabah benzinde çalıştı haliyle, lpg'ye geçtiği anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Biraz gittim  araç stop etmedi ama motor çok sarsıntılıydı ve vuruntu yapıyordu. Araç silkiniyordu.  Mecburen benzine geçtim. Benzinde sorun yok. Akşam işten eve giderken hiç bir sorun yoktu. Ama bu sabah yine aynı sorunu yaşadım. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. (Lpg'yi hep aygaz'dan alıyordum ama gittiğim yerde acilen m'oil den aldım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1094 : Ocak 31, 2012, 16:09:25 »
Mehmet Bey, biraz forumda aradım ama bulamadım. 95 corollo aracımda atiker sıralı sistem var. Düne kadar hiç bir sorunum yoktu. Dün sabah benzinde çalıştı haliyle, lpg'ye geçtiği anda sarsıntılı çalışmaya başladı. Biraz gittim  araç stop etmedi ama motor çok sarsıntılıydı ve vuruntu yapıyordu. Araç silkiniyordu.  Mecburen benzine geçtim. Benzinde sorun yok. Akşam işten eve giderken hiç bir sorun yoktu. Ama bu sabah yine aynı sorunu yaşadım. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. (Lpg'yi hep aygaz'dan alıyordum ama gittiğim yerde acilen m'oil den aldım)

merhaba Berdan Bey, bende de atiker sıralı sistem LPG mevcut, bende gazı sürekli aygazdan alıyordum, ayar yaptırmaya götürdüğümde abi aygazdan almayın dedi ayar yapan çocuk neden dedim en pahalısı o en çok tutulan o diye biliyorum dedim. Oda dedi evet öyle ama atiker sistemine yaramıyor katkılı otogaz olduğu için. Bilgilendirme amaçlı uyarayım dedim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1095 : Şubat 01, 2012, 09:18:26 »
Selman atikeri taktırdığım servis bana aygaz'dan al demişti. şimdiye kadar sorun olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1096 : Şubat 01, 2012, 09:22:42 »
Mehmet Bey, bu sabah yine aynı sorun oldu. Lpg'ye geçtiği anda bayağı bir sarsıntı, kesik kesik çalıştı motor. bir kaç km gidince 4 ve 5. viteste düzeldi. araç soğukken oluyor sanki. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1097 : Şubat 01, 2012, 09:42:17 »
Berdan Bey Merhaba;

Aracınızdaki sorun soğuk motorda lpg gazının yanma odasına doğru hızda ve oranda dozajlanamaması ile alakalı.Büyük ıhtımal ile lpg enjektörlerinizde sorun var! Enjektörleri üzülerek değiştirmenizi tavsiye edeceğim.Atiker rail apachi enjektörlerinde bu sorun yaşanılabiliyor.Selamlar...

Mehmet Bey, bu sabah yine aynı sorun oldu. Lpg'ye geçtiği anda bayağı bir sarsıntı, kesik kesik çalıştı motor. bir kaç km gidince 4 ve 5. viteste düzeldi. araç soğukken oluyor sanki. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1098 : Şubat 01, 2012, 09:43:47 »
Merhabalar ;

Günah keçisi arandığında bulmak herzaman otogazcıların işine gelir ! Sorunun nedeni Aygaz değil ,sorun malesef ürün kaynaklı...

merhaba Berdan Bey, bende de atiker sıralı sistem LPG mevcut, bende gazı sürekli aygazdan alıyordum, ayar yaptırmaya götürdüğümde abi aygazdan almayın dedi ayar yapan çocuk neden dedim en pahalısı o en çok tutulan o diye biliyorum dedim. Oda dedi evet öyle ama atiker sistemine yaramıyor katkılı otogaz olduğu için. Bilgilendirme amaçlı uyarayım dedim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1099 : Şubat 01, 2012, 11:47:58 »
teşekkür ederim mehmet bey, bu enjektör 4'lü, takım olarak mı değişmesi lazım, bir de araç ısınıncaya kadar benzinde gitsem sonra gaza geçsem sakınca olur mu? fiyatını da öğrenebilrsem :):::