Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746056 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1060 : Aralık 27, 2011, 23:55:19 »
merhaba mehmet bey corolla hb aracıma ankara da lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir ?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1060 : Aralık 27, 2011, 23:55:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1061 : Aralık 28, 2011, 00:12:38 »
2004 coroll  sol de brc vardı.Gayet memnundum.sıkıntı cıkarmadı.Tüp göstergesinide sol tarafdaki gözün içine yerleştirttim.Araba tüplümü belli olmuyordu..30 bin km sıkıntı yaşamadan kullandım.VVt i motorlara takmak artık sıkıntı değil.Anakarada herhangi bir bayi kolaylıkla yapar.Lpg tankınıda stepne taktırırsınız.Ozaman ince veya küçük depoyu taktırmamıştım.Hem stepnenin çııkmasını engelliyordu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1062 : Aralık 28, 2011, 07:28:33 »
Mehmet Bey. 95 mod. toyota corolla 1,6 16 valf aracımda landirenzo mixerli kit vardı.3 yılda su koyverdi.Ayar tutmaz oldu.En sonunda mixrer gaz yerine su verdi.Hava filtresi,silindirler su altında kaldı,kapak contasını yaktı vs.Regülatörü söktüm attım.Aldesa regülatörler 70 tl ye satılıyor.Bu marka hakkında ne söylersiniz?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1063 : Aralık 28, 2011, 09:01:21 »
Çok geçmiş olsun ;
Aldesa yıllardır lpg sektöründe kaliteli regulatörler üretiyor fakat 70 TL çok düşük bir fiyat ,yanlışlık olmasın ,takılacak ürünün yeni olmasına dikkat edin.Selamlar...

Mehmet Bey. 95 mod. toyota corolla 1,6 16 valf aracımda landirenzo mixerli kit vardı.3 yılda su koyverdi.Ayar tutmaz oldu.En sonunda mixrer gaz yerine su verdi.Hava filtresi,silindirler su altında kaldı,kapak contasını yaktı vs.Regülatörü söktüm attım.Aldesa regülatörler 70 tl ye satılıyor.Bu marka hakkında ne söylersiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1064 : Aralık 28, 2011, 09:01:26 »

öncelikle geçmiş olsun mehmet bey bahsettiğiniz ürün Türkiye nin en köklü geçmişe sahip ürünlerinden başında geliyor.gerçekten regülatör kalitesi türkiyede lpg montajı sevislerden geçer not almış kalitededir.içim rahat tavsiye etmekten çekinmiyorum .
hayırlı günler
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1065 : Aralık 31, 2011, 16:27:11 »
Tüm forum üyelerinin yeni yılını kutlar ; sağlık ,mutluluk başarı dolu bir yıl geçirmenizi temenni ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1066 : Ocak 05, 2012, 22:08:40 »
öncelikle herkese selamlar bu forumda ilk mesajım olacak yeni corollamı aldım 1.6 comfort a/t lpg dönüşüm yaptırmayı düşünüyorum brc aklımdaki tek firma diyebilirim. kayseride ustalığına güvenebileceğim bi yer varmı? toplamda bana nekadara mal olur? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1067 : Ocak 10, 2012, 22:48:56 »
Mehmet bey geçen gün aküyü şarj ettirdim yalnız rölantinin yüksekliği 1 in üstünde yani soracağım soru gaz ayarınıda bozmuş olabilirmi normlade düşmesi gerekiyor yani otomatik rölanti yüksek oluyor ama sora düşüyordu bilgisiyara taktırmam gerekirmi sizce en son baktırdığımda ayarlarda -50 yapmışlar ayarı bide 199 içinde yuvarlak yeşil şey dönüyor aküyü şarj ettirmedne önce birdahakine fotosunu çekicem ama anlattığım kadarıyla sizce nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1068 : Ocak 11, 2012, 08:24:03 »
Merhaba ;

Aküyü şarj ettirmeniz gaz ayarınızı  ya da rolantinizi bozmaz.Başka bir durum olmalı.
MAP Haritasını -50 oranında kısmak tam bir acemi işi!!! Ustanız neye göre yakıt parametresini -50 indiriyor? Hadi şimdi yaptığı ayar doğru bundan önceki ayara ne demeli? Çok yanlış!!! 199 dediğiniz değer yakıt çarpanlarından biri ,rakama göre bir şey söyleyemem :)

Mehmet bey geçen gün aküyü şarj ettirdim yalnız rölantinin yüksekliği 1 in üstünde yani soracağım soru gaz ayarınıda bozmuş olabilirmi normlade düşmesi gerekiyor yani otomatik rölanti yüksek oluyor ama sora düşüyordu bilgisiyara taktırmam gerekirmi sizce en son baktırdığımda ayarlarda -50 yapmışlar ayarı bide 199 içinde yuvarlak yeşil şey dönüyor aküyü şarj ettirmedne önce birdahakine fotosunu çekicem ama anlattığım kadarıyla sizce nasıl
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1069 : Ocak 11, 2012, 08:25:48 »
Samed Bey bana mail de  atmıştı ,gerekli açıklamayı yaptım ; ileri bir tarihte Samet Bey dönüşüm için Çorum'a gelecek :) 

öncelikle herkese selamlar bu forumda ilk mesajım olacak yeni corollamı aldım 1.6 comfort a/t lpg dönüşüm yaptırmayı düşünüyorum brc aklımdaki tek firma diyebilirim. kayseride ustalığına güvenebileceğim bi yer varmı? toplamda bana nekadara mal olur? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1070 : Ocak 11, 2012, 15:11:24 »
Mehmet bey bende 2003 corolla hb var bende lpg taktırmayı düşünüyorum İstanbulda ikamet ediyorum internetten bir araştırma yağmak istedim şöyle uygun fiyata orta halli bir lpg sistemi için Gasitaly diye bir marka var ama orjinal italmi yoksa bulgaristandamı üretiliyor tam belli değil bu marka hakkında bilginiz varmı?İkincisi bu marka yerine atiker safefast taktırsam dahamı iyi olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1071 : Ocak 12, 2012, 08:46:07 »
P.M Gönderildi.

Mehmet bey bende 2003 corolla hb var bende lpg taktırmayı düşünüyorum İstanbulda ikamet ediyorum internetten bir araştırma yağmak istedim şöyle uygun fiyata orta halli bir lpg sistemi için Gasitaly diye bir marka var ama orjinal italmi yoksa bulgaristandamı üretiliyor tam belli değil bu marka hakkında bilginiz varmı?İkincisi bu marka yerine atiker safefast taktırsam dahamı iyi olur?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1072 : Ocak 14, 2012, 02:21:37 »
sayın mehmet bey foruma ilk defa katıldım. anladığım kadarıyla konuya vakıfsınız. 2011 model sıfır corolla aldım. henüz 3000 km de. lpg kiti taktırmak istiyorum.
1- aracın garantisi konusunda yetkili servis tam bilgi vermiyor. sizin bilginiz var mı? ( hangi parçaları garanti kapsamı dışına çıkarmaktalar veya aracın tamamı garanti dışınamı çıkar?)
2- aracıma en iyi hangi kit uyumludur?
3- araca lpg kiti taktırmamı önerirmissiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1073 : Ocak 14, 2012, 08:42:07 »
Merhaba Veli Bey ;

1)Lpg dönüşümü sonrası aracınızın garantisi sona ermez ; fakat lpg kaynaklı motor sorunlarınızda Toyota bu işlemleri garantiye sokmaz.
2)Benim tavsiyem BRC ; 25.000 TL ye kadar da motor sigortası vermektedir.
3)Abime 2012 Model 0 km Corolla alıp işlerin yoğunluğundan 1 hafta sonra lpg taktırmıştık ; 1 haftada baya benzin yakmıştı :) 

sayın mehmet bey foruma ilk defa katıldım. anladığım kadarıyla konuya vakıfsınız. 2011 model sıfır corolla aldım. henüz 3000 km de. lpg kiti taktırmak istiyorum.
1- aracın garantisi konusunda yetkili servis tam bilgi vermiyor. sizin bilginiz var mı? ( hangi parçaları garanti kapsamı dışına çıkarmaktalar veya aracın tamamı garanti dışınamı çıkar?)
2- aracıma en iyi hangi kit uyumludur?
3- araca lpg kiti taktırmamı önerirmissiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1074 : Ocak 15, 2012, 20:18:00 »
mehmet bey - 50 yapmasından ben az yakıt yaksın dedim yani önceden sanki gaz ayarı fazla açılmış araba benzinden bile daha randımanlı gidiyordu ama çok yakıyordu bunu dedikten sonra yaptığı ayarda -50 ye düşürdü bundan fazlada kısamayacağını söyledi. bunu anlamadım ama genede yakıt okadar çok düşük değil ama çekiçten araba düştü o kesin kim 210 falan yakıyor tabi bu gaz ayarları yapıldıktan sonra bozulmuyorsa bu arada yardımlarınız için çok teşekkür eğer bu çok acemi işi ise yandım ben çünkü uşakta hiç bir imkan yok başka gidebilceğimiz konya atikere yolum düşer artık bıktım ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1075 : Ocak 15, 2012, 20:20:16 »
en sağlıklı ayar nasıl yapılmalıdır gittiğimizde biz bari söyleyelimde ona göre ayarlatalım siz söyleyşnce tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1076 : Ocak 16, 2012, 00:18:46 »
teşekkür ederim mehmet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1077 : Ocak 16, 2012, 08:44:34 »
Yüksel Bey ;

Hasta doktora gidecek bana şu ilaçları ver şu tedaviyi uygula diyecek ,doktor da hastanın  dediğinizi yapacak!!! Way o hastanın da doktorun da haline :)
Siz yakıtı kıstırmak istiyorsunuz ,usta da hiç bir veriye bakmadan yakıt çarpanlarını -50 birim kısıyor .Böyle bir ayar olmaz.Doğru ayar nasıl olur ? Bunu burda yazarak anlatmak oldukça zor olur.Selamlar...

mehmet bey - 50 yapmasından ben az yakıt yaksın dedim yani önceden sanki gaz ayarı fazla açılmış araba benzinden bile daha randımanlı gidiyordu ama çok yakıyordu bunu dedikten sonra yaptığı ayarda -50 ye düşürdü bundan fazlada kısamayacağını söyledi. bunu anlamadım ama genede yakıt okadar çok düşük değil ama çekiçten araba düştü o kesin kim 210 falan yakıyor tabi bu gaz ayarları yapıldıktan sonra bozulmuyorsa bu arada yardımlarınız için çok teşekkür eğer bu çok acemi işi ise yandım ben çünkü uşakta hiç bir imkan yok başka gidebilceğimiz konya atikere yolum düşer artık bıktım ya
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1078 : Ocak 16, 2012, 08:45:42 »
Rica ederim Veli Bey.Selamlar...

teşekkür ederim mehmet bey

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1079 : Ocak 17, 2012, 20:54:55 »
Mehmet bey Merhaba

Araştırdıgım kadarı ile forumun lpg konusunda en bilgilisi sizsiniz bir kaç soru sormak isterim bilgilerinize dayanaraktan

2011 model toyota corolla 1.6 comfort extra (benzinli) sahibiyim şikayetim aracımın fazla yakması şu an için İstanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum aracım 7binde ortalama 100/km de 10 litre yakıyorum seriyi seven biri olaraktan hızlı kullandıgım dogrudur istanbul trafıgınıde varsayıcak olursak yaktıgım yakıt ortalama bu uzun yol yapmıstım 2 ay once 1000km kadar 7litre ye kadar düsmüştüm
yakıt konusunu nasıl düşürebilirim daha az yakma adına bir kaç öneri verirseniz
lpg taktırsam ne önerirsiniz hangi servis (adres)bana ne kadara mal olur herşey içinde

Şimdiden Teşekkürler Sevgi ve Saygılarımla.
Adalet Nerede Hesap Sorarsa Merhamet Orada Haklarını Kaybeder