Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746115 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1040 : Aralık 17, 2011, 18:44:58 »
Merhaba Sarper Bey,
BRC MY11 yeni ürünümüzün ismidir.MY11 ismini yeni tip segmanlı hi-tec enjektörler ve 3.02 yazılımının getirdiği yeniliklerden alır.
Valvematik motorlara (verso ,auris,avansis)  defalarca montaj yapıldı ,bu araçların lpg ile uyumluluğu tamdır ; fakat her halukarda tecrübeli bir servise montaj yaptırmalısınız.Doğru ürün ,doğru montaj ,doğru kalibrasyon ile uzun süre sorun yaşamayacağınızı size garanti edebilirim .Toyota montajlarında özel soketli tesisat kullanılarak aracınızın benzin enjeksiyon kabloları kesilmez fakat emme manifoltuna nipelleri takmak için manifolt delinecektir.Aklınıza takılan detaylı sorular için yazabilirsiniz.Selamlar...

BRC markasının MY-11 kiti tam olarak neyi ifade ediyor. Aracım 2011 verso ve bu motora takılabilirliği ve uyumluluğu nedir. Yine bu motora takılırken ayrıca bir parça eklenip eklenmeyeceği hakkında bilgi alabilirmiyim?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1040 : Aralık 17, 2011, 18:44:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Aralık 18, 2011, 00:16:09 »
Sarper Abi, bekliyoruz. Gecikme :D

Dur bi ya gaz verip durma lütfen... :D
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1042 : Aralık 18, 2011, 00:17:54 »
Merhaba Sarper Bey,
BRC MY11 yeni ürünümüzün ismidir.MY11 ismini yeni tip segmanlı hi-tec enjektörler ve 3.02 yazılımının getirdiği yeniliklerden alır.
Valvematik motorlara (verso ,auris,avansis)  defalarca montaj yapıldı ,bu araçların lpg ile uyumluluğu tamdır ; fakat her halukarda tecrübeli bir servise montaj yaptırmalısınız.Doğru ürün ,doğru montaj ,doğru kalibrasyon ile uzun süre sorun yaşamayacağınızı size garanti edebilirim .Toyota montajlarında özel soketli tesisat kullanılarak aracınızın benzin enjeksiyon kabloları kesilmez fakat emme manifoltuna nipelleri takmak için manifolt delinecektir.Aklınıza takılan detaylı sorular için yazabilirsiniz.Selamlar...

Manisa soma ve civarında bahsettiğiniz tecrübeye haiz bir bayii varmıdır bildiğiniz?
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1043 : Aralık 18, 2011, 01:12:41 »
Manisa soma ve civarında bahsettiğiniz tecrübeye haiz bir bayii varmıdır bildiğiniz?
izmie de 3 yer var bildiğim..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1044 : Aralık 18, 2011, 01:13:36 »
bu arada benim itibar niye tersine gidiyor,,?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1045 : Aralık 18, 2011, 10:37:34 »
hangi kısımlarını yapıcaz fotoğrafını çekiceğim değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Aralık 18, 2011, 10:43:31 »
Sarper Bey ;
Manisa'da referans olabileceğim bir firma yok.İişin aslı belki işini layıkıyla yapan bir firma vardır ama ben tanımıyorum.Hafta içi gerekli araştırmayı yapıp size geri dönüş yapacağım.İyi pazarlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1047 : Aralık 18, 2011, 10:44:11 »
Kalibrasyon sayfalarının resimlerini çekip ekleyin ,böylece daha net yönlendirmelerde bulunabilirim.

hangi kısımlarını yapıcaz fotoğrafını çekiceğim değilmi
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1048 : Aralık 19, 2011, 08:09:20 »
Mehmet Bey, BRC kit takıldı aracıma. 120 beygirden sonra 1200bar tavsiye etmiyoruz. 1500 daha sağlıklı olur dendi.
Kabul ettim ama sizin düşünceniz nedir?

Taktıracak forumdaşlara 132 beygir valvematic için 1200 mü 1500 mü önerirsiniz?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1049 : Aralık 19, 2011, 09:38:30 »
Teorik olarak 1.5 bar genisus takılmalı fakat pratikte şart değil ; 1.200 mbar lık genisus ile montajlar yapılıyor.İki regulator arasında bu araçta bir farklılık yaşanmaz.Ben kendi servisimde 1.200 mbar lık regulatör kullanıyorum .Esasında regulator seçiminde tek kriter aracın HP si değildir.Önemli olan Ton gas ve Ton Benzin sürelerinin yorumlanmasıdır.Bilgilerinize...

Mehmet Bey, BRC kit takıldı aracıma. 120 beygirden sonra 1200bar tavsiye etmiyoruz. 1500 daha sağlıklı olur dendi.
Kabul ettim ama sizin düşünceniz nedir?

Taktıracak forumdaşlara 132 beygir valvematic için 1200 mü 1500 mü önerirsiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1050 : Aralık 19, 2011, 16:41:57 »
Sarper Bey ;

İzmir size oldukça yakınmış bu sebeble işi de tam anlamıyla garantiye almak için size BRC Ege Bölge Bayisi olan İzmir 2A yı önereceğim.Firma sahibi Yasin Bey ile telefonda görüştüm aracınız ve sizin hakkınızda bilgi verdim; detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz. Yasin Bey : 0532-558-5774

iZMiR
BÖLGE BAY"S" 2A iZMiR AUTOGAS Ye$illik Cad. No: 261 Karaba#lar 0 232 253 71 85
0 232 207 55 55 0 232 265 44 73

Sarper Bey ;
Manisa'da referans olabileceğim bir firma yok.İişin aslı belki işini layıkıyla yapan bir firma vardır ama ben tanımıyorum.Hafta içi gerekli araştırmayı yapıp size geri dönüş yapacağım.İyi pazarlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1051 : Aralık 19, 2011, 19:03:15 »
izmie de 3 yer var bildiğim..

Tanıdıkmı kerem birde güvenilir ve iyi ustalarmı bunlar önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1052 : Aralık 19, 2011, 19:05:35 »
Sarper Bey ;

İzmir size oldukça yakınmış bu sebeble işi de tam anlamıyla garantiye almak için size BRC Ege Bölge Bayisi olan İzmir 2A yı önereceğim.Firma sahibi Yasin Bey ile telefonda görüştüm aracınız ve sizin hakkınızda bilgi verdim; detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz. Yasin Bey : 0532-558-5774

iZMiR
BÖLGE BAY"S" 2A iZMiR AUTOGAS Ye$illik Cad. No: 261 Karaba#lar 0 232 253 71 85
0 232 207 55 55 0 232 265 44 73

Teşekkür ederim ilginize.

Aracın garantisinin nasıl etkileneceği ve ürünün nelere garanti verdiği ile bilginize danışabilirmiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1053 : Aralık 20, 2011, 08:37:44 »
Merhaba;
Garantisi devam eden Toyotanıza BRC dönüşümü yaptırdığınızda aracınızın garantisi sona ermez fakat motorda lpg kaynaklı bir sorun ile karşılaşırsanız Toyota bunu garantiye sokmaz.Böyle bir durumda BRC 25.000 TL ye kadar lpg kaynaklı masrafınızı karşılıyor.Aracınıza takılan tüm ürünler periodik bakımlarınızı zamanında yaptırmanız koşuluğuyla  2 yıl -100.000 km garantilidir.

Teşekkür ederim ilginize.

Aracın garantisinin nasıl etkileneceği ve ürünün nelere garanti verdiği ile bilginize danışabilirmiyiz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1054 : Aralık 20, 2011, 22:06:24 »
BRC aracı toyota gibi periyodik bakımlaramı çağırıyor. Böyle ise ücreti varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1055 : Aralık 20, 2011, 22:25:09 »
Bundan önceki 2004 corolla hb  aracı 20  bin km iken kasım 2005 te aldım.2009 yılına kadar lpg taktırayımmı taktırmayayım diye çelişkiler arasında kalp lpg montajı yaptırmadım.Yoğun olarka çalıştıgım için çok fazla km yapmıyordum..Yıllık olarak 10 bin km ancak oluyor.2009 ta 50 bin km brc taktırdım..
Taktırdıkdan sonra niye benzinle bindigime üzüldüm.Benzin fiyatlarından dolayı zaten binemıyorsun lpg olduktan sonra çok rahat fiyatı cok düşünmeden aracına binebiliyorsun.2011 agustos ayında 80 bin km de iken  aracım sattım.30 bin km o arada 2 defa bakıp yaptırdım.Her bakımda lpg filtresi ve brc nın subapları korumak için hem lpg tankına hemde benzin deposu içine katkılarından sürekli kullandım.çok uzun süre lpgli kullanmadım ama  30 bin kmde hiçbir sorunla karşılaşmadım.Şimdi ki 2006 versoda 30 bin kmde lpg si takılmış şuan 43 binde..
Lpg nin iyi bir montajı sorun çıkarmaz.Burda ki beraber çalıştıgım  arkadaşlar benzin fiyarlarına dayanamayı 2011 avensisine brc taktırdı..Mİtsubishi ASx arkadaş prins taktırdı valve care sistemç
Sİze önerim param çok  arabayada uzun yıllar satmam  diyorsanız valve care sistemiyle PRins derim.Hem khein enjektörleri hem yüksek devirlerde motora katkısıyla yaglamasıyla  prins iyi..muayanesi ruhstı derken 3,500 tl ye yaklasır.
Ama bence okadar para vermeyede gerek yok valvematıclerde.BRC ile işiniz rahat görülür.muayenesi ruhsatı derken 1750-2,00 tl arası brc taktırısınız...
Lpg kullanırkende arabayı yüksek devirlerde kullanmam.Otobanda 120-130  eger çok sıkıstırısam mutlaka benzine geçerim..Orada yakacam üçe beşe bakmam.İZmire hanımın memleketine giderken  uzun kmden sonra arada benzine geçerim...
Ankarada nıssan seervisindeki bir usta demişti.Lpg de uzun kmden sonra kontak kapatmadan önce benzine alıp subapları bira soguturum diye..
Bunlara mehmet bey ne diyecek inanın çok merak ediyorum.
Bu arada mehmet beyede esaş lpg den inayet ustanın selamını ileteyim.Yanlarına ugradıkça hocam sizden bahsediyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1056 : Aralık 24, 2011, 18:52:24 »
Mehmet bey merhaba,bende 2011 verso kullanıcısıyım lpg taktırmayı düşünüyorum böyle bir durumda Bursa'da önere bileceğiniz BRC bayisi varmı? Nira müh. çalıştığım fabrıkaya bir ara gelip tanıtım yaptılar.Konuştuğum kişi oranın sahibi idi.İsmini hatırlayamıyorum konuşmaları beni lpg taktırmaya yöneltti fakat içşilikleri nasıl bilmiyorum.Bana yardımcı olurmusunuz.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1057 : Aralık 27, 2011, 08:18:51 »
Merhaba ;

Periodik bakımlar ücretlidir.Standart bakım 30 TL dir , bu bakıma tunap subab yağlayıcıları ilave edildiğinde toplam bakım 70 TL olur.Bilgilerinize...

BRC aracı toyota gibi periyodik bakımlaramı çağırıyor. Böyle ise ücreti varmı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1058 : Aralık 27, 2011, 08:31:59 »
Merhaba Tuncay Bey ;
Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim ;çok yerinde bir yorum yapmışsınız.
Prins güzel cihazdır kimse aksini ikna edemez ama benim şahsi düşüncem PRİNS cihazına fazladan 1.500 TL vereceğime giderim bu parayı bir hayır kurumuna bağışlarım.
Aracınızı bu şekilde dikkatli kullandığınız sürece kesinlikle sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Nissan araçlarının subab yapıları Toyota'ya göre daha hassasdır ,bu arabalarda lpg kaynaklı subab sorunu yaşanma ihtimali yüksektir ,usta bu sebeble yaşadığı tecrübelerden dolayı size bu yorumu yapmış olabilir.
Son olarak İnayet Usta için bir kaç şey söylemek istiyorum.Lpg dönüşüm sektöründe eli ve kafası aynı anda çalışan ustaları bulmak zorlaştı ,İnayet usta işte o nadir ustalardan birdir ,kıymeti bilinmelidir.Selamlar...

Bundan önceki 2004 corolla hb  aracı 20  bin km iken kasım 2005 te aldım.2009 yılına kadar lpg taktırayımmı taktırmayayım diye çelişkiler arasında kalp lpg montajı yaptırmadım.Yoğun olarka çalıştıgım için çok fazla km yapmıyordum..Yıllık olarak 10 bin km ancak oluyor.2009 ta 50 bin km brc taktırdım..
Taktırdıkdan sonra niye benzinle bindigime üzüldüm.Benzin fiyatlarından dolayı zaten binemıyorsun lpg olduktan sonra çok rahat fiyatı cok düşünmeden aracına binebiliyorsun.2011 agustos ayında 80 bin km de iken  aracım sattım.30 bin km o arada 2 defa bakıp yaptırdım.Her bakımda lpg filtresi ve brc nın subapları korumak için hem lpg tankına hemde benzin deposu içine katkılarından sürekli kullandım.çok uzun süre lpgli kullanmadım ama  30 bin kmde hiçbir sorunla karşılaşmadım.Şimdi ki 2006 versoda 30 bin kmde lpg si takılmış şuan 43 binde..
Lpg nin iyi bir montajı sorun çıkarmaz.Burda ki beraber çalıştıgım  arkadaşlar benzin fiyarlarına dayanamayı 2011 avensisine brc taktırdı..Mİtsubishi ASx arkadaş prins taktırdı valve care sistemç
Sİze önerim param çok  arabayada uzun yıllar satmam  diyorsanız valve care sistemiyle PRins derim.Hem khein enjektörleri hem yüksek devirlerde motora katkısıyla yaglamasıyla  prins iyi..muayanesi ruhstı derken 3,500 tl ye yaklasır.
Ama bence okadar para vermeyede gerek yok valvematıclerde.BRC ile işiniz rahat görülür.muayenesi ruhsatı derken 1750-2,00 tl arası brc taktırısınız...
Lpg kullanırkende arabayı yüksek devirlerde kullanmam.Otobanda 120-130  eger çok sıkıstırısam mutlaka benzine geçerim..Orada yakacam üçe beşe bakmam.İZmire hanımın memleketine giderken  uzun kmden sonra arada benzine geçerim...
Ankarada nıssan seervisindeki bir usta demişti.Lpg de uzun kmden sonra kontak kapatmadan önce benzine alıp subapları bira soguturum diye..
Bunlara mehmet bey ne diyecek inanın çok merak ediyorum.
Bu arada mehmet beyede esaş lpg den inayet ustanın selamını ileteyim.Yanlarına ugradıkça hocam sizden bahsediyor..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1059 : Aralık 27, 2011, 08:35:08 »
Merhaba Semih Bey ;
NİRA Mühendislik BRC Bölge bayisidir ,servislerine gittiğinizde çok farklı bir çalışma şekillleri olduğunu hemen göreceksiniz.Gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.Niyazi Bey'e lütfen selamlarımı iletiniz.

Mehmet bey merhaba,bende 2011 verso kullanıcısıyım lpg taktırmayı düşünüyorum böyle bir durumda Bursa'da önere bileceğiniz BRC bayisi varmı? Nira müh. çalıştığım fabrıkaya bir ara gelip tanıtım yaptılar.Konuştuğum kişi oranın sahibi idi.İsmini hatırlayamıyorum konuşmaları beni lpg taktırmaya yöneltti fakat içşilikleri nasıl bilmiyorum.Bana yardımcı olurmusunuz.Saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ