Anket

Aracınızı kendiniz mi yıkarsınız?

Evet kendim özenle yıkarım (Süngerle)
Evet kendim yıkıyorum ama şöyle bi su tutarım tamam
Hayır hiç yıkamıyorum
Bazen yıkamacıda bazen kendim
Zevkine yıkadığım oluyor

Gönderen Konu: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)  (Okunma sayısı 28530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)
« Yanıtla #100 : Mayıs 24, 2014, 22:47:41 »
Suyu tazyikli hale getirmek için "CRD Water Jet Tazyikli Araç Yıkama Sistemi" adlı ürünü tavsiye ederim. Oto yıkamacılardaki kadar basınçlı su elde edemezsiniz ama fiyatıyla (26 TL) oranlandığında performansı yüksek bir araç. Hortuma takıyorsunuz, iki başlıktan (biri dar alan yıkama, biri geniş alan yıkama için) birini alete takıp kullanıyorsunuz.

http://www.hepsiburada.com/liste/crd-water-jet-tazyikli-arac-yikama-sistemi-yikama-sungerli/productDetails.aspx?productId=otctnc4012&categoryId=20035758#Gorseller
2. Kattan aşağıya araba yıkama amaçlı bir hortum indirmeyi düşünüyorum, o sebeple bu tarz bir başlığa ihtiyacım vardı, bu gönderdiğiniz baya işe yarayacak birşeye benziyor, suyu tamamen kesme özelliği de var sanırım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 24, 2014, 22:47:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 24, 2014, 22:55:23 »
2. Kattan aşağıya araba yıkama amaçlı bir hortum indirmeyi düşünüyorum, o sebeple bu tarz bir başlığa ihtiyacım vardı, bu gönderdiğiniz baya işe yarayacak birşeye benziyor, suyu tamamen kesme özelliği de var sanırım...
Doğrudur... Suyu tamamen kesme için bir kolu var... Yalnız ben bunun için bir de kelepçe aldım ve hortumu bağladığım muslukta hortumun kayıp çıkmasını önlemek için kullanıyorum. Çünkü aletin kapatma kolunu kullandığımda su basıncının hortumu çıkarma ihtimali var...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 24, 2014, 23:04:12 »
Doğrudur... Suyu tamamen kesme için bir kolu var... Yalnız ben bunun için bir de kelepçe aldım ve hortumu bağladığım muslukta hortumun kayıp çıkmasını önlemek için kullanıyorum. Çünkü aletin kapatma kolunu kullandığımda su basıncının hortumu çıkarma ihtimali var...
ben 2.kattan asagiya salliyorum hortumu yikama makinam var ayni anda elektirigide ama suyu kesemiyoruz yukardan hortumu kelepcelesemde atiyor bu  cok sıkıntı oluyor evde biri durmasi gerekiyo suyu kapayip acmak icin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 24, 2014, 23:12:21 »
Hergün sizin bu güzel yıkama parlatma konularınızı okuyorum ama hala daha bir aktivitem olmadı.

Şimdi deyiverin bana, kendi başıma yapabileceğim makineye falan gerek kalmadan bu arabayı nasıl sizlerinkisi gibi parlak yaparım. Araba parlıyor benim gözümde ama denilene göre bişiler yaptırmam gerekirmiş. Boya koruma falan gibi ama hiç anlamam, uzun zamandır dış cephesi ellenmemiş bir araca ne yapmak gerekir hangi malzemeler gerekir birisi liste halinde yazabilir mi? sırası ile ilk önce ne sürmem lazım sonra ne sürmem lazım sonra ne sonra sonra sonra..veeee final cam gibi parlak bir araç. Suyu tutunca damla damla kalması vs için. Madde madde ama , kilinde süngerine bezine pastası cilası vb vb . yada bunun bir konusu varsa bana o konunun linkini verebilir mi? Teşekkürler şimdiden. Hafta sonu köye gidersem uğraşayım diyorum bakalım nasip

Ekleme: Araca bakınca güneşin vurduğu yerler böyle dairesel cizik gibi görünüyor, bazı çizik yerlerde var ama kılcal çizik deniyor herhalde, bazı taş sekmesinden ufaktan göçen yerlerde var.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Mayıs 24, 2014, 23:46:26 »
Hergün sizin bu güzel yıkama parlatma konularınızı okuyorum ama hala daha bir aktivitem olmadı.

Şimdi deyiverin bana, kendi başıma yapabileceğim makineye falan gerek kalmadan bu arabayı nasıl sizlerinkisi gibi parlak yaparım. Araba parlıyor benim gözümde ama denilene göre bişiler yaptırmam gerekirmiş. Boya koruma falan gibi ama hiç anlamam, uzun zamandır dış cephesi ellenmemiş bir araca ne yapmak gerekir hangi malzemeler gerekir birisi liste halinde yazabilir mi? sırası ile ilk önce ne sürmem lazım sonra ne sürmem lazım sonra ne sonra sonra sonra..veeee final cam gibi parlak bir araç. Suyu tutunca damla damla kalması vs için. Madde madde ama , kilinde süngerine bezine pastası cilası vb vb . yada bunun bir konusu varsa bana o konunun linkini verebilir mi? Teşekkürler şimdiden. Hafta sonu köye gidersem uğraşayım diyorum bakalım nasip

Ekleme: Araca bakınca güneşin vurduğu yerler böyle dairesel cizik gibi görünüyor, bazı çizik yerlerde var ama kılcal çizik deniyor herhalde, bazı taş sekmesinden ufaktan göçen yerlerde var.
yikiyosun güzelce abi senin araba anlatigina göre daha önce hiç uygulama görmemiş pasta al bi tane turtle wax olabilir ama seni çok yorucak onu söyliyim pasta yada teflonlu cila al turtle wax in onun icinde temizleyicide var bi tane sunger aliyosun daire daire iyice yayiyosun uzerinde 1 saat beklet sonra mikrofiber kuru bir bezle islak kesinlikle olmasin temizliyosun temizlerken elinde eldiven tak ellerin kotu olucak cunku tozdan dolayi  tok olunca bezi sallama o toz isin ozu asil toz surtune surtune daha iyi yapiyor plastik boyasiz yerlere fitillere sakin surme  farlara sur özelikle (en sevdigim kisim) :D  kille hiç girme eğer reçine varsa yap senin dedigin daire şekillerini gidermenin bir  yöntemi yok  ancak hare giderici alman lazim çünkü her pasta cilada hare illaki olur
Bir eksigim varsa zaten benden daha bilgili abillerde yazar alcagin ürün turtle wax teflonlu cila mikrofiber bez bide cilali şampuan hare gidermek istiyosan hare gidericiler var ama hiç kullanmadim bilmiyorum nasil uygulandiğini ama pahali bir ürün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #105 : Mayıs 24, 2014, 23:57:36 »
Teşekkürler abim,

Dediğin ürün bu mu? http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-usa-teflon-katkili-sivi-cila-09g004/productDetails.aspx?productId=otm09g004&categoryId=20035736

Bu cila mı pastamı yoksa sadece bu mu?

Bide hare giderici denen şeydenmi kullanmam lazım? http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-swirl-x-asindiricisiz-show-cilasi-8517616/productDetails.aspx?productId=otm8517616&categoryId=20035760

NOT: Bu arada benim araç SİYAH renkli, belki faydası olur :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Mayıs 25, 2014, 00:02:21 »
Ürün buydu galiba abi bu teflonlu olduğu için içinde temizleyici maddede var kullanip memnun kalan çok kişi var forumda ben aresonx kullaniyorum onu önerirdim sana ama pastada lazimmis oyuzden bu ürünü kullanman daha iyi  kullandiktan sonfa istiyosan başka waxa geçebilrsin boyan temizlenmiş olur hem   başkalarida zaten tavsiyede bulunur zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #107 : Mayıs 25, 2014, 00:07:45 »
Okan Abim,

Böyle bir ürün seti buldum, ama yazılanlardan hiç birşey anlamadım.

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-black-box-siyah-parlaklik-seti/productDetails.aspx?productId=otdgfg6354&categoryId=20035752

Bu benimkisi gibi siyah renkli araçlara bendeki gibi hareli çizikli araçlara kullanılabilecek setmidir? Yani bu seti alsam başkada birşeye gerek kalmazmı? Ayrıca cila pasta vb şeye gerek varmı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 25, 2014, 00:12:53 »
murat abi öncelikle bütçeyi bilmek daha dogru olcak. nekadar ayırabilirsin bu işe bu önemli sıralama gelince
1- yıkama
2-pasta
3-hare giderici(ama girme bu işe)
4-cila
5-cila koruması

bunlarla ilgili sana şimdi ürünleri atıcam benim tavsiye ediceklerim bunlar olur meguiars kullanıyorum kendim yıllarca bu arada
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Mayıs 25, 2014, 00:17:09 »
Okan Abim,

Böyle bir ürün seti buldum, ama yazılanlardan hiç birşey anlamadım.

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-black-box-siyah-parlaklik-seti/productDetails.aspx?productId=otdgfg6354&categoryId=20035752

Bu benimkisi gibi siyah renkli araçlara bendeki gibi hareli çizikli araçlara kullanılabilecek setmidir? Yani bu seti alsam başkada birşeye gerek kalmazmı? Ayrıca cila pasta vb şeye gerek varmı?
abi siyah oldugunu bilmiyordum arabanin ama bu ürün hakkinda söyliycegim tek şey önerdigim cilada boyan temizlenir ama o dediğin izler gitmeyebilir siyah araba sıkıntı ben bikere yaptim siyaha kare heryerde kaldi sadece parlaklik yakalaybildim bu ürün  hare birakmiycaksa altta yazilanlar gibiyse ki ben ilk defa görüyorum yeni çikmiş galiba bunu alman daha iyi diye düsünüyorum ama sadece benimde yorumumu dikkate alma  yanliş yönlendirmeyeyim seni :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Mayıs 25, 2014, 00:18:47 »
Meguars pahali gelebilir :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mayıs 25, 2014, 00:21:12 »
1-http://erdemboya.ticiz.com/p209178-proteokonsantreboya-korumali-extra.html
2-http://erdemboya.ticiz.com/p260530-autoglymhd-waxhigh-definition.html
3-hare giderici yazmıyorum abi ben gerefk oldugunu düşünmüyorum çünkü ilk attıgım şampuan bunu yerine getircektir diye düşünüyorum
4-http://erdemboya.ticiz.com/p722554-autoglym-ultra-deep.html   ya da   http://www.hepsiburada.com/liste/auto-glym-11162-etkin-koruyucu-cila-1000ml/productDetails.aspx?productId=otcsi11162&categoryId=20035736

ben bunun yeticegini düşünüyorum.şunuda söliyim ama pasta yapılacaksa arabaya eger burdaki attıgım ürün en az boyaya zarar veren üründür ilk sıradadır bu konuda bunuda belirtiyim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Mayıs 25, 2014, 00:23:45 »
Pastayi elle atmak tam bir işkence  pastayi attiktan sonra cilayi atmak için derman kalmaz insanda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #113 : Mayıs 25, 2014, 00:24:14 »
Teşekkürler Ogün,

Hare= bu benim dediğim dairesel çizikler herhalde dimi, güneş vurunca belli olan  :tamam:

Bütçeden yana elhamdulillah sıkıntım yok ama kazıklanmakta istemiyorum.(kazıklanmak derken kendi yapabileceğim bir işi atlan deveymiş gibi bana sunulması) Her türlü tavsiyeye açığım ama sıralama ve malzeme olaylarını bilmiyorum pasta, cila,vb şeyler nedir ne değildir önce hangisi yapılır birini atlarım yapmam sonra o ondan önce yapılmalıydı falan gibi birşey densin istemiyorum :)

Yada hiç uğraşma bu işi önce bir servise yaptır sonra sen kendin ufaktan ufaktan korursun mu dersiniz. Servis derken Toyota servisi değil. Arkadaşın birisi, yıkamacı bir arkadaşında 250 - 300 TL ye "abi pasta cila boya koruma falan yaptıralım " dedi ama ben olayı anlamadığımdan pek yanaşmadım. Toyota servise gittiğimde bir bayan yanaşıp 250 tl fiyata gene bişiler yapalım dedi ama onada yanaşamadım anlamadığımdan :) http://www.pinknanocarcare.com/ bu firmaydı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Mayıs 25, 2014, 00:24:23 »
yooo meguiars setler enson baktıgımda 175tl den  başlıyordu bir sitede..benimki bitmek üzere oyüzden bende bakıyorum.arabaya ilkdefa yapılacak bunada dikkatetmek lazım ama..ve murat abide ilk defa uygulıcak..bunlarda önemli faktörler.prof birine turtle wax ver gerisine karışma prof birinin eline ne geçse onun en mükemmel hale getirir ama ilk deneme için bence kaliteli birşeyle başlamak daha iyi olcak.aksi halde iyi uygulamaz ise kalıcı degilmiş hiçbir işe yaramıyormuş demesin diye
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 25, 2014, 00:27:12 »
Arabaya Toyota ProTect yaptırdıktan sonra yıkamada cilasız şampuan kullanmak gerekiyor. Ama satılan şampuanlar genellikle cilalı. Bildiğiniz kaliteli cilasız şampuanların adını belirtir misiniz?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Mayıs 25, 2014, 00:28:06 »
Teşekkürler Ogün,

Hare= bu benim dediğim dairesel çizikler herhalde dimi, güneş vurunca belli olan  :tamam:

Bütçeden yana elhamdulillah sıkıntım yok ama kazıklanmakta istemiyorum.(kazıklanmak derken kendi yapabileceğim bir işi atlan deveymiş gibi bana sunulması) Her türlü tavsiyeye açığım ama sıralama ve malzeme olaylarını bilmiyorum pasta, cila,vb şeyler nedir ne değildir önce hangisi yapılır birini atlarım yapmam sonra o ondan önce yapılmalıydı falan gibi birşey densin istemiyorum :)

Yada hiç uğraşma bu işi önce bir servise yaptır sonra sen kendin ufaktan ufaktan korursun mu dersiniz. Servis derken Toyota servisi değil. Arkadaşın birisi, yıkamacı bir arkadaşında 250 - 300 TL ye "abi pasta cila boya koruma falan yaptıralım " dedi ama ben olayı anlamadığımdan pek yanaşmadım. Toyota servise gittiğimde bir bayan yanaşıp 250 tl fiyata gene bişiler yapalım dedi ama onada yanaşamadım anlamadığımdan :) http://www.pinknanocarcare.com/ bu firmaydı

abi sana şöle diyim bu iş zevk işidir okanın dediği dogru ben aracın başına 12de giderim akşam 8 de biter yavaş yavaş keyif ala ala uygularım.zor bir iştir emek isteyen bir iştir bunları açıkca söliyim her uygulama sonrası min 1saat beklemek gerekir sabah 11 de başlasan akşamı edersin bunların hepsiyle.kapalı garajın var isede 1gün aralıklarla yaparsın(toz almıcak şekilde muhafaza etmen gerekir aracı)önce bu işe giricekmisin girmicekmisin onu belirleyelim arkasından ürünleri belirleyelim arkasından nasıl uygulancak kısmını konuşuruz onda sıkıntı yok..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #117 : Mayıs 25, 2014, 00:32:27 »
1-http://erdemboya.ticiz.com/p209178-proteokonsantreboya-korumali-extra.html
2-http://erdemboya.ticiz.com/p260530-autoglymhd-waxhigh-definition.html
3-hare giderici yazmıyorum abi ben gerefk oldugunu düşünmüyorum çünkü ilk attıgım şampuan bunu yerine getircektir diye düşünüyorum
4-http://erdemboya.ticiz.com/p722554-autoglym-ultra-deep.html   ya da   http://www.hepsiburada.com/liste/auto-glym-11162-etkin-koruyucu-cila-1000ml/productDetails.aspx?productId=otcsi11162&categoryId=20035736

ben bunun yeticegini düşünüyorum.şunuda söliyim ama pasta yapılacaksa arabaya eger burdaki attıgım ürün en az boyaya zarar veren üründür ilk sıradadır bu konuda bunuda belirtiyim

Ogün Abim,

2. sırada yazdığın üründe kullanma talimatında çiziklerden arınmış ve cilalanmış olması lazım diyor. bu 1. sırada yazdığın sıvı cila mı? yeterli olurmu cilamı atmak lazım ayrıyeten 2. sıradaki ürünü kullanmadan önce. Bu 2. sıradaki ürünün bir konusu vardı gördüm baya hoşuma gitti

Pastayi elle atmak tam bir işkence  pastayi attiktan sonra cilayi atmak için derman kalmaz insanda

:rofl: desene 2 günlük sürede çok işler başarmalıyım :) Bildiğiniz dağ köyü orada toz moz kalkarsa havaya sakata gelirmi işlem?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Mayıs 25, 2014, 00:33:10 »
gelelim işin yaptırılması veya kendi el ile yapma kısmına.o konuda şunu söliyebilirim bizim kullandıgımız ürünler tamamiyle el ile yapmaya uygun ürünler.yani prof ürün endüstriyel ürün kullanmadıgımız için makina ile yapmaya elverişli degil saglıklı sonuç vermez oyüzden şahsi düşüncem budur.yani gidip yerinde yaptırdıgınızda belki aynı markanın aynı model ürününü kullancak ama bizimki gibi küçük şişede degil özel endüstriyel için yapılmış büyük ürünlerden kullancaklar.aradaki farkı belirtmez istedim şahsi düşüncem bu ama.yok okadar vakit ayıramam ben vs diyorsan abi arca kesinlikle yaptır muhakkak senede birkez en azından..hareden kastımda şu..çizikler olsun yüzeyde çok küçük yoldan dolayı yapışan küçük küçük parçalar olur nekadar göremesekde onlar olur.yani  yüzeye yapışan küçük lekeler abi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Mayıs 25, 2014, 00:33:45 »
Zor iştir keyif alarak yapmak en önemlisi uygulama işi biraz kol gücü ister meguars dünya siralamasinda ilk 5 te vardir