Anket

Aracınızı kendiniz mi yıkarsınız?

Evet kendim özenle yıkarım (Süngerle)
Evet kendim yıkıyorum ama şöyle bi su tutarım tamam
Hayır hiç yıkamıyorum
Bazen yıkamacıda bazen kendim
Zevkine yıkadığım oluyor

Gönderen Konu: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)  (Okunma sayısı 28528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)
« Yanıtla #120 : Mayıs 25, 2014, 00:39:11 »
Ogün Abim,

2. sırada yazdığın üründe kullanma talimatında çiziklerden arınmış ve cilalanmış olması lazım diyor. bu 1. sırada yazdığın sıvı cila mı? yeterli olurmu cilamı atmak lazım ayrıyeten 2. sıradaki ürünü kullanmadan önce. Bu 2. sıradaki ürünün bir konusu vardı gördüm baya hoşuma gitti

:rofl: desene 2 günlük sürede çok işler başarmalıyım :) Bildiğiniz dağ köyü orada toz moz kalkarsa havaya sakata gelirmi işlem?

senden gelen cavaba göre yazacaktım onu abi sıralamayı şöle düşüneceksin bu ürünü kullanırsan 4. sırada saydıgımı 1 ile 2 nin arasına al uygulama örneğinin videosunu burdada paylaşıcam şimdi
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 25, 2014, 00:39:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 25, 2014, 00:40:49 »
peki cila için bana tek bir ürün önerseniz , sadece cila özelliği olan kaliteli bişey olmasını istiyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Mayıs 25, 2014, 00:42:08 »
AUTOGLYM - lakier po użyciu preparatu Ultra Deep Shine 

bu 4.sırada yazdıgım ürünün uygulaması cila örneği sadece yanlış anlasılmasın

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 00:46:31
bu arada benim cilasız şampuan olarak bildiğim bir ürün yok bir abimiz sordu sanırım ama üzgünüm hep cilalı takıldıgım için.yada yıkamacıda oyüzden yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mayıs 25, 2014, 00:51:18 »
Okan ve Ogün, Allah razı olsun yardımlarınız için. Şimdi biraz mola veriyorum. Önerdiğiniz ürünleri iyicene bir okuyayım nedir ne değildir bir bakayım.Arada başka sorularda geliyor , arkadaşlarımın hakkını yemiyeyim.  :tamam:

Ogün son olarak sıralama şu dimi 1-4-2 nolu ürünler. :tamam:

Okan  senin önerdiğin Turtle Wax Teflonlu olan Ogünün önerdiklerinden hangisine takabül ediyor? Denk geliyor yani? yada muadili? 4 mü 2 mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Mayıs 25, 2014, 00:56:57 »
abi nedemek hiç önemli degil herzaman.ama suan için sıralamaya hiç takılma.öncelikle ne yapcagımıza bir karar verelim.ddigin gibi sen ürünleri bir incele bir bak kafana takılan olursa sor araştır.ben sana birde meguiars set atarım şimdi onada bakarsın.fiyata göre başka setlerde buluruz illaki.öncelikle bir karar verelim ürünlere vs sonra sıralama yaparız ama şampuan olsun cila olsun özellikle pasta olsun bu ürünleri öneririm yani.hiç uygulamadım ben meguiarsçıyım ama gmg garage var ankarada ve uyguluyor türkiyede tektir gözümde bu adam.meguiarsdan iyi oldugunu çok rahat sölüyor sıralamayı sonra oluştururuz o kolay

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 00:59:08
Okan ve Ogün, Allah razı olsun yardımlarınız için. Şimdi biraz mola veriyorum. Önerdiğiniz ürünleri iyicene bir okuyayım nedir ne değildir bir bakayım.Arada başka sorularda geliyor , arkadaşlarımın hakkını yemiyeyim.  :tamam:

Ogün son olarak sıralama şu dimi 1-4-2 nolu ürünler. :tamam:

Okan  senin önerdiğin Turtle Wax Teflonlu olan Ogünün önerdiklerinden hangisine takabül ediyor? Denk geliyor yani? yada muadili? 4 mü 2 mi?

abi havaya baglı olarak haziranın 7sinde turtle xax teflonu uygulıcam nişanlımın arabasına istersen bekle gör fotolarını kendi konumda paylaşcam.sölediği ürün bence benim görüşüm pasta istemez teflon ürün çünkü direk pasta ve cila karışık bir ürün olarak görebiliriz seni pasta işleminden kurtaran bir ürün.ama üstüne pasta yapılırmı yapılır.şuanki sıralama aynen öle abi ama sıralamaya takılma ürünlere bak sen o sıralama kısmı kolay..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:01:05
Turtle wax PTFE

turtle wax ptfe bu da arkadaşlar hadi işin içinden çıkalım nasıl çıkacaksak  :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:05:13
JT Clio 4 "Turtle Wax Plus Ptfe" Su Testi

bu da turtle wax turkey  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mayıs 25, 2014, 01:14:07 »
Abi ogun abinin dedigi urunler ayri ayri yani sen pastayi ayri aticaksin cilayi ayri benim dedigim urun 2si bir kutuda dusun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Mayıs 25, 2014, 01:15:56 »
sıralama olayına gelinc içim rahat etmedi şöle olacak

1-yıkama
2-pasta
3-cila
4-cila koruma

yani pastayı uygulıcaz sıkıntı yok açıklamada öle yasada yıkama olarak önerdiğim ürün bu işi fazlasıyla yapacak kesinlikle bence.aynen böle olcak evet.şahsi düşüncem tabi.kendime uygulıcak olsam böle uygulıcam

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:17:43
Abi ogun abinin dedigi urunler ayri ayri yani sen pastayi ayri aticaksin cilayi ayri benim dedigim urun 2si bir kutuda dusun

aynen öle bende böle biliyorum.yani iki işide gayet başarılı bir şekilde yapıyor.kalıcılıgının da iyi oldugunu duyuyorum merakettiğim içinde uygulıcam işte bakalım..ürünler arasındaki fark 2türlü ortaya çıkıyor biri bazı ürünlerin patlaklıgı fazla birilerinin doyurganlıgı(çizikleri sıkıntıları ortadan kaldırma) bide koruyuculuk açısından tabi bu da şahsi düşüncem

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:32:14
http://www.indirimplus.com/221690--basincli-araba-yikama-ve-sulama-makinesi

şu olay gerçekmi yaaa biri bilgi verse aslında.ben hala inanamıyorum çünkü

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:35:04
http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Koruyucu.Set

bunlarda meguiars paketleri

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:41:18
sadec cila uygulaması içinde turtle wax meguiars nxt bence ideal ürünler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:44:39
http://www.sehirfirsati.com/deals/ankara/dmax-ankara/37302991?utm_source=localhub&utm_campaign=localhub&utm_medium=ankara#

ankarada olanlar içinde alternatif genel temizlik için makul geldi fiyatları ve aldım 3 nolu paketi 7 haziranda nişalımın arabasını sokucam ve arkasından cila işlemine sokucam kendim yapıcam onu turtle wax.çayımı sigaramı alır saaterce çalışırız artıkın :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mayıs 25, 2014, 02:17:02 »

:tamam: tamamdır anladım olayı Allah razı olsun :alkis:
sıralama olayına gelinc içim rahat etmedi şöle olacak

1-yıkama
2-pasta
3-cila
4-cila koruma

:tamam: Allah razı olsun , böyle bir döküman buldum

http://www.detailedimage.com/guide/AutoDetailingGuide.pdf

http://www.detailedimage.com/Auto-Detailing-Guide/

Sayenizde kafamda oturmaya başladı bazı şeyler sağolun varolun :alkis: :alkis: :alkis:

Buda güzel http://www.matey-matey.com/auto-detailing.shtml
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Mayıs 25, 2014, 03:08:21 »
:tamam: tamamdır anladım olayı Allah razı olsun :alkis:
 :tamam: Allah razı olsun , böyle bir döküman buldum

http://www.detailedimage.com/guide/AutoDetailingGuide.pdf

http://www.detailedimage.com/Auto-Detailing-Guide/

Sayenizde kafamda oturmaya başladı bazı şeyler sağolun varolun :alkis: :alkis: :alkis:

Buda güzel http://www.matey-matey.com/auto-detailing.shtml

ricaederim abi nedemek benim attigim linklerden birinde meguiarsinda paketleri var ordaki ekonomik paketteki urunlerde kaliteli gerçekten ozellikle yuzey temizleyicisi bayaga iyi bence.ama s2000 e uygulamış gördün bu videolardaki kadar parlamiyor..kalitesiz degil ne istedigin onemli kimisi daha cok parlatmaya yonelik oluyor kimisi dolgunluk agirlikli oluyor. Benim boya eski oldugu icin ben dolgunluk uzerinde calisiyorum oyuzden senin boya yeni daha parlatanlar gider yani sana.iyice bir arastir gene bilgi paylasiriz burdan herzaman
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mayıs 25, 2014, 09:03:03 »
97 corollamız yikamacı tarafından çarpılmış! Sağ ön amortisör ü değiştirmek zorunda kaldık. O günden beri asla yıkamacıya vermedim zaten köpük sıkıp basınçlı su tutuyorlar yani benim 2tl ye yaptığım iş için 15tl alıyorlar.  Ve çok iddalıyım hiç bi yikamacı benim kadar iyi yıkayamaz arabamı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mayıs 25, 2014, 12:02:44 »
97 corollamız yikamacı tarafından çarpılmış! Sağ ön amortisör ü değiştirmek zorunda kaldık. O günden beri asla yıkamacıya vermedim zaten köpük sıkıp basınçlı su tutuyorlar yani benim 2tl ye yaptığım iş için 15tl alıyorlar.  Ve çok iddalıyım hiç bi yikamacı benim kadar iyi yıkayamaz arabamı.

Kesinlikle haklısınız...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Mayıs 25, 2014, 12:42:53 »
Yikamalarin fiyatlarida artmiş 25 tl istediler bi yerde meguars sonaxta degil baska yerde 17 ye yikatik , çok sevdigim abimin gecen sene yikamasi vardi isi cikti gitti bende basinda duruyodum ve calisan eleman sorento 2012 model jiple geri geri yikamadan cikarken otoparkta baska bir cikan 520 bmw ye carpip surukleyip garaj kolonuna surukledi 520 iki yerden hasar aldi sorento baga kapagi dagildi o günden beri yikamaciya anahtar vermem yikama sahibi elemanlari ne kadar gerizekali ..... söylemiyorum öyle ise yikamanin sahibi abim çok iyi bir insandi jipin sahibi gelince  ortalik birbini girdi adam yerin dibine girdi çok mahçup oldu 15 20 bin lira masraflari odedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mayıs 25, 2014, 12:44:39 »
Arabaya Toyota ProTect yaptırdıktan sonra yıkamada cilasız şampuan kullanmak gerekiyor. Ama satılan şampuanlar genellikle cilalı. Bildiğiniz kaliteli cilasız şampuanların adını belirtir misiniz?

Arkadaşlar... Cilasız şampuanlar hakkında bilgisi olan yok mu?  :(
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Mayıs 25, 2014, 13:18:15 »
Cilasiz şampuan yok diye biliyorum ben o paylaştigin sonax şampuanda cilali galiba ayni kutuyu kullaniyodun ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mayıs 25, 2014, 14:29:42 »
Cilalı şampuanların içindeki cilaların etkisi zaten minimum oluyor. Cila etkisine bakarsak bana göre şöyle sıralarım:

Etkisizden etkiliye doğru: cilalı şampuanlar< express hızlı cilalar<sıvı cilalar (şampuan kıvamında)<katı cilalar (pasta kıvamında)

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mayıs 25, 2014, 15:15:54 »
Cilalı şampuanların içindeki cilaların etkisi zaten minimum oluyor. Cila etkisine bakarsak bana göre şöyle sıralarım:

Etkisizden etkiliye doğru: cilalı şampuanlar< express hızlı cilalar<sıvı cilalar (şampuan kıvamında)<katı cilalar (pasta kıvamında)

Aytac abi yanlis biliyorsam kusurabakma ama  surdugumuz sivi cilalardan sonra min 1saat beklicez o gercek dolayısıyla surdugumuz ciladan sonra yaptigimiz pasta anlamsiz olmayacakmi cunku boyaya degil cilaya pasta cekmis olacaz.pastanin amaci arabayi parlatmakdan ziyade boyalanin zarar goren kisimlarini kapatmak arkasindan da bu islemi saglama almak korumaya almak icin cila atmiyormuyuz zaten.yanlissa k.bakma abi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #136 : Mayıs 25, 2014, 15:19:23 »
Aytac abi yanlis biliyorsam kusurabakma ama  surdugumuz sivi cilalardan sonra min 1saat beklicez o gercek dolayısıyla surdugumuz ciladan sonra yaptigimiz pasta anlamsiz olmayacakmi cunku boyaya degil cilaya pasta cekmis olacaz.pastanin amaci arabayi parlatmakdan ziyade boyalanin zarar goren kisimlarini kapatmak arkasindan da bu islemi saglama almak korumaya almak icin cila atmiyormuyuz zaten.yanlissa k.bakma abi

Yanlış anladın ogün. Ben cila etkisinden ve pasta kıvamında olan kutu ciladan bahsettim, pasta ayrı bir konu. Ayrıca dediğin gibi ciladan sonra pasta olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Mayıs 25, 2014, 15:28:57 »
Peki aytac abi bu isi yuzey temizleyici ile yapip arkasindan pasta cekip arkasindan cila ile devametsek nasil olur.sunun icin sordum yuzey temizleyiciler basarili olduklari icin.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #138 : Mayıs 25, 2014, 15:33:02 »
Peki aytac abi bu isi yuzey temizleyici ile yapip arkasindan pasta cekip arkasindan cila ile devametsek nasil olur.sunun icin sordum yuzey temizleyiciler basarili olduklari icin.

Dediğin işlem sıralaması doğru. Aracın boya durumuna göre yüzey temizleyiciden sonra pasta kullanımına gerek kalmayabilir, direk cila işlemine de geçilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Mayıs 25, 2014, 15:37:18 »
Dediğin işlem sıralaması doğru. Aracın boya durumuna göre yüzey temizleyiciden sonra pasta kullanımına gerek kalmayabilir, direk cila işlemine de geçilebilir.
abi zevkine oturdum videolara baktimda ben hic dusunmezdim yüzey temizleyicilerin bukadar etkili oldugunu valla gerek olmaz diye düşünüyordum ama makul fiyata bayaga etkili urunler varmis yani. Bu arada koltuklar acayip iyi oldu abi sadece terleme yapmamasina ozen goster diyen arkadaslar oldu sungerr iniyormus leke ole dediler.havasi degisti arabanın temizlik kokuyor resmen  :)
2002 corolla sol vvt-i