şu boya koruma olaylarına ben açıkçası inanmıyorum uzun vadeli testi falan var mı? Ha su pislik tutmasını azaltabilir ama güneşten koruyacağını ne yalan söyleyeyim inanmıyorum.
Sedat bey yikamaciya bu köpük pompasiyla gidip kopugu bununla normal yikamayida benzinlikdeki pompaylami yapıyorsunuz. Dogrumu anladım
hayır bu pompalarla araca yıkama ilacı sıkıyorum benzincide, sonra basınçlı su tutuyorum yani fırçasız süngersiz araba yıkıyorum

pompaların biri köpük lü atıyor biri sulu birde hacimleri farklı
hayır bu pompalarla araca yıkama ilacı sıkıyorum benzincide, sonra basınçlı su tutuyorum yani fırçasız süngersiz araba yıkıyorum 
pompaların biri köpük lü atıyor biri sulu birde hacimleri farklı
hacim olayını farkettim paylaştıgınız linklerde zaten bu durumu açıklamışlar bu aletlere bakmıştım ama fiyatları bana pahalı geldigi için maalesef alamıyorum özellikle şu ürüne ihtiyacım var aslında
http://erdemboya.ticiz.com/p387329-epoca-tec-one.htmlbunun gibi köpük yapan daha ucuz bir alet bulsam hiç düşünmeden alcam ama 56tl gerçekten fazla geliyor bana.yıkamacılarda deterjan kullanıyorlar ve yaptıgımız cilanın okadar emegin içine ediyorlar bir güzel oyüzden normal şampuan kullancam ama işte bu alete ihtiyacım var bayaga kolaylaştırıcak işimi.daha uygun fiyatlısını bulmak mümkünmü bilginiz var mı
öteki pompadan al sulu at aracı hiç ıslatmadan ilacı sık suyu bas. aynı işi yapıyor ben köpüklü atanı çok kullanmıyorum
http://erdemboya.ticiz.com/p383829-mekanik-basincli-pompa2.htmlhttp://erdemboya.ticiz.com/p385255-epoca-2000-basincli.html (sizin dediginiz bu mu)
bu iki ürün arasında bariz farklar varmı peki.
birde demek istediğiniz hiç ıslatmadan şampuanla suyu karıştır sık ve sonra durulamı diyorsunuz.
Mesaj Birleştirildi: 22 May, 2014 12:26
şu boya koruma olaylarına ben açıkçası inanmıyorum uzun vadeli testi falan var mı? Ha su pislik tutmasını azaltabilir ama güneşten koruyacağını ne yalan söyleyeyim inanmıyorum.
ali abi sadece kendi fikrimi sölicem.eger kaliteli bir ürün kullanırsan boyanın üstünde yeni bir koruyucu katman yapıyor.nasıl su tutmuyorsa aynı şekilde uv yide sadece yansıtıyor.tabi bu bizim yıkamacılarda kullandıgımız deterjanlar yüzünden epey bir etkisi azalıyor ve zamanıda kısalıyor.ama kesinlikle güzel bir ürün kullandıgında güzel bir işçilik ile çok güzel sonuçlar alabiliyorsun.youtubede direk uv koruması ile ilgili video bulabilirmisin bilmiyorum ama ü7rünler arasındaki farklarla ilgili testleri bulabilirsin
42 tl lik olanı ben kullanıyorum 3 sene olacak tık yok

öteki çok dandik benim dayı oğluna almıştık çok basit malzemesi falan.
demek istediğim arabaya su tutma. yıkama ilacını hazırla pompaya. arabaya sık her yerine 1-2 dk bekle (güneş altında araba sıcakken uygulama yapma) basınçlı suyu bas hepsi bu
Peki yıkama sıklığı ne kadar olmalı? Ben haftada birlik bir periyot izliyorum; görenler arabayı çürüteceksin diyor...
Bir de arabaya yapışan reçineler berbat bir şey, çıkarması neredeyse mümkün değil...
ağaç altina araba birakma abi yoksa reçine telef ediyor arabayi cila atiyorum ağaç altinda buluyorum arabayi babam çekmiş dogru benzinciye yikamaya sonra eğer üzerinde kalirsa çikmiyo kilsiz ve çiziliyo araç malesef boya korumani yaptir bir an önce
42 tl lik olanı ben kullanıyorum 3 sene olacak tık yok
öteki çok dandik benim dayı oğluna almıştık çok basit malzemesi falan.
demek istediğim arabaya su tutma. yıkama ilacını hazırla pompaya. arabaya sık her yerine 1-2 dk bekle (güneş altında araba sıcakken uygulama yapma) basınçlı suyu bas hepsi bu
anladım teşekkürederim aklıma başka bir alternatif daha geldi birazdaha araştırıyımda ona göre bakıcam birşeyler.aynı firmanın köpük yapan başlıklı bir aleti daha var.bana başlık olsa yeter köpük yapsa yeter ona çok daha büyük bir kap takarım ben zaten diye düşünüyorum genede bir araştırıyımda..
Kömür memleketi olduğu için maalesef buranı araçları çarçabuk kirleniyor, kirlendiği bir kenara kömür kurumu arabanın içine kadar giriyor maalesef. Ayda bir sefer yıkamacıya götürürüm ve Allah var çok iyi temizlerler. Onun haricinde yakıt aldığım zamanlarda zamanım varsa petrol istasyonlarında yıkatırım. Çekçekle çeker silerim. Birde istasyonlarda süpürgede oluyor yine zamanım varsa çektiririm.
İnşallah yeni aldığım evin garajı olacak. Bahsettiğiniz basınç arttırıcı makinelerden temin edip zaman zaman kendim de temizleyebilirim.
Zühtü bey,emeğinize sağlık,çok güzel olmuş,Allah kaza bela vermesin,aracınızı iyi günlerde kullanın.Titiz insan kendisini aracından belli ediyor.
Zühtü bey,emeğinize sağlık,çok güzel olmuş,Allah kaza bela vermesin,aracınızı iyi günlerde kullanın.Titiz insan kendisini aracından belli ediyor.
Muhittin bey, fotoğraflar Sedat beyin aracına ait; ben mesajından alıntı yapıp kendisini kutlamak istemiştim...
anladım teşekkürederim aklıma başka bir alternatif daha geldi birazdaha araştırıyımda ona göre bakıcam birşeyler.aynı firmanın köpük yapan başlıklı bir aleti daha var.bana başlık olsa yeter köpük yapsa yeter ona çok daha büyük bir kap takarım ben zaten diye düşünüyorum genede bir araştırıyımda..
Bauhaus da bahçe belümünde yeşil basınçlılardan al iş görüyor. Ben onu kullanıyorum. Proteoyu ona hazırlayıp sıkıyorum süngere falan gerek kalmıyor. Erdemboyadaki çok güzel ama çok pahalı bendeki o kadar köpürtmüyor. Köpürtmesine gerek yok proteo her türlü akıtıyor kiri
Bauhaus da bahçe belümünde yeşil basınçlılardan al iş görüyor. Ben onu kullanıyorum. Proteoyu ona hazırlayıp sıkıyorum süngere falan gerek kalmıyor. Erdemboyadaki çok güzel ama çok pahalı bendeki o kadar köpürtmüyor. Köpürtmesine gerek yok proteo her türlü akıtıyor kiri 
yolum düşünce bakacam bir yaa gerçekten şampuan var vakit yok diye kullanamıyoruz.arabada zaten daimi 2lt su ile geziyorum.atas mı senin şampuanda
http://erdemboya.ticiz.com/p383829-mekanik-basincli-pompa2.html
http://erdemboya.ticiz.com/p385255-epoca-2000-basincli.html (sizin dediginiz bu mu)
bu iki ürün arasında bariz farklar varmı peki.
birde demek istediğiniz hiç ıslatmadan şampuanla suyu karıştır sık ve sonra durulamı diyorsunuz.
Mesaj Birleştirildi: 22 May, 2014 12:26
ali abi sadece kendi fikrimi sölicem.eger kaliteli bir ürün kullanırsan boyanın üstünde yeni bir koruyucu katman yapıyor.nasıl su tutmuyorsa aynı şekilde uv yide sadece yansıtıyor.tabi bu bizim yıkamacılarda kullandıgımız deterjanlar yüzünden epey bir etkisi azalıyor ve zamanıda kısalıyor.ama kesinlikle güzel bir ürün kullandıgında güzel bir işçilik ile çok güzel sonuçlar alabiliyorsun.youtubede direk uv koruması ile ilgili video bulabilirmisin bilmiyorum ama ü7rünler arasındaki farklarla ilgili testleri bulabilirsin
Benzin istasyonundaki köpükleri kimseye önermiyorum. Aracın üstündeki korumayı alıyor. Onu geçtim ileriki zamanlarda aracın boyasına, cilasına varıncaya kadar zarar verebilir. Erdem boyada atas proteodan alıp her yıkamada 2.5 lt ye 1 kapak atınca yetiyor. 1 lt proteo alınca 2 sene rahat gidiyor

Mesaj Birleştirildi: 23 May, 2014 19:09
yolum düşünce bakacam bir yaa gerçekten şampuan var vakit yok diye kullanamıyoruz.arabada zaten daimi 2lt su ile geziyorum.atas mı senin şampuanda
Evet atas proteo. Extra cilalı boya korumaya vs kesinlikle zararı yok. Süngere bile gerek kalmıyor yıkarken. Sık basınçlıyla yıka tamamdır.
genclikten gelen hevesle arabami her hafta yıkıyorum

ancak yaz yavastan geldigi icin bu sıcakta da cekilmemeye basladi