Sıhhatler olsun, yeni bir araç için yapılması gerekenleri yapmışsınız. 6 ayda bir sadece cila yapmanızı da öneririm.
Mesaj Birleştirildi: 16 May, 2014 14:53
Ali Bey, o köpükler pek sağlıklı değil uyduruk deterjan kullanıyor özellikle benzinciler dikkat.
yapma yaa hiç düşünmemiştim

yıkamacıda kendim köpük nasıl oluşturabilirim bilmiyorum açıkcası kova falan mı bulsam ki kovaya oto şampuan karıştırıp mı sürsem bilemedim
yapma yaa hiç düşünmemiştim
yıkamacıda kendim köpük nasıl oluşturabilirim bilmiyorum açıkcası kova falan mı bulsam ki kovaya oto şampuan karıştırıp mı sürsem bilemedim
ayni durumdan bende sikayetciyim..kendi yikicak zamanimiz yok enazindan o kopuk olayini orda nasil hallederiz acaba..
En güzeli yikamaya girmeden bagajda kova bide cilali şampuan bulundurmak bide sünger kendin köpükliycen iyice arabayi oyle sokucan kullandiklari köpük degil bulasik deterjani
Bagajda daima buyuk 5ltlikmi ne oluyor ya o sulardan tasirim kucukde kovam ama laf etmesinler diye cikartmiyordum bu hafta deniyeyim bi bakalim birsey diyeceklermi..
ayni durumdan bende sikayetciyim..kendi yikicak zamanimiz yok enazindan o kopuk olayini orda nasil hallederiz acaba..
Köpüğü oluştursan bile, o şekilde köpük sıkmak için basınçlı püskürtme makinası lazım. Yıkamacıya köpüğü verip bunu sık demen lazım ona da kimse yanaşmaz. Ekte 22litrelik köpük var ama örnek olarak verdim, nasıldır kalitelimidir bilmiyorum.
http://www.sanalpazar.com/Idecar-Cilali-Fircasiz-Oto-Yikama-Kopugu-1000-Arac__isp20028134
Abi ne diycekler ya kurulama yerine çek arabayi bizim burda öyle kurulama yerleri var yikamadan cikan oraya çekiyo kuruluyo valla kovani al içine köpügünü koy bide süngerini al ya arabada su taşi yada orda rica edersen doldururlar süngerle kòpükle köpük tanki falan olmaz zaten köpükledikten sonra sok arabayi yikamaya yikasin sadece su tutcak zaten işlerine gelir hatta kòpúk kullanmazlar
Köpüğü oluştursan bile, o şekilde köpük sıkmak için basınçlı püskürtme makinası lazım. Yıkamacıya köpüğü verip bunu sık demen lazım ona da kimse yanaşmaz. Ekte 22litrelik köpük var ama örnek olarak verdim, nasıldır kalitelimidir bilmiyorum.
http://www.sanalpazar.com/Idecar-Cilali-Fircasiz-Oto-Yikama-Kopugu-1000-Arac__isp20028134
okanin dedigini bayadir düşünüyorum aytac abi bir deniyeyim diyorum.yikamaciya kovamida gotureyim suyumuda sampuanimida..kopuk yerine onu sungerle uygulayayim diyorum.lekeleri daha iyi cikarir enazindan ve boyaya zarar vermez.tabi adamlar birterslik cikarmaz ise bakalım. .
okanin dedigini bayadir düşünüyorum aytac abi bir deniyeyim diyorum.yikamaciya kovamida gotureyim suyumuda sampuanimida..kopuk yerine onu sungerle uygulayayim diyorum.lekeleri daha iyi cikarir enazindan ve boyaya zarar vermez.tabi adamlar birterslik cikarmaz ise bakalım. .
Dene Ogün. Eğer yapabiliyorsan çok iyi olur.
Dene Ogün. Eğer yapabiliyorsan çok iyi olur.
bakalim iste abi..yani kopurmesede olur bence amac kirleri alması cilali sampuan bunu daha iyi yapar diye düşünüyorum. Bakalim adamlar nedicek
bakalim iste abi..yani kopurmesede olur bence amac kirleri alması cilali sampuan bunu daha iyi yapar diye düşünüyorum. Bakalim adamlar nedicek

En sağlıklısı cilalı şampuanı süngerle uygulamak, kimse bir aracı sahibi kadar düşünmez ve temizleyemez kardeşim.
teşekkürler aytaç abi.ha orda önce köpüğü sıkmışım sonra süngerle dagıtmışım ha kendim şampuanı sürmüşüm süngerle zaman olarak taş çatlasa 20dk oynar.enazından arabaya ne sürdüğümüzü biliriz artık yaşlanıyorda araçlar zaten
İstanbul'da veya Ankara'da isem yıkatıyorum fakat Sakarya'da genellikle kendim yıkarım..
Malzemelerimiz tam
teşekkürler aytaç abi.ha orda önce köpüğü sıkmışım sonra süngerle dagıtmışım ha kendim şampuanı sürmüşüm süngerle zaman olarak taş çatlasa 20dk oynar.enazından arabaya ne sürdüğümüzü biliriz artık yaşlanıyorda araçlar zaten
şampuanin köpürmesi için suyu biraz sert döküp süngerle kariştirabilirsin abi yada orda doldurursan biraz tazik yapabilirsin
şampuanin köpürmesi için suyu biraz sert döküp süngerle kariştirabilirsin abi yada orda doldurursan biraz tazik yapabilirsin
bugun kendime yeni bir yer edindim.yagmur geliyor gibi ankaraya

eger yagmr yagamaz ise bakacam birşeyler bu solediginede dikkatedicem..meguiarsin nxt nin sampuani varmis 1lt olmadi onu alip ürün uyumlulugu yapicam cilasida bu bende oyüzden
bugun kendime yeni bir yer edindim.yagmur geliyor gibi ankaraya
eger yagmr yagamaz ise bakacam birşeyler bu solediginede dikkatedicem..meguiarsin nxt nin sampuani varmis 1lt olmadi onu alip ürün uyumlulugu yapicam cilasida bu bende oyüzden
magu iyidir ben sonax kullaniyodum kendin yikiycaksan yer çok önemli bizim sitede laf yapiyolar ama aldirmiyorum keyfimi bozamazlar
ben kendim yıkarım şu ana kadar 2 yada 3 kez fırçayla yıkandı, babam servis sağolsun

epoca köpük pompam var birde normal el pompam atas dls ve proteo ürünleriyle yıkıyorum aracımı kir durumuna göre uygulama yapıyorum gayet memnunum ve beni gören epey tanıdığımı da bu şekilde yıkamaya alıştırdım.

sürekli gittiğim benzinci var orada yıkama bölümü ile kanka olduk herkes tanıyor beniz 3 sene olacak neredeyse

yaklaşık 250 bar yıkama mak var kendim kullanıyorum istediğim gibi kimse karışmaz işime yıkarım çeker kenara içini süpürür siler parlatırım keratayı

2-3 tl bazen 5 tl veririm
genelde c.tesi yada pazar sabahları 7-8 arası giderim rahat rahat takılırım bazende akşam 8 -9 da giderim

bunlar malzeme resimlerimden görüntü bahsettiğim benzincide

bu epoca köpük atan pompam;
http://erdemboya.ticiz.com/p387329-epoca-tec-one.htmlbu normal pompam;
http://erdemboya.ticiz.com/p385255-epoca-2000-basincli.htmlbu mf bezim
http://erdemboya.ticiz.com/p781557-uber-blue-super.html
Peki yıkama sıklığı ne kadar olmalı? Ben haftada birlik bir periyot izliyorum; görenler arabayı çürüteceksin diyor...
Bir de arabaya yapışan reçineler berbat bir şey, çıkarması neredeyse mümkün değil...
şöyle bir su tutan ilk insan kim olacak , çok merak ediyorum