Anket

Aracınızı kendiniz mi yıkarsınız?

Evet kendim özenle yıkarım (Süngerle)
Evet kendim yıkıyorum ama şöyle bi su tutarım tamam
Hayır hiç yıkamıyorum
Bazen yıkamacıda bazen kendim
Zevkine yıkadığım oluyor

Gönderen Konu: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)  (Okunma sayısı 28537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)
« Yanıtla #140 : Mayıs 25, 2014, 15:41:38 »
abi zevkine oturdum videolara baktimda ben hic dusunmezdim yüzey temizleyicilerin bukadar etkili oldugunu valla gerek olmaz diye düşünüyordum ama makul fiyata bayaga etkili urunler varmis yani. Bu arada koltuklar acayip iyi oldu abi sadece terleme yapmamasina ozen goster diyen arkadaslar oldu sungerr iniyormus leke ole dediler.havasi degisti arabanın temizlik kokuyor resmen  :)

Evet oldukça etkili yüzey temizleyiciler mevcut. Sadece kil işlemi bile fark ettirir. Koltuklara sevindim, döşemelerin içindeki sünger sıvıyı emdiğinden nemli veya ıslak kalması ağırlığında etkisiyle deformasyona yol açabilir dikkat etmek lazım. Temizlik imandan gelir güle güle kullan yeni aracını :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mayıs 25, 2014, 15:41:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mayıs 25, 2014, 15:47:55 »
Evet oldukça etkili yüzey temizleyiciler mevcut. Sadece kil işlemi bile fark ettirir. Koltuklara sevindim, döşemelerin içindeki sünger sıvıyı emdiğinden nemli veya ıslak kalması ağırlığında etkisiyle deformasyona yol açabilir dikkat etmek lazım. Temizlik imandan gelir güle güle kullan yeni aracını :)

Tesekkurler abi  :) valla gordukceu icim açılıyor rengi bile yerine geldi cok fenaymis yani :D simdi elimden geldikce o olaya dikkatetmeye calisiyorum bende
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Mayıs 25, 2014, 19:39:14 »
AutoGlym markasının internet sitesine göre gerekli ekipmanlar hepsiburada sitesinden tedarik edilirse 270 TL gibi oluyor. Bu alacağım ürünler kaç defa kullanılabilir?

http://www.hepsiburada.com/liste/autoglym-super-koruyucu-cila-500-ml-11140/productDetails.aspx?productId=otcsi11140&categoryId=20035736

http://www.hepsiburada.com/liste/autoglym-11182-super-parlak-mikrofiber-sunger-kirmizi/productDetails.aspx?productId=otcsi11182&categoryId=20035764

http://www.hepsiburada.com/liste/auto-glym-11166-yukrsek-berraklik-veren-koruyucu-wax/productDetails.aspx?productId=otcsi11166&categoryId=20035740

Birde ilk yıkamada şampuan lazım onuda eklersek 300 TL olacak gibi, dediğim gibi bu ürünlerle toplamda kaç araca uygulanabilir yada bir araca kaç defa uygulanabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Mayıs 25, 2014, 19:51:53 »
AutoGlym markasının internet sitesine göre gerekli ekipmanlar hepsiburada sitesinden tedarik edilirse 270 TL gibi oluyor. Bu alacağım ürünler kaç defa kullanılabilir?

http://www.hepsiburada.com/liste/autoglym-super-koruyucu-cila-500-ml-11140/productDetails.aspx?productId=otcsi11140&categoryId=20035736

http://www.hepsiburada.com/liste/autoglym-11182-super-parlak-mikrofiber-sunger-kirmizi/productDetails.aspx?productId=otcsi11182&categoryId=20035764

http://www.hepsiburada.com/liste/auto-glym-11166-yukrsek-berraklik-veren-koruyucu-wax/productDetails.aspx?productId=otcsi11166&categoryId=20035740

Birde ilk yıkamada şampuan lazım onuda eklersek 300 TL olacak gibi, dediğim gibi bu ürünlerle toplamda kaç araca uygulanabilir yada bir araca kaç defa uygulanabilir.

Bunları erdemboya sitesinden bak abi. Neredeyse yarı yarıya farkeder fiyatları. Onlar asıl ithalatcısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #144 : Mayıs 25, 2014, 19:58:45 »
Gökhun Hocam,

Allah razı olsun, dün Ogün de o siteye link vermişti ama ben dandikten firma sanmıştım :) Demek ithalatcısı ama stoklarımızda yok diyor. Fiyat var stok yok :)

http://erdemboya.ticiz.com/p162387-autoglymsrp-kilcal-cizik.html     36 TL
http://erdemboya.ticiz.com/p629733-autoglym-srp-cilasuper.html     56 TL
http://erdemboya.ticiz.com/p260530-autoglymhd-waxhigh-definition.html  158 TL

214 TL ye mal oluyor hakikatten iyi oldu bu ama adamlar güvenilir mi ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Mayıs 25, 2014, 20:01:50 »
Gökhun Hocam,

Allah razı olsun, dün Ogün de o siteye link vermişti ama ben dandikten firma sanmıştım :) Demek ithalatcısı ama stoklarımızda yok diyor. Fiyat var stok yok :)

http://erdemboya.ticiz.com/p162387-autoglymsrp-kilcal-cizik.html     36 TL
http://erdemboya.ticiz.com/p629733-autoglym-srp-cilasuper.html     56 TL
http://erdemboya.ticiz.com/p260530-autoglymhd-waxhigh-definition.html  158 TL

214 TL ye mal oluyor hakikatten iyi oldu bu ama adamlar güvenilir mi ki?

Tabi ben sürekli buradan alışveriş yapıyorum en son atas proteo atas vinet ve autoglym reçine temizleyici aldım. Sanalpazara size özel ilan açarlar. Ödemeyi öyle yaparsınız ürünler gelince kontrol edip onay verirsiniz. Sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #146 : Mayıs 25, 2014, 20:10:28 »
Yukarıda yazdığım ürünler Avensis T27 kasa arabaya kaç kerelik bakım yaptırır? Bir kere kullanıp bitirilmesimi gerekiyor yoksa bir kaç defa uygulama yaptırır mı? Bozuluyor mu bu ürünler açıldıktan sonra? Ayrıca bu yazdığım ürünler yeterli mi? Başkada bir ürün almaya gerek varmı? Autoglym sitesinde bu 2 ürün yeterli görünüyor. Gerçi yıkamada şampuan da diyor ama sizin yazdığınız, dün Ogün de demişti, o proteo olan alınıp kullanılabilir
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mayıs 25, 2014, 20:12:52 »
Yukarıda yazdığım ürünler Avensis T27 kasa arabaya kaç kerelik bakım yaptırır? Bir kere kullanıp bitirilmesimi gerekiyor yoksa bir kaç defa uygulama yaptırır mı? Bozuluyor mu bu ürünler açıldıktan sonra? Ayrıca bu yazdığım ürünler yeterli mi? Başkada bir ürün almaya gerek varmı? Autoglym sitesinde bu 2 ürün yeterli görünüyor. Gerçi yıkamada şampuan da diyor ama sizin yazdığınız, dün Ogün de demişti, o proteo olan alınıp kullanılabilir
abi bozulma falan olmaz saklarsin bi yerde bi kerede hepsi bitmez en az 3 araba çikarir sana hepsi en fazlada tahmini 5 6 cikari büyük ihtimal şampuanlar zaten konsantre oluyo diye biliyorum bir kapak koysan yeterli olcaktir kovana :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Mayıs 25, 2014, 20:14:58 »

Abi bir kerede bitmez onlar baya götürür sizi. Proteo öneririm. Boya korumaya yada cilaya hiçbir zararı yok tam aksine besleyip koruyor onları. Kir sökme özelliğide çok güzel küçük basınçlı şişeyle araca atıp benzinlikteki basınçlı suyla yıkayınca tertemiz oluyor. Geçen adam sordu ne sıktında böyle aktı kirler diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #149 : Mayıs 25, 2014, 20:19:23 »
Allah razı olsun Arkadaşlar hepinizin kandilide mubarek olsun bu arada  :tamam:

O zaman liste bu,

1- http://erdemboya.ticiz.com/p209178-proteokonsantreboya-korumali-extra.html -------- Proteo Yıkama için Şampuan------ 30 TL
2- http://erdemboya.ticiz.com/p629733-autoglym-srp-cilasuper.html ----------------- AutoGlym Super Resin Polish ve Uygulama Elliği----56 TL
3- http://erdemboya.ticiz.com/p260530-autoglymhd-waxhigh-definition.html--------AutoGlym High Definition WAX---------158 TL

Toplam =254 TL

Bu liste TAMAM mıdır ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mayıs 25, 2014, 20:22:43 »
Cila uygulaması şu zaman kadar hiç yapmadım ama yakın zamanda yapmayı düşünüyorum bende.  3m in prof. sıvı cilası var elimde onu uygularım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #151 : Mayıs 26, 2014, 01:21:13 »
kısaltılmışı srp olarak geçer kullananlar memnunlar o da bir alternatif güzelde bir alternatif bence.benim sölediğim evet koruma aşamasıyla ilgili.isim vermek istemiyorum ama gmg garage kullanıyor bu ürünü çok sevdiğim bir abim ve türkiyede tek bence bu adam oto kaplama vs işinde.meguiars yanında haltetmiş diyor açık açık.ama güzel uygulıcaksın işte olay uygulamada bitiyor.zamanla ögrendikçe daha güzel sonuçlar alıyorsun zaten.aynen öle hd wax enaz zarar veren ürünlerin başını çekenlerden abi.ama srp nin üstüne forumda uygulayan arkadaşımız var ve sonucu gerçekten mükemmel.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 01:00:42
teflonla ilgili olarakda şunu söliyebilirim abi ürün şuan elimde zaten aldım haziranın 7sini bekliyorum.olay bu zaten bir arabanın üstüne hiçbirşey yapışmasın kaysın gitsin istiyoruz teflon bu amaçla yapıldı.ama şunu sölüyorum üstüne birde cila koruyucu attınmı deyme keyfine bence.ama şu fark var autoglyme kullanırsın cila koruyucusuna gerek kalmaz turtle kullanırsın birde cila koruyucu atarsın aradaki farklardan biri bu.dedigim gibi bunlar benim şahsi görüşüm

Evet SRP kısaltması herhalde uyuyor kelimelere. Bunu seçtim gübü Ogün, yukardada yazdım maliyetleri listeyi. Bi bakıver eksik bişi varmı?

Ogün, abim şimdi ben anlayamadım ama sen teflonlu bir WAX süreceksin sonrada üstüne koruma yapacaksın bence uygun olmaz gibi. Teflonun bir anlamı kalmaz ki? Hem kalsa bile o tfelonlunun üstüne süreceğin şeyinde kalıcılığı az olur gibime geliyor. Teflonlu bence son kat olarak kullanılan birşey
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Mayıs 26, 2014, 01:43:40 »
abi liste gayet iyi bence ve sıralamasıyla vs  gayet uygun  bence güzel bir liste.uygulaya uygulaya ilerleyip çok keyif alıcagını düşünüyorum bu listeden ben.turtle gelince biraz araştırdım cila koruyucusu zaten vardı bende ilkdefa teflonu kullancam bende birbirlerine çok yakın ürün oldugunu sölüyorlar detailing sitesinde duruma göre kullancam baktım performansından memnunum ki öle olcagını düşünüyorum.ama baktım kesmedi..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 01:47:45
dahada açık olmak gerekirse ürünün özelliği geregi başka birşey uygulamaya gerek kalmadıgını sölüyorlar ama senin seçtigin srp öle degil.srp nin dolgunluk  yapma ince çizikleri giderme özelliği var bu özelliği korumak içinde hd wax çekeceksin sen o kesin.ama bunda öle birşeye gerek kalmadıgını sadece boya koruma özelliği oldugunu sölüyorlar bunu bende ilkdefa uygulayacam
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #153 : Mayıs 26, 2014, 02:04:28 »
Evet SRP nin üstüne koruma yapmam gerekli  :tamam:

Autoglym sitesinde sıralamayı görünce anladım olayı zaten, adamların sitesi çok hoşuma gitti benim gibi bişiden anlamayanlar için hazırlanmış. Ne nedir ne gerekir çok net belirtmişler.

Şimdi kafama takılan bir soru daha kaldı. Sen cilalı şampuan kullanıyorsun galiba, bu yıkamalarından sonra silgeçleri çalıştırınca camda matlaşma yapıyor mu?  Cilalı şampuanların birkaç yan etkisini okudum da bir sitede
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Mayıs 26, 2014, 02:09:13 »
Evet SRP nin üstüne koruma yapmam gerekli  :tamam:

Autoglym sitesinde sıralamayı görünce anladım olayı zaten, adamların sitesi çok hoşuma gitti benim gibi bişiden anlamayanlar için hazırlanmış. Ne nedir ne gerekir çok net belirtmişler.

Şimdi kafama takılan bir soru daha kaldı. Sen cilalı şampuan kullanıyorsun galiba, bu yıkamalarından sonra silgeçleri çalıştırınca camda matlaşma yapıyor mu?  Cilalı şampuanların birkaç yan etkisini okudum da bir sitede

bence en güzel sorulardan birini sordun abi.önce onunla başlıyım amadedigim gibi kendi tecrubelerim şahsi görüşlerim bunlar.evet matlaşma yapar daha dogrusu bir arabaya bakarsın birde camlara bakarsın camlar sönük gelir sana.işte bu yüzden sen o listeye ekle diye saolsun firmalar sattırmak için cam cilasını çıkarttılar birde.onuda kullanırsan camlardaki sönüklükde gider.mesala benim camlar sönük çünkü bende cam cilası yok.ayrıca gerçekten çok güzel siteleri paylaştıgın iyi oldu abi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 02:14:23
eyüp abiyede burdan cevap vereyim o konu dagılmasın.valla abi ben hepamatör çalışıyorum benim işimi görüyor pasta olayından hep tırsarım çünkü.sürekli olarak arabayı kendi şampuanımla yıkayamıyorum ama aralarda muhakkak yıkıyorum meguiars nxt bence çok güzel orta seri bir ürün dolgunluk açısından olsun parlaklık açısından olsun.tam orta dereceli bir ürün.ama dedigin gibi hastalık şu işi yaklaşık 6 yıldır yapıyorum sanırım ve her yaptıgımda ayrı bir zevk alıyorum araca binmekden..hele yagmur yagdımı bitiyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #155 : Mayıs 26, 2014, 02:18:54 »
bence en güzel sorulardan birini sordun abi.önce onunla başlıyım amadedigim gibi kendi tecrubelerim şahsi görüşlerim bunlar.evet matlaşma yapar daha dogrusu bir arabaya bakarsın birde camlara bakarsın camlar sönük gelir sana.işte bu yüzden sen o listeye ekle diye saolsun firmalar sattırmak için cam cilasını çıkarttılar birde.onuda kullanırsan camlardaki sönüklükde gider.mesala benim camlar sönük çünkü bende cam cilası yok.ayrıca gerçekten çok güzel siteleri paylaştıgın iyi oldu abi

Camların matlaşması acaba bu kullandığın kendinden cilalı şampuanlardanmı kaynaklı bunu test ettin mi?

Kendinden cilalı şampuanların yan etkileri (okuduklarımdan kısaca özet)= Silgeçleri kullanınca camlarda matlaşmaya yol açar, WAX ın altına geçecek şekilde kirleri vb şeyleri hapseder, temizlemek için çok fazla emek harcatır. Şimdi bu birinci sırada yazdığım üründen de tırsmaya başladım açıkcası :) O kadar en son HD Wax yaptıktan sonra WAXı şampuanla bozmayalım  ::)

Not: Yukarda bi yerlerde ToyotaProtect yaptıran Zühtü bey de cilasız bir şampuan arıyordu bu yüzden olsa gerek.

http://www.torquecars.com/articles/car-cleaning-tips.php STEP 4 te neden cilalı şampuan kullanmamamız gerektiğini anlatıyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Mayıs 26, 2014, 02:28:06 »
Camların matlaşması acaba bu kullandığın kendinden cilalı şampuanlardanmı kaynaklı bunu test ettin mi?

Kendinden cilalı şampuanların yan etkileri (okuduklarımdan kısaca özet)= Silgeçleri kullanınca camlarda matlaşmaya yol açar, WAX ın altına geçecek şekilde kirleri vb şeyleri hapseder, temizlemek için çok fazla emek harcatır. Şimdi bu birinci sırada yazdığım üründen de tırsmaya başladım açıkcası :) O kadar en son HD Wax yaptıktan sonra WAXı şampuanla bozmayalım  ::)

Not: Yukarda bi yerlerde ToyotaProtect yaptıran Zühtü bey de cilasız bir şampuan arıyordu bu yüzden olsa gerek.

bu konuda düşüncem açıkcası ben böle birşeye inanmıyorum.buürünleri boyayı korusun parlaklık versin küçük çizikleri gidersin vs diye yapıyoruz ama buürünler herşeyi %100 olarak dışarı püskürtüyormu gerçekten..hadi diyelimki evet ama bunu nekadar yapabilir sonuçta araçlar sürekli dışçevreyle iç içe..yani olayı bu şampuanlara baglamak bence yanlış.bu forumda epey bir sizin listedeki ürünü kullananvar ama hiç o konuda bir yazı gördünüzmü.bu matlaşma direk onunla ilgili degil bence.hatta bu ürünler tam tersine direk fırçaya bile gerek kalmadan kirleri akıtsın diye yapılıyor.camlekeleri matlaşmaları farklı sebeplerle olur diye düşünüyorum.ben hiç bu sıkıntıyı yaşamadım açıkcası.benimkilerdeki sebep bu yüzden degil ondan eminim yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Mayıs 26, 2014, 02:29:07 »

http://www.torquecars.com/articles/car-cleaning-tips.php STEP 4 te neden cilalı şampuan kullanmamamız gerektiğini anlatıyor

abi proteo waxı bozmuyor. Cilalı olduğundan camlarıda parlatıyor kaportayıda...

Cam cilası olarakta autoglym nin ürünü süper silecek izlerini vs temizliyor. Ben ön cam için kullandım yan camlara sürmedim ikisini karşılaştırınca ön cem kristal gibi parlıyor :)  Bezde kalan fazlalığıda silecek pabuçlarını temizlemek için kullandım simsiyah kir geldi.  Pek su tutmuyor cila sayesinde. Kuru camda silecek çalıştırınca bile sileceklerden ses gelmiyor o derece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Mayıs 26, 2014, 02:32:27 »
aslında camların böle olmasının en büyük sebebi bence kışın kullandıgımız antifirz  sular kalitesizise özellikle.hem sileceğe hem cama bayagabir etkisi oldugunu düşünüyorum ben.bunun ilerlemesi halindede camlar bu hale gelebiliyor diye düşünüyorum ben
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Mayıs 26, 2014, 02:37:06 »
aslında camların böle olmasının en büyük sebebi bence kışın kullandıgımız antifirz  sular kalitesizise özellikle.hem sileceğe hem cama bayagabir etkisi oldugunu düşünüyorum ben.bunun ilerlemesi halindede camlar bu hale gelebiliyor diye düşünüyorum ben

Benim aracın ilk sahibi hiç özen göstermediğinden ön cam silecek izi doluydu. Aldığımda sileceğe bir baktım neredeyse metal sürtecek o derece bitmişti... Hemen değiştirdim. Autoglym ile temizledim ama yine biraz iz var. Zamanla geçer 2 kez uyguladım daha şişe dolu :)